Kan hundar dricka Powerade? Är Powerade säkert för hundar?

Det är vanligt att vi människor sträcker oss efter en sportdryck efter nästan all intensiv aktivitet. Vi vet att hårt arbete tömmer våra system på viktiga elektrolyter som dessa sportdrycker kan fylla på. Men våra hundar är lika aktiva som vi, ibland ännu mer. Det är vettigt att fylla på sina förlorade elektrolyter också, men är Powerade rätt val?I sanning, en liten klunk Powerade kommer inte att skada din hund och det kan till och med hjälpa till att återfukta dem. Men det är inte det bästa valet när du behöver ge din hund lite extra hydrering och den innehåller några tillsatser som kan vara skadliga för din hund . Låt oss ta en närmare titt på denna sportdryck och hur den påverkar din hund.

Avdelare 1

Återfuktar Powerade din hund?

Hundar svettas inte som människor gör, men deras kroppar består fortfarande av cirka 60 % vatten. Det betyder att vätskor är lika viktiga för din hund som de är för dig. Frågan är om Powerade är en bra källa till hydrering eller inte.

Om din hund är uttorkad är det verkligen bättre att ge dem Powerade än att lämna dem uttorkade och det är en acceptabel lösning om det inte finns något annat tillgängligt. Powerade kommer att återfukta din hund till viss del. Men vissa saker i Powerade hindrar det från att vara den bästa källan till hydrering för alla hundar.Två Powerade-flaskor ligger på bordet

Bildkredit: kropekk_pl, Pixabay

Finns det något i Powerade som är dåligt för hundar?

Om Powerade är så återfuktande för människor, varför är det inte ett så bra val för hundar? I verkligheten handlar det om två huvudämnen som du hittar i Powerade: natrium och socker.

Natrium, mer känt som salt, är både bra och dåligt för hundar. Å ena sidan är det ett mineral som är avgörande för deras överlevnad. De måste inta natrium för att förbli friska. Men hundar behöver mycket mindre av detta mineral än vad vi gör.

Människor kan äta tusentals milligram natrium varje dag med minimala återverkningar. Hundars tolerans mot natrium är dock mycket lägre. En hund på 33 pund bör bara konsumera cirka 100 milligram natrium på en dag. Det betyder att även stora hundar som väger 100 pounds bara bör konsumera 300 milligram natrium per dag.

Den verkliga frågan är; hur mycket natrium är det i Powerade?

En portion Powerade är 12 fluid ounces och innehåller cirka 150 milligram natrium. Det är 50 % mer än en hund på 33 punds totala rekommenderade dagliga intag. Om du rutinmässigt matar din hund mer natrium än vad de borde ha kan de utvecklas saltförgiftning , även känd som hypernatremi. Detta tillstånd kan bli dödligt, och symtom kan börja med en relativt liten mängd natrium.

Naturligtvis finns det ett annat ämne i Powerade som vi måste ge till våra hundar sparsamt;socker. En enda 12-ounce portion Powerade innehåller hela 21 gram socker.

Socker har några av samma skadliga effekter i din hunds kropp som det gör i vår. För det första kan det orsaka tandskador och karies. Överdrivna mängder sockerintag kan också orsaka inflammation i hela kroppen. Och som vi alla vet kan att äta för mycket socker lätt leda till viktökning.

Bättre alternativ till Powerade

Powerade är bättre än ingenting när din hund är i desperat behov av hydrering och det inte finns någon vattenkälla i närheten. Men när det kommer till att återfukta våra hundkompisar är det inte det bästa valet. Trots detta rekommenderas det ofta att du ger Powerade till hundar med orolig mage eller diarré. Ironiskt nog kan sockret och natriumet i Powerade faktiskt orsaka orolig mage eller diarré hos en hund som inte är van vid de extra tillsatserna.

Men om du har alternativ och du bara vill återfukta din hund på bästa möjliga sätt, vad är din bästa insats?

Tja, det är svårt att gå fel med vatten. Det kan verka för enkelt, men din hunds kropp består av 60 % vatten, så rent vatten kommer att vara en av de bästa vätskorna för att återfukta din hund.

Ändå finns det ett annat alternativ när din hund har varit uttorkad för länge och du börjar bli orolig. I det här fallet kommer du att vilja gå till babygången i din lokala livsmedelsbutik och hämta en flaska Pedialyte.

Pedialyte är full av viktiga mineraler och elektrolyter som din hund behöver för att återfukta och bli frisk. Men det saknas de skadliga tillsatserna som du hittar i Powerade, som natrium och överdrivna mängder socker. Vi rekommenderar att du väljer smaklös Pedialyte eftersom denna inte har några extra färg- eller smakämnen.

valp dricksvatten

Bildkredit: Pixabay

Tecken på uttorkning hos hundar

Hur vet du när din hund är tillräckligt uttorkad för att behöva ytterligare hjälp av en produkt som Pedialyte?

Du kommer förmodligen att märka följande tecken först:

  • Deras ögon blir insjunkna
  • Näsa, mun och ögon är alla torra
  • Överdrivet flåsande
  • Minskad elasticitet mot huden
  • Letargi och minskade energinivåer
  • Kräkningar
  • Diarre
  • Ingen aptit
  • Tjock, klibbig saliv

Vad du ska göra när din hund är allvarligt uttorkad

Ibland blir hundar extremt uttorkade till den grad att dricksvatten inte kommer att hjälpa dem. När de väl når en viss nivå av uttorkning, minskar mineralinnehållet i deras kroppar, vilket kan orsaka vätskeobalanser inuti kroppen. Även om Pedialyte är ett bra sätt att fylla på några av dessa förlorade elektrolyter, finns det tillfällen då det inte räcker.

Om du redan har provat att ge din hund vatten och Pedialyte och du fortfarande ser symptomen på uttorkning, är det dags att ringa in lite professionell hjälp.

Du kan bara göra så mycket för att hjälpa din hund. Men din veterinär kan ge dem intravenösa vätskor för att återfukta dem ordentligt, och se till att de får den nödvändiga blandningen av elektrolyter och mineraler som återställer vätskebalansen och återställer din hund till full hälsa.

Avdelare 3

Så, kan hundar ha Powerade?

Om det inte finns något tillgängligt vatten, kommer några klunkar Powerade inte att skada din hund och det kan hjälpa till att ge lite fukt. Men vatten kan återfukta din hund lika bra som Powerade, och det innehåller inte de överdrivna mängderna socker och natrium som är skadliga för din hund.

När din hund är överdrivet törstig och uppvisar tecken på uttorkning, försök att ge dem Pedialyte som ett hälsosammare alternativ till Powerade. Och om saker och ting fortsätter att bli värre kan din veterinär erbjuda lösningar som kanske inte är tillgängliga för dig hemma.


Utvald bildkredit: Mike Mozart, Flickr

Innehåll