Kan katter äta spiskummin? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På Husdjuretspiskummin krydda på gul platta på ett träbordKummin är en krydda som kommer från Asien, Afrika och Europa. Det är en baskrydda i asiatisk, mexikansk och indisk mat. Det ger till och med hälsofördelar , såsom att sänka kolesterolet, hjälpa till med viktminskning och sänka blodsockret. Det där låter fantastiskt, eller hur?Om du är en kattförälder kanske du undrar om spiskummin kan ge samma hälsofördelar som det gör för människor. I ett nötskal, ja, katter kan äta spiskummin . Dock, det skulle vara bäst om du gav denna krydda till din kattvän endast med måtta . Vissa kryddor är giftiga för katter, men spiskummin utgör inte ett omedelbart hälsohot. Om du älskar att laga mat med spiskummin, läs vidare för att lära dig hur du ger din katt spiskummin på ett säkert sätt.hepper-single-cat-paw-divider-e1614923017121

Kan katter äta spiskummin?

Vissa kryddor är toxisk till katter; till exempel är kanel, muskotnöt och vitlök bland de kryddor du aldrig bör ge din kattunge. Å andra sidan anses spiskummin inte vara giftigt för katter. Katter är obligatoriska köttätare , vilket betyder att de behöver animaliska proteiner i sin kost för optimal hälsa. Med det i åtanke, mata din katt hög kvalitet kommersiell kattmat är bäst.Men när kan spiskummin komma in i din katts kost? Som vi har nämnt är det säkert att ge din katt spiskummin men bara med måtta. Tänk också på att katter inte har samma smaklökar som människor. Människor har ungefär 9 000 smaklökar på tungan, medan katter har cirka 470. Eftersom deras smaklökar inte är lika många som våra, kanske de inte visar något intresse för att äta spiskummin, men om de visar intresse, fortsätt och låt dem prova det.

Katter kan inte smaka söt eller kryddig mat, men de kan smaka något bittert eller surt. Kummin har en stark lukt, och med tanke på att katter har ett förstärkt luktsinne, kommer det bara att avgöra om din katt kommer att vilja smaka på kryddan, speciellt om du har en äventyrlig kattunge.

katt slickar mun efter att ha ätit

Bildkredit: mik ulyannikov, Shutterstock

Hur ofta kan jag ge min katt spiskummin?

Katter har känsliga magar, och att ge kummin med måtta är avgörande. Du kan prova att ge kanske en tesked i maten ett par gånger i veckan. Om din katt gillar det, kan du fortsätta med denna regim. Det är klokt att övervaka din katt efter att den ätit spiskummin för att avgöra om kryddan stör deras mage. Om din katt utvecklas diarré eller kräkningar efteråt, sluta lägga spiskummin i maten. Rådgör alltid med din veterinär i förväg.

Kan katter äta spiskummin?

Kummin kommer i fröform eller mald form. Eftersom inga bevis stödjer att du undviker att ge kummin till din kattkamrat, kan du prova det och övervaka efteråt för en orolig mage. Mald spiskummin är lättare att strö i din katts mat, men du kan verkligen prova fröna om du vill, igen, bara med måtta.

spiskummin på silkespapper och inuti plastbehållaren

Bildkredit: charlykushu, Pixabay

Vilka kryddor är giftiga för katter?

Medan du funderar på om du ska ge din katt spiskummin eller inte, låt oss titta på kryddor som är giftiga för katter.
 • Vitlök
 • Lök
 • Schalottenlök
 • Kanel
 • Muskot
 • Gräslök
 • Cayenpeppar
 • Kamomill
 • cannabis
 • Oregano
 • Som

Om du är trädgårdsmästare är det en bra idé att undvika att plantera dessa örter för att hålla din katt säker. Om du lagar mat med dessa kryddor, se till att de läggs upp och borta från din katts räckhåll, särskilt för de kattungar som älskar att gå runt på dina bänkskivor. Kom ihåg att katter inte kan smaka kryddad , så om du har cayennepeppar eller någon annan het krydda är det viktigt att hålla det utom räckhåll för din katt.

svart och vit katt som går i trädgården

Bildkredit: jantichy, Pixabay

Dödar spiskummin loppor på katter?

Även om det inte är kliniskt bevisat att döda loppor på din katt, är det verkligen ingen skada att försöka, särskilt eftersom vi har lärt oss att katter kan äta spiskummin. Om du är skeptisk till att använda aktuell medicin eller en tuggtablett för loppbehandling och hellre vill prova en hemmakur , prova spiskummin. Det kan vara ett billigt sätt att befria din katt från irriterande loppor . Den enda nackdelen med detta är att du bara bör ge din katt spiskummin med måtta, vilket kan göra den ineffektiv.

hepper katttassavdelare

Slutsats

Nu när du vet att din katt kan äta spiskummin, kom ihåg att det är viktigt att ge din katt hälsosamt mat kattmat . Att lägga till spiskummin bör bara göras då och då, och det är en bra idé att rådgöra med din veterinär innan du faktiskt lägger till det i din kattmat . Kom ihåg att din katt kan skörda fördelarna med spiskummin; Men att mata kvalitetsfoder kommer att hålla din katt frisk mer än något annat.


Utvald bildkredit: a15066498788, Pixabay

Innehåll