Kan katter äta sjögräs? Vad du behöver veta!Tång är ett tätt packat superfoder som är bra för en mängd olika husdjur, inklusive katter. Även om katter inte behöver tång för att vara friska, kan lite vara fördelaktigt. Samtidigt är tång farligt för katter i stora mängder på grund av förekomsten av jod.

Som ett resultat är det bäst att vara försiktig när det gäller att låta din katt äta tång. Även om du inte behöver oroa dig om din katt tar en tugga av din sushi när du inte tittar, det är bäst att inte ge det tång ofta . Fortsätt läsa för mer.

hepper singel katt tassavdelare

Kan katter äta sjögräs?

Rent tekniskt kan katter äta sjögräs. Tång innehåller inga direkt farliga eller skadliga ingredienser för katter. Faktum är att många av ingredienserna i tång är fördelaktiga för din katts hälsa och välbefinnande.Bildkredit: Pixabay

Ska katter äta sjögräs?

Kan katter äta tång och ska katter äta tång är två separata frågor. Tyvärr är det sistnämnda mycket svårare att svara på. Eftersom tång innehåller några fantastiska ingredienser för din katts hälsa, kan det vara fördelaktigt att mata din katt med tång med måtta.

Till exempel har tång näringsämnen och bioaktiva föreningar som förbättrar din katts tarmhälsa, beläggning och skador på fria radikaler. Det betyder att lite tång kan göra mycket gott för din kattvän.

Tång kan dock också vara farligt. Katter är känsliga för höga mängder jod, och det finns en hel del av det i tång. Om katter får i sig för mycket jod, de kan utveckla hypertyreos . Vissa raser är mer benägna att få hypertyreos från jod än andra. Burmesiska, abessiniska, persiska och Himalayaraser har lägre rapporter om hypertyreos.

Bildkredit: Pixabay

Hur man matar tång till din katt

Eftersom tång har både fördelar och nackdelar, är det i slutändan upp till dig om du matar tång till din katt. Om du bestämmer dig för att du vill mata din katt med sjögräs, se till att bara ge det i små mängder så att din katt inte utvecklar hypertyreos. Att se tång som en och annan godis eller tillskott är det bästa sättet att tänka på det.

Se dessutom till att tången du matar din katt är av mänsklig kvalitet. Med andra ord, plocka inte bara upp sjögräs från marken och förvänta dig att det är hälsosamt för din katt. Välj istället vanligt tång som är designat för mänsklig konsumtion.

Slutligen, se till att endast använda tång som ett komplement till din katts diet. Din katts kost bör huvudsakligen vara gjord av protein och kattmat. Tång är en fruktansvärd långsiktig matlösning eller kostersättning. Så mata den inte till din katt på det här sättet.

Alternativ till sjögräs

För att säkerställa att din katt förblir så frisk som möjligt är det förmodligen bäst att undvika tång. Det finns trots allt massor av andra ingredienser och kosttillskott du kan ge din katt som erbjuder samma fördelar som tång utan nackdelarna.

Till exempel BIXBI Organic Pet Superfood Joints Daily Hund & Cat Supplement är ett bra alternativ. Den är full av antioxidanter från det naturliga äggskalsmembranet för att bekämpa inflammation, minska ledvärk och bekämpa skador på fria radikaler. Likaså Zesty Paws Core Elements Wild Alaskan Lax Oil Liquid Skin & Coat Supplement förbättrar dess päls och hjälper dess matsmältningssystem.

Om du inte är säker på vilket tillskott du ska ge din katt, prata med din veterinär. Din veterinär kommer att ge dig råd om vilka kosttillskott som är bäst för din katt individuellt.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

I slutet av dagen kan katter äta sjögräs. Tång i små doser kan faktiskt vara mycket fördelaktigt för din katt, men tång i stora doser kan leda till hypertyreos. Att låta din katt äta tång ibland är ett bra sätt att säkerställa att den får i sig alltnäringsämnen den behöver. Se bara till att du inte övermatar ledningen till din katt.

Om du är nervös för att din katt ska utvecklas hypertyreos eller om din katt är predisponerad för det, välj ett tillägg istället.Kosttillskottspeciellt designad för katter kommer att ha låg jodhalt så att de inte löper samma risker som tång.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll