Kan katter äta vispgrädde? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På HusdjuretVispad grädde i en skål med en skedVåra katter äter alla möjliga konstiga saker men vänder också upp näsan på en skaldjursfest – vi har inga förklaringar. Så om din katt har fått ett nytt intresse för din Thanksgiving-pajtoppare, kanske du undrar om katter kan äta vispgrädde.

Vi ger dig det direkt - vispad grädde är giftfritt för kattdjur men är ohälsosamt för din katt . Det kommer inte att döda dem, men det kommer inte att göra något positivt för dem heller. Låt oss fördjupa oss i detaljerna.

hepper-katt-tass-avdelare

Näringsfakta för vispad grädde

Vispad grädde i en skål med frukt

Bildkredit: stux, PixabayEn matsked vispad grädde innehåller:
  • Kalorier: 29
  • Totalt fett: 2,9 g
  • Kolesterol: 10 mg
  • Kolhydrater: 0,5 g
  • Kalium: 18 mg
  • Protein: 0,4 g
  • Kalcium: 1%

Varför katter inte borde äta vispgrädde

Människotillverkade matvaror som vispgrädde är inte smarta mellanmålsalternativ för din katt. Vispad grädde är full av mejeriprodukter och socker - två ingredienser som inte har någon näringsmässig fördel för din katt. Faktum är att att äta mejeriprodukter kan orsaka alla typer av matsmältningsproblem.

Dairy Downfalls

I flera år har du sett tecknade serier och skildringar avkatter som dricker ur ett mjölkfat. Vi vet - det är missvisande. Det kan verka helt okej och till och med hälsosamt för din katt att äta mjölkprodukter. Studier visar dock att så inte är fallet.

Mejeriprodukter innehåller laktos, som katter inte kan smälta. Av naturen är varje katt laktosintolerant. Den enda gången din katt behöver mjölk är när den ammar som kattungar.

Sockerpåverkan

Även vi människor äter för mycket socker, men våra husdjur tål det verkligen inte bra. Det orsakar alla möjliga problem, som diabetes och fetma.

Socker är inte en naturlig del av kattens kost, och det bör förbli så.

hepper-single-cat-paw-divider-e1614923017121

Katter kan inte smaka sötsaker

Bildkredit: Africa Studio, Shutterstock

Läste du rätt? Det är sant. Eftersom katter är obligatoriska köttätare , deras smakpalett har ingen användning för söta smaker eftersom det inte finns i deras naturliga kost. På grund av detta finns inte godis på deras radar.

Om man tänker efter så är vilda katter rovdjur. De ägnar sin tid åt att jaga färskt byte, få näring och mycket av sin fukt från djuret. Eftersom allt de äter är djurkött, organ och muskler, fick de aldrig en känsla av sötma i sin smakpalett.

Vikten av hälsosam kattkost

Katter har en helt annan kost än människor och hundar. Att se till att dina husdjur har en artvänlig dietplan är av yttersta vikt. Katter behöver protein och aminosyror som de får från animaliska källor.

Om katter äter mycket skräpmat som inte är avsedd för dem, kan det orsaka många matsmältningsproblem, viktökning och till och med allvarliga hälsoproblem över tiden. Djurnäringsspecialister skapade recept och produkter designade för katter för att möta alla kattens behov.

Så även om en liten klick vispgrädde inte skadar din katt, kommer det att äta upprepade gånger. Prova istället några praktiska mellanmålsalternativ som också är hälsosamma och kattgodkända.

hepper enkelkatttassavdelare

Alternativa mellanmål för katter

katt äter kokt kyckling

Bildkredit: Irina Kozorog, Shutterstock

Om du vill ha några fantastiska alternativ att ha till hands för din katt, har vi några mycket bättre alternativ till vispgrädde.

Kokt magert kött

Din katt kommer aldrig att tacka nej till en läcker köttbit. Du kan erbjuda dem nästan vilken typ av kött som helst så länge det är helt tillagat och utan kryddor.

Uttorkade köttremsor

Att torka kött hemma kan låta tidskrävande, men det är faktiskt ganska enkelt. Du kan använda en dehydrator eller använda din ugn för atttorka ut strimlor av nötkött eller kyckling.

Kommersiella godsaker

Du kan alltid lämna det till djurproffs och köpa kommersiella godsaker för din katt att njuta av. Du kan hitta dem tillgängliga på marknaden i olika smaker, texturer och märken

Buljonger

De flesta katter njuter av att smälla upp läckra djurbaserade buljonger. Dessutom får katter i allmänhet inte tillräckligt med fukt i kosten, så det är ett bra sätt att främja hydrering.

hepper katttassavdelare

Cats & Whipped Cream: Final Thoughts

Det är ganska frestande att dela våra godsaker med de lurviga vännerna vi älskar, men det passar helt enkelt inte ihop med deras matsmältningssystem. Katter har mest nytta av artspecifik mat och dryck. Vispad grädde är bland den långa listan över föremål som inte är katter.

Kom också ihåg att katter inte ens kan smaka godis. Så, inte ens på ett slags guilty pleasure sätt, är vispgrädde bra för ditt kattdjur.


Utvald bildkredit: HomeMaker, Pixabay

Innehåll