Bambino Cat (The Hairless Sphynx & Munchkin Cat Mix)

bambino katt i svart bakgrundHöjd 12-18 tum (längd), 5-7 tum (höjd)
Vikt 5-10 pund
Livslängd 10-14 år
Färger Kräm, vit, grå, svart, brun
Lämplig för Individer, familjer, måttliga allergiker
Temperament Kärleksfull, tillgiven, lekfull, busig

Bambino är en korsning mellan den hårlösa Sphynxen och den kortbenta Munchkin. Det finns en kort historia för Bambino sedan de tillverkades första gången 2005. Bambino har korta ben, stora upprättstående öron, och är mestadels hårlös med lite persikoludd överallt. Deras färg kan variera från vit till kräm, till grå, svart och brun.

De är mycket längre än de är höga, i genomsnitt 12 till 18 tum långa och 5 till 7 tum långa. Bambinos väger vanligtvis någonstans mellan 5 och 10 pund och har i genomsnitt en livslängd på 10 till 14 år gamla.

Namnet Bambino, som betyder bebis på italienska, gavs till dessa katter eftersom de även som fullvuxna ser fortfarande ut som kattungar. De är välkända för sina kärleksfulla och tillgivna personligheter. De gör sig utmärkt i alla typer av hem, även med små barn. De är vanligtvis väldigt lekfulla, busiga och roliga.

hepper katttassavdelareBambino-kattungar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Svetlana Bugrova (@devonrex_sphynx_vintage)

Bambino har mötts av kontroverser på grund av vissa hälsoöverväganden bland kattexperter. De måste hållas som innekatter, eftersom de är extremt känsliga för väderförhållanden. Deras hud är känslig för solbränna, repor, skärsår och stötar och deras brist på päls gör dem känsliga för kyla. Det rekommenderas att ha tröjor till hands för vintertid.

Bambinos är också utsatta för vissa hälsoproblem på grund av deras korta ben och långa kropp. De kan bli lite dyrare när det gäller veterinärvård än en genomsnittlig katt. Du kommer att vilja försäkra dig om att du är fullt förberedd att hysa och ta hand om dessa känsliga små sötnosar innan du tar med dig en hem.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Bambino-kattungar?

Det här är ingen lågprishybrid, du kan förvänta dig att betala var som helst 500 till 000 för en Bambino-kattunge . Eftersom både Sphynx och Munchkin är resultat av genetiska mutationer, rekommenderas det starkt att du hittar en uppfödare som är ansedd och har erfarenhet av dessa typer av katter.

Bambinos är inte särskilt vanliga, så du kan behöva resa för att hitta en ansedd uppfödare. Det kanske inte är särskilt troligt att du kommer att stöta på en av dessa katter vid en räddning, men det är alltid värt att titta närmare på. Att rädda är en mycket givande upplevelse och förskottskostnaderna tenderar att vara mycket lägre.

3 föga kända fakta om Bambino Cat

kattunge

Bildkredit: Jaroslaw Kurek, Shutterstock

1.Bambino-katter kommer inte nödvändigtvis att vara hårlösa

Vissa Bambinos är hårlösa på sina kroppar men har tofsar av hår på öronspetsarna och svansarna. Precis som Munchkin kommer vissa Bambinos att ha päls och andra kommer att ha en sorts persikofuzz ​​som täcker deras kroppar.


två.Både Munchkin och Spyhnx härrörde från spontana genetiska mutationer

Munchkins korta ben orsakas av en autosomal dominant gen, som gör att de långa benen i en katts ben blir kortare. En katt behöver bara en kopia av denna gen för att ärva de korta benen och för att förmedla egenskapen till sina kattungar.

Sphynx-rasen som vi är bekanta med är också resultatet av en naturlig genetisk mutation. De har sitt ursprung i Kanada, med en hårlös kattunge som föddes till ett korthårigt inhemskt hår 1966 i Toronto, Ontario. Detta var början på Sphynxens härstamning som vi ser idag.


3.Bambino-katter är inte allergivänliga

Tvärtemot vad många kanske tror är Bambino inte allergivänlig. Även om de mestadels är hårlösa, har de en lätt päls av persika fuzz-typ som fortfarande kan störa allergiker. Lindriga allergiker kan dock tycka att de är lättare att leva med än katter med full päls.

Temperament & Intelligens av Bambino Cat

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Павел Чупин (@chupin233)

Bambinos är väldigt kärleksfulla katter. De älskar att umgås med sin familj och de är ganska förtjusta i mys. Till skillnad från många katter kommer Bambinos att trivas med socialisering och föredrar inte att spendera tid ensam. De tar gärna emot andra lurviga sällskap i hemmet att umgås med när du är borta.

Bambinos kommer inte bara bra överens med andra djur, utan de klarar sig också mycket bra med barn. De är lekfulla och energiska och tid som ägnas åt att leka med barnen är väl använd tid för en Bambino.

Med mycket energi kommer en ornery strimma, dessa katter kan vara ganska underhållande i sina upptåg. Det kan vara en riktig njutning att se dem utforska med sin busiga, nyfikna och äventyrliga natur.

Är dessa katter bra för familjer?

Bambinos är underbara familjedjur. De flesta katter tenderar att föredra socialisering på deras villkor och kan vara lite distanserade. Bambinos är kända för att vara väldigt sociala och älskvärda. De tycker verkligen om mänskligt sällskap, även barn. Naturligtvis kommer varje katt att ha sin egen unika personlighet.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Vintage Cattery (@svet_lana_bugrova)

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Du kan förvänta dig att Bambino kommer bra överens med andra husdjur i hushållet. De gillar att ha sällskap och vill hellre ha en annan lurvig huskamrat att umgås med när du är borta än att vara ensam. Naturligtvis är de katter, så du måste vara försiktig med små husdjur som gnagare eller fåglar som kan locka deras bytesdrift. Det är alltid bäst att umgås ordentligt med alla husdjur som delar ett hushåll och se till att den korrekta introduktionen görs.

Saker att veta när du äger en Bambino:

Mat & Diet Krav

En Bambino, som alla andra katter, kommer att behöva utfodras med en diet av hög kvalitet. Att se till att din katts diet- och näringsbehov uppfylls är avgörande för deras allmänna hälsa och välbefinnande. Katter är obligatoriska köttätare och kommer att behöva en diet med hög proteinhalt och formulerad för katter. Om du har några frågor angående din katts dietbehov, rekommenderas det att du kontaktar din veterinär för vägledning.

Övning

Bambinos är naturligt högenergiska och väldigt lekfulla. Eftersom de måste förvaras inomhus är det en bra idé att fylla på med olika leksaker för träning och berikning. De kommer att älska en mängd olika leksaker att leka med och jaga. Du kan förvänta dig att deras nyfikenhet och lekfulla karaktär ska få dem att ströva runt i huset på jakt efter deras nästa äventyr.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Павел Чупин (@chupin233)

Träning

Att träna vilken katt som helst är inte för svaga hjärtan. Katter är inte hundar och är inte i närheten av lika lätta att träna. Det betyder dock inte att det inte kan göras. En Bambino skulle kunna läras ut några knep med konsekvent träning baserad på positiv förstärkning med hälsosamma godsaker eller lektid som belöning.

Grooming

Bambino-katter kommer att kräva mer skötsel än din genomsnittliga katt. Hos andra katter samlar deras päls naturliga oljor, men eftersom Bambinos för det mesta är hårlösa är det lätt att deras hud blir smutsig och fet. Bambinos är predisponerade för hudåkommor på grund av detta och det är viktigt att bada dem regelbundet.

Behoven kan variera för varje katt men som en allmän regel rekommenderas att bada en Bambino minst en gång i veckan. Vissa Bambino-ägare har våtservetter till hands mellan baden. Under badtid är det en bra idé att hålla ett öga på öronen och torka dem rena vid behov.

Du kommer att vilja ha en nageltrimmer till hands för klorna och överväga att köpa ett kattträd för klorslipning. Ett kattträd hjälper dem att fila ner naglarna och kan rädda dina möbler och golv från skador.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Павел Чупин (@chupin233)

Hälsa och villkor

Bambinos har mötts av kontroverser på grund av potentialen hälsoproblem som kan förekomma inom både Munchkin och Sphynx. Eftersom de är en så ny hybridras, är inte mycket känt om långsiktiga hälsoproblem än.

Munchkin-rasen är välkänd för att ha högre förekomster av lordos (överdriven krökning av ryggraden) och utgrävt bröst (ihålig bröstkorg). Med brist på hår, många hudveck, och mycket fet hud har de flesta hårlösa katter en ökad chans att utveckla hudproblem som t.ex. bakteriella och svampinfektioner .

Allvarliga förhållandenMindre förhållanden

Man vs Kvinna

Eftersom Bambinos är hybrider och kan få egenskaper från båda föräldrarna, finns det inga särskiljande egenskaper som skiljer hanar och honor åt, annat än det uppenbara. Generellt är hankatter mycket billigare att kastrera på grund av att operationen är mycket mindre komplex jämfört med sterilisering av en hona.

Det kan finnas vissa beteendeskillnader mellan han- och honkatter när de åldras, men totalt sett spelar en katts hemmiljö och genetik den största rollen.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Bambino är en söt, vänlig, kärleksfull liten blandning av två populära raser, den munchkins och den Sphynx . De började föda upp denna hybrid först 2005, så det finns fortfarande en hel del att lära om dem.

Denna lekfulla, sociala katt kommer att ta väl hand om sina människor och djurkamrater. De trivs med kärlek och uppmärksamhet. De är känsliga för väderförhållanden, kräver mycket mer vård och skötsel på grund av hårlöshet och kan ha ärftliga hälsotillstånd.

Bambino kanske inte är lätt att hitta och kommer att ha en hög prislapp. Du kan hamna på en väntelista och eventuellt resa en lång sträcka för att hitta en kattunge. Bambinos är fantastiska husdjur och passar i nästan alla hushåll som är beredda att tillgodose deras behov.


Utvald bildkredit: SV_zt, Shutterstock

Innehåll