Kostnad för behandling av brutna ben för katt (prisguide 2022)

veterinär behandlande kattKatter hamnar i alla slags bus. Och precis som mänskliga barn kan det finnas massor av potentiellt dyra och oförutsedda läkarräkningar. Om du tror att din katt kan ha ett brutet ben, behöver du förmodligen omedelbara svar på kostnaden.

Här bryter vi ner hur det totala priset kan skilja sig beroende på veterinärinrättning, område du bor i och frakturen eller brottets svårighetsgrad. Låt oss gå ner till brasssticks.

Priser för behandling av brutna ben: Varför skiljer det sig?

Kostnaden för ett brutet ben beror helt på den totala skadan och placeringen. Dessutom måste du överväga eventuella mediciner eller lugnande medel som din veterinär behöver under processen. Vissa katter med ytsår kan också behöva utvärtes antibiotika eller andra läkande mediciner.Sedan finns det alltid uppföljningstider för att kontrollera hur väl benet läker. Så, som du kan säga, finns det en hel del faktorer som spelar in i den totala kostnaden för behandling av brutna ben för katter.

Regelbundna, okomplicerade frakturer

Vanliga frakturer och brott som är lätta att behandla kostar i intervallet 000. I allmänhet är katter helt läkta efter 6-8 veckor.

Under behandlingen kommer veterinären att bedöma skadan för att se den rätta lösningen. De kan behöva kontrollera skadan för att se hur man stabiliserar benet ordentligt. Vanligtvis kräver en enkel paus bara en skena för att göra en total återhämtning.

katt med brutet ben på gatorna

Bildkredit: HeungSoon, Pixabay

Allvarliga eller flera raster

Om din katt har upplevt något ganska traumatiskt kan kostnaderna stiga drastiskt. Det är inte ovanligt att det kostar upp till 000 och mer. Vissa faktorer avgör den totala kostnaden, till exempel om katten behövde sedering för någon typ av ingrepp.

Återhämtningstiden kan vara ganska annorlunda här också - och boendet för din katt kan också ändras. När veterinären får all information de behöver, kommer de att stabilisera din katts ben på plats med skruvar, kirurgiska stift och eventuellt till och med plattor.

Ju mer omfattande skadan är, desto högre kostnader får du.

Extrakostnader

Även om vi diskuterade de grundläggande medelvärdena kommer det faktiska priset att bero på flera faktorer.

Nedan följer några extra kostnader att ta hänsyn till när du gör dina beräkningar.
  • Veterinärbesök – Vissa veterinärer tar ut en avgift bara för att se ditt husdjur. Dessa priser kommer att variera beroende på anläggningen, men i allmänhet ser du på ytterligare 50 $.
  • Akut veterinärkostnader – akut veterinärinrättningar är platser öppna efter normal veterinärtid. Dessa platser tar vanligtvis mycket mer betalt för sina tjänster än traditionella veterinärer. Genomsnittliga kostnader för enbart akuta veterinärbesök kostar mellan 0 till 500, inklusive all behandling.
  • Röntgenstrålar – din katt kommer med största säkerhet att behöva röntgenstrålar för brutna ben, vilket faktiskt räknas in i den totala kostnaden för behandlingen. Men själva röntgenstrålar kostar i allmänhet mellan 0 och 0.
  • Mediciner – Beroende på hur din katt går hem kan din veterinär ordinera antibiotika eller smärtstillande mediciner. Dessa extrafunktioner kan ta på mellan till 0.

Finns det lågkostnadsalternativ?

Om du har en stram budget men behöver din katt för att få läkarvård - det finns vissa alternativ. Ring din veterinär för att förklara situationen för att se om de erbjuder några betalningsplaner eller alternativa betalningsmetoder.

Om du inte har tur kan du alltid nå ett skydd eller räddning. Om de inte kan hjälpa dig har de kontaktnummer till många omgivande djuranläggningar som kan vara svaret på dina problem. Hjälp och råd är bara ett telefonsamtal bort.

Även om du inte har råd med behandling måste din katt få det här problemet åtgärdat. Proffs kan guida dig genom dessa nästa utmanande steg. Men förhoppningsvis får du en frisk, glad, funktionell kattunge på nolltid.

hepper katttassavdelare

Slutliga beräkningar

Så totalt kan du räkna ut att spendera i genomsnitt 000 för ett brutet ben - men du måste veta att det är möjligt att vara 000 eller mer med alla aspekter inkluderade. Kom ihåg att akut veterinärer ofta är betydligt dyrare.


Utvald bildkredit: Leoschka, Shutterstock

Innehåll