Crested Havanese (Chinese Crested & Havanese Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 9-12 tum
Vikt: 8-12 pund
Livslängd: 13 – 17 år
Färger: Svart, grädde, vit, aprikos, choklad, fawn, röd, brindle eller en kombination
Lämplig för: De som söker en liten sällskapshund, familjer med äldre barn, de som söker en mindre fällande hund, aktiva familjer
Temperament: Tillgiven, folkorienterad, vänlig, entusiastisk, känslig

Crested Havanese är den nyfikna hundblandningen av Crested kinesisk och den Havanais . Han är också känd som den kinesiska sidenhunden eller Crestnese. Ändå, vilket namn du än kallar honom, han är en tillgiven hund som är väldigt folkorienterad.

Precis som de flesta designerhundar är väldigt lite känt om när han först kom till. Men det är troligt att han kom till i slutet av 20-taletthÅrhundradet när kärleken till designerhundar startade. Vad som är säkert är att denna söta blandning blir mycket populär bland familjer.

Crested Havanese är ett perfekt alternativ för dem som inte kan välja mellan sina föräldrar. Med den här killen har du det bästa av två världar. Han är rolig, livlig och tillgiven, och han är en fantastisk följeslagare.Men som med alla hundar, är vissa egenskaper hos honom inte lämpliga för varje familj. Han är en hund i leksaksstorlek som inte lämpar sig för familjer med små barn. Och han är också en orolig pooch som behöver mycket sällskap, och utan det kan han bli bedrövad.

Så låt oss ta reda på allt som finns att veta om honom och om han är den för dig.

Avdelare 1Crested Havanese Valpar – Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Moses (@themistermoses)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

För det första är Crested Havanese en folkmänniska och han älskar att vara involverad i allt det roliga. Detta är en utmärkt hundegenskap, men vad det betyder är att han hatar att bli lämnad ensam.

Att vara ensam i mer än några timmar kommer att vara en orolig tid för honom. Så om du och familjen är ute större delen av dagen är han inte hundrasen för dig.

Om du har tid för honom kommer han att vara väldigt tacksam och belöna dig med glädje och rolig underhållning hela dagen.

För det andra behöver han en familj som är hänsynsfull och tar hand om hans behov. Eftersom han är en liten leksaksstorlek kan han lätt bryta lemmar, så hans familj måste vara försiktig med honom. Det vore också klokt att investera i vovvesteg eller ramper så att han inte behöver hoppa från stora höjder som de flesta hundar kan.

Hans familj behöver också skydda honom från väder och vind och alltid vara uppmärksam på hans behov. Speciellt om han har några hårlösa fläckar på kroppen. Hans Kinesisk förälder är nästan helt hårlös , så det finns en chans att den kinesiska havanaisen också kan vara det. UV-strålar och hårlösa hundar är ingen bra blandning.

Hans lilla ram är ytterligare en anledning till att han bara ska bo hos en familj med äldre barn, inte små. Små barn kommer att behandla honom som en leksak, vilket lätt kan leda till brott.

För det tredje, för en leksakshund är han ganska energisk, och han är inte en typisk knähund. Så han måste få en hyfsat aktiv familj som kan underhålla och stimulera den här pojken.

Vad är priset på Crested Havanese Valpar?

Priset för en Crested Havanese från en ansedd uppfödare är mellan 0 och 500. Även om detta kan tyckas vara ett högt pris för en liten designerhund, är han en sällsyntare ras med en ökad efterfrågan på uppfödare.

Men med det högre priset kommer en större chans till en frisk valp. Ansedda uppfödare kontrollerar sina avelshundar för vanliga hälsoproblem. Det betyder också att de är uppfostrade och socialiserade väl, vilket ökar chanserna att han växer till en artig pooch.

Och så finns det valpkvarnar . Valpfabriker bryr sig inte om valpens hälsa. Istället sysslar de bara med vinst. Valpkvarnar screenar inte för hälsoproblem, de föder inte upp valpar i kärleksfulla miljöer och de umgås inte med dem. Undvik dem till varje pris!

Avdelare 83 föga kända fakta om Crested Havanese

1.Crested Havanese är en kinkig hund.

Denna känsliga sötnos är också mycket speciell när det kommer till hans mat. Om du upptäcker att han inte ser så imponerad ut av sin kycklingbuljong kommer att tillsätta kycklingbuljong med låg natriumhalt frigöra smakerna och locka honom. Eller så kan du prova att lägga till våtfoder till blandningen också.

två.Att ha hår, eller att inte ha hår, det är frågan.

Crested Havanese kan ha kort hår som täcker hela hans kropp, eller han kan ha kala fläckar som sin kinesiska förälder. Om han börjar med kala fläckar som valp, är det troligt att de kommer att förbli kala.

3.Crested Havanese kan vara en blyg hund.

Trots att båda hans föräldrar är utåtriktade är den här killen känd för att vara lite känslig. Ta saker långsamt och du kommer att bli belönad med massor av kärlek.

krönt havanais

Föräldrar till Crested Havanese. Vänster: Havanais, Höger: Kinesisk nacken

Temperament och intelligens hos Crested Havanese

Crested Havanese är en söt liten hund som har en livslust. Om hans behov tillgodoses är han en lycklig hund som är glad över att göra vad som helst, bara det är med dig. Han är tillgiven med sin familj och längtar efter bekvämligheten av sitt mänskliga flock.

Han är rolig och leker runt utan att bry sig i världen. Han kommer att göra vad som helst för att få beröm från sin mästare och försöker alltid behaga. Om du letar efter en följeslagare som du kan leka med i timmar, är det här hunden för dig.

Han är en känslig själ och föredrar en schemalagd rutin där han vet vad som väntar. Om du planerar att åka på semester, flytta hem eller uppleva någon form av stress i hemmet, kommer han inte att gilla det. Om din familj gillar att resa mycket, kanske du vill skaffa en mer tolerant ras.

En stor överklagande av Crested Havanese är att han inte är yappy sommånga andra leksaksraser. Och han känner inte heller något behov av att bli överbeskyddande. Den här artiga hunden kan sitt sätt och är välkommen överallt.

Precis som båda sina föräldrar är Crested Havanese en intelligent hund. Hans intelligens, i kombination med hans iver att behaga, gör honom till ett utmärkt alternativ för förstagångshundägaren som vill ha en träningsbar liten hund.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, Crested Havanese är ett bra alternativ för de flesta familjer. Han behöver en äldre familj som vet hur man hanterar honom (inga små barn tack), och en familj som kan tillbringa det mesta av sin tid med honom.

Hans utvalda familj kommer att behöva ta hänsyn till hans känsliga behov och mer känsliga natur. Även om han är häftig och glad att spela, är han en skör själ som behöver någon som håller ett öga på honom.

Eftersom han är en liten hund passar han hem i alla storlekar, och han skulle också gärna bo i en lägenhet. Ju mysigare, desto bättre!

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Så länge Crested Havanese är socialiserad väl som valp, kommer han att komma överens med alla andra husdjur. Det finns ett men här, och eftersom Crested Havanese är en känslig själ, kan han vara blyg mot det okända.

Detta betyder att han kanske inte är särskilt sällskaplig till en början, och han kommer att behöva en långsam introduktion till alla nya husdjur. Eller om han är nybörjaren i familjen, behöver du flera förträffar med dina redan bosatta djur för att se till att han är bekväm med dem.

När han väl har bearbetat de andra husdjuren kommer han att trivas bra. De flesta av oss har en socialt besvärlig vän, och Crested Havanese är hundversionen.

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Crested Havanese:

Om du är säker på att den här söta pojken är hundrasen för dig, måste du notera hans följande dagliga behov.

Mat & Diet Krav

Crested Havanese behöver bara runt1 kopp mat varje dagför att hålla honom nöjd. Ingen av hans föräldrar är särskilt giriga hundar, så du ska inte behöva oroa dig för att den här killen ska bli överviktig.

Han bör äta en kibble av hög kvalitet som ger honom en välbalanserad kost. En balanserad kost innebär högkvalitativt protein, hälsosamma kolhydrater, omega-fettsyror, fibrer, vitaminer och mineraler.

Mata honom alltid med mat som är lämplig i livet, och se till att hitta en kibbit som är tillräckligt liten så att han kan äta den med lätthet.

Eftersom han är så liten är chansen större att han lider av hypoglykemi. Detta är i huvudsak lågt blodsocker. Av denna anledning bör du se till att mata honom lite och ofta för att hålla hans lilla kropp fylld. Om du är osäker, prata med din veterinär om det.

Träning

Crested Havanese behöver cirka 45 minuters träning varje dag för att han ska hålla sig glad och frisk. Han är en pigg liten varelse och kan hänga med i det mesta du skulle vilja göra.

Eftersom han är intelligent, skulle han uppskatta en blandning av aktiviteter under hela veckan. Ta hänsyn till hans lilla ram och var inte för energisk med honom.

Om Crested Havanese har snart fläckar , se till att täcka dessa med enjacka av något slagför att skydda honom från UV-strålar, regn eller vassa taggar som kommer att repa och irritera hans hud när han är ute och tränar.

Om det är varmt och jackan är för mycket är det bara att ta ut honom tidigt på morgonen och sent på kvällen när det är lite svalare. Doggy solkräm är också att rekommendera för de områden som du inte kommer att kunna täcka, såsom hans ansikte.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Moses (@themistermoses)

Träning

Crested Havanese behöver mycket socialisering när han är ung, men inte för att han är en yappy eller oförskämd pooch. Socialisering för den här killen kommer mer att handla om att öka hans självförtroende så att han inte är för blyg.

Att introducera honom för obekanta djur och människor långsamt är viktigt, liksom att utsätta honom för olika ljud som dammsugaren eller den högljudda trottoaren.

Se till att varje upplevelse är positiv och belöna honom med godsaker och mycket beröm när han har varit en bra pojke. Lugnt och försiktigt positiv förstärkningsträning är vägen att gå med Crested Havanese.

Crested Havanese är en orolig hund som är känslig för förändringar, och ett bra sätt att lindra detta är att träna honom. Köp en låda som ger honom ett säkert utrymme och fyll den med en bekväm madrasssäng och filtar. Det kommer att minska hans ångest när du måste lämna honom och ge dig sinnesfrid att han inte förstör platsen som återbetalning för att ha lämnat honom.

Tack och lov, eftersom han är intelligent och en folkbehaglig, borde han ta upp dina kommandon snabbt. Det är därför han är ett bra alternativ för en förstagångshundägare.

Grooming✂️

Den här killen har en relativt enkel borstningsrutin. Om han har hår är det sannolikt kort och silkeslent och behöver väldigt lite i vägen för att borsta. En borste en gång i veckan räcker för att hålla honom frisk, fräsch och för att ta bort döda hårstrån.

Om han har kala fläckar kommer dessa inte att behöva borstas, uppenbarligen. Men de kommer att behöva återfukta dagligen och bada regelbundet för att förhindra de pormaskar som hans kinesiska förälder är benägna att få. De hårtossar han har kommer att behöva borstas regelbundet beroende på hur långa de är.

När det kommer till den här killens kappa, måste du använda ditt sunda förnuft eftersom det inte är en one size fits all approach. Det är också beroende av hans kinesiska förälders päls och generna som han ärver. Om du är osäker, se till att prata med din veterinär, som kan ge dig skräddarsydda råd.

Hälsa och villkor

Crested Havanese är en relativt frisk hund. Precis som alla andra hundar har han sin beskärda del av hälsoproblem som han kan ärva från endera förälderrasen. Så var noga med att göra dig bekant med dem och de associerade symtomen att hålla utkik efter.

Mindre förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Hjärtproblem
  • Dövhet
Allvarliga förhållanden
  • Patellaluxation
  • Ögontillstånd

Avdelare 5Man vs. Kvinna

När det gäller personligheten hos Crested Havanese är den mest inflytelserika faktorn hans träning och miljön som han lever i. Mycket mer än hans kön.

Den enda verkliga skillnaden mellan dem är att män vanligtvis är i den större änden av höjd- och viktskalan jämfört med honor. Men eftersom de är så små ändå, är storleksskillnaden inte så stor.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Så där har du det, allt du behöver veta om Crested Havanese är all hans känsliga och söta härlighet. Han är en rolig och kärleksfull hund somgör en fantastisk följeslagare för många familjer. Var bara säker på att du är rätt familj för honom.

Om du kan förse honom med allt han behöver, kommer han att belöna dig med massor av hundkramar, kyssar, underhållning och sällskap.

Innehåll