Lågträning av din valp på jobbet – är det grymt?

Efter all spänningen att få en ny valp avtar, ställs husdjursägare inför den uppgift som de förmodligen fruktar mest - boxträning. Det är troligtvis en anledning till att du kan ha skjutit upp beslutet att skaffa en hund, särskilt om du arbetar utanför hemmet. Vi har också en negativ association till burar som något grymt.Det är dock bäst sättet att husbryta din nya valp och metoden som mest sannolikt kommer att lyckas.

Avdelare 1

Anledningen till Crate Training

Det hjälper att veta något om hundpsykologi för att förstå varför boxträning fungerar. Hundar och vargar delar en gemensam förfader , innan den divergerade upp till 40 000 år sedan. Dessa djur sökte säkerheten och komforten i trånga utrymmen. Tänk på hålorna som många vilda djurarter använder för att sova och föda upp ungar, som rävar, vargar och prärievargar. Tamhundar är inte annorlunda.

1.Din hund känner sig trygg

Det begränsade utrymmet gör att de kan koppla av utan rädsla för att bli överraskade av en fiende. Deras ryggar är täckta - bokstavligen! En hålig hund har utsikt på utsidan från den enda ingången till sin säkerhetsplats. En ny valp ser på en låda på samma sätt.hundraser med de flesta hälsoproblem

Tänk på det från den lilla killens perspektiv. Han är ensam. Hans kullkamrater och mamma är ingenstans att se. Hans instinkter kommer att slå in och leda honom till det skydd som evolutionen har lärt honom att söka. Även om han passar det först, kommer din valp att lära sig att a spjällåda är inte en dålig sak.

hund i låda

Kredit: Jennay Hitesman, Shutterstock

två.Du känner dig trygg

Titta nu på det från din synvinkel.

En valp är ung på många sätt, inklusive hur väl han kan hålla sin blåsa. Tillväxten av hans mjölktänder ber honom att tugga saker som en del av att utforska sin nya värld. Du är på jobbet och han har sin vilja med dina saker. Inte bra.

sprocker spaniel valpar till salu usa

Tänk på att ditt hem också är ett minfält för honom. Det finns elektriska sladdar, saker som kan välta över honom och potentiellt giftiga saker också, som din krukväxter . Att hålla honom i en spjällåda när du inte kan se honom är det bästa sättet att skydda honom. Känn dig inte skyldig över att göra det som är rätt.

3.Det skapar en rutin

Dessutom sover valpar mycket. Det är svårt att se söt ut och underhålla alla med sina upptåg. En växande hund behöver sitt sluta öga. Tid i lådan hjälper till att se till att han får sin stilleståndstid, även om han vill fortsätta spela. Det är också ett utmärkt sätt att få alla på en rutin.

hund i en låda

Bild: PxHere

Hur Crate Training Fungerar

Dina arbetstider ger dig grunden för att skapa ett regelbundet schema, som din valp kommer att behöva i början. Det är en bra sak. Kom ihåg att hundar är intelligenta. De kommer ta reda på det och justera.

Rätt låda och inredning

Konceptet bakom lådan är att en hund ska undvika att smutsa ner platsen där den sover. Det är baserat på instinkt. Kom ihåg att det är hans säkra plats där han drar sig tillbaka för säkerhets skull. Helst är det okänt för potentiella fiender. Att smutsa ner det skulle signalera hans plats. Instinkt driver honom därför att avstå från att göra det. Som sagt, du bör skaffa en låda som gör att han kan vila bekvämt men inte för stor för att han ska besudla den.

det bästa hundschampot för lukt

Vi förstår om du inte vill fortsätta uppgradera lådan om du har en stor ras. Skaffa istället stor pojke storlek och blockera en del av den eller få en med avdelare . Du bör också göra det bekvämt. När allt kommer omkring kommer din hund tillbringa långa sträckor inuti den. Han behöver en bekväm plats att krypa ihop och sova på.

Du måste förmodligen spela den här delen av spelet på gehör. Tills din valp tar reda på rutinen kommer han förmodligen att bli uttråkad. Om du har lagt en filt inuti lådan kommer han att tugga den. Det är det sista du behöver eftersom det kan leda till tarmobstruktion och operation. Leta istället efter en oförstörbar dyna som är valpsäker.

Lådan i aktion

Det första du måste göra är att bestämma en plats för lådan. Vi föreslår att du placerar den på ett ställe där det är tyst under dagen och inte är ett nav för aktivitet vid läggdags. Nära bakdörren finns en lämplig plats så att du kan säga hejdå på väg till jobbet. Se till att ta din valp ut för att göra sina affärer innan du åker.

bästa hundmat för amerikansk bulldog

Om han gnäller – och det kommer han att göra – försök att ignorera honom. Kalla det hård kärlek. Det är därför vi föreslår att det blir en positiv upplevelse. Ge din valp en godbit när du stoppar in honom i den. Lägg lite leksaker i den också. Vi rekommenderar också att du lämnar lådan öppen när du är hemma. Låt din hund utforska det på hans villkor. Du kan till och med upptäcka att han går in på egen hand för att sova.

hundlåda

Kredit: Parilov, Shutterstock

Crate Training under ett schema

Förhoppningsvis tänkte du mycket på inbrottet innan du köpte din valp. En låda är inte en ställ-det-och-glöm-det-lösning. Tänk på att hans kropp fortfarande växer och utvecklas. Han kanske inte kan hålla det särskilt länge. Om din valp är fyra månader bör den inte vara instängd i mer än tre timmar. Det innebär att du eller någon annan i ditt hushåll släpper ut honom.

Vi uppmanar dig att gå direkt igång när du kommer hem. Målet är att lära din valp att avlasta sig själv direkt efter att du släppt ut honom ur sin låda. Lek inte i huset och ägna mycket tid åt att hälsa på honom. Om du gör det kommer du att ha en röra på dina händer.

Du kan förlänga tiden som din valp kan stanna i sin låda när den blir äldre. Du kan också lägga en omslag över det för att uppmuntra honom att sova under denna stilleståndstid och minska distraktioner som kan väcka honom. Det är också en smart idé när det kommer till läggdags. Återigen kommer han att lära sig att associera dessa handlingar med tyst tid. den kommer bli lättare med tiden. Vi lovar.

Avdelare 5

Sista tankar om Crate Training

Crate-träning är ett effektivt och humant sätt att bryta en valp, speciellt om du inte kan vara hemma hela dagen för att lära honom repen. Det passar bra med hans förfäders instinkter att söka skydd för säkerheten. Det kan ta honom några dagar att komma ikapp, men när han väl gör det kommer du att veta att du gjorde rätt val. Det väsentliga är att göra lådan till en positiv upplevelse och aldrig ett straff.


Utvald bild: Julissa Helmuth från Pexels

dewel loppor och fästingkrage vs seresto

Innehåll