Manliga mopsar vs kvinnliga mopsar: Vad är skillnaden?

Välj Namnet På HusdjuretDe obestridliga clownerna i hundvärlden, mopsar är korta, snoriga och omöjliga att inte älska. Men efter att ha gjort din forskning och lärt dig att en mops är den perfekta hundrasen för dig, är den enda frågan som återstår att ställa vilket kön du ska ha.Även om det inte finns stora skillnader mellan manliga och kvinnliga mopsar, finns det några skillnader att ta hänsyn till.Tack och lov är vi här för att hjälpa dig! Vi har satt ihop den här handy-dandy guiden som lyfter fram alla skillnader mellan de två könen, inklusive storlek, temperament och träningsbarhet.

Så låt oss dyka direkt in för att ta reda på vilket kön som är den perfekta husdjursmopsen för dig!

avdelare 10Visuella skillnader

manlig mops vs kvinnlig mops - sida vid sida

Bildkredit: Vänster – Male Pug (272447, Pixabay); Höger – Mops hona (Toberoon, Pixabay)

En överblick

Mops hane
 • Medelhöjd (vuxen): 10–14 tum
 • Medelvikt (vuxen): 20–30 pund
Kvinnlig mops
 • Medelhöjd (vuxen): 10–12 tum
 • Medelvikt (vuxen): 18–28 pund

Mops 101

Mopsarär korta, kompakta tamhundar med insvepta ansikten. På grund av deras unika ansiktsstruktur är denna ras inte väl lämpad för ägare som älskar högintensiva aktiviteter, såsom löpning eller vandring. För mycket aktivitet eller värme kan få en mops att överanstränga sig och leda till andningsbesvär.

Men om du är ute efter en liten knähund kan mopsen vara perfekt för dig! Dessa roliga hundar klarar sig bra med andra husdjur och även små barn. Mopsar trivs i mindre hem och lägenheter och kräver inte massor av daglig fysisk träning. Med tidig socialisering och träning kan en mopsvalp växa upp och bli en lojal och kärleksfull hundkamrat.

Avdelare 3

Manlig mops översikt

mops i en sele

Bildkredit: maniablack18, Pixabay

Personlighet/karaktär

Den manliga mopsen är lite större än sin kvinnliga motsvarighet och är avslappnad och tillgiven. Tuffare att träna än tjejmopsar, mopshanen kan vara envis och har kort uppmärksamhet. Konsekventa, korta träningspass fungerar bäst för pojkarna av denna ras.

Manliga mopsar är också mindre aggressiva än honor, som är snabbare att nappa. Om du har unga bebisar som inte riktigt förstår gränserna ännu, kan en mops hane vara det bättre alternativet.

Träning

Som vi tidigare nämnt är mopsar manliga mer utmanande att träna än honor. Trots att den är en smart hund kan en mops envishet ta över honom. Han kan snabbt tappa intresset för ett träningspass och underhålla sig själv med andra distraktioner. Korta, konsekventa träningspass är nyckeln till ordentligt umgänge och träning av din manliga mops. Använd högvärdiga godsaker, ge massor av beröm och arbeta rutinmässigt med din mops för att förvandla honom till en väluppfostrad hund.

Sjukvård

En av de största skillnaderna mellan manliga och kvinnliga mopsar är vad som finns mellan deras ben. För att bromsa din manliga Mops hormoner och önskan att puckel rekommenderas att kastrera honom. Mopshanar lever vanligtvis lika länge som honor gör, och når en livslängd på upp till 12 till 15 år. En högkvalitativ kost, rutinmässiga veterinärbesök och måttlig fysisk träning kommer att hålla din pojke Mops i toppform. Alla mopsar är benägna att få hudallergier, andningsproblem, höftdeformiteter och infektioner. Men mopsar är mer benägna att drabbas av ben- och ledbesvär än honor på grund av sin större kroppsmassa.

Föder upp

Det är verkligen enkelt att föda upp en mops hane! Allt du behöver göra är att presentera honom för en brunstig kvinna och låta honom utöva sin magi. Övervaka alltid aveln för att säkerställa att båda hundarna förblir säkra.

Proffs för manliga mops
 • Mindre aggressiv än honor
 • Lätt att föda upp
Hanmops Cons
 • Svårare att träna än kvinnor
 • Mer benägna att drabbas av ben- och ledsjukdomar

avdelare 9

Kvinnlig Mops översikt

Mops på en rabatt

Bildkredit: RitaE, Pixabay

Personlighet/karaktär

Kvinnliga mopsar är charmiga, sassy och rent ut sagt bedårande! Den här lilla damen har verkligen en stor attityd och hon är inte rädd för att visa det! Tjejmopsar kan vara mer aggressiva än hanar och kan vara lite mer bossiga. Om du inte fastställer din rankning av topphund från dag ett, kan den här lilla prinsessan snabbt få dig lindad runt sin tass.

Träning

Mopsar är lättare att träna än hanar. Men flickan Mops kan fortfarande vara envis. Konsekvent, positiv förstärkningsträning tekniker som använder massor av godsaker och massor av beröm kommer att säkerställa att din tjej Mops uppmärksammar och lyder dig. Använd aldrig hårda träningsmetoder på något av könet.

Sjukvård

Mopsar kan leva i 12 till 15 år. Liksom manliga mopsar kan honor utveckla utslag, infektioner, höftdeformiteter och ha svårt att andas under varma dagar. Tjejmopsar som inte är steriliserade är mer benägna att utveckla missformade ryggrader. Detta kan hända under graviditeten på grund av det extra trycket på ryggraden från att bära runt en kull valpar. Efter förlossningen kommer din lilla flicka sannolikt att bli stark igen.

Föder upp

Du kan föda upp en mops hona när hon är brunstig. Den bästa tiden för avel är mellan 10thoch 14thdag av estrus. Du kan fastställa detta med ett enkelt blod- eller vaginaltest. Under avel, håll ett vaksamt öga på båda hundarna för att säkerställa att de förblir säkra och lugna. Avla inte din kvinnliga mops hela tiden. Detta kan ta en vägtull på hennes hälsa och lycka.

Kvinnliga mops proffs
 • Lättare att träna
 • Mindre benägen för led- och benproblem
Kvinnlig Mops Cons
 • Kan vara mer aggressiv
 • Kan utveckla ryggradsdeformiteter under graviditeten

Avdelare 5

Vilket kön är rätt för dig?

Fast både manlig och kvinnligMopsar är underbara små hundar, de två könen har sina skillnader. Hanar är mer avslappnade men svårare att träna. Kvinnliga mopsar är mycket träningsbara men kan vara mer territoriella och aggressiva.

Vilket kön du än väljer kan du vara säker på att din Mops kommer att bli ett fantastiskt husdjur i flera år framöver!


Utvald bildkredit: Vänster: MishuHanda, Pixabay, Höger: Seaq68, Pixabay

Innehåll