Min hund har bandmaskar, hur ska jag städa mitt hus?

Välj Namnet På Husdjuret sjuk australisk herdehund liggande på gräsAtt städa upp efter bandmask kräver flera steg, inklusive att behandla din valp för bandmask, rensa upp loppangreppet och göra en djuprengöring av ditt hem. Du måste också behandla din trädgård om du har en. Detta är ett stort jobb, men det är nödvändigt att ta bort bandmaskarna och förhindra ett nytt anfall.För att förstå varför en så grundlig rengöring är nödvändig, låt oss lära oss mer om bandmaskar och deras livscykel. Sedan hoppar vi in ​​i listan över tillbehör du behöver för att komma igång.

 avdelare 9

Vad är bandmaskar?

Det finns många arter av bandmask, men den vanligaste hos hundar är Dipylidium caninum . Dessa maskar överförs till hundar genom loppor. Maskarna och deras ägg kan hittas på ytor var som helst din hund har varit, inklusive i ditt hem.Bandmaskens livscykel

 • Lopplarver äter bandmaskäggen och växer sedan till vuxna loppor.
 • När en hund kliar sig med munnen får den i sig de angripna vuxna lopporna.
 • Maskarna kan växa upp till 10-28' lång och är gjorda av segment som är ungefär ½.'
 • Segmenten kallas proglottider och kan likna riskorn.
 • Gravida proglottider innehåller bandmaskägg och frigörs genom avföring.
 • När dessa proglottider torkar bryts de upp för att frigöra bandmaskäggen.
 • Lopplarver äter bandmaskägg och cykeln kan börja igen.
 Bandmaskar

Bildkredit: Rattiya Thongdumhyu, Shutterstock

Tecken och symtom

Bandmaskar diagnostiseras vanligtvis av närvaron av proglottider eller segment som ser ut som riskorn. Proglottiderna kan dyka upp på din valps avföring eller runt baksidan och rör sig vanligtvis.

Diagnos & behandling

De kanske inte dyker upp varje gång din valp använder gården eller ser veterinären, så se till att samla några när du tar in dem. Veterinären kan korrekt diagnostisera maskarna och ordinera rätt antiparasitisk medicin. Medicinering är det första steget mot en frisk valp och ett rent hus.

 Avdelare 3

Vad du behöver:

 • Antiparasitisk medicin (ordinerad av en veterinär)
 • Gårdspray för parasiter
 • Avfallspåsar för husdjur
 • Loppbehandling (för alla husdjur i huset)
 • Fläckborttagningsmedel (om det behövs)
 • Vakuum
 • Desinficerande rengöringsmedel
 • Svampmopp
 • Loppkrage (tillval)
 • Tvättmaskin och torktumlare
 • Tvättmedel
 • Ångtvätt (om möjligt)
 husdjursägare som ger pillermedicin till hund

Bildkredit: Jus_Ol, Shutterstock

Hur du städar ditt hus

Ta följande steg för att rengöra ditt hem om din hund har bandmaskar. Du måste göra dig helt av med ditt hem loppor och förhindra återinfektion, eftersom återinfektion kan ske inom två veckor utan korrekt behandling och sanering.

1. Behandla ditt husdjur mot bandmaskar

Det första steget är att behandla ditt husdjur. Läkemedel mot bandmask är säkra och mycket effektiva. Din veterinär kan ordinera det bästa antiparasitmedlet för din valp och ge instruktioner för administrering av ytterligare doser. Du måste följa dessa instruktioner noga och se till att de får sin medicin enligt ordination.


två. Städa upp trädgårdsavfall och behandla gräsmattan

Proglottiderna som innehåller bandmaskäggen kommer att finnas på gården med ditt husdjurs avfall, så städa upp gården och behandla området med en trädgårdsspray avsedd för parasiter är väsentligt. Var noga med att följa sprayinstruktionerna noga och håll gården fri från avfall. Du kan behöva hålla ditt husdjur i koppel och använda husdjursavfallspåsar i flera veckor.


3. Döda lopporna

Eftersom loppor krävs i denna process, är det viktigt att bli av med dem. Börja med dina husdjur genom att använda en effektiv behandling för loppor och fästingar. Beroende på omfattningen av loppangreppet kanske du vill börja med ett bra loppschampo innan du applicerar den aktuella behandlingen. Din veterinär kan rekommendera en oral eller injektionsbehandling.

 person som applicerar anti-loppdroppar på hund

Bildkredit: Chutima Chaochaiya, Shutterstock


Fyra. Behandla mattfläckar

Om din valp har haft en orolig mage på grund av bandmaskarna, kan de ha lämnat några mattfläckar. De kan också ha lämnat några fläckar genom att skjuta på rumpan för att lindra klådan som orsakas av maskarna. Om så är fallet, börja med att använda ett fläckborttagningsmedel som är godkänt för din matta. Om du inte har använt det märket tidigare, prova punkttestning i ett hörn innan du applicerar på större ytor.


5. Rengör hårda ytor

Det är viktigt att rengöra såväl hårda ytor som mattor och klädsel. Torka av kakel, linoleum och trägolv med godkända desinfektionsmedel. En svampmopp är bäst eftersom den ger fast kontakt med golvets yta och lätt kan sköljas ur. Du kanske vill köpa en billig för djuprengöringen och slänga ut den när du är klar.


6. Tvätta alla sängkläder

Alla sängkläder som var ute och tillgängliga för ditt husdjur bör tvättas. Detta inkluderar deras husdjurssängar men även dina sängkläder och andra familjemedlemmars. Kom ihåg att använda tvättmedel och varmvatteninställningen. Den hetaste inställningen på torktumlaren kommer också att hjälpa, men om husdjurssängar inte går att torka i maskin fungerar det att lägga ut dem i solen för att torka.

 kvinna som tvättar

Bildkredit: Pixel-Shot, Shutterstock


7. Dammsug alla heltäckningsmattor

Att dammsuga heltäckningsmattor är viktigt för att plocka upp så många loppor som möjligt. Loppkrage är effektiva på husdjur, men du kan också skära en i bitar och placera den i din dammsugare för att säkerställa att eventuella loppor som plockas upp dödas omedelbart och slängs ut med soporna. Kom ihåg att dammsuga under möbler och ytan på alla mattor som kattträd.


8. Dammsug all klädsel

Klädsel och draperier är välbekanta gömställen för loppor och bör dammsugas noggrant. Använd en dammsugare med stark klädsel för att dammsuga draperier eller ta ner dem för att tvätta dem om de går att tvätta i maskin. Kom ihåg att ta bort soffans kuddar för att dammsuga under dem och öppna garderober för att rengöra inuti.


9. Använd en ångtvätt om möjligt

Om möjligt, använd en ångtvätt för att sanera ditt hem mer noggrant. På grund av loppornas livscykel och den tid det tar att kläcka ägg kan du se nya loppor dyka upp om cirka två veckor. I alla fall, loppor tål inte värme, så ånga är mycket effektivt för att döda både vuxna och ägg och stoppar livscykeln en gång för alla.

 ångrengöring

Bildkredit: lapsa03, Shutterstock


10. Ta en dusch

Loppor och bandmaskägg kan ha klängt sig fast vid dig eller dina kläder när du städade. Innan du kallar det ett välgjort jobb, släpp dina kläder direkt i tvättmaskinen, starta programmet med varmt vatten och ta sedan en varm dusch för att ta bort eventuella loppor du kan ha plockat upp.

 Avdelare 5

Slutsats

Processen med att städa ditt hem är lång, men när den väl är klar och din valp mår bättre kan du vara lugn och veta att det är mycket liten chans att bandmaskarna kommer tillbaka. Det är dags att ge hunden en high-five (eller en shake!) Du gjorde det!

Kom ihåg att du också kan vidta ytterligare försiktighetsåtgärder för att förhindra loppor och bandmaskar i framtiden, som att regelbundet använda ett effektivt medel mot loppor och fästingar och hålla gården ren från avfall. Det är väl värt ansträngningen.

+ Källor