Plyschrock (medelhårig) schäfer: 8 intressanta fakta, info och bilder

Höjd: 21–26 tum
Vikt: 50–88 pund
Livslängd: 12–15 år
Färger: Svart, brun, röd, kräm, silver
Lämplig för: Aktiva familjer, barn, de som vill ha en energisk hund
Temperament: Lätt att träna, lojal, tillgiven, beskyddande, dominerande

The Plush Coat är en av tre rockar som Schäfer kan ha. Detta är den päls som man oftast ser på schäfer på hundutställningar. Sedan finns det den korta, eller lager, pälsen och den långa pälsen, med plysch, eller medium, som ligger precis i mitten av de två. Oavsett vilken pälslängd din Shepherd har, kommer det inte att påverka deras personlighet eller träningsförmåga. Vissa människor föredrar plyschrocken på grund av dess fluffiga utseende. Hundar med denna päls har långa fläckar av mjuk päls runt öronen och på baksidan av benen. Hela pälsen är mellan 1-2 tum lång, jämfört med den korta pälsen som är 1 tum.Avdelare 1

Plysch päls schäfervalpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Ranger Von Der Schrotmuhle (@ranger_ray_gsd)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

8 intressanta fakta om schäferhunden i plyschrock

1.Deras smeknamn är den tyska Shedder.

Alla schäfer fäller och de fäller ofta. Plyschrocken schäfer kommer att fälla längre hår. Om du inte gillar hundhår är denna ras inte för dig!

två.De är sällsynta.

En recessiv gen orsakar plyschpälsens längd, så att hitta denna ras är lite svårt. Inbitna schäferuppfödare tenderar att ogilla denna päls, så om valpar produceras med plyschrockar betyder det att varje förälder bär på den recessiva genen. De två hundarna kommer sannolikt inte att födas upp tillsammans igen.3.Plush Coat är inte en officiell term.

Att kalla den mellanhåriga schäferns päls plysch är något som har sitt ursprung i Amerika och som ofta används i hundutställningsvärlden.

plyschrock schäfer

Bildkredit: Pixabay

Fyra.Deras pälslängd påverkar inte deras förmåga att arbeta.

Medelhåriga schäferhundar har fortfarande intelligensen, modet och arbetsmoralen för att vara militär- och polishundar. De kan också vara personliga tjänstehundar. Deras hår förändrar inte deras personlighet.

5.Deras öron står upp av sig själva.

Din floppy-eared Plush Coat-valp kommer inte att ha de öronen för alltid. Vid ungefär 20 veckors ålder kommer deras öronbrosk att bli tillräckligt hårt för att tvinga öronen att stå upprätt, vilket ger schäferns signaturutseende.

6.Deras bett är superstarkt.

Medan hunden kan väga 90 pund, kan de ge ett bett med en kraft på över 238 pund. Det är därför schäfer är utvalda för polisarbete och för att vara vakthundar. När de inte är tränade för den här typen av arbete och beteende är de dock fogliga och jämna hundar.

plysch rock schäfer går

Bildkredit: Pixabay

7.Namnet ändrades.

American Kennel Club ändrade namnet på schäfern till herdehund efter första världskriget. Folk hade dåliga känslor för Tyskland och ville inte ha en hund förknippad med landet. Namnet ändrades redan 1931.

8.De är intelligenta.

Schäferhunden i plyschrock är en extremt smart hund. Det har sagts att det bara tar fem repetitioner av något innan hunden har lärt sig kommandot. Deras förmåga att tränas så lätt att kombinera med deras kärleksfulla natur gör dem till populära val för familjens husdjur.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Plyschrock schäfern är bara en fluffig version av originalet. Med samma personlighet och egenskaper har denna hund en stark arbetsmoral och är en underbar följeslagare. Regelbunden borstning kan hjälpa till med fällningen, men den här hunden kommer att fälla ofta oavsett vad. Som familjehundar är schäferhundar med plyschrock bra med barn och är lojala och kärleksfulla husdjur.

Relaterad läsning: Röd schäfer: 7 intressanta fakta, info och bilder


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll