Pudel tillväxt & vikt diagram

Välj Namnet På HusdjuretPudlar finns i alla former och storlekar; det finns Standard, Miniaturen och Toy Poodle. De är alla ganska lika i temperament, men det finns vissa skillnader mellan de 3 raserna. Faktum är att American Kennel Club (AKC) listar varje pudel separat, men de är alla tekniskt sett samma ras. Både Standard och Miniature hör hemma i den icke-sportande gruppen, och inte överraskande finns Toy Poodle i Toy Group. Pudeln är listad som den 7:e mest populära hunden av de 196 raserna som erkänns av AKC.Tabellerna som tillhandahålls är avsedda att vara en uppskattning, eftersom inte alla valpar kommer att nå samma mål av olika anledningar. Men om du någonsin har funderingar angående vikten på din valp eller hund, prata med din veterinär.avdelare 9Pudelfakta och storlekar

Pudlar har alltid förknippats med Frankrike, men visste du att de faktiskt har sitt ursprung i Tyskland? De användes som jakthundar och var i huvudsak vattenappor för sjöfåglar.

Alla tre storlekarna av pudlar är mycket energiska hundar som behöver mycket motion, och de älskar vattnet. De anses också vara en av de mest intelligenta hundraserna och gör mycket framgångsrika tjänstehundar såväl som terapi- och ledarhundar.

En annan distinkt fördel med att äga en pudel är deras hår. Pudlar tappar i allmänhet inte, vilket gör dem allergivänliga och därför kan de vara bra hundar för allergiker. Pudeln är en självsäker, aktiv och folkorienterad hund som vill behaga sina människor och föredrar att bli behandlad med respekt.Den genomsnittliga storleken på en standardpudel är 40 till 70 pund och över 15 tum i höjd. Miniatyren väger 10 till 15 pund och 10 till 15 tum i höjd, och leksaken väger små 4 till 6 pund och är vanligtvis inte längre än 10 tum.

Vi ska nu titta på djupet på de typiska vikt- och längdtabellerna för standardpudlarna, miniatyrpudlarna och leksakspudlarna.

pudel närbild

Bildkredit: Alexas_Photos, Pixabay

Avdelare 8Standard pudelvalptillväxt och viktdiagram

Viktintervall Höjdintervall
8 veckor 7-10 lbs 12 – 13
3 månader 15-18 lbs 15 – 17
6 månader 30 - 40 lbs 19 – 23
9 månader 40-50 lbs 23 – 24
1 år 45 - 70 lbs 24 – 27
2 år 45 - 70 lbs 24 – 27

pudel tungan ut

Bildkredit: OrnaW, Pixabay

Födelsevikt 2,5 oz 3 oz 3,5 oz 4 oz 4,5 oz 5 oz 5,5 oz 6 oz 6,5 oz
8 veckor elva 16 19 21.5 24 29 33 36 39
3 månader femton 22 26 30 33 41 Fyra fem 49 53
6 månader 27 40 47 53 60 73 80 87 94
9 månader 29 Fyra fem femtio 62 68 85 94 100 110
1 år 2 lbs 3 lbs 3,35 lbs 4 lbs 4,5 lbs 5,5 lbs 6 lbs 6,5 lbs 7 lbs
2 år 2 lbs 3 lbs 3,35 lbs 4 lbs 4,5 lbs 5,5 lbs 6 lbs 6,5 lbs 7 lbs

Avdelare 7

När slutar pudlar växa?

Standardpudeln kommer att växa kontinuerligt under det första året av hennes liv, men efter att hon fyllt 1 kommer hon att sluta växa i längd men kommer att fyllas i vikt. Denna viktökning sker runt mitten av dem, och de kommer inte att se lika magra ut som de gjorde tidigare. Denna viktökning bör ta cirka 6 månader. Vid 18 månaders ålder har standardpudeln vanligtvis sin maximala vikt och längd.

Mindre raser tenderar att växa till sin vuxna storlek mycket snabbare än de större raserna. Toy Poodle kan få sin mogna längd och vikt så tidigt som 5 till 6 månader. Men genomsnittet för att dvärgpudlar och leksakspudlar ska mogna fysiskt är 7 till 8 månader.

Mental mognad tar vanligtvis lite längre tid. Leksakspudeln anses vara vuxen vid 1 år, miniatyren vid 1½ år och Standard vid 2 år. Naturligtvis kan vissa hundar vara vuxna men kommer att förbli valpaktiga i beteende hela livet.

Hur påverkar kastrering/sprayning min hunds tillväxt?

Studier har visat att kastrering eller kastrering av en valp faktiskt kan påverka valpens tillväxt. Om valpen kastreras eller kastreras för tidigt kan det bidra till att öka hur lång tid det tar för valpens ben att växa, vilket också kan innebära att ha en längre hund. Oron är att denna ökning av tillväxten också kan påverka hundens leder negativt, så tidig kastrering och kastrering bör undvikas.

Tyvärr har dessa studier ännu inte fastställt rätt ålder, men det rekommenderas att vänta tills din hund har nått full skeletttillväxt, särskilt stora raser, innan du kastrerar eller kastrerar.

Faror med att växa för snabbt eller hämmad tillväxt

Om det slutar med att du övermatar din valp kan vissa hälsoproblem inkludera fetma, höftledsdysplasi, avvikelser i skelettet och osteokondros. Detta kommer att orsaka smärta och svårigheter att gå när din valp blir vuxen.

Å andra sidan, om din valp lider av hämmad tillväxt, kan det bero på spolmaskar eller hakmaskar, eller så kan hon ha en levershunt, som alla är skadliga för din valps hälsa. Det är viktigt att spåra din valps längd och vikt och om hon inte verkar växa på en genomsnittlig nivå (för mycket eller för lite), prata med din veterinär så att du både kan ta reda på vad som orsakar problemet och behandla det.

Redbone Coonoodle Coonhound Poodle blandad valp

Bild: JLSnader, Shutterstock

Näring för att odla pudlar

Standardpudeln är större än leksaken och miniatyren och kommer att kräva större mängder mat. Om din standardpudelvalp är 8 veckor gammal bör du ge henne flera små måltider varje dag, så mycket som 4 måltider per dag som kan minskas till 3 måltider per dag när hon är 10 veckor. Följ riktlinjerna på baksidan av hundmatspåsen för hur mycket du ska mata henne under dagen.

Samma regler gäller för dina leksaks- och dvärgpudelvalpar. När du nöjer dig med maten till din valp, följ riktlinjerna för matpåsarna för hur mycket du ska mata din valp varje dag. Se till att din valp alltid har tillgång till vatten och kartlägg din valps tillväxt och vikt och kontakta din veterinär om du är orolig för hennes vikt.

Avdelare 5Slutsats

Sammantaget vill du se en stadig tillväxt med dinPudel, oavsett hennes storlek. Att följa diagrammen och skapa ditt eget diagram för att hålla reda på hur hon växer bör räcka långt för att lindra alla bekymmer du kan ha. Alla valpar kommer att få tillväxtspurt och tider då det verkar sakta ner, men detta är en normal del av valpens utveckling. Så länge hon inte verkar för smal eller för tjock och det är hon lekfull och glad, du tar väl hand om din nya valp.


Utvald bildkredit: carah_, Pixabay

Källa: Bästa pudeln

Innehåll