Röd Boston Terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 15-17 tum
Vikt: 12-25 pund
Livslängd: 11-13 år
Färger: röd och vit
Lämplig för: Aktiva familjer med äldre barn, erfarna djurägare
Temperament: Underhållande, attraktiv, folkorienteradBoston terrier är energiska sällskapshundar. De är lätta att känna igen på sin smokingjacka. Röda Bostonterrier är precis som vanliga Bostonterriers, bara de har en röd färg. De är tekniskt sett ingen separat ras och är extremt lika när det gäller temperament. Den enda skillnaden är deras färg.

De flesta framstående uppfödare annonserar inte ens sina hundar som röda, även om de har den rödaktiga färgen. Termen Red Boston Terrier används mest som ett marknadsföringsknep för att tillåta uppfödare att ta extra betalt för sina hundar, även om den röda färgen inte är sällsyntare än den vanliga svart-vita. Denna färg erkänns dock inte av någon nationell eller internationell organisation.

Trots detta kommer vi att granska denna rass personlighet och temperament nedan. Det är inte mycket skillnad mellan denna hund och en vanlig Bostonterrier.Avdelare 1Red Boston Terrier-valpar – innan du köper...

röd färg sju veckor gammal Boston Terrier valp_Susan Schmitz_shutterstock

Kredit: Susan Schmitz, Shutterstock

Bostonterrier är lägenhetshundar. De är kompakta och robusta. De väger inte mer än 25 pund, med många som är mycket mindre än så. De har ett smokingmönster, vilket är en av deras mest definierande egenskaper. Deras huvud är mycket fyrkantigt, och deras nosparti är mycket kompakt. Denna kompakta nosparti kan orsaka vissa hälsoproblem, som vi kommer att diskutera på djupet senare.

Dessa hundar är välkända för sin folkorienterade natur. De är nyfikna och många anser dem vara personlighetshundar. Dessa hundar är mycket pigga och kan vara lite bullriga. Men de är inte alls lika yappy som andra hundar.

Red Boston Terriers är bra för lägenhetsboende på grund av sin lilla storlek och låga underhållsbehov.

Vad är priset på Red Boston Terrier-valpar?

Röd Bostonterrier bör inte vara dyrare än en vanlig Bostonterrier. Vissa uppfödare kanske försöker sälja dem till ett förhöjt pris och hävdar att de är sällsynta. De är dock inte särskilt sällsynta och bör i allmänhet inte kosta mer än vad du genomsnittlig Boston Terrier.

De flesta av dessa hundar säljs för cirka 800 dollar. De kan vara allt från 0 till ,200. Det finns dock några hundar av högsta kvalitet som säljs för tusentals dollar. Dessa är vanligtvis uppfödda för utställnings- och avelsändamål, inte som husdjur. Om du vill ha en hund av husdjurskvalitet kan du förvänta dig att betala under 1 000 USD.

Eftersom denna hund är ganska vanlig, kanske du kan shoppa runt lite för bästa pris och avelsmetoder. Om möjligt, välj en Boston Terrier som har mer nosparti än de flesta, eftersom dessa vanligtvis har färre hälsoproblem.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Red Boston Terrier

1.Red Boston Terriers är inte en separat ras.

De är bara en annan färg än den vanliga Bostonterriern. De är inte särskilt ovanligare, även om färgen inte känns igen av de flesta nationella program.

två.Röd Bostonterrier kallas även Liver Boston Terrier.

Lever är en färgbeskrivning som hänvisar till en rödaktig ton. På grund av detta beskrivs Red Boston Terriers också som att de har en leverpäls.

3.Röd Bostonterrier är en infödd amerikansk ras.

De är en av få raser som först dök upp i USA, därav deras namn.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av katty☄ (@kattybst)

Avdelare 2

Temperament och intelligens hos Red Boston Terrier

Trots att de är mindre hundar har Red Boston Terriers mycket energi. De behöver leka och ta promenader dagligen. De klarar sig bäst i aktiva familjer på grund av detta. De älskar att spela apport och är bra på saker som agilityträning – även om du inte planerar att tävla.

På grund av sina korta nospartier klarar sig dessa hundar inte särskilt bra i värme eller kyla. De kan behöva skyddas från väder och vind. De klarar sig inte heller bra med intensiv träning, eftersom de inte kan andas ordentligt. Dessutom orsakar deras korta nos även andra problem. De tenderar att snarka mycket och dregla – detta beror på deras andningssvårigheter.

Röda Bostonterrier är väldigt anpassningsbara och kan leva i princip var som helst så länge de är skyddade från klimatet. De tycker om att vara runt människor, oavsett om de känner personen eller inte. De är skonsamma, men kanske inte nödvändigtvis är bra med små barn eftersom de lätt kan skadas. De är ibland skyddande mot sin ägare, vilket kan orsaka viss aggression. De brukar också vara lite klängiga.

Är dessa hundar bra för familjer?

De kan vara med rätt socialisering. De kan vara lite beskyddande mot sin primära ägare, vilket kan resultera i viss aggression mot de som försöker närma sig denna ägare. Detta kan vara särskilt oroande med barn, som kan bli rädda för hunden.

Dessutom är dessa hundar robusta, men de är också väldigt små . Småbarn och småbarn kan lätt skada dem om de inte är vana vid att vara snäll mot djur. Detta kan resultera i knäppning och bett. De bör alltid övervakas med barn av denna anledning.

Sammantaget kan Red Boston Terriers vara bra med barn om de socialiseras ordentligt. Självklart ska man alltid ha koll på samspelet för hundens och barnets skull.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja. Bostonterriern har inte starka bytesinstinkter. På grund av detta kommer de vanligtvis inte att jaga katter eller andra små djur. De är inte särskilt vänliga mot andra hundar och är inte flockorienterade. Men om de föds upp med andra hundar, tenderar de att vara vänliga mot dem.

De kan vara lite skyddande mot sin ägare, vilket är något du måste tänka på när du introducerar nya hundar i ditt hushåll. Däremot är de ofta inte skyddande mot hundar de växer upp med. Om du umgås dem med en mängd olika hundar när de är unga, kommer de ofta att bli vänliga.

Boston Terrier - Röd och vit

Bildkredit: PeakPX

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Red Boston Terrier:

Mat & Diet Krav

Som små hundar äter Red Boston Terriers inte särskilt mycket. På grund av detta är det lättare att mata dem en högkvalitativ mat än det är en större hund. De äter mindre, så du har ofta råd att ge dem lite mat av högre kvalitet än din stora hund.

Bostonterrier har inga speciella kostbehov. De kan äta vilken kommersiell hundmat som helst. På grund av deras vanliga hälsoproblem kanske du vill ge dem hundmat av särskilt hög kvalitet. Naturligtvis finns det ingen garanti för att maten kommer att förhindra hälsoproblem, men det kan inte skada!

Träning

Boston Terriers behöver regelbunden motion. De är inte speciellt stillasittande som andra små hundar. De kommer att kräva regelbundna promenader och lektid. Men eftersom de är mindre behöver de dock inte lika mycket motion som större hundar. De kan fungera bra i en stad så länge du går dem regelbundet.

Du kan inte förvänta dig att din Boston Terrier ska få tillräckligt med motion när den lämnas åt sig själv. De älskar människor för mycket för att springa runt på en gård själva. Istället, de kommer att behöva du målmedvetet bära ut dem varje dag .

De har det inte bra hemma ensamma hela dagen. På grund av detta används hundrullare ofta för att få ut dessa hundar dagligen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Miss Moose (@miss.mooses.meanderings)

Träning

Bostonterrier är väldigt lätta att träna. Tidig socialisering och valpklasser är mycket rekommenderad. Men när de socialiserades och tränades tidigt, växer Red Boston Terriers till mycket väluppfostrade hundar. De är inte de smartaste hundarna, så det kan ta dem lite längre tid att ta reda på kommandon än andra raser. Men när de väl vet vad du vill, kommer de nästan alltid att prestera.

Tålamod krävs för att träna dessa hundar, men de tenderar att vara väldigt ivriga att behaga.

Grooming ✂️

Red Boston Terriers kommer att fälla en del, men inte alls lika mycket som andra hundar. En veckovis borstning är gott. A handske är ett bra alternativ för att trimma dessa hundar, eftersom de troligen inte kommer att fly från att du klappar dem.

De behöver bara badas ibland när de blir stökiga. Du måste också klippa deras naglar och borsta tänderna regelbundet.

Hälsa och villkor

Boston Terrier kan inte andas ordentligt. De är brachycephalic, vilket betyder att deras ansikten är sammanpressade till den grad att det stör deras andning. Detta kan orsaka alla möjliga hälsoproblem. Till exempel är de känsliga för narkos och värme. De är också benägna att drabbas av en mängd andra hälsotillstånd, mest på grund av deras missformade ansikten.

Mindre förhållanden

  • Grå starr
  • Sår på hornhinnan
  • Ledproblem
Allvarliga förhållanden
  • Patellaluxation
  • Körsbärsöga
  • Allergier
  • Brachycefaliskt syndrom

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Red Boston Terriers är bara normalaBoston terrier med leverfärgning. De är inte särskilt ovanliga, även om färgen inte känns igen av de flesta nationella kennelklubbar. Dessa hundar är bäst för lägenheter och aktiva familjer. De är små och kompakta, men behöver lite motion varje dag.

De är lätta att träna och kommer överens med de flesta djur och människor när de är väl socialiserade. Tidig socialisering är dock nödvändig, eftersom de kan vara lite skyddande för sin primära ägare. De är också ganska ohälsosamma på grund av sina korta ansikten.


Utvald bildkredit: safepaws, Pixabay

Innehåll