Red vs Blue Nose Pitbull: Vad är skillnaden?

Välj Namnet På HusdjuretRed Nose Pit Bull vs Blue Nose Pit Bull

Många fantastiska människor får en dålig rap som de inte borde, och detsamma gäller för hundar. Och om det är en speciell ras som samlar på sig ett gäng orättvist hat, så är detAmerikansk Pit Bull Terrier.När många människor tittar på Pit Bull ser de ett hot mot samhället och en fara för människor. Men detta kommer från deras historia som kamphundar. Nuförtiden letar dessa milda bestar bara efter ett kärleksfullt hem.Och när det kommer till att skaffa en ny Pit Bull, ställs potentiella ägare inför valet mellan en röd näsa och aBlue Nose Pit Bull. Men vad är skillnaden?

Det finns inte så många skillnader mellan de två. Men vi kommer att bryta ner några nyanser om varje typ som ytterligare hjälper dig att fatta ditt beslut.

avdelare 9Visuella skillnader

Red nose vs blue nose pitbull

Bildkredit | Till vänster: Eve Photography, Shutterstock; Höger: Joao Roda, Shutterstock

En överblick

Red Nose American Pit Bull Terrier
 • Medelhöjd (vuxen): 17–24 tum
 • Medelvikt (vuxen): 30–80 pund
 • Livslängd: 10–15 år
 • Övning: 1 timme om dagen
 • Skötselbehov: Låg
 • Familjevänlig: Ja
 • Annat husdjursvänligt: Beror på
 • Träningsförmåga: Mycket intelligent och ivriga att behaga
Blue Nose American Pit Bull Terrier
 • Medelhöjd (vuxen): 17–24 tum
 • Medelvikt (vuxen): 30–80 pund
 • Livslängd: 10–15 år
 • Övning: 1 timme om dagen
 • Skötselbehov: Låg
 • Familjevänlig: Ja
 • Annat husdjursvänligt: Beror på
 • Träningsförmåga: Intelligent men envis

Avdelare 4

Red Nose American Pit Bull Terrier Översikt

Pit bull terrier röd näsa

Bildkredit: nallathepittie, Shutterstock

När man jämför en Red Nose Pit Bull till en blå näsa, det är inte så stor skillnad. Och det beror på att de kommer från exakt samma hundfamilj. Det är bara färgen på deras päls som verkligen skiljer dem åt.

Det finns dock tre stora skillnader som du måste vara uppmärksam på så att du kan avgöra vilken som är bäst för dig.

Färg

Den största skillnaden mellan de två hundarna är färgen. Red Nose Pit Bulls - som namnet antyder - har en rödaktig/rosa näsa. Tillsammans med sin rödaktiga näsa tenderar denna sort av Pit Bull att ha en matchande päls oavsett om det är fawn, brun eller till och med en röd päls. De kommer sannolikt också att ha bärnsten eller koppar i ögonen. Genetiskt sett är de den näst sällsynta varianten av Pit Bull bara efter White/Merle Pit Bulls.

Hälsoförhållanden

Red Nose Pit Bulls är i allmänhet friska valpar. De upplever många liknande åkommor som de flesta hundraser lider av. De är dock något mer benägna att drabbas av höftdysplasi och cerebellär abiotrofi (Ataxi).

American Pit Bull Terrier på sandstrand med bluffar

Bildkredit: everydoghasastory, Shutterstock

Pris

Genomsnittspriset för en Red Nose American Pit Bull Terrier idag kommer att kosta dig minst 1 000 USD om inte mer. Även om detta kan verka dyrt, måste du hitta din Pit Bull från en ansedd uppfödare. Även om dessa valpar försöker lämna deras stridande förflutna bakom finns det fortfarande grymma uppfödare där ute som hindrar framsteg.

Lämplig för:

Dessa valpar är bra för en aktiv familj med barn. De är superskyddshundar och älskar verkligen barn. Men de är inte så förtjusta i andra husdjur - särskilt andra hundar. Pit Bulls ser sig själva som ultimata beskyddare och kommer att försvara sin familj från alla andra djur som uppfattas som hot.

Detta betyder dock inte att de bara slumpmässigt kommer att attackera människor och barn. De avgudar barn (familj eller främling) alldeles för mycket, och de kommer bara att försvara sig mot andra människor om det behövs.

Avdelare 2

Blue Nose Pit Bull översikt

Pit Bull blå näsa

Bildkredit: Joao Roda, Shutterstock

DeBlue Nose Pit Bullär en annan variant av American Pit Bull Terrier. På grund av deras specifika avel kommer du att upptäcka att vissa skillnader skiljer dem från andra Pit Bulls.

Färg

Blue Nose Pit Bull har en blå näsa till förmån för sin namne. Nu betyder det inte att det faktiskt är blått. I hundvärlden är blått bara ytterligare ett fint ord för grått. Eller rättare sagt utspädd svart. Detta skapas av uppkomsten av en dubbel recessiv utspädningsgen som gör att hundens nos blir blå tillsammans med pälsen.

Hälsoförhållanden

För att uppnå sina vackra blå näsor och päls har det skett en hel del inavel mellan Blue Nose Pit Bulls. Och det är denna inavel som gör att de har fler hälsoproblem än andra Pit Bull-varianter. Till exempel är de mycket mer benägna att få hudallergier och hypotyreos än den röda näsan.

blå näsa pitbull väntar på att spela apport

Bildkredit: J.A. Dunbar, Shutterstock

Pris

Priset på en Blue Nose American Pit Bull Terrier är ungefär samma pris - 1 000 $. Det kan dock finnas några små skillnader mellan de två beroende på aktuella trender. Tidigare år var den blå nosen mycket dyrare än den röda nosen på grund av avelsprocessen.

Men i skrivande stund är Red Nose Pit Bull ett trendigare val och säljs för närvarande till högre priser.

Lämplig för:

Precis som Red Nose Pit Bull är denna ras bra för aktiva barnfamiljer. Men de är fortfarande försiktiga med andra djur. Så om du ska ta med en ny Pit Bull (av vilken sort som helst) till ditt hem, rekommenderar vi att du gör det som valp. På så sätt kan de växa upp och umgås med andra icke-mänskliga familjemedlemmar.

Avdelare 5

Vilken ras är rätt för dig?

När du väljer mellan en Red Nose Pit Bull och en Blue Nose Pit Bull finns det tre viktiga överväganden du måste titta på. För det första, är de rätt färg för dig? Allt är en fråga om personlig smak.

Därefter måste du vara medveten om de potentiella hälsotillstånd som en Blue Nose Pit Bull kan få. Nu finns det ingen garanti för att de kommer att drabbas av dessa åkommor. Det finns dock en större chans jämfört med andra färgvarianter.

Och slutligen, kontrollera din budget och bestäm hur mycket du är villig att spendera från en ansedd uppfödare. Dessa två Pit Bulls, i synnerhet, ändras i pris på grund av den nuvarande marknadstrenden.

Oavsett vad du än bestämmer, se till att hjälpa till att stärka den här valpens rykte genom att fostra upp dem i ett passionerat, kärleksfullt hem.

Innehåll