Rhodesian Ridgeback schäfermix (Rhodesian Shepherd)

Välj Namnet På HusdjuretRhodesian Shepherd blandad hundHöjd: 23-27 tum
Vikt: 65-95 pund
Livslängd: 9-12 år
Färger: Fawn, sobel, black and tan
Lämplig för: Aktiva familjer, erfarna hundförare, hundsportentusiaster
Temperament: Intelligent, angelägen, vaksam, beslutsam, alert, lojal, värdigRhodesian Shepherds är en sällsynt och unik korsning inom designhundrasvärlden, som ofta har samma ås längs ryggraden som Rhodesian Ridgeback är känd för. Resultatet av att korsa en renrasigRhodesian Ridgebackoch en renrasigSchäfer, Rhodesian Shepherds är mycket intelligenta och atletiska hundar. De är utmärkta följeslagare för aktiva familjer och individer, särskilt de som tycker om att vandra och vara utomhus. Rhodesian Ridgebacks kan vara en handfull för oerfarna ägare, men de är också ganska kärleksfulla och tillgivna. Låt oss ta en titt på denna stora hybrid för att se vad som krävs för att ha en:Avdelare 1Rhodesian Shepherd Valpar – Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 【K】【I】【M】【C】【H】【I】 (@kimchi.samuels)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Ridgeback Shepherd-valpar?

Rhodesian Shepherd-valpar säljs vanligtvis för runt 0 till 000. Även om de inte är renrasiga hundar, har deras status som designhundras skapat en liten marknad för dem. Bara detta kan göra dem dyrare, såväl som att de korsas med en sällsynt renrasig hund.Renrasiga Rhodesian Ridgeback-valpar säljs för allt från 0 till över 000, speciellt för premiumblodslinjer. Schäferhundar är mer populära, med en prisklass på 0 till över 000.

Avdelare 83 föga kända fakta om Rhodesian Shepherds

1. Vissa Rhodesian Shepherds ärver Ridgeback.

Även om inte alla Rhodesian Shepherds kommer att göra det, har vissa turen att ärva den klassiska Ridgeback-remsan. Rhodesian Ridgebacks har en pälsremsa längs ryggraden som går i motsatt riktning mot derastäcka, vilket inte bara är en rasstandard utan ett krav för renrasiga.

2. Rhodesian Shepherds kan väga över 75 pounds.

Rhodesian Shepherds är stora hundar, med en genomsnittlig hund som väger runt 75-80 pounds. Detta gör att de inte lämpar sig för de flesta lägenheter och stadsboende, speciellt med derasträningsbehov. Även om valpar kan vara bedårande, är det bäst att komma ihåg hur stora Rhodesian Shepherds kan bli.

3. Rhodesian Shepherds är hårt arbetande.

Precis som sina renrasiga motsvarigheter är Rhodesian Shepherds naturliga arbetshundar som behöver något syfte. Detta kan vara en riktig utmaning för oerfarna hundförare, så denna blandning är definitivt inte för alla. Men så länge som deras träningsbehov tillgodoses, kommer Rhodesian Shepherds att betala tillbaka dig med tillgivenhet och lojalitet.

rhodesian shepherd

Rhodesian Shepherds föräldrar. Till vänster: Rhodesian Ridgeback. Till höger: schäfer

Avdelare 5

Rhodesian Shepherds temperament och intelligens

Rhodesian Shepherds är inte renrasiga hundar, så det finns inte mycket information om deras temperament. Ett sätt att förstå vilken typ av temperament din Rhodesian Shepherd kan ha är att titta på förälderhundarna, men det är inte alltid en möjlighet. Det näst bästa sättet är att studera temperamentet hos schäfer och Rhodesian Ridgebacks.

Schäferhundar är en av de mest eftertraktade brukshundraserna, efter att ha funnits i århundraden. Ursprungligen utvecklade för vallning, schäfer är extremt mångsidiga hundar på grund av deras höga intelligensnivåer. Det är lätt att missta dessa hundar för nybörjarhundar, vilket inte kan vara längre från sanningen. Dessa hundar behöver inte bara ett syfte utan en lugn, självsäker ledare att följa, annars tar de gärna upp rollen som ledare. De kräver också timmar - ingen överdrift - av träning för att hålla dem lugna och väluppfostrade. Men om deras behov tillgodoses dagligen, kommer de att vara mycket lojala och tillgivna mot alla som de anser vara familjemedlemmar.

Rhodesian Ridgebacks är däremot lugnare och mer avslappnade än schäfer, även om de fortfarande har instinkterna som en jakthund. Ursprungligen uppfödd för jakt och hembygdsskydd, kan Rhodesian Ridgebacks verka ganska skrämmande. Även om de inte är lika krävande som schäfer, är Ridgebacks ganska självmedvetna och kan bli viljestarka. Dessa stora jakthundar är ofta reserverade och till och med distanserade mot främlingar, och de måste socialiseras tidigt för att etablera ordentlig social etikett. Förutom deras tidiga år som valpar och unga vuxna tenderar Rhodesian Ridgebacks att vara lugna och tysta inomhus.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, men inte för alla familjer. Generellt sett är Rhodesian Shepherds bra för aktiva familjer, särskilt familjer som är ute dagligen. Familjer med barn som tycker om att leka och umgås med sin hund är den idealiska situationen för Rhodesian Shepherds. Vi rekommenderar dock inte denna blandning till familjer utan tidigare hunderfarenhet. Dessa hundar behöver en självsäker ledare, annars kommer de att börja uppvisa beteendeproblem som kan vara svåra att upptäcka och korrigera utan erfarenhet.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Rhodesian Shepherds kan komma överens med andra hundar, så länge de introduceras långsamt. De flesta kommer att njuta av att ha en kamrat, särskilt om de är uppvuxna i unga år tillsammans. Vad gäller katter och smådjur beror det på varje enskild hund. Vissa Rhodesian Shepherds har liten eller ingen bytesdrift, medan andra kommer att jaga din huskatt att gömma sig varje timme.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 【K】【I】【M】【C】【H】【I】 (@kimchi.samuels)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Ridgeback Shepherd:

Mat & Diet Krav 🦴

Arbetshundar, vare sig de är renrasiga eller hybrider, behöverspecialiserade dieterpackad med protein och näringsämnen för att stödja deras energinivåer under hela dagen. Vi rekommenderar ett knaprigt torrfoder med minst 25 % råolja djurbaserad proteiner samtidigt som man undviker fyllmedelsingredienser som inte ger något näringsvärde. För en mer specialiserad diet, rådgör med din veterinär för en anpassad dietplan.

När man matar en stor hund, speciellt schäfer och schäfer-blandningar, är det extremt viktigt att låta dem vila i 30 minuter efter att ha ätit. Att springa och hoppa runt efter en måltid kan få magen att vända, vilket är extremt dödligt och kräver akut operation för att rätta till. Prata med din veterinär om tecknen och symtomen på detta fenomen, och sätt att förhindra att detta händer.

Övning

Att träna din Rhodesian Shepherd är inte bara ett krav, det borde vara ett bra sätt att knyta an till din hund. Som ett minimum kan några långa promenader om dagen plus ett par timmars lek räcka, men varje hund är olika. Eftersom Rhodesian Shepherds är atletiska hundar, är konkurrenskraftiga hundsporter ett utmärkt alternativ som ett sätt att träna och knyta an. Agility, dockhoppning och spårning är alla fantastiska aktiviteter som Rhodesian Shepherds kommer att utmärka sig i, speciellt med schäferns naturliga tävlingsanda.

Med alla slags vallnings-, jakt- eller brukshundar är mental stimulering lika viktig, men det kan vara svårt att tillhandahålla detta för mycket intelligenta hundar. Pusselleksaker kanske fungerar i början, men Rhodesian Shepherds kan vanligtvis ta reda på dessa efter några försök. Spårning är en fantastisk fysisk och mental övning som kan göras var som helst, som förlitar sig på deras sinnen för att hitta betesobjektet.

Träning

Att träna din Rhodesian Shepherd måste börja från dag ett, med fokus på ett konsekvent träningsschema. Eftersom dessa hundar behöver ett syfte är det viktigt att ha ett strukturerat schema för att förhindra beteendeproblem. Positiv förstärkningsträning med en mängd olika belöningar (mat, leksaker, beröm) är den bästa metoden för Rhodesian Shepherds, som kan vara känsliga för hårda träningsmetoder. Men om du aldrig har tränat en hund tidigare, rekommenderar vi starkt att du anlitar en professionell hundtränare som är specialiserad på bruksraser.

Eftersom tidig socialisering med människor och hundar är avgörande, kan gruppvalpklasser vara en fantastisk möjlighet. Klasserna kommer också att lära ut grundläggande lydnad, vilket din Rhodesian Shepherd med största sannolikhet kommer att briljera med. Om valpklasser inte är ett alternativ är konkurrenskraftiga hundsportcenter ett bra alternativ för socialisering och träning.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Oli (@rhodesianshepherdoli)

Grooming ✂️

Att sköta din Rhodesian Shepherd kommer att vara ganska lätt, speciellt om din valp ärver mer av den Rhodesian korthåriga pälsen. Räkna med att borsta pälsen minst en gång i veckan, även om det kan vara oftare för tjockare, fluffigare pälsar. Att bada din Rhodesian Shepherd är bra då och då, men att överbada kan leda till torr, irriterad hud. Förutom att vårda pälsen är det lika viktigt att klippa naglarna. Klipp naglarna vid behov, eller åtminstone var 4-6 vecka.

Hälsa och villkor

Eftersom det inte finns några uppgifter om Rhodesian Shepherds hälsa, finns det inget sätt att veta vilka hälsoproblem de kan ha. Det finns dock gott om hälsojournaler för både schäfer och Rhodesian Ridgebacks, vilket kan begränsa möjligheterna lite. Här är de vanligaste hälsotillstånden för schäfern och Rhodesian Ridgeback:

Vanliga hälsoproblem hos schäferhund

 • Canine Höftdysplasi
 • Uppblåsthet/GDV (särskilt framträdande i denna ras)
 • Hemofili
 • Cancer
 • Epilepsi
 • Artrit
 • Progressiv retinal atrofi
Vanliga hälsoproblem av Rhodesian Ridgeback
 • Canine Höftdysplasi
 • Armbågsdysplasi
 • Svälla
 • Grå starr
 • Dövhet
 • Hypotyreos

Avdelare 5Man vs Kvinna

Den enda huvudsakliga skillnaden mellan hanar och honor är storleken, där hanar vanligtvis är större och tyngre än honor. Förutom storleksskillnaden är valet av hona eller man enbart en personlig fråga. När du väljer valp bör beslutet om hane eller hona fattas av alla inblandade individer.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Rhodesian Shepherds är ganska unika hybrider som är relativt nya för designerhundvärlden, speciellt med sällsyntheten hos renrasiga Rhodesian Ridgebacks. Dessa aktiva, atletiska hundar är mycket intelligenta och motiverade men kräver mycket uppmärksamhet, tid och erfarenhet för att hantera dem på rätt sätt. Även om de kan vara en handfull, är dessa hundar extremt lojala mot sina familjer. Om du letar efter en fungerande ras och du har tid eller utrymme för dem, kan Rhodesian Ridgebacks vara en bra brukshund och följeslagare.


Utvald bildkredit: Marry Kolesnik, Shutterstock

Innehåll