Rysk blå katt

Russian Blue sitter på klippornaHöjd: 8 till 10 tum
Vikt: 7 till 15 lbs
Livslängd: 15 till 20 år
Färger: Blå/grå, silver
Lämplig för: Familjer med andra husdjur och barn, seniorer
Temperament: Neurotisk, blyg, tillgiven, intelligent, lekfull, oberoende

Russian Blue är en renrasig katt med en mild och kärleksfull personlighet. Denna ras passar bilden av en perfekt följeslagare eller en familjemedlem.

Katten ser ut som ett kungligt djur med sitt triangulära huvud, raka nos, breda panna och smala kroppsbyggnad. Russian Blue är stark, muskulös och robust trots sin långa smala kropp och kan springa i höga hastigheter.

Ägare älskar den här katten för dess 'naturliga' leende. Men i verkligheten brukar inte katten le. Mungiporna har en lätt uppåtvändning som gör smileyen. Men det skulle inte skada att berätta för dina gäster att ditt husdjur alltid ler.

Ägare älskar också att kattens ögonfärg förändras över tiden. Russian Blues kattungar har ljusgula eller gyllene ögon.Vid fyra månader blir de gula med en grön ring och ljusgröna under vuxen ålder. Och visste du att den får sin blågrå färg med en silverglans från en utspädd svart gen? Ja, istället för att ha en svart nyans ger genen katten dess blågrå färg.

Denna katt kan verka större på grund av sin extremt täta dubbla päls. Pälsen är mjuk och silkeslen med en mörkgrå nyans med skimrande silver. Russian Blue anses vara allergivänligt eftersom det har lägre nivåer av kattallergier och fäller lätt.

Denna kattunge är vänlig, tillgiven och lekfull runt familjen. Det är dock reserverat eller frånvarande i närvaro av främlingar.

Katten är mycket självständig och kommer att underhålla sig själv när du inte är i närheten. Men så fort du går hem kommer den här katten att bli din andra skugga. Den kommer att följa dig runt utan att hindra dig.

Blir du kär i denna ras? Läs vidare för att lära dig mer.

hepper enkelkatttassavdelare

Ryska blå kattungar – innan du köper

Rysk blå kattunge i en korg

Bildkredit: Utekhina Anna, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på ryska blå kattungar?

Russian Blue är fortfarande en sällsynt ras vars genomsnittliga pris ligger mellan 0 till 0, med en anständig ras på 0 till 00. Men om du vill ha en Russian Blue med en utmärkt härstamning och en berömd avelsgård, varierar köppriset från 00 till 00.

Priserna varierar mycket mellan uppfödare. Om du köper din katt från en oregistrerad uppfödare får du den till ett billigare pris, vilket kan bli dyrt senare.

Förutom inköpspriset måste du köpa leksaker, kattlådor, möbler, filtar, matskålar, godsaker och kattmat. Du måste också täcka veterinärkostnader och husdjursförsäkringar som kan uppgå till 0 eller mer.

närbild av två ryska blå kattungar

Bildkredit: cderrick, Pixabay

hepper katttassavdelare

3-lite kända fakta om Russian Blue Cat

1.Dess leende har jämförts med Mona Lisas

Du känner säkert till den ikoniska Mona Lisa-målningen. Det visar sig att Russian Blues naturliga leende liknar Mona Lisas. Eller det är åtminstone vad vissa människor tycker.

två.Det finns olika teorier om dess ursprung

Det finns flera uppfattningar om var den ryska blå kom ifrån. Vissa människor spekulerar i att katten levde i vildmarken och jagade för sin tjocka, täta och unika färgade päls.

En annan uppfattning säger att dessa eleganta kattungar var uppskattade husdjur av kungliga och ryska tsarer. Man tror att kungligheterna betraktade dem som tecken på lycka på samma sätt som egyptierna hedrade smokingkatter. Forntida folklore berättar att dessa katter hölls i en nyfödds rum för att avvärja onda andar.

Den mest trodda teorin är att de kom från Archangel Islands eller Archangelsk i Ryssland. Brittiska sjömän fascinerades av katten och bar den med sig till Storbritannien. Kattens varma och tjocka päls visar sig användbar i denna berättelse eftersom den skyddade den under hårda vintrar.

3.Katten är inte 100% hypoallergen

Russian Blue producerar mindre protein Fel D 1, vilket är roten till de flesta allergiska reaktioner. Proteinet överförs vanligtvis av saliv och hudsekret. Detta innebär att allergiker kan leva i harmoni med den ryska blå katten.

Det är dock värt att notera att katten producerar låga nivåer av Fel D 1. Låga nivåer är inte lika med nollnivåer. Därför kan dessa små mängder protein orsaka en allergisk reaktion. Dessutom producerar katten mjäll som kan orsaka nysningar, klåda och väsande andning.

rysk blå katt som sitter nära fönstret

Bildkredit: Beate Felten-Leidel, Pixabay

hepper katttassavdelare

Temperament & Intelligence of the Russian Blue

The Russian Blue är en intelligent kattras . Du kan enkelt träna ditt husdjur att leka apport. Övningen blir dock inte lika lätt som att träna en hund. Dessutom svarar den här kattungen när den pratas med, vilket gör den till en perfekt följeslagare för singlar.

Katten är lekfull, tillgiven, mild, tyst, väluppfostrad och artig. Dessa kattungar avgudar sina ägare och kommer att följa dem runt. Vissa katter rider gärna på sin ägares axlar när de gör sitt jobb.

The Russian Blue är artig mot betrodda människor och anser att de också borde vara artiga. Därför ogillar denna kattunge någon som får det att se dumt ut och glömmer aldrig brottet. Vilken värdig katt! Katten är också känslig och hatar att bli ignorerad.

Russian Blues är kärleksfulla och tillgivna mot familjen. De är dock reserverade och blyga när främlingar kommer och knackar på. Det är inte ovanligt att katten gömmer sig på en högre mark för att undersöka dina gäster. Och om en främling fångar deras uppmärksamhet, kommer katten inte att tveka att visa sin tillgivenhet mot dem.

Den här kattungen är högljudd när det kommer till renlighet och rutin. Den ogillar plötsliga förändringar som att skjuta upp sina måltider eller kommer att spinna mot främlingar. Katten är notoriskt ren och föredrar att använda en fläckfri kattlåda. En smutsig kattlåda kan få din katt att göra sina affärer på renare delar av ditt hem.

Russian Blues är utmärkta klättrare och äventyrliga. För att hålla dem säkra, se till att du blockerar alla farliga utrymmen och installerar barnsäkra lås. Dessutom är dessa katter oberoende och har inget emot din frånvaro under dagen. Men de kommer att välkomna dig glatt efter jobbet, följa dig runt och ligga bredvid dig när du kopplar av.

rysk blå katt som ligger utanför kattlägenhet

Bildkredit: Milada Vigerova, Pixabay

Är dessa katter bra för familjer? 👪

Det är de säkert. Katten kommer att visas reserverad när du tar hem den men oroa dig inte. Med tiden kommer ditt husdjur att bli entillgiven familjemedlem. The Russian Blue kommer till och med att försöka muntra upp dig genom att klappa ditt ansikte eller försöka lugna en gråtande bebis.

Kattens lekfulla natur gör den till en bra lekkamrat för dina barn. Faktum är att denna ras sällan biter eller repar sig. Men lär dina barn att inte skrämma den ryska blå. Den ogillar höga ljud men älskar en lugn miljö med förutsägbara rutiner.

Dessutom gör dess milda, tysta och tillgivna natur katten idealisk för äldre, singlar, förstagångsägare och familjer.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Russian Blue kommer bra överens med andra katter. Men det kan ta ett tag för dem att komma överens med hundar. Om din hund är vänlig mot katter, ja, de två kan träffa en vänskap.

Å andra sidan har denna katt starka jaktinstinkter. Det kan jaga andra små husdjur som möss och hamstrar.

    Se även: Rysk blå Siamese Cat Mix
Rysk blå katt som ligger utomhus

Bildkredit: ddisq, Shutterstock

hepper katttassavdelare

Saker att veta när du äger en rysk blå katt:

Mat & Diet Krav

En sak är säker med den ryska blå; den älskar måltider. Den kommer att be dig att mata den flera gånger om dagen och blir inte glad om du skjuter upp måltiderna. För detta, hitta en proteinrik diet, håll dig till en vanlig matningsrutin och förbli bestämd när det gäller portionerna. Rasen är mottaglig för fetma, och varje gång du övermatar ditt husdjur minskar du dess livskvalitet. Fråga också din veterinär om den bästa kattmaten för ditt husdjur.

Ge dessutom färskt, rent vatten hela dagen för att främja din katts blåshälsa. Goda dryckesvanor minskar sannolikheten för att ditt husdjur utvecklar urinvägssjukdom.

Övning 🐈

Russian Blue är måttligt energisk och behöver inga speciella övningar. Den kommer med en ballerinadansös nåd på tå in i nya miljöer snarare än att rusa. Katten kommer också att spendera en stor del av sin dag med att sola sig i solen eller sova på en lugn och fridfull plats.

Katten behåller en lekfull natur i vuxen ålder, vilket hjälper den att hålla sig i form. Du kan köpa fjäderstavar och fjäderleksaker för att hålla katten engagerad. Eller lek apport med din kattunge. Att jaga ett laserljus kan också hjälpa ditt husdjur att bränna de extra kalorierna.

Till sist, ge din katt ett skrapstolpe att stretcha.

blå rysk katt som springer i naturen

Bildkredit: ddisq, Shutterstock

Träning 🧶

De flesta djurägare avfärdar tanken på att träna en katt. Men Russian Blue är mycket intelligent och kan lära sig några knep för att underhålla sin ägare. Den kommer också att anpassa sig till kullträning, lydnadsträning och koppelträning.

Belöna katten med godsaker och belöningar för varje önskvärt beteende. Skrik eller skrik aldrig på en Russian Blue för att undvika att stressa den.

Grooming ✂️

Den ryska Blues är hypoallergena och fälla mindre. Deras tjocka dubbla päls behöver borstas två gånger i veckan för att ta bort överflödigt hår och fördela oljor på huden. Men du kan öka borstsessionerna under fällningssäsongen.

Klipp kattens naglar en gång i veckan för att förhindra att de går sönder eller fastnar i möbler eller mattor. Torka av deras öron med en bomullstuss fuktad med ett rengöringsmedel som rekommenderas av veterinär en gång i veckan. Om du gör det minskar du risken för öroninfektioner. Borsta också tänderna regelbundet för att förhindra tandköttssjukdomar och tandsten.

rysk blå katt liggandes

Bildkredit: Rob Rye, Shutterstock

Hälsoförhållanden 🏥

Russian Blues är generellt friska och kan leva i upp till 20 år och mer. Men de är inte immuna mot hälsoproblem. Som tidigare nämnt är de benägna att drabbas av fetma och urinvägsproblem. Men med rätt kost går det att förebygga dessa.

Frekventa veterinärkontroller och vaccinationer kan också hjälpa till att hålla din Russian Blue frisk. Att hålla din katt inomhus kan dessutom förhindra att din katt drabbas av kattsjukdomar.

Här är andra villkor att se upp för.

Mindre förhållanden
  • Cystit
  • Blåsstenar
  • Dövhet
Allvarliga förhållanden
  • Grå starr
  • Glaukom
  • Njursjukdom
  • Höftdysplasi

hepper katttassavdelare

Man vs. Kvinna

Manliga ryska Blues verkar större än honor, men de har båda plysch päls som döljer deras faktiska storlek. Båda könen är fantastiska husdjur eftersom de är lekfulla, intelligenta, kärleksfulla och lojala. Allt beror på vilket kön du föredrar som din följeslagare.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Russian Blue är ett vänligt och sällskapligt husdjur. Den kommer bra överens med barn och andra husdjur, förutsatt att miljön är lugn och fridfull. Katten är mycket intelligent och går att träna för spel som apport. Den är också självständig och har inget emot att lämnas ensam länge.

Men den ryska blå är en storätare, vilket gör rasen benägen att drabbas av fetma och viktrelaterade sjukdomar. Katten är skygg för främlingar och ogillar förändringar i rutiner.

Förutom det är denna kattras en bra följeslagare för andra husdjur, barn och familj.


Utvald bildkredit: Recensionsnyheter, Shutterstock

Innehåll