Schäfer & belgisk malinoismix (tyska malinois)

Välj Namnet På HusdjuretTyska malinois hundar utanförHöjd: 20-26 tum
Vikt: 45-80 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Svart, röd, silver, kräm, brun, grå, blå
Lämplig för: Polisarbete, aktiva familjer utan små barn, jaktverksamhet, arbete
Temperament: Intelligent, seriös, lojal, beskyddandeDen tyska Malinois är en hybridhund, en kombination avSchäferoch denbelgisk malinois. De kan också kallas Shepinois, Belgian Shepherd och Malinois X. Dessa hundar kan vara en familjehund. De är dock mest kända för sin hårda arbetsmoral och jordnära attityd. Den tyska malinoisen föredrar alltid att ha ett jobb. De är mycket gladare hundar när de kan valla, delta i agilitysporter, bli enpolishund, eller hjälpa till i en jakt. Det är användbart att komma ihåg detta när man överväger en av dessa valpar somdin nästa valfria hund.Avdelare 1

Tyska malinoisvalpar – innan du köper...

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Rey (@_sweet.baby.rey_)Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på tyska malinoisvalpar?

I genomsnitt bör kostnaden för en tysk Malinois-valp vara cirka 1 000 dollar. Som vilken hund som helst kan detta variera beroende på uppfödaren och valpens härstamning.

Föräldrarnas härstamning har mycket att göra med det totala priset för någon av deras valpar. Till exempel kostar schäfern vanligtvis runt 0 till 0. En som har specialutbildats, kommer från en härstamning eller är en utställningshund som kan kosta uppemot 000.

Beroende på om uppfödaren är avancerad, kan du komma på att du betalar extra på grund av deras rykte.

Om du funderar på att köpa en malinois med hög härstamning, kan du förvänta dig att betala betydligt lägre än en renrasig stamtavla, men det kommer fortfarande att vara mellan 500 och 000.

Tveka inte att titta in i dina lokala härbärgen också. Även om detta inte är en av de vanligaste hybridhundarna, finns det alltid en chans att du kommer att kunna ge ett underbart hem för en hund i nöd.

Att titta in i skyddsrum betyder inte att du inte kommer att adoptera en väluppfostrad hund heller. Detta är särskilt fallet med alla schäferhybrider eftersom de har fötts upp för att vara några av de mest träningsbara, lydiga hundarna som är kända idag.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om tyska malinois

1. Den tyska malinoisen kan tränas mycket tidigare i livet än de flesta andra hundraser.

Den tyska malinoisen är en korsning av två otroliga lydiga, jämna hundar. Det är på grund av dessa egenskaper som deras häpnadsväckande intelligens manifesteras mycket tidigare.

Träning kan börja med dessa valpar mycket tidigare än vad som är normalt. De har ofta genomfört husträning så unga som tre månader gamla. Många nya ägare uppskattar denna aspekt av rasen när det kommer till att köpa en ny valp.

2. Både schäfern och den belgiska malinoisen är erfarna polishundar.

Schäfern utvecklades ursprungligen på 1800-talet av tyskarna. De föddes upp med flera olika raser för att försöka få den mest träningsbara hunden på den tiden. Resultatet blev framgångsrikt och schäfern framstår än idag som en av de mest träningsbara hundraserna.

De var ursprungligen avsedda att vara en herdekamrat, tränade att valla fåren utan att skrämma dem genom att nappa i hälarna. Deras temperament var en annan viktig aspekt av deras avel. Målet var att ha en jämn hund som var lydig och beskyddande.

Sedan början kan deras uppfödning ha ändrat sin benstruktur och växtlighet något, men de fungerar fortfarande på samma sätt som de ursprungligen föddes upp. De har blivit den näst mest populära hundrasen i USA sedan de erkändes av AKC 1908.

Den belgiska malinoisen föddes upp ungefär samtidigt som schäfern. Den belgiska malinoisen har en något mer förvirrande tidslinje eftersom deras ras först erkändes som belgisk herde. Sedan delades rasen stadigt upp i tre separata hundraser, där den belgiska malinoisen hade en kort päls och fawnfärgad.

Båda hundarna, särskilt sedan de importerades till Amerika, har använts aktivt och konsekvent inom polisstyrkan. De har det perfekta temperamentet för tillförlitlighet, en balans mellan aggressivitet och lydnad och medelstor till stor resning.

3. Den tyska malinoisen har en hög bytesdrift.

Eftersom båda hundarna som var inblandade i uppfostran av tyska malinois ursprungligen föddes upp för att vara vallhundar, har tyska malinois drivkraften i sitt DNA.

Se upp för derasuppmaning att valla varelser som är mindre än de själva. Det är ett beteende som man kan träna upp om de i första hand är en familjehund.

Om du har några katter, små däggdjur eller andra mindre hundar, se till att tyska malinois är tränad, så att de vet hur de ska bete sig runt dessa andra djur.

Föräldrar till tyska malinois

Föräldraraserna till den tyska malinoisen. Vänster: schäfer, höger: belgisk malinois

Avdelare 3

Tyska Malinois temperament och intelligens

Dessa hundar är en del av en aktiv ras. Till skillnad från små valpar skulle de flesta inte beskriva dem som energiska hundar eftersom de också är ganska seriösa och kontrollerade. För att vara nöjda med sin livssituation måste de ha gott om plats att springa runt i.

Bortom sin aktivitetsnivå är de deten mycket intelligent hund. Både den belgiska malinoisen och schäfern är otroligt smarta, där den senare rankas för intelligens direkt efter pudeln och border collien.

Dessa valpar har en stark önskan att behaga sin husse eller tränare, vilket är en stor del av deras erkända lydnad. Ibland uppvisar de svårare tendenser i träningen, såsom envishet eller överspänning. Detta är dock relativt sällsynt och kan betyda att en förändring av träningsstilen behövs.

Den tyska malinoisen kan vara distanserad mot nya djur och människor. Deras skyddsinstinkt är ofta för stark för att de ska kunna acceptera vad som helst i deras förtroende. Denna funktion gör dem till en utmärkt vakthund och vakthund. Se upp för eventuellt oönskat aggressivt beteende, särskilt mellan två hanhundar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dessa hundar kan vara bra familjehundar, men det är en bättre idé att involvera dem i familjer endast om du har äldre barn.

Anledningen till dessa är deras ökade bytesdrift från åratal som vallhund. De kanske nappar i hälarna på barnen och försöker få dem att flytta dit de vill.

Den schäfer-sidan av dem är i allmänhet bra med barn, medan den belgiska malinoisen ofta inte är lika vänlig, särskilt om de knuffas eller dras runt. Håll ett öga på dem runt små barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Den tyska malinoisen behöver socialiseras från tidig ålder. På grund av deras övergripande inställning till nya djur och människor är det bäst att vänja dem vid främlingar genom att låta dem besöka ditt hem eller gå till hundparken. Detta kommer att lära dem hur de ska agera runt andra på lämpligt sätt.

Även om hunden är ganska reserverad, är de också sociala varelser. För bästa beteende är det bra att adoptera två på en gång, eller åtminstone en annan valp med dessa hundar.

tysk malinois

Bildkredit: Etc. Photography, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en tysk malinois

Mat & Diet Krav 🦴

Eftersom den tyska malinoisen är en större hund som kräver en aktiv livsstil, speglar deras ämnesomsättning det. De behöver 3-4 koppar mat varje dag. De borde ha en balanserad diet för att se till att de får i sig massor av näringsämnen och kalorier för att upprätthålla dem.

Ge dem inte gratis mat, eftersom de kanske inte kontrollerar sin konsumtion lika bra och kan sluta lida av matsmältningsproblem.

Mata dem istället två eller tre måltider om dagen. Håll dig till att mata dem under dina måltider. De kan snacka lite mitt på dagen.

Dessa hundar lider ofta av ben- och ryggradsproblem när de åldras, mestadels på grund av schäferns benstruktur. Se till att de får mycket kalcium varje dag för att kompensera dessa problem så länge som möjligt.

Övning

Dessa hundar är naturligt ganska aktiva. Även om de inte kommer att studsa mot väggarna i ditt hem, blir de rastlösa och destruktiva om de inte tränas tillräckligt.

De behöver minst 45 minuters mycket engagerande aktivitet varje dag men föredrar att få en blandad mängd träning i 120 minuter varje dag.

Med detta i åtanke är tyska malinois inte bra hundar att ha i en lägenhet om de inte kan gå ut med dig större delen av dagen.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av PIKA GTZ (@pika_gtz)

Träning

Den tyska Malinois är en mycket träningsbar hund. Tillsammans med deras höga intelligensnivå tar de upp saker snabbt och glatt, med få upprepningar. De har en hög önskan att behaga sin tränare, speciellt om tränaren har en positiv etablerad dominans.

Träning är ett utmärkt tillfälle att göra två saker samtidigt, som att arbeta in ett träningspass till en agilitybana. De är snabba, med snabba reaktioner och ett snabbare sinne.

Grooming ✂️

Tyska malinois kan ha medellånga eller korta pälsar beroende på vilken förälder de föredrar. Hur som helst, de faller ofta och ännu mer under årstidernas växlingar, särskilt på våren och hösten.

De måste borstas dagligen för att minska mängden hår som kommer överallt.

Undvik att bada dessa hundar för ofta, eftersom vattnet tar bort dem från naturliga eteriska oljor som produceras av deras hud. Klipp dessa hundars naglar när de behöver det. För att undvika tandproblem, borsta tänderna varje dag.

Hälsa och villkor

Som med alla hundar från en uppfödare, be att få se en veterinärs register eller hälsokontroller av förälderraserna. De borde aldrig ha problem med att visa potentiella köpare dessa dokument. Eftersom schäfern är känd för att ha många problem med ryggraden och lederna, är det bäst att kontrollera.

Mindre förhållanden

 • Hemofili
 • Ögonsjukdomar och störningar
 • Idiopatisk epilepsi
 • Allergier
Allvarliga förhållanden
 • Svälla
 • Höft- och armbågsdysplasi
 • Degenerativ myelopati
 • EPI
 • FÖR
 • Hjärtsjukdomar och störningar

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga tyska malinois tenderar att vara större än honor, väger mellan 75 och 95 pund och är 21 till 26 tum långa. Honor väger normalt mellan 50 och 80 pund och är bara några centimeter mindre än män.

Det bästa sättet att veta hur stor din valp kommer att bli är att titta på storleken på föräldrarna, om möjligt.

Annars finns det en chans att hanar i denna ras kommer att vara mer territoriella än honor. Ofta kan detta hjälpas med korrekt och konsekvent träning.

  Relaterad läsning: 15 belgiska hundraser: en översikt

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Den tyska Malinois är en fantastisk brukshund. Om du vill ha en hund med en stark arbetsmoral, bör dessa vara ett övervägande.

Både schäfern och denbelgisk malinoishar en bakgrund inom vallning och har starka bytesdrifter. De måste övervakas om de är i närhetenmindre djureller små barn.

Sammantaget är denna ras ett utmärkt val för en vakthund, en vakthund eller som en följeslagare till en aktiv familj.


Utvald bildkredit: OlgaOvcharenko, Shutterstock

Innehåll