Schäfer i miniatyrHöjd: 15-20 tum
Vikt: 20-60 pund
Livslängd: 9-13 år
Färger: praktiskt taget vad som helst; svart och brun, vit, svart, silver, röd, etc.
Lämplig för: Aktiva familjer, barnfamiljer
Temperament: Beror på vilken hybrid som är inblandad

Miniatyr schäfer är det inte faktiskt en hundras. Istället skapas de vanligtvis genom att föda upp en schäfer med någon mindre hund.

Den mindre hundrasen kan variera mycket. Ibland, Pudlar ellerColliesanvänds.Corgisär också vanliga, men de kan leda till hundar med vissa hälsoproblem. Eftersom dessa hundar inte är renrasiga kan de skilja sig mycket från en schäfer. Vi diskuterar allt du behöver veta nedan!

Avdelare 1Små schäfervalpar – innan du köper...

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Eftersom detta är en blandras kan schäfern i miniatyr variera mycket i temperament, behov och personlighet. Mycket beror på vilka egenskaper de ärver från vilken förälder. Vissa kan vara lojala, territoriella och intelligenta, precis som en vanlig schäfer. Andra kommer att ärva egenskaper från sin andra förälderras också.Till exempel, om en Collie användes för att skapa denna blandras, kan den resulterande valpen ha vallningsinstinkter. Pudelkorsningar kan ha lockigt hår och vara extremt aktiva. Corgi blandraser kommer sannolikt att vara vänligare och kan bli fantastiska familjehundar.

Som du kan se beror vad du får på vilken hundras som användes för att göra schäfern mindre. Vi rekommenderar starkt att du frågar vilken hundras som användes för att skapa miniatyr schäfern så att du får en bättre uppfattning om vad du får.

Schäfer dvärgväxt Pris

Schäfervalpar i miniatyr kostar vanligtvis runt 0. Detta är lite mindre än vad det kostade för en renrasig schäfer. Vanligtvis kan kostnaden variera beroende på den andra rasen som används i parningen. Pudel schäferblandningar är vanligtvis dyrare än collieblandningar.

Dessutom kan du betala mer för en valp som ser ut och beter sig väldigt likt en schäfer. De som uppvisar egenskaperna hos de andra raserna kan vara billigare. Dock varierar det bara.

Avdelare 83 föga kända fakta om schäfer i miniatyr

1.Den schäfer i miniatyr är inte en riktig ras.

Schäfer kommer inte i en miniatyrstorlek. Det gör de inte. För att göra schäfern mindre måste uppfödare istället blanda en renrasig schäfer med en annan, mindre ras. Därför är alla schäfer i miniatyr blandraser.

två.Medan de är mindre, är de lika aktiva som sina större motsvarigheter.

Miniatyr schäfer är ganska aktiva! Bara för att de är mindre betyder det inte att de kräver mindre motion. De är ganska aktiva, särskilt som valpar. Vissa är så klart mer energiska än andra. Återigen, det beror på vilka raser som användes för att göra det. Pudel ochCollie korsningarär båda extremt aktiva i de flesta fall.

3.Miniatyr schäfer är inte särskilt små.

Trots miniatyrdelen av deras namn är dessa hundar inte exakt i fickstorlek. Många av dem väger upp till 50 pund, vilket inte alls är särskilt litet. De kan bli större än så här också. De är inga små leksakshundar.

corgi och schäferhund

Föräldrar till miniatyr schäfern | Vänster: Corgi Höger: Schäfer

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos mini schäfern

Återigen, temperamentet hos en schäfer i miniatyr kan i stor utsträckning bero på vilka föräldraraser som användes för att skapa den. Vanligtvis är de dock ganska intelligenta. De kommer att behöva regelbunden mental stimulans, oavsett om det är i form av träning eller pusselleksaker . Dessa hundar tar vanligtvis bra på spel av alla slag och gör sig bäst i en familj som ger dem mycket lektid.

De är vanligtvis väldigt intresserade av sin familj, men de kan vara lite distanserade mot främlingar. Tidig socialisering är nödvändig för att säkerställa att de accepterar andra människor och husdjur. Annars kan de vara lite territoriella.

Dessa hundar är vanligtvis ganska energiska. De kommer inte att ligga runt hela dagen. De tenderar att njuta av lektid mer än kram, speciellt när de är mindre.

Är mini schäfer bra för familjer?

Ja. De brukar vara bra familjehundar så länge de är lämpligt socialiserade. De är tålmodiga nog att hantera de flesta mindre barn och kommer att leka i timmar. De klarar sig vanligtvis bättre i större familjer, eftersom det finns fler människor att leka med dem.

Det enda lilla problemet som kan uppstå är att dessa hundar inte alltid accepterar främlingar. De behöver mycket socialisering för att säkerställa att de inte är territoriella.

Kommer mini schäfer överens med andra husdjur?

Ibland. Om du socialiserar dem mycket när de är yngre, kommer de troligen att klara sig bra med nästan alla hundar eller andra husdjur. Detta är dock en ras som kräver mycket tidig socialisering. Vi rekommenderar starkt valpkurser och till och med regelbundet ta dem till valpträffar. Du kanske till och med vill gå ombord på dem några dagar i månaden så att de är runt många andra hundar.

Om det är ett event med hundar måste dessa valpar vara där. Annars kan de bli territoriella.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rune (@rune.the.magic.fruit)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en schäfer i miniatyr

Mini schäfer-mat & dietkrav

Dessa hundar kräver ingen speciell diet. Någrahundmat av hög kvalitetär lämplig för dem. De är inte heller stora hundar, så valpmat borde duga.

För att stödja deras aktiva livsstil rekommenderar vi ett livsmedel som är högt i protein och tjock. Detta kommer att hjälpa dem att bygga magra muskler och ge energi till sin energi.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Tōkjō Mäcchiätō (@tokjo.the.shiba)

Mini schäfer träningsbehov

En schäfer i miniatyr behöver minst en timmes måttlig till intensiv träning om dagen. En promenad runt kvarteret räcker inte för att hålla dessa hundar nöjda. Istället måste du ta långa promenader och schemalägga mycket speltid på din dag.

Eftersom dessa hundar är intelligenta är aktiva träningsspel ett utmärkt alternativ för att slita ut dem fysiskt och mentalt. Vi rekommenderar till exempel saker som agilityträning och till och med bara en spel frisbee . Dessa är också ett användbart sätt att bära ut din valp utan att slita ut dig själv.

Dessa är också de perfekta vandringskompisarna.

Utbildningskrav för mini schäfer

Dessa hundar är lysande. De kan också vara en handfull på grund av sin intelligens och territoriella natur. På grund av detta kräver de ganska mycket träning. Som tur är älskar de att glädja sitt folk och tränar vanligtvis väldigt snabbt. De kommer ofta att lyssna på nästan alla kommandon du ger dem så länge de vet vad du frågar om.

Valpträningskurser rekommenderas starkt.

Trimning av mini schäfer ✂️

Miniatyr schäfer kräver lite skötsel. De kräver daglig borstning för att hålla utfallet till ett minimum. Det rekommenderas starkt att använda en avskamningskam. De har många oljor i pälsen, men de behöver inte badas särskilt ofta.

Ett bad närhelst de blir smutsiga är allt som rekommenderas. För mycket bad kan torka ut huden.

Dessa hundar kommer att blåsa sin päls med några månaders mellanrum. Detta kommer att kräva mer borsta dem normalt; ibland upp till två gånger om dagen.

Deras naglar kommer att behöva klippas regelbundet. Detta bör ofta göras av en uppfödare, eftersom deras svarta naglar gör det svårt att klippa dem ordentligt. Deras öron kan också behöva rengöras. Se bara efter skräp och andra ansamlingar.

Hälsoförhållanden för mini schäfer

Dessa hundar är friskare än många av de andra tillgängliga hundraserna där ute. Men de är benägna att få några hälsotillstånd. Lyckligtvis är många av dessa inte allvarliga. Ändå rekommenderar vi att du är medveten om dem och deras symtom så att du kan hålla utkik efter dem. Tidig behandling är ofta avgörande för framgång.

Mindre förhållanden

  • Perianal fistel
Allvarliga förhållanden
  • Höft- och armbågsdysplasi
  • Svälla
  • Hemofili
  • Megaesofagus
  • Degenerativ myelopat

Avdelare 3Man vs Kvinna

Liksom det övergripande temperamentet kommer eventuella skillnader mellan han- och kvinnliga miniatyrer att påverkas av förälderrasen. Oavsett om du kastrerar eller kastrerar din hund kommer också att påverka skillnaderna. Annars finns det ingen märkbar skillnad mellan manliga och kvinnliga miniatyrer, annat än vad som redan nämnts.

Avdelare 5Sista tankar: Mini schäfer

Även om miniatyr schäfer inte är en riktig hundras, är de bedårande. Det är ingen överraskning att de ökar i popularitet. Dessa hundar kanske inte agerar exakt som renrasiga schäfer dock. De kan ärva många andra egenskaper från sin andra förälder, oavsett om den föräldern är en pudel eller en collie.

Om du har engagemanget att ge dessa hundar den vård och träning de behöver, kan de vara fantastiska familjehusdjur.

Du kanske också gillar: Dvärg schäfer — Info, bilder, orsaker och mer


Featured image credit: Mickis Fotowelt, Shutterstock

Innehåll