Schäfer Black Mouth Cur Mix

Välj Namnet På HusdjuretHöjd: 19-20 tum
Vikt: 45 – 85 pund
Livslängd: 7 – 13 år
Färger: Varierar beroende på föräldrar
Lämplig för: Aktiva familjer, jakt och serviceutbildning
Temperament: Lojal, beskyddande, modig

De Schäfer och Black Mouth Cur är båda medelstora brukshundar. Schäfern föddes upp för vallning och skydd, medan Black Mouth Cur har sitt ursprung som en amerikansk jaktkamrat.Denna korsning exemplifierar det bästa av både schäfern och den svarta munnen. De två raserna har väldokumenterad arbetshistoria, även om deras discipliner skiljer sig åt. AKC känner inte igen korsningen eftersom de inte känner igen blandhundar, men det betyder inte att det är något fel på dem.Dettablandrashar ett brett spektrum av färgvariationer eftersom båda raserna finns i olika färger och mönster. Det exakta utseendet på varje hund kommer att baseras på deras specifika arv men kommer ofta att se lite mer ut som schäfern med en kortare päls.

Avdelare 1

Schäfer Black Mouth Cur Mix-valpar: Innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Xena och Ziggy (@xenaandziggy)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Black Mouth Cur blandat med schäfervalpar?

Det är osannolikt att du kommer att kunna hitta en uppfödare som är specialiserad på denna hundras. Som med många korsningar finns det lite intresse och tillsyn i specifik avel för dem på grund av bristande AKC-erkännande.

Denna blandras kommer i allmänhet att hittas via adoptionsbyråer snarare än uppfödare, om alls. En valp kommer normalt att ge dig omkring 0–0 för att adoptera för att täcka kostnaderna för att ta hand om hunden innan adoption.

Avdelare 4

Temperament & Intelligens av schäfer Black Mouth Cur-blandningar

Schäfern föddes upp för ett brett spektrum av jobb, inklusive vallning och spårning. Black Mouth Cur är i första hand en jakthund och har historiskt använts för att hjälpa till vid olika djurjakter, inklusive småvilt som ekorrar och ännu större vilt som galtar.

Båda raserna är mycket intelligenta; Schäfern är rankad som den tredje smartaste hundrasen! Black Mouth Curs är kända för sin känslomässiga känslighet. De kommer att lära sig att förstå dina känslor och hur de ska reagera på dina känslomässiga signaler när de spenderar mer tid med dig och din familj.

Även om de är älskvärda och snälla med familjen, är både schäferhundar och svartmunnande hundar arbetande hundar. De kommer att behöva lämplig fysisk och mental stimulans för att förhindra dem från att bli destruktiva av tristess. De är mycket träningsbara, även om vissa kan tycka att deras envisa natur är lite frustrerande.

schäfer och svart mun cur ansikten

Bildkredit: Höger – schäfer (Lennox123, Pixabay); Vänster – Black Mouth Cur (Pexels, Pixabay)

Avdelare 2

Saker att veta när man äger en Black Mouth Cur blandat med schäfer

Mat- och dietkrav

Schäfern kräver en kvalitetsdiet med hög proteinhalt för att blomstra och växa. Black Mouth Curs har lättare att gå upp i vikt än att gå ner; det är viktigt att se till att en blandning av de två får ordentliga näringsämnen utan att äta för mycket.

Även om hundar kan få näringsämnen från grönsaker, spannmål och andra icke-köttkällor, kommer en kost med högt proteininnehåll att säkerställa sund muskel- och skeletttillväxt. Schäfer måste äta en diet med 18-22% protein.

Black Mouth Curs utfodras i allmänhet med valpfoder med högre protein- och fetthalt under ungefär ett år av sitt liv, men schäfer får vanligtvis bara valp i sex månader. Det är viktigt att konsultera din veterinär om din hunds tillväxt för att säkerställa att den får i sig alla de rätta näringsämnena och inte går upp i vikt för snabbt.

Aktiva hundar av denna storlek kommer att behöva mellan 1 700 och 2 100 kalorier dagligen för att hålla jämna steg med sin aktivitetsnivå. Mindre aktiva hundar behöver bara 1 300 till 1 500 kalorier dagligen; mer än så skulle kunna resultera i fetma under deras gyllene år.

Schäferhundar kan uppleva nedsatt rörlighet på grund av artrit eller ärftliga tillstånd som höftledsdysplasi på hög ålder. När din hund åldras kan det vara bra att sätta dem på en kalorifattig diet för att förhindra att den går upp för mycket i vikt.

Övning

Som valpar kommer schäfer/Black Mouth Cur-blandningar att vara mycket aktiva. De är produkten av två arbetande raser, uppfödd för jakt och vallning, och det märks! De flesta veterinärer rekommenderar att en schäfer får minst en timmes daglig träning för schäfer, men den amerikanska kennelklubben rekommenderar minst två timmar.

Black Mouth Curs föddes upp för att vara brukshundar som kunde göra alla de jobb som krävs för amerikanska nybyggare, från att vallta boskap till jakt och skydd. De är särskilt bra på att träda byten, en process där hunden jagar ett litet djur upp i ett träd och fångar dem i grenarna tills jägaren kan komma för att hitta dem. De är också väluppfödda för baying, där hunden kommer att jaga och hålla nere större vilt, som en galt, och hålla dem i schack medan de väntar på jägaren.

Med det i åtanke är dessa valpar energiska och kommer att behöva mycket interaktion och stimulans för att de inte ska bli uttråkade. Om de blir uttråkade kan dessa hundar börja följa sina instinkter att valla, jaga och skydda, vilket resulterar i katastrofalt destruktiva konsekvenser.

Deras arv betyder att de bäst skulle placeras hos en familj med en stor öppen trädgård och mycket fritid att leka med dem. De kommer inte att vara bra lägenhetshundar eftersom det begränsade utrymmet kan leda till destruktiva tendenser. Familjer som är borta större delen av dagen kan tycka att rasen är lika ohanterlig eftersom bristen på mental stimulans kan göra hunden galen av tristess.

    Se även: Barkbox Review 2021
Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Shelly (@meshel720)

Träning

Eftersom båda raserna har en bakgrund som brukshundar, tenderar korsningen att vara exceptionellt träningsbar - som de måste vara för att göra sitt jobb ordentligt! Med det sagt, båda hundarna var specifikt uppfödda för skydd och kan vara försiktiga med främlingar om de inte socialiseras ordentligt.

Nyckeln till att ha en schäfer/black Mouth Cur som är vänlig och mild, även mot främlingar, är att börja träna och umgås med dem tidigt. Dålig socialisering kan resultera i att dessa känsliga valpar känner att de behöver skydda dig lite för väl och utgör en fara för både hunden och andra i deras liv.

Grooming ✂️

Deras föräldrars genetik kommer att påverka skötselbehoven hos denna ras. Schäfern har en tjock, medellång dubbelpäls, medan Black Mouth Cur har kort päls som kan vara grov eller fin. Beroende på vilken päls korsningen ärver kan skötselbehoven variera.

Båda raserna kan gå utan att bada längre än vissa andra raser. Det rekommenderade badbehovet för schäfern varierar. I allmänhet vill du inte bada dem mer än en gång i månaden, annars riskerar du att ta bort de naturliga oljorna från pälsen. Black Mouth Cur kan tvättas bara några gånger per år, och de flesta skulle inte ens veta det.

Att borsta är inte ett alternativ med dessa två raser. De är båda måttliga året-runt-utfällningar med en ökning av utfällningen strax före sommar och vinter varje år. Ett avfallsverktyg, som en Furminator , kan vara en absolut livräddare för människor som delar hem med dessa älskvärda varelser.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Xena och Ziggy (@xenaandziggy)

Black Mouth Cur blandat med schäferhälsoförhållanden

Mindre förhållandenAllvarliga förhållanden

Inom hunduppfödning hänvisar termen till det 'förkortade' utseendet på den nu utdöda engelska Cur. Hundraser av Cur-typ saknar ofta den rigorösa och högt standardiserade avel som vi förknippar med många hundraser. Denna brist på strikt avel följde med de amerikanska Cur-raserna, inklusive Black Mouth Cur.

Vi vet nu att denna strikta avelsstil kan resultera i en brist på genetisk mångfald i historisk avel och vara roten till många genetiska hälsoproblem hos renrasiga hundar. Naturligtvis är ingen hund immun mot att ärva dålig genetik eller att bli sjuk. Ändå pekar veterinärer på att medfödda funktionshinder från renrasiga hundar är överrepresenterade i sina ärendehandlingar.

Även om deras avel har standardiserats i modern tid, är Black Mouth Cur en exceptionellt frisk hundras eftersom deras historia är längre bort från dessa stela avelsmetoder.

Öroninfektioner

Öroninflammationer är en vanlig och mindre åkomma. De är lätta att diagnostisera och behandla. De första tecknen är skakningar i huvudet, klåda i det drabbade örat, flytningar från öronen och rodnad och svullnad i hörselgången. En veterinär kan ge din valp de nödvändiga medicinerna de behöver för att återgå till att må bra.

Ögoninfektioner

Ögoninfektioner är lika vanliga. Pinkeye, precis som hos människor, orsakar klåda i ögonen, svullna ögonlock och ögonlock som håller ihop. Även om de vanligaste ögoninfektionerna är mindre och behandlingsbara, bör de inte ignoreras eftersom de kan vara indikatorer på mer allvarliga sjukdomar. Kalla kompresser, antihistaminer och ögondroppar är bland de vanliga behandlingarna för en genomsnittlig ögoninfektion.

Magdilatation & volvulus

De exakta orsakerna till gastrisk dilatation, eller uppblåsthet, hos hundar är okända, men tillståndet är fortfarande en vanlig mördare av större raser. Sjukdomen är allvarlig och dödlig eftersom hundens mage kommer att vrida sig, vilket avbryter cirkulationen i tarmkanalen. Det är viktigt att undvika att ge dessa hundar måltider som är för stora och undvika att träna dem för mycket efter att ha ätit.

Höftdysplasi

Höftledsdysplasi är ett vanligt men allvarligt tillstånd som finns hos många medelstora och stora hundraser. Höftdysplasi kännetecknas av 'löshet' i hundens höftleder. Höftledsdysplasi är relativt vanligt hos schäfer och inte ovanligt hos Black Mouth Curs.

Många

Skabb är ett farligt tillstånd som ofta ses hos herrelösa hundar. Tillståndet orsakas av ett angrepp av en liten parasit som kallas ett kvalster. Det finns två typer av skabb - demodex skabb och sarkoptisk skabb - åtskilda av de typer av kvalster som orsakar angreppet. Sarkoptisk skabb, allmänt känd som 'skabb', är mycket smittsam och kan överföras från hundar till människor. Oavsett vilken typ av kvalster som orsakar det, kommer angreppet att resultera i sippande sår på hunden som skorpa och sårskorpa över.

Tillståndet är smärtsamt och kan vara dödligt om det inte behandlas. Även om du kan se 'mirakelhundsfall' där en kraftigt angripen hund blir helt återställd, representerar dessa inte de flesta fall av sådan svårighet, och misstänkta angrepp bör omedelbart uppmärksammas på en veterinär för att undvika bestående skador.

Epilepsi

Hundepilepsi kan ha flera orsaker, allt från genetiska till strukturella missbildningar i hjärnan. De bakomliggande orsakerna bestämmer behandlingen, men den avsaknad av ett accepterat klassificeringssystem för hundanfall kan leda till förvirring och felkommunikation inom veterinärmedicin. Hundarna kan ha nytta av behandling med antiepileptika, men framtiden för veterinärmedicinska epilepsidiagnoser är fortfarande oklar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Shelly (@meshel720)

Avdelare 3

Man vs Kvinna

I allmänhet kommer hanar att vara längre och tyngre än honor. Bortsett från storleken har varken schäferhunden eller Black Mouth Cur många anmärkningsvärda skillnader i temperament eller hälsoproblem relaterade till hundarnas kön.

Avdelare 5

Sista tankar: Schäfer Black Mouth Cur Mix

Korsning av schäfern var ett experiment som många försökte och de flesta misslyckades. Entusiaster av båda raserna firade korsningens framgång. Den har snabbt blivit en älskad hund för både familjer och arbetsträning. De kan vara ett bra val för människor som älskar schäfern men vill vidta extra försiktighetsåtgärder för att undvika de medfödda hälsoproblem som ofta förknippas med renrasiga hundar. Dessa vackra valpar fångar de bästa aspekterna av båda raserna och kommer att bli fantastiska vandrings- eller träningskompisar för sina framtida husdjursföräldrar!


Utvald bildkredit: Vänster – Suchavadee, Shutterstock; Höger – Wirestock Creators, Shutterstock

Innehåll