Sheltie Pin (Shetland Sheepdog & Miniature Pinscher Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 13-16 tum
Vikt: 15-25 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Brun, svart, brun, röd och vit
Lämplig för: Aktiva familjer, familjer med äldre barn, erfarna hundägare, de som söker en rolig hund
Temperament: Aktiv, sprudlande, rolig, kärleksfull, självständigSheltie Pin är den spunky valpenShetland Sheepdogoch denDvärgpinscher. Han är mycket mindre till växten än sin Shetland-förälder men mycket mer robust än sin Pin-förälder. Han är en liten till medelstor hund, och till skillnad från sin Pin-förälder kommer han inte att låta dig undra om du kommer att klämma honom eller inte.

Den vallande och arbetsnarkomiska karaktären hos hans fårhundsförälder i kombination med den komiska och roliga karaktären hos Pin gör den här killen till en fickraket. Om du vill välkomna en av dessa killar i ditt liv, måste du matcha hans energi. Annars går han för att hitta någon som kan.

Här i den här korta men omfattande rasinformationsguiden tar vi dig igenom allt du behöver veta om Sheltie Pin. Från hans höga energibehov till ett alltid aktivt sinne, kan han vara en ganska intensiv pooch för en liten kille, men en som är värd ansträngningen.Så låt oss ta reda på om du är en match made in heaven.

Avdelare 1Sheltie Pin-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Angie Garry (@thenewmrsgarry)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Sheltie Pin är inte din vanliga lilla hund. Hans Pin-förälder beskrivs som 'kungen av leksaker', och han är full av häftig attityd, personlighet och komedi. Denna fräcka hybridblandning är ett utmärkt alternativ för dem som älskar Shetland-rasen men vill ha en mer häftig hundkamrat. Han behöver mycket underhållning för att hålla honom glad, så se till att investera i en låda med leksaker som både du och honom kan leka med.

Han är en mycket högljudd hund som är en utmärkt vakthund. Han kommer omedelbart att bli misstänksam mot alla som kommer in i hans hem och kommer att skälla tills alla är medvetna om att det finns inkommande besökare. Detta är något att tänka på om du bor i en lägenhet eller någonstans där han lätt irriterar grannar.

Men så fort han vet att de är välkomna, kommer han att få vänner på nolltid. Alltid angelägen om att imponera på sina människor med trick, dina vänner kommer att älska honom.

Han är en intensiv hybrid som många tycker att det är för mycket att hantera. Men så länge du är beredd på hur behövande han kan vara, kommer du säkert att hitta en långvarig vän i honom. Han älskar att vara runt människor, och som sådan kan han bli orolig när han lämnas ensam under långa perioder. En låda är det bästa sättet att ta itu med detta problem och lindra hans oro, vilket vi kommer att diskutera senare.

Han behöver mycket motion för en så liten valp, och du måste avsätta minst 60 minuters motion varje dag. Detta kommer inte bara att hålla hans lilla kropp frisk, utan det kommer att hålla hans sinne stimulerat också. Misstag inte honom för en knähund som inte behöver gå. Han kommer att vara gräva hål i ditt gräs och tugga igenom dina kablar om du glömmer hans behov.

Sheltie Pin är inte så tolerant mot små händer som inte vet hur de ska hantera honom. I kombination med Shetlands potential att valla yngre familjemedlemmar rekommenderar vi att han endast passar familjer med äldre barn.

Vad är priset på Sheltie Pin-valpar?

Det genomsnittliga priset för en Sheltie Pin börjar på 1 000 USD. Dvärgpinscher är en mycket älskad hund tack vare sina extraordinära personligheter. Som sådan blir deras blandade valpar också väldigt trendiga. Sheltie Pin-valparna med Shetlands kropp och pälsen på Pins, särskilt den svarta och bruna jackan, har det mest önskvärda utseendet. Därför kan du förvänta dig att betala mer än 000 för dem.

Som med vilken trendig hund som helst, kan du vara säker på att backstreetuppfödare och valpfabriker tjänar på den senaste trenden. Var försiktig med dessa uppfödare eftersom de sätter vinst framför hälsa . Undersök alltid och träffa uppfödare personligen innan du bestämmer dig för att arbeta med dem.

Att se valparna i aktion med sina kullkamrater och deras föräldrar kommer att ge dig en fantastisk inblick i valpens personlighet. Om du är ute efter den galnaste Sheltie Pin, kommer du att kunna se vilken han är direkt, och samma sak för ett lugnare syskon. Be alltid att få se föräldrarnas hälsointyg också.

Avdelare 83 föga kända fakta om Sheltie-nålar

1.Sheltie-nålen är inte relaterad till Doberman.

Tvärtemot vad många tror är hans Mini Pin-förälder inte relaterad till Doberman på något sätt. Man tror att Min Pin är korsningen mellan taxen och den italienska vinthunden.

två.The Sheltie Pin är en fantastisk sångare.

Sheltie Pin kan hålla en perfekt melodi. Vissa ljud eller att du imiterar en varg kommer säkert att sätta fart på honom. Detta är en annan underhållande egenskap som han har på bältet.

3.Sheltie Pin är en mycket busig valp.

Han har så mycket energi packad i sin lilla kropp att han ibland inte vet vad han ska göra med den. Du kommer förmodligen att hitta honom gräva hål på din trädgård eller hitta på kurragömmaspel med den som är vilt. Om du inte kan höra din Sheltie Pin, är han förmodligen inte bra. Men allt detta är en del av hans charm.

Sheltie Pin

Föräldrar till rasen Sheltie Pin. Till vänster: Shetland Sheepdog (Pixabay) | Till höger: Dvärgpinscher (Pxhere)

Temperament & Intelligence of the Sheltie Pin

Vid sidan av alla sakerna i avsnittet innan du köper, är Sheltie Pin en all-round rolig och galen hund som bara vill ha det trevligt. Han har sällan tid att sitta och snooze, såvida han inte känner att han har förtjänat det efter en lång dag med kul. När han väl slår sig ner älskar han att mysa med sin familj. Om han myser mot dig, njut av det så länge det varar!

Han är en nyfiken hund och kommer alltid att nosa efter nya vänner och nya spel att spela. Av denna anledning bör du se till att din trädgård är förstärkt innan du välkomnar honom till ditt hem. Annars kommer han att segla in i solnedgången innan du ens har insett det.

Hans nyfikenhet och misstänksamhet mot obekanta människor kan få honom att skälla på dem. Trots sin lilla kroppsbyggnad kommer han att stå på sin plats mellan sin familj och fara. Han kommer inte att backa förrän han är övertygad om att allt är i sin ordning och att hans familj är säker.

Han är väldigt intelligent, och som sådan behöver han mycket mental stimulans för att hålla honom glad. En uttråkad Sheltie Pin är en stygg eller destruktiv sådan, så det är bäst att underhålla honom. Om du inte är säker på om du har tid för detta, under de kommande 12 till 15 åren, bör du hitta en annan blandras helt och hållet.

Är dessa hundar bra för familjer?

Sheltie Pin är en utmärkt hund för rätt familj. Han behöver en familj som kan spendera mycket tid hemma med honom. Om du arbetar långa timmar och kan ta honom med dig, kommer han att bli en sällskaplig kontorshund. Men om detta inte är möjligt kommer han inte att uppskatta att vara ensam hemma hela dagen.

Han borde placeras hos en familj som har äldre barn som vet hur man hanterar honom på rätt sätt. Ivriga händer som behandlar honom som en nalle är inte välkomna. Men äldre barn eller tonåringar som vet hur man ska ha kul med en mindre hund är i nöje.

Han lämpar sig för familjehem av alla storlekar. Bara så länge han får sin intensiva dagliga träning och massor av interaktiv lektid, kommer han lyckligt att bo var som helst. Han skulle vilja ha en gård att ströva omkring med tanke på hans Shetlands arbete på det skotska höglandet, men detta är inte ett måste.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Sheltie-nålen kommer överens med alla andra husdjur, bara så länge han är väl socialiserad som valp. Han kommer gärna att leka med de små hundarna upp till de stora pojkarna, utan att inse eller bry sig om sin lilla storlek.

Shetland Sheepdog-generna kan lysa igenom, och du kanske upptäcker att han försöker valla andra djur i huset. Även om det är ofarligt beteende, kommer de andra husdjuren inte att uppskatta detta. Om han lämnat åt honom själv kan det orsaka ett olyckligt hushåll. Om han är en herdy hund, spela treibball med honom, eller andra impulskontrollspel , kommer att minska hans behov av att valla andra husdjur.

Han utvidgar ibland detta beteende till mindre barn, vilket är ytterligare en anledning till att han placeras i en familj med äldre barn.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Baxter, Dolly och Hooper (@thecobbtadogs)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Sheltie Pin

Precis som alla hundar har Sheltie Pin vissa förväntningar på sina ägare och vad de ska förse honom med. Låt oss ta reda på vad dessa är.

Mat & Diet Krav

Sheltie Pin kommer att behöva runt 1 till 1½ koppar torkad kibble varje dag. På grund av sin kompakta mun måste han äta torkad kibble eftersom de hårda kexen hjälper till att bryta ned plackuppbyggnaden. En kibble av hög kvalitet ger en välbalanserad kost som tar hand om hans näringsbehov.

Leta efter ett foder som är speciellt utformat för små raser, eftersom han ofta tycker att det är svårt att tugga i standardstorlek. Sheltie Pin är känd för att vara kinkig när det kommer till hans mat. Försök att blanda en skvätt varmt vatten eller kycklingbuljong med låg natriumhalt för att uppmuntra honom att äta sina småbitar.

På grund av hans snabba ämnesomsättning och oändliga energi är det osannolikt att den här killen kommer att gå upp i vikt snabbt. Om du märker att han lägger på sig kilon och han inte verkar äta längre eller träna mindre, var noga med att ta honom till veterinären. Det kan finnas en bakomliggande orsaken till hans oförklarade viktökning .

Övning

Sheltie Pin behöver cirka 60 minuters intensiv träning varje dag. Blanda alltid ihop hans aktiviteter och gör dem så roliga som möjligt för att undvika att han blir uttråkad och busig.

Prova treibball-spelet , flyball eller apport för att väcka hans intresse, och ta med honom ner till den lokala hundparken när du kan för att hålla honom social. Se bara till att hålla ett öga på hans vallningsbeteende. Annars kommer du förmodligen att märka att folk går när de ser dig och Fido närma sig.

Efter att hans dagliga träning är klar slutar inte det roliga här. Hela dagen kommer han att tafsa och gnälla för skojs skull, och det är här som hans låda med leksaker kommer väl till pass.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Baxter, Dolly och Hooper (@thecobbtadogs)

Träning

Ansedda uppfödare kommer att socialisera sina valpar från dag ett genom att hålla dem hos sina kullkamrater och föräldrar. När du tar hem honom är det ditt ansvar att fortsätta hans socialisering. Att introducera honom för höga ljud, gå längs trottoaren under hektiska perioder och blanda honom med andra djur och obekanta människor kommer att öka hans självförtroende.

Interaktion nere i valpparken kommer att säkerställa att han kommer ihåg sitt uppförande, samt att trötta ut honom. Om du märker några oönskade beteenden, ignorera dem inte bara för att han är liten, se till att rätta till honom. Positiv förstärkningsträning är det bästa sättet att träna honom. Håll träningspasset korta eftersom den upptagna Sheltie Pin förmodligen bara har 5 minuter över – han är alldeles för upptagen med att göra sin egen grej.

För han kan vara ganska nervös när han lämnas ensam,du måste träna honom från en ung ålder. Han kommer att älska sitt nya utrymme, se bara till att han har tillgång till en leksak för att underhålla sig själv. Att få honom i rätt storlek är nyckeln till att han ska trivas och känna sig bekväm.

Grooming ✂️

Sheltie Pin behöver bara borstas två gånger i veckan eller så, beroende på vilken förälder han tar efter. Om han tar efter sin Min Pin-förälder behöver han bara en borste en gång i veckan. Om hans päls är längre och tjockare som hans Sheltie-förälder, kommer han att behöva borsta några gånger i veckan. Med en längre päls kommer hans päls vara mer benägna att matta, trassla och ta upp smuts.

Hans badrutin kommer att vara beroende av hans päls igen, men du kan räkna med att tvätta honom var 12:e vecka. Välj alltid rätt schampo för hans jacka, och att välja en naturlig och skonsam formula är alltid bäst för hans hud. Leta efter ingredienser som havregryn, kamomill och kokos.

Du måste borsta hans tänder minst en gång i veckan för att behålla den parodontala sjukdomar i schack, med en specifik hundformel (ingen mänsklig tandkräm, tack). Att hålla ögonen och öronen rena hjälper till att förhindra infektioner, och se till att inte låta klorna bli för långa genom att klippa dem när det behövs. Sammantaget är Sheltie Pin relativt lätt att ta hand om när det kommer till hans grooming rutin.

Hälsa och villkor

Precis som alla blandraser är han mottaglig för alla hälsotillstånd som är förknippade med var och en av hans förälders raser. Tack och lov, med sin ökade genetiska mångfald, är han en relativt frisk ras som kommer att ha en livslängd på 12 till 15 år. Här är de primära hälsoproblemen att göra dig medveten om:

Mindre förhållanden

 • Höftdysplasi
 • Ben-kalv-Perthes sjukdom
 • Mikroftalmi
 • Kryptorkidism Mitralventildysplasi
Allvarliga förhållanden
 • Dövhet
 • Dermatomyosit
 • Von Willebrands sjukdom
 • Patent Ductus arterios
 • Ögontillstånd

Avdelare 5Man vs Kvinna

Det är inte mycket skillnad mellan de manliga och kvinnliga Sheltie-nålarna, förutom deras storlek. Hanarna tenderar att vara större än honorna, men eftersom de är små hundar i alla fall, är detta inte en signifikant storleksskillnad.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Sheltie Pin är en rolig, galen hund som är sugen på spel, underhållning och skratt. Han behöver en familj som kan matcha hans energi, både med hans dagliga träning och dagliga lektid. Och han kräver också mycket aktivitet för en liten hund, och han längtar efter mänskligt sällskap.

Ja, han är något mer behövande än en genomsnittlig liten hund, men om du har tid för honom kommer han att bli en fantastisk familjekamrat som alla kommer att älska.

Relaterad läsning:

 • Bomull Beagle
 • Chimo Dog (Chihuahua & American Eskimo Mix)
 • Doberman Collie (Doberman Pinscher & Border Collie Mix)

Utvald bildkredit: Lina Novotna, Shutterstock

Innehåll