Silver (grå) schäfer: 8 intressanta fakta, bilder och info

Välj Namnet På Husdjuret







Höjd: 24-26 tum
Vikt: 50-90 pund
Livslängd: 8 – 12 år
Färger: Silver, grå, svart, kräm, svart
Lämplig för: Aktiva familjer som söker en lojal och livlig vakthund
Temperament: Intelligent, kärleksfull, modig, vaksam, alert

Silver schäfern är en färgning av Schäfer och som sådan har den samma temperament och egenskaper som vilken schäfer som helst. Det betyder att du kan förvänta dig en hund som är lojal och vaksam, kärleksfull och som är lydig och lätt att träna, även om denna ras kan ha en något envis sida så tålmodig träning är nyckeln.



Ursprungligen uppfödd som den ultimata vallhunden, har schäfern blivit en mycket populär ras runt om i världen. Den används dock inte bara som vallhund längre. Det är en populär familjehund och kan även användas som polishund, försvarshund och tjänstehund. Den används regelbundet i sök- och räddningsinsatser och har privat använts som vakthund och vakthund eftersom den kombinerar styrka, lydnad och ett formidabelt utseende.



Men under efterdyningarna av andra världskriget, dog rasen nästan ut, särskilt utanför sina hemgränser, och genomgick något av en omprofilering för att hjälpa till att återställa sin popularitet. Läs vidare för att få reda på mer fakta om den populära silver schäfern.





Avdelare 1

Silver schäfervalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Silver Sun (@silversun.as)



Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Svårt att hitta, silver schäfervalpen kan kosta mer än en standardfärg och du bör räkna med att betala runt 1 500 USD för en frisk valp med bra avel. Deras sällsynthet gör att det är ovanligt att hitta denna färg i skyddsrum. Eftersom de fortfarande används som vakthundar måste du träffa en räddningshund innan du överväger att adoptera den.

Hitta en ansedd uppfödare. Kolla med kennelklubben för erkända uppfödare och var beredd att ringa runt för att hitta silver eller grå schäfer eftersom de är ovanligare. Träffa valpen och åtminstone dess mamma innan du köper och tar hem din nya hund och be om bevis på hälsoundersökning för att säkerställa att den har mindre risk för ärftliga tillstånd som rasen är benägen för.

Avdelare 3

8 intressanta fakta om silver schäfer

1.Det är en relativt ny ras

I hundvärlden anses schäfern vara en relativ nykomling. Hunden föddes upp första gången 1889 av Max von Stephanitz. Han ville skapa den ultimata vallhunden. Von Stephanitz trodde att hunden i första hand borde födas upp för vallning men deras syfte utvecklades snart. Många kritiker säger att den moderna rasen är för långt från hans idéer för att betraktas som en sann schäfer.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Silver Sun (@silversun.as)


två.En hund med många namn

Det officiella namnet på rasen är schäferhunden. Ordet hund finns med i rasregistret för att skilja från schäfer.

I Tyskland har den rasnamnet Deutscher Shaferhund och i delar av Europa är den också ibland känd som Alsace, ett namn som fick den efter andra världskriget när dess popularitet avtog och uppfödare ville återuppliva dess popularitet.

Du kanske också hör den kallad Berger Allemand och den var, mellan 1917 och 1930, helt enkelt känd som Shepherd Dog i USA.


3.Den första ledarhunden var en schäfer

Även om det är Golden Labrador och Golden Retriever som vi oftast ser arbeta som ledarhundar, var det första exemplet på denna typ av servicehund en schäfer. Efter bildandet av The Seeing Eye 1929 tränades rasen och användes för ändamålet.

Det bestämdes senare att schäfern var bättre lämpad för polisarbete medan det vänliga uppförandet av Lab och Retriever innebar att de var bättre som blinda hundar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Moïka (@moika_altdeutscher_schaferhund)


Fyra.De har sin egen sport

Schutzhund-sporten skapades speciellt för schäfer. Den testar hundens förmåga men designades också för att identifiera de som var oträningsbara. Sporten är mer inkluderande nu och tillåter hundar av andra raser att tävla.


5.De var med i båda världskrigen

Även om rasen härstammar från Tyskland, användes den av både tyska och allierade styrkor under första världskriget och igen under andra världskriget. De hittade många användningsområden under konflikterna, från att skicka meddelanden till att identifiera fara och varna sina hanterare om förekomsten av dessa faror. De används fortfarande i konflikter runt om i världen, idag.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Fenris Fangs (@fenrisfangs)


6.Rin Tin Tin Filmstjärnan

Den igenkännliga bilden av rasen och dess förmåga att följa kommandon även under stor press har sett rasen användas i en mängd olika yrken och miljöer, inklusive på inspelningsplatsen som filmstjärnor. Rin Tin Tin, som är född och uppvuxen i Frankrike, medverkade i 27 filmer och har sin egen Hollywood Walk of Fame-stjärna.


7.Silver är en av 11 kända färger

Färgen som de flesta känner igen som den schäferns färg är svart och brun. De flesta har också sett den svarta schäfern och en del kan till och med ha sett den vita. Det finns 11 erkända färger inklusive brun och svart, vit och svart varianter. Silver är en av de andra färgerna som anses acceptabel. Även om lever och blått är kända färger, anses dessa vara fel.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Silver Sun (@silversun.as)


8.De rankas som den tredje mest intelligenta rasen i världen

Enbart den hyperintelligenta Border Collien och den lika smarta pudeln rankas schäfern som den tredje mest intelligenta rasen i världen. De är välkända för sin lojalitet, vaksamhet och sina energinivåer, men de är också kända för att vara mycket intelligenta djur. De tar upp nya kommandon efter fem repetitioner och kommer att lyda det första kommandot vid 95 % av tillfällena. Detta har ökat deras popularitet som arbetsras.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

De Schäfer är en av de mest populära raserna i världen, och speciellt i USA där de är rankade som tvåandpopuläraste rasen. Detta beror delvis på att de inte bara är populära som husdjur utan också som arbets- och tjänstehundar. De har en mycket lojal anhängare av ägare och fans som svär vid rasen, såväl som många människor som drömmer om att en dag äga rasen.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: J. Romanova, Shutterstock

Innehåll