Singapore Paint

Singapura katt liggande på soffanHöjd 6-8 tum
Vikt 5-9 pund
Livslängd 9-15 år
Färger Brun, choklad, sobel, grädde, brun, beige
Lämplig för Barnfamiljer, seniorer, par, singlar
Temperament Intelligent, lätt att träna, hund- och barnvänlig, bra för nybörjare husdjursägare

Om du är ute efter en liten fittkatt, kan Singapura (uttalas sing-uh-poor-uh) vara rätt för dig! Trots att det är minsta rasen av domesticerade katter, packar Singapura mycket personlighet i ett litet paket. För alltid i rampljuset är Singapura lekfull, nyfiken, kärleksfull och lätt att träna. Perfekt med barn och andra husdjur, denna vänliga katt kommer garanterat snabbt att bli din nya bästa vän.

Funderar du på att lägga till en Singapura till ditt hem? Här är allt du behöver veta om denna förtjusande lilla kattunge.

hepper katttassavdelare

Singapura kattungar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nellie Savelieva (@nelliesavelieva)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Singapura-kattungar?

Eftersom den är en relativt sällsynt ras kan en Singapura-kattunge från en ansedd kattuppfödare kosta allt mellan 0 och 000, beroende på hennes härstamning och blodslinjer. Den här rejäla prislappen är dock för katten själv. Du måste fortfarande fylla på med allt som din nya kompis behöver för att trivas. Detta inkluderar förstklassig kattmat, en kattlåda, kattsand, leksaker, en säng, en reselåda, en skrapstolpe och mer. Du måste också vara beredd att betala för din katts första skott och kastrerings-/kastreringskostnader. Men många Singapura-uppfödare av hög kvalitet har redan vaccinerat kattungen i god tid innan du hämtar henne. Se bara till att få alla veterinärjournaler innan du tar hem katten.

En annan sak att tänka på är att det är ett livslångt ansvar att äga en katt. Räkna i genomsnitt att du betalar cirka 640 USD per år, eller 53 USD per månad, för din Singapura-katt.

3 föga kända fakta om Singapura-katten

1.De är från Singapore

Precis som hennes namne antyder kommer din Singapura-katt från Singapores livliga gator, där hon betraktas som en vanlig katt.


två.De kom först till USA 1975

Denna mikrokatt introducerades först till USA 1975, tack vare de legendariska kattuppfödarna Tommy och Hal Meadows.


3.De är små!

Singapura-katten växer bara för att väga cirka fem till nio pund.

singapura cats_jojosmb_Shutterstock

Bildkredit: jojosmb, Shutterstock

Temperament och intelligens hos Singapura-katten

Är dessa katter bra för familjer?

Absolut! Singapura-katten är vad du skulle betrakta som en hundliknande katt. Hon är vänlig, utåtriktad och extremt tolerant mot barnen. Därför är denna ras bra för familjer med små barn, såväl som förstagångs kattägare.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Japp! Tack vare sin livliga och avslappnade natur klarar sig Singapura bra med hundar och andra katter. Det är dock viktigt att alltid hålla ett öga på din katt när hon interagerar med andra djur och till och med barn. På grund av sin ringa storlek kan hon lätt skada sig vid tuffa hushåll.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rui ♡ (@rui_nishikawa)

Saker att veta när du äger en Singapura-katt:

singapura cat_Jaroslaw Kurek_Shutterstock

Bildkredit: Jaroslaw Kurek, Shutterstock

Nu när du vet mer om din nya katts personlighet, låt oss dyka in i hennes vårdbehov.

Mat & Diet Krav

Singapura-katten klarar sig bäst på ett högkvalitativt kattfodral formulerat för hennes lilla storlek och höga aktivitetsnivå. Om din katt är en betare, lämna en full matskål för henne att äta ur. Om din Singapura sjalar ner sina måltider, ge henne ungefär en halv kopp uppdelad på två måltider varje dag. Se till att hon alltid har tillgång till färskt, rent vatten.

Övning

Trots att det är ett aktivt kattdjur är det en smart idé att behålla din Singapura-katt som ett husdjur endast inomhus. Hennes ringa storlek kan göra henne till ett lätt mål för vilda katter, hundar och andra faror. Dessutom, eftersom de är en dyr ras, kan vissa människor frestas att stjäla ditt älskade husdjur.

Se till att din Singapura har massor av leksaker att leka med för att hålla henne underhållen och aktiv. Interaktiva kattleksaker kommer att hålla henne ordentligt engagerad. Om din Singapura inte har tillräckligt med egna leksaker, kommer hon att göra sitt eget roligt genom att leka med dina pennor, tangentbord och andra skrivbordsartiklar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av kurumi singapurcat (@ yur1em)

Träning

Singapura är en väldigt smart kattunge! Hon kan lätt lära sig grundläggande knep som apport. Håll hennes sinne skarpt med snabba, konsekventa träningspass och massor av utmanande leksaker, som kattpussel. Positiva förstärkningsträningstekniker fungerar bäst för detta husdjur. Belöna alltid gott beteende med en högvärdig kattgodis eller kattmynta.

minihundraser som inte fäller

Grooming

Singapura-katten är en lätt fällare och behöver inte massor av skötsel. Borsta din katt varannan vecka och klipp hennes naglar efter behov. Bada din katt sällan eftersom hon gör ett bra jobb med att hålla sig ren.

Hälsa och villkor

Mindre förhållanden

  • Hudallergier
Allvarliga förhållanden
  • Polycystisk njursjukdom
  • Diabetes
  • Hypotyreos
  • Njursvikt
  • Uterin tröghet

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Öllie (@ollie_serphos)

Singapura-katten är en frisk ras och kan bli 15 år gammal. Hon är dock utsatt för vissa hälsotillstånd när hon åldras, inklusive polycystisk njursjukdom (PKD). Detta är en genetisk sjukdom som en katt kan ärva från sina föräldrar. Det är därför det är viktigt att se till att genetiska tester görs innan du tar hem någon Singapura-kattunge.

Rutinmässiga veterinärbesök, en premiumdiet och regelbunden motion säkerställer att din Singapura lever ett långt och lyckligt liv.

Man vs Kvinna

Singapura-hankatter kommer att vara en smula större än honor. Det finns inga stora personlighetsskillnader mellan de två könen.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Om du är på jakt efter det spinnande husdjuret, kan Singapura-katten vara ett bra val för dig! Detta husdjur i halvliters storlek är perfekt för både familjer och singlar. De klarar sig också bra med andra husdjur och små bebisar. Ge din katt mycket motion, en balanserad kost och regelbundna hälsokontroller för att säkerställa att hon är frisk. I gengäld kommer din Singapura att ge dig massor av kärlek och tillgivenhet i många år framöver!


Utvald bildkredit: VictorTaurus, Shutterstock

Innehåll