Sharp Eagle (kinesisk Shar Pei & Beagle Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 15-18 tum
Vikt: 30-45 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: Svart, brun, brun, vit
Lämplig för: Ensamstående husdjursägare, familjer, lägenhetsbor, upptagna djurägare
Temperament: Bestämd, Envis, Utåtriktad, Ibland lat

En fascinerande blandning av det exotiskakinesiska Shar Peioch denständigt populära Beagle, Sharp Eagle (ibland stavat Sharpeagle) kombinerar jaktinstinkter från två raser till ett litet men kraftfullt paket. Kraftfullt byggda och kvicka, de är en ibland envis hund som kräver ett fast engagemang för träning.

När du väl har knutit dig till en Sharp Eagle är det dock väldigt få hundraser som kräver mindre omsorg och uppmärksamhet för att vara lycklig. Mycket anpassningsbar och bekväm att spendera tid på egen hand, Sharp Eagle kan vara en underbar följeslagare och vakthund för många olika typer av människor. Avdelare 8

Sharp Eagle Puppies – Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Toki the Shar-Peagle (@yo.toki_)Sharp Eagle, en relativt ny designhundras, kan ofta visa motstridiga egenskaper inom en kull valpar - eller till och med inom en enda hund. Detta beror på de väldigt olika personligheten hos dess två föräldraraser, Shar Pei och Beagle. För att bättre förstå om en Sharp Eagle kan vara rätt hund för dig, låt oss titta på var och en av dess förfäders raser mer i detalj.

Shar Pei har en lång historia i Kina, som började som en gårdshund innan den avlades och tränades genom generationer för att jaga och så småningom slåss. Shar Pei, som ursprungligen var ansvarig för att vakta gårdar och boskap från inkräktare och vilda djur, har fötts upp i århundraden för att maximera sin vakenhet och bytesdrift.

När andra, mer aggressiva hundraser introducerades till Kina, började Shar Pei förlora sin plats på gårdar och illegala stridsarenor. I början av 1970-talet spekulerades det i att mindre än ett dussin av rasen kan ha lämnats vid liv - vilket väckte ett intresse hos vissa hunduppfödare att förnya denna en gång ärevördiga ras.

Nu, efter några korta generationer av korsning, har den kinesiska Shar Pei behållit mycket av sin vakenhet och bytesdrift, men har nu färre och mindre allvarliga aggressiva tendenser.

Beagle, en annan ras med en lång historia, har haft väldigt olika syften genom sin historia av att jaga hare och ge sällskap till brittiska hushåll. Väldigt populära sedan tidigt 1900-tal, dessa rävhundar i miniatyr har ett otroligt starkt luktsinne och en ganska nyfiken, nyfiken natur.

Beagles har en mild disposition och jämnt temperament som hjälper till att jämna ut de mer oönskade egenskaperna hos Shar Pei. På grund av skillnaden i de grundläggande temperamenten och syftena för deras två föräldraraser, tenderar Sharp Eagles att ta efter den ena eller den andra rasen starkare. Leta efter specifika personligheter från enskilda valpar för att hitta den perfekta för ditt hem.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Sharp Eagle-valpar?

Sharp Eagle är ett relativt nyligen designat hundfenomen, så att fastställa ett pris för deras valpar kan vara lite svårt. Beagleblandningar som Sharp Eagle kostar i allmänhet mellan 0 och 00 för nya valpar, beroende på förälderdjurens arv och härstamning. På grund av deras relativa oklarhet är det sällsynt att hitta en Sharp Eagle för adoption.

Sharp Eagle - Shar Pei och Beagle hundblandning

3 föga kända fakta om Sharp Eagle

1.Tidig socialisering är nyckeln till att integrera dem med en familj

Sharp Eagle kommer från två långlivade raser och är en anpassningsbar hund - men också en som tenderar mot sina skarpa jaktinstinkter. De är intensivt skyddande för allt som de kommer att identifiera sig med, så att introducera dem tidigt i livet för barn och andra husdjur kan göra det lättare att integrera i din familj. När de väl har bestämt sig för att någon är deras person, kommer de att göra allt som står i deras makt för att skydda dem.

två.Valpar kommer att ta starkare efter hälften av sin rasblandning

Medan vissa designerhundar slutar med en personlighet som innehåller de bästa och sämsta delarna av båda raserna som är involverade i mixen, ser Sharp Eagles nästan alltid identifiera sig starkt med temperamentet hos bara en sida av sitt arv.

De hundar som är i linje med Shar Pei föredrar ofta att stanna hemma, är något mer aggressiva och kräver lite motion. Skarpa örnar som trendar mot sin beaglesida kommer naturligtvis att vara mer nyfikna och nyfikna, men benägna att vandra bort från sina hem.

3.Deras lösa hud kan hjälpa till att hålla dem säkra i en kamp

Ursprungligen uppfödd för att försvara gårdar från vildsvin i södra Kina, Shar Peis lösa hud är en anpassning som gör att de kan slingra sig bort från tänder och betar. Även om detta inte längre är ett problem för de flesta husdjur, är det en rest av deras arv som kamphundar som kan rädda dem från skada på landsbygden.

Sharp Eagle (kinesisk Shar Pei och Beagle Mix) Hundrasinformation

Föräldrarna till Sharp Eagle. Vänster: Beagle, Höger: Shar Pei

Temperament & Intelligence of the Sharp Eagle

Ibland distanserad, ibland aggressiv och ofta nyfiken, visar Sharp Eagle en udda blandning av karaktärsdrag som kan skilja sig från hund till hund. Även om de är ganska intelligenta, har de också en allvarlig envishet som kan göra dem svåra att träna.

Av de många raser av designerhundar som finns tillgängliga idag, kräver Sharp Eagle mer socialisering i sitt tidiga liv än nästan någon annan ras. De bildar lätt familjeband tidigt i livet och kommer att vara intensivt beskyddande mot allt och alla som de har knutit till sig.

Är dessa hundar bra för familjer?

Med den rätta introduktionen till ditt hem som valp kan Sharp Eagle vara ett utmärkt tillskott till en familj. De kräver en avsevärd tid att bara lära känna människorna de kommer att leva med innan de värms upp för dem - men när en Sharp Eagle väl har etablerat sig i sitt nya hem kommer den att vara kärleksfull och beskyddande av alla i den.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Härstammar från två raser som båda har otroligt kraftfulla jaktinstinkter, Sharp Eagle kan tränas för att komma överens med andra hundar, men bör inte hållas som husdjur med bytesdjur. Katter, kaniner, möss och fåglar kan alla komma under plötslig granskning av en arg Sharp Eagle, som aggressivt kan förfölja dem och orsaka dem allvarlig skada.

Avdelare 4

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Sharp Eagle:

Låter Sharp Eagle som rätt hund för dig? Om så är fallet, överväg följande ämnen innan du bestämmer dig för om du har den tid, energi och ekonomi som krävs för att ta hand om en ordentligt.

Mat & Diet Krav

Sharp Eagles har inga speciella kostkrav och kommer i allmänhet att klara sig bra med två koppar torrfoder uppdelat på två måltider per dag. Räkna med en månatlig utfodringskostnad på mellan och , beroende på vilket märke av mat som din veterinär rekommenderar.

Övning

Shar Pei i en Sharp Eagle kommer ofta att luta dem mot förlängda anfall av lättja och slappa runt huset, vilket gör dem till en utmärkt hund för ägare utan mycket tid för träning.Kräver upp till en timmes träning om dagen, de tar gärna promenader runt kvarteret eller på din bakgård - men förvänta dig inte att de ska vara entusiastiska över det.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Slugworth 'Sluggy' Orbegozo (@sirslugworth)

Träning

När du väl kommit förbi en Sharp Eagles initiala envishet blir träningen snabb och enkel. De är en mycket egensinnig hundras och kommer sannolikt att motstå dina första försök att träna. Håll bara fast vid det, ge konsekventa träningstips, och de kommer så småningom att ta till det lätt.

Grooming ✂️

En Sharp Eagles päls kräver väldigt lite när det gäller skötsel, och en veckoborstning kommer vanligtvis att hålla sin päls i toppform. Bad bör vara sällsynta, men med särskild uppmärksamhet på deras rynkor - möjliga platser för mögel, mögel eller infektion växerom den lämnas fuktig för länge.

Hälsa och villkor

Sharp Eagle har i allmänhet en robust konstitution och stark hälsa men kan vara benägen att få följande defekter på grund av dess renrasiga arv:

Mindre förhållanden

  • Hudvecksdermatit
  • Glaukom
  • Progressiv retinal atrofi
  • Grå starr
  • Megaesofagus
Allvarliga förhållanden
  • Demodectic många
  • Höftdysplasi
  • Atopi
  • Mitralklaffdysplasi
  • Lungstenos

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Du kommer sällan att se uttalade skillnader mellan hanar och honor från Sharp Eagles, med undantag för honans större tendens att gå upp i övervikt. Om du letar efter en hund med en viss sorts temperament är det bäst att överväga varje valp individuellt, eftersom personligheter kan variera mycket från hund till hund i denna ras.

Slutgiltiga tankar

Även om Sharp Eagle är en ganska ny och allmänt oprövad designerras, kan alla hundar som kommer från två så långvariga raser somShar Peioch Beagle kommer säkert att kunna hitta sin plats i hem runt om i världen. Perfekt för människor som inte alltid är runt huset, eller som inte har mycket extra tid för träning och lek, kan Sharp Eagle bli en långvarig följeslagare för alla som är villiga att bygga en relation med dem.


Utvald bildkredit: Annie 888, Shutterstock

Innehåll