Smalls vs Cat Person: Vilket färskt kattmat är rätt för din katt? (2022)

Välj Namnet På Husdjuretsmalls vs cat person ny funktionDjurmatens värld verkar som en djungel. Med så många märken, alternativ, ingredienser och åsikter, hur vet du vilken du ska välja? Vi vet att du bara vill det bästa för din katt, och vi är här för att hjälpa dig. Färsk kattmat som levereras till din dörr verkar vara ett hälsosamt alternativ, och du behöver inte oroa dig för att släpa runt på tunga påsar med småbitar. Men vilken leveranstjänst ska du välja? Vi gjorde jobbet och jämförde de två kattmaterna: SMÅ och KATTPERSON .

hepper enkelkatttassavdelare

En smygtitt på vinnaren: Kattperson

Betyg Bild Produkt Detaljer
Bäst överlag Vinnare Cat Person Kyckling & Kalkon recept Torrmat för katter Cat Person Kyckling & Kalkon recept Torrmat för katter
 • Inga tillsatser
 • Mest animaliskt protein
 • Slitstark väska som är lätt att öppna och stänga
 • Kontrollera senaste pris
  Stäng tvåa Andra plats Smalls Fresh Bird Recept Smalls Fresh Bird Recept
 • Rik på animaliskt protein
 • Låg kolhydratnivå
 • Hög i fukt, bra för matsmältningen
 • Kontrollera senaste pris

  Kattperson kommer ut som vinnare i vår jämförelse, men bara med liten marginal. Dess anpassningsbara alternativ för måltider och leveransintervaller ger dem ett försprång Smalls . De har fler smakval, och till skillnad från Smalls har Cat Person-mat aldrig återkallats (även om Smalls har åtgärdat det här problemet).

  Både Cat Person och Smalls har egenskaper som kommer att tilltala olika kunder, så låt oss utan vidare ta en närmare titt på vart och ett av dessa märken så att du kan fatta ett välgrundat beslut.  hepper katttassavdelare

  Om Smalls

  Småfoder för katter

  Små kattmat erbjuder färsk kattmat av mänsklig kvalitet utan spannmål, konstgjorda tillsatser och fyllmedel. Innan du registrerar dig kan du fylla i ett kort frågeformulär på Smalls hemsida, varefter de kommer att förse dig med anpassade måltidsplaner och börja din prenumeration. Tyvärr är dessa anpassade måltidsplaner där Smalls missar målet.

  Ingrediensförsörjning

  Small är gjord med kvalitetsingredienser av mänsklig kvalitet som är hållbart framställda i Nordamerika. Deras mat är fri från fyllmedel och biprodukter som de hävdar, och de är rika på protein för att stödja din katts utveckling.

  Smalls erbjuder både kibble och våtfoder som tillverkas i Chicago, Illinois. Deras frystorkade livsmedel tillverkas i Minnesota.

  Vilken typ av mat erbjuder Smalls?

  Medan det började som ett färskt kattfoderföretag erbjuder Smalls nu färsk mat, frystorkad mat och extra skafferiartiklar . Varje typ av mat kommer i flera smaker, och du har möjlighet att välja mellan fyra olika proteinkällor, kyckling, kalkon, nötkött eller fisk. Du kan också välja mellan två olika texturer: slät eller slipad.

  Den frystorkade maten är endast tillgänglig i anka, kyckling eller kalkon. Dessa kan ge ett näringsrikt alternativ till traditionell kattfodral , eftersom frystorkad mat bevarar sin ursprungliga näring.

  små kattmat i en plastbehållare

  Kundfeedback om Smalls

  Eftersom Smalls bara har varit i drift sedan 2017, har de inte en massa historia. De har dock fått en hel del både positiv och negativ feedback från kunder, vilket vi kommer att ge en kort översikt över här.

  Trustpilot innehåller 405 omdömen om Smalls kattmat. Deras totala betyg är 3,8 av 5 stjärnor. Även om 60 % av deras recensioner ger ett femstjärnigt betyg, ger 15 % dem bara en stjärna. Den största andelen negativa recensioner gäller kundservice och deras prenumerationsbetalningssystem, inte med själva maten.

  Om du köper ett provpaket med Smalls binder du dig automatiskt till en prenumeration, så om du inte avbryter denna prenumeration före det tilldelade förnyelsedatumet debiteras du automatiskt och skickar nästa parti mat. Många kundrecensioner uttrycker frustration över en oförmåga att enkelt avbryta tjänsten. Eftersom Smalls kundtjänst endast tillåter kontakt via e-post eller sms är det svårt att få snabb kundservice.

  De positiva recensionerna för Smalls mat uppväger de negativa. Kunder rapporterar förbättrade energinivåer hos sina katter och verkar vara imponerade av den övergripande kvaliteten på maten. Flera uppger att Smalls var en bra lösning för deras kräsna katt.

  Är Smalls ett bra val överlag?

  Smalls erbjuder ett utmärkt utbud av matval och måltidsplaner som möter din katts näringsbehov. Även om maten i sig verkar vara ett bra val, är företagets kundservice något att önska. Men de arbetar på sin kundservice, och deras hälsosamma matalternativ gör dem till ett av våra favoritmatalternativ för katter i år.

  Fördelar
  • Bra utbud av matval
  • Bekväm prenumerationstjänst
  • Näringsmässigt balanserad mat
  • Hållbart framställda ingredienser
  Nackdelar
  • Kundservice behöver förbättras
  • Nyligen återkallande

  hepper katttassavdelare

  Om Cat Person

  kattperson recension

  Kattperson är ett annat alternativ för prenumeration av mat som erbjuder en högkvalitativ automatisk leveranstjänst. Även om det inte finns något överdrivet speciellt med maten eller måltidsalternativen som gör att Cat Person sticker ut från konkurrenterna, men några egenskaper hos detta företag gör det till ett bra val.

  Ingrediensförsörjning

  Cat Person är inte ett kattmatsföretag och de tillverkar inte sina egna produkter. De säljer en mängd olika kattrelaterade produkter, inklusive skålar, leksaker, sängar och, på senare tid, kattmat. Deras kattmat tillverkas i första hand i Thailand men av en mänsklig matleverantör med ett starkt rykte om att tillhandahålla hållbart framställda ingredienser. Alla skaldjur som finns i deras produkter är certifierade av Marine Stewardship Council.

  Cat Person har utökat sin mattillverkning till en USA-baserad anläggning för att möta efterfrågan. Denna anläggning använder också etiskt framställt kött och drivs helt på solenergi. Alla detta varumärkes tillverkningsanläggningar har ett starkt rykte för att säkerställa att deras verksamhet lämnar minsta möjliga koldioxidavtryck.

  Om ett företags miljömedvetenhet är viktig för dig, tar Cat Person verkligen detta på allvar.

  Vilken typ av mat erbjuds av Cat Person?

  Cat Person erbjuder 19 olika kattmatrecept i både våta och torra recept. Deras våtfoder har två olika texturer, strimlad och paté i buljong, som var och en finns i åtta smakalternativ.

  Även om kattmän inte gör anspråk på att erbjuda ingredienser av mänsklig kvalitet, tillverkas deras mat i människofoder, vilket antyder att den är av högre kvalitet än typiskt foder för djurfoder. Det finns inga fyllmedel eller biprodukter, och all Cat Persons mat är gjord med animaliskt protein som den primära ingrediensen. Det finns ingen majs, vete, soja eller konstgjorda färgämnen i maten.

  Cat Person har flera anpassningsbara alternativ för sina matplaner, inklusive leveransfrekvensen, som kan vara veckovis, varannan vecka eller månadsvis.

  kattperson recension

  Kundfeedback om Cat Person

  Den enda anmärkningsvärda negativa feedbacken som sticker ut om Cat Person-mat är angående priset. Även om den faktiska kostnaden varierar beroende på ditt val av matrecept och leveransfrekvens, är denna mat högre prissatt än andra jämförbara tjänster.

  Deras webbplats och prenumerationshanteringstjänst verkar vara lätt att hantera, och avbokning är problemfri. Cat Person ger dig till och med tre dagars varsel före ditt förnyelsedatum för att ge dig gott om tid att avboka om du vill. Deras kundtjänstrepresentanter är endast tillgängliga via sms eller e-post, så det är svårt att komma i kontakt med någon personligen. Om du är mer bekväm med att ha en kundtjänstrepresentant tillgänglig via telefon, kanske detta inte är det bästa valet.

  Är Cat Person ett bra övergripande val?

  Cat Person är ett bra alternativ för alla som vill ha högprotein, köttbaserad mat levererad direkt till dörren regelbundet. De har massor av smaker att välja mellan, med den variation som behövs för att hantera kräsna katter, flerkatthem eller katter med känslighet. Deras anpassade alternativ låter dig beställa exakt den blandning av mat du vill ha, oavsett leveransintervall som är mest bekvämt för dig.

  Huruvida dessa egenskaper överväger priset på Cat Person beror på personliga preferenser. Medan deras prenumerationstjänst verkar lätt att hantera, är priset betydligt högre än andra prenumerationsmatalternativ. Eftersom det inte finns något speciellt med maten som inte kan erhållas via ett annat företag, verkar premiumpriset lite överdrivet.

  hepper katttassavdelare

  2 mest populära små kattmatrecepten

  1.Smalls Fresh Bird Recept

  Små färskmalen kyckling

  Mattyp: Färsk

  Smalls färsk kattmat innehåller 92% färskt protein och är fylld med smak. Denna mat innehåller också gröna bönor, ärtor, grönkål och vegetabilisk olja. Även om detta är många växtingredienser för färsk kattmat, är det inte en betydande mängd. Den totala kolhydratnivån är strax under 5%. Fettnivån i detta foder är måttlig, men överlag är det ett lämpligt köttbaserat recept för katter.

  Fördelar
  • Rik på animaliskt protein
  • Låg kolhydratnivå
  • Hög i fukt, bra för matsmältningen
  Nackdelar
  • Den huvudsakliga fettkällan är växtbaserad

  två.Smalls frystorkad rå kalkonrecept

  Smalls Fresh Cat Food Frystorkat med söt kattunge

  Mattyp: Frystorkad

  Frystorkad mat erbjuder ett alternativ till färskt. Det behåller fortfarande allt det ursprungliga näringsinnehållet men förstörs inte. Därför kräver den inte kylning eller förvaring som färsk mat gör. Detta recept innehåller kalkon som huvudingrediens, förutom malet ben och kalkonorgan.

  En intressant ingrediens i denna mat är getmjölk. Den innehåller prebiotika som kan hjälpa till med matsmältningen. Det finns också lite kalkonägg och sillolja på ingredienslistan.

  Medan frystorkad mat vanligtvis är avsedd att rehydreras före utfodring, är Smalls frystorkad kattmat avsedd att matas som den är. Fodret absorberar inte bara fukt, det ger inte heller någon extra fukt till din katts kost, så du måste se till de dricker tillräckligt under måltidstider.

  Fördelar
  • Högkvalitativt protein
  • Djurbaserade fettkällor
  • Inga tillsatser eller fyllmedel
  • Begränsade ingredienser kan vara till hjälp för katter med känslighet
  Nackdelar
  • Låg fukthalt, återfuktar inte
  • Hög i fosfor, vilket inte är idealiskt för katter med njursjukdom

  hepper katttassavdelare

  3 mest populära recept för kattmat för katter

  1.Cat Person Kyckling & Kalkon recept Torrmat för katter

  kyckling och kalkon torr katt person

  När påsar med småbitar går, Cat Persons kyckling och kalkon receptet har några anmärkningsvärda fördelar. För det första är väskan robust och svår att riva men har en lätt dragremsa att öppna och en återförslutningsbar stängning. Alla som har kämpat med en påse kattbitar vet att detta är en stor bonus.

  Inuti påsen hittar du små skivformade bitar av kibble blandat med sega bitar som kallas kycklingbitar. Förmodligen är det här hela bitar av uttorkad kyckling avsedda att ge smak.

  Ingredienslistan för Cat Persons torrfoder är begränsad. Den innehåller bara kött, ärtor och kosttillskott. Denna mat har 64% animaliskt protein och 24% ärter och ärtprotein. Linfrö, kycklingfett och laxolja kompletterar maten.

  Fördelar
  • Mest animaliskt protein
  • Slitstark väska som är lätt att öppna och stänga
  • Inga tillsatser
  Nackdelar
  • Höga nivåer av ärtprotein
  • Hög i kolhydrater

  två.Kattperson Pate Kycklingrecept Våt kattmat

  kattperson kycklingpastej

  Allt Kattperson våtfoder kommer i plastbehållare med avdragbara lock. Förpackningarna kan vara svåra att hantera då locken är svåra att ta bort.

  Maten i sig är så smidig att den nästan blir flytande, vilket gör den mer till en puré än en paté. Om din katt är äldre, har svårt att tugga eller saknar tänder skulle detta vara ett bra val. Receptet är gjort på äkta kyckling, och det påminner kusligt om kycklingren barnmat.

  Kyckling och kycklingbuljong utgör 88 % av receptet; det torkade ägget tillsätts som en sekundär proteinkälla. Tapioka används som förtjockningsmedel istället för traditionella gummiingredienser, och solrosolja är den primära fettkällan.

  Fördelar
  • Rik på animaliskt protein
  • Kyckling är den primära ingrediensen
  • Låg i kolhydrater
  • Extremt mjuk och smidig konsistens
  Nackdelar
  • Solrosolja är den primära fettkällan

  3.Kattperson strimlar i buljong Tonfisk recept blöt kattmat

  katt person tonfisk i buljong

  Detta strimlad våtfoder innehåller tonfisk som den primära ingrediensen. Fukthalten är extremt hög. När du öppnar behållaren måste du vara extra försiktig så att du inte stänker buljong överallt.

  Tonfisk och fiskolja avrundas med tapioka, solrosolja och en blandning av vitaminer, mineraler och aminosyror för att göra var och en av dessa måltider näringsmässigt kompletta.
  Fördelar

  • Tonfisk är den primära ingrediensen
  • Proteinrik
  • Låg i kolhydrater
  • Inga skadliga tillsatser
  • Näringsmässigt komplett
  Nackdelar
  • Solrosolja är den primära fettkällan

  hepper katttassavdelare

  Kom ihåg historien om små och katter

  Smalls

  Flera varianter av Smalls kattmat återkallades frivilligt av företaget i juni 2021. Alla recept på färsk kyckling och kalkon påverkades av denna återkallelse.

  Återkallelsen motiverades av kundfeedback som rapporterade bortskämd och illaluktande mat. Efter en grundlig utredning av företaget och laboratorietester av livsmedelsprover gavs inga svar angående frågan.

  Frågan uppges fortfarande vara under utredning. Det har inte förekommit några rapporter om djur som blivit sjuka av att äta Smalls kattmat, och företaget tillåter kunder att få ersättningsprodukter för vissa partinummer av mat.

  Kattperson

  Det finns inga återkallelser som har involverat Cat Person kattmat.

  Smalls vs Cat Person Jämförelse

  Smalls Kattperson
  Receptalternativ Fyra proteinkällor, två våtfodertexturer, tre smaker för frystorkad mat 19 olika recept
  USDA-certifierad? Ja Ja
  Leveransalternativ En gång i månaden Varannan vecka eller varje månad
  Anpassning Föreslagna måltidsplaner Föreslagna måltidsplaner, anpassade måltidsplaner och portioner
  Pengar tillbaka garanti 100 % pengarna-tillbaka-garanti 100 % pengarna-tillbaka-garanti
  Förpackning Flerportionspåsar med portionslinjer, anpassade förvaringsfack Återförslutbara torrmatspåsar, plastförseglade våtmatsbehållare
  Första boxerbjudande 25% rabatt på din första box 10% rabatt på varje beställning, fri frakt
  Kundservice E-post eller sms, webbplats svår att navigera, svårt att säga upp prenumerationen E-post eller sms, hemsidan är lätt att navigera på, lätt att ändra eller avbryta beställningar

  hepper katttassavdelare

  Slutsats

  Efter en noggrann genomgång har vi valt Kattperson som vinnare över Smalls . Medan båda prenumerationstjänsterna erbjuder högkvalitativ kattmat, hemleverans och anpassningsbara måltidsplaner, har Cat Person några funktioner som gör att den sticker ut. Först och främst erbjuder Cat Person problemfria avbokningar och har ett lättnavigerat system för att ändra dina beställningar. De skickar dig också en varning före ditt förnyelsedatum, så att du kan avboka utan extra kostnader. Smalls saknar kundservice, och det är svårt att ändra eller säga upp ditt abonnemang om du behöver.

  Matkvaliteten för båda märkena är jämförbar. Smalls erbjuder ett frystorkat alternativ som Cat Person inte gör, så om du föredrar detta kommer Smalls att passa bättre. För torrfoder har Cat Person en mycket överlägsen formel och lättare att hantera förpackningar. Deras våtfoder kanske inte har lätta att öppna förpackningar, men de är strukturerade och förberedda för att göra det enkelt att mata katter med tandproblem eller speciella behov. Deras begränsad ingredienslista är också idealisk för katter med allergier eller matöverkänslighet eller de som bara är kräsna.

  Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer både Smalls och Cat Person kattfoder garanterat att ge din katt en hälsosam, välbalanserad kost som är rik på protein och ger högvärdig näring.


  Utvald bildkredit: smalls.com (vänster) och CatPerson.com (Höger)

  Innehåll