Standard Irish Wolf Schnauzer (Irish Wolfhound & Schnauzer Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 22-28 tum
Vikt: 45 – 115 pund
Livslängd: 12 år
Färger: Silver, Vit, Röd, Grå, Svart, Fawn
Lämplig för: Aktiva familjer
Temperament: Lojal & kärleksfull, mycket intelligent, tillgiven, känslig, blygFör familjer som söker en mild jätte att lägga till i sitt hushåll, kan en Irish Wolf Schnauzer vara det perfekta tillskottet till ditt hem. Denna designerhund är resultatet av att ha fött upp den pigga schnauzern med den gigantiska irländska varghunden. Resultatet är en livlig, lojal hund som kommer att göra allt för sin familj.

Som med alla hybridraser kan du aldrig vara säker på hur de fysiska egenskaperna hos båda raserna kommer att fördelas. Men det kommer alltid att leda till att detta är en medelstor hund oavsett hur saker och ting är uppdelade mellan raserna.

För det första kommer deras päls alltid att vara sträv och lätt trådig och de kommer att ha de där typiska lurviga ögonbrynen som du ser med varje Schnauzer. Detta kan även sträcka sig till deras morrhår, men detta kan vara mindre märkbart med dettahybridras.Den övergripande kroppen av denna ras är stark utan att vara alltför muskulös tack vare deras trådiga päls. Deras framben kan vara ganska raka med större fötter men det finns fortfarande en känsla av att de är ganska graciösa i sitt utseende. De kan ha olika färger på päls inklusive rött, fawn och svart eller så kan det vara flera färger blandade tillsammans.

Om du funderar på att lägga till en Irish Wolf Schnauzer till din familj, här är allt du behöver veta om denna älskade designerhundras.

Avdelare 1

Irish Wolf Schnauzer-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Liz Jayne (@griefgritsnbabyshits)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Du kanske frågar dig själv, vad är egentligen en designerhund? Tja, svaret är ganska enkelt. En designerhund är korsningen av två renrasiga raser. Skillnaden mellan denna hybridras och en mutt är att endesignervalpkommer i allmänhet att ha en noggrant dokumenterad renrasig härkomst.

Tyvärr, med den ökande populariteten och efterfrågan på designerhundraser kommer ökningen av bakgårdsuppfödare och valpfabriker. Båda dessa avelsanläggningar är uteslutande ute efter ekonomisk vinning och bryr sig i allmänhet inte om välfärden för de hundar som de föder upp och säljer.

Även om du till varje pris bör undvika att köpa en Irish Wolf Schnauzer-valp från någon av dessa anläggningar, finns det några viktiga skillnader mellan bakgårdsuppfödare och valpfabriker.

Valpfabriker är storskaliga kommersiella hunduppfödningsanläggningar. Enligt Humant samhälle , cirka 10 000 av dessa verksamheter finns idag och säljer cirka 2,15 miljoner valpar årligen.

En bakgårdsuppfödare är en mycket mindre verksamhet än en valpfabrik och bedrivs vanligtvis i en amatöruppfödares egen bakgård, därav namnebrodern.

Medan både valpfabriker och bakgårdsuppfödare erbjuder Irish Wolf Schnauzer-valpar till extremt tilltalande och överkomliga priser, kommer hunden med största sannolikhet att drabbas av både hälso- och beteendekomplikationer på vägen.

Några egenskaper hos en kvalitetshunduppfödare inkluderar:

 • De har veterinärjournaler på var och en av föräldrarna
 • De ger dig mer än gärna en rundtur i deras anläggning
 • De är extremt kunniga om rasen de erbjuder
 • De säljer inte valparna förrän de är åtta veckor gamla eller äldre
 • De ställer dig många frågor om din livsstil och ditt hushåll
 • De tvingar dig att skriva på ett kontrakt

Först och främst är en ansvarsfull hunduppfödares främsta prioritet valparnas välbefinnande. Detta säkerställer att du kommer att få en glad och frisk Irish Wolf Schnauzer-valp som kommer att trivas i ditt hushåll.

Vad är priset på Irish Wolf Schnauzer-valpar?

Den genomsnittliga kostnaden för en Irish Wolf Schnauzer-valp från en välrenommerad uppfödare kommer att kosta dig mellan 0 och 900.

Det är dock bara priset på valpen. Du kommer också att behöva köpa allt ditt nya tillskott behöver för att känna dig som hemma i ditt hushåll. Detta inkluderar valpmat, sängkläder, leksaker, en låda, en bärare och ett koppel och halsband.

Det är viktigt att vara medveten om att en Irish Wolf Schnauzer-valp är en enorm investering av både din tid och pengar. Den uppskattade kostnaden för att äga en hund av denna storlek i 10 år är cirka 14 500 dollar. Dessutom kommer du att behöva spendera tid med ditt husdjur varje dag för att säkerställa att han får rätt träning, uppmärksamhet och mental stimulans han behöver för att leva sitt bästa liv.

Är du redo för den typen av engagemang?

Avdelare 8

3 föga kända fakta om den irländska vargschnauzern

1.De är de högsta av de långa.

Din Irish Wolf Schnauzers Irish Wolfhound föräldraras är den högsta av alla hundraser och kan mäta upp till 32 tum vid axeln!

två.De finns i två storlekar.

Irish Wolf Schnauzers finns i två distinkta storlekar, inklusive standard och jätte.

3.De är snabbväxande.

Din irländska vargschnauzer kommer att göra det mesta av sin tillväxt inom de första sex månaderna!

Föräldrarna till den irländska Wolf Schnauzer

Föräldraraserna till den irländska vargschnauzern. | Vänster: Irländsk varghund (Airwolfhound, Flickr), Höger: Schnauzer (andrescarlofotografia, Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Irish Wolf Schnauzer

För att till fullo förstå din irländska Wolf Schnauzers personlighet är det viktigt att lära sig om temperamentet och intelligensen hos hans två föräldrahundraser.

Trots den irländska varghundens imponerande och hotande höjd är denna hund mild och lättsam. Men på grund av sitt jaktarv måste ägare hålla ett vaksamt öga på denna valp utanför. De älskar att jaga djur och är förvånansvärt snabba och kvicka.

Schnauzern är en pigg hund som är smart som en piska. Används som personliga vakthundar i Tyskland, deras intelligens och hårda hängivenhet gör Schnauzern idealisk för denna roll. Lätttränade och supernyfikna, schnauzers behöver en hel del aktivitet för att bekämpa tristess.

Båda föräldraraserna klarar sig bäst med konsekvent, fast träning med positiv förstärkning.

Den irländska varghunden är en ras som kommer att bli bättre när de har en trädgård att utforska, så om du bara bor i en lägenhet utan permanent tillgång till denna, så kommer det inte att vara hunden för dig.

De behöver det här utrymmet att leka på, och de kommer att älska att interagera med dig och särskilt med bollspel. Som med vilken hund som helst måste du underhålla dem, annars kan tristess uppstå ganska snabbt.

Tyvärr kan detta leda till att denna ras utvecklar några ganska destruktiva tendenser, så ge dem lite lydnadsträning eller se till att promenaderna varierar så att de möter nya saker och nya dofter.

Är dessa hundar bra för familjer?

Japp, Irish Wolf Schnauzers är bra för familjer. Det är dock viktigt att hålla ett vakande öga på din valp när den leker med dina barn. På grund av deras stora storlek är det lätt att en olycka inträffar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

ja! Tänk bara på att det är viktigt att socialisera din Irländsk vargschnauzer med både människor ochhundarfrån tidig ålder. Dessutom kan din irländska vargschnauzer ha en stark önskan att jaga och jaga familjens kattdjur. Så det är viktigt att umgås med din valp med katten från början.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Jameson, Irish Wolf Schnauzer (@jamesonirishwolfschnauzer)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en irländsk vargschnauzer

Nu när du vet mer om den irländska vargschnauzerns personlighet, låt oss ta en djupdykning i allt annat som denna designerras behöver från dig för att kunna leva livet fullt ut.

Mat & Diet Krav

Din Irish Wolf Schnauzer är en stor pojke och kommer att behöva 3 koppar högkvalitativt, proteinförpackat kibble uppdelat på två måltider varje dag. Du kan mata dem med lite magert kött och grönsaker, men låt inte detta överstiga mer än 25% av deras dagliga kost. Detta kommer att kosta dig runt till varje månad.

Övning

Den irländska vargschnauzern har en medelhög aktivitetsnivå. Även om han inte har något emot att snoosa på soffan hela eftermiddagen, behöver den här valpen cirka 60 minuter varje dag av aktivitetstid. Detta kan delas upp i promenader, ett tjafs på gården och några grova hus inomhus.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Jameson, Irish Wolf Schnauzer (@jamesonirishwolfschnauzer)

Träning

Din irländska vargschnauzer är en extremt känslig hybridras. Du måste ha detta i åtanke under dina träningspass med honom. Hårda korrigeringar och bestraffningar är extremt kontraproduktiva för denna valp. Detta beror på att de vill behaga, och om deras känslor blir sårade, kommer de snabbt att tappa intresset och vara mer bekymrade över varför du är arg på dem.

Det är därför positiv förstärkningsträning, som klickerträning, fungerar bäst med denna hund.

Grooming✂️

Denna hybridhund är lite underhållsfri när det kommer till hans skötselkrav. Allt din Irish Wolf Schnauzer behöver är en noggrann borstning en gång i veckan med en stiftborste och en slickerborste för att hålla pälsen fin och glänsande. Klipp hans naglar och rengör hans öron efter behov.

Hälsoförhållanden

Denna ras har potential att utveckla en mängd olika hälsotillstånd under hela sitt liv, och att veta vad de allvarligaste kan vara i förväg kommer säkert att visa sig vara användbar information.

Det finns flera tillstånd som kan överföras via deras gener även om det inte finns någon garanti för att så kommer att vara fallet.

En bra uppfödare kommer att förse dig med detaljer om tester som har utförts på föräldrarna för att visa att de är fria från olika sjukdomar. Om de inte erbjuder detta, be att få se det. Om uppfödaren säger sig inte ha några testresultat, köp inte från den uppfödaren.

De viktigaste förhållandena som du måste vara medveten om med denna ras är följande:

Mindre förhållanden
 • Höftdysplasi
 • Blåsstenar
 • Levershuntar
 • Grå starr
 • Osteosarkom
 • Kardiomyopati
Allvarliga förhållanden
 • Magtorsion
 • pankreatit
Avdelare 5

Man vs Kvinna

Den irländska vargschnauzerhanen är märkbart större än sin kvinnliga motsvarighet. Trots denna storleksskillnad finns det inga större personlighetsskillnader mellan de två könen.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Den irländska Wolf Schnauzer är en fantastisk ras för nästan alla hushåll. Hängiven, tillgiven och kärleksfull, denna milda jätte har ett hjärta av guld. På grund av deras känsliga natur är positiv förstärkningsträning ett måste för denna ras.

Irländska Wolf Schnauzers är underbara familjekamrater och kommer att hålla ett vakande öga över sin mänskliga flock i många år framöver.

Relaterad läsning:


Utvald bild: Pikist

Innehåll