Stora Pyrenéerna

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 25-32 tum
Vikt: 85 – 115 pund
Livslängd: 10 – 12 år
Färger: Vit med grävling, grå, rödbruna eller solbrända markeringar
Lämplig för: Familjer, hus med inhägnad gård
Temperament: Stoisk, Envis, Lugn, Beskyddande, Mild, Smart, OberoendeDe Stora Pyrenéerna är en renrasig hund som erkänns av AKC och lever upp till sitt namn 'bra', både i storlek och temperament. De tillhör arbetsgruppen och föddes upp för att vaka över och skydda boskap, och de bär in det beteendet i sitt hushåll.

De stora Pyrenéerna är kända för sitt kungliga men ändå vänliga uttryck och sin majestätiska hållning. De är stora hundar som i genomsnitt kan väga 100 pund, även om mycket av det kan hittas i deras tjocka dubbla pälsar. De är vanligtvis helt vita och har ibland grävling (fläckar av färg som finns vid svansbasen och på huvudet), grå, solbrända eller rödbruna markeringar.

avdelare 10Great Pyrenees-valpar – innan du köper...

https://www.instagram.com/p/CYw2PhUJNNz Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Stora Pyrenéerna är en mycket mjuk ras som inte är särskilt upphetsad och är frisk och robust, med en stor hunds genomsnittliga livslängd. De är en utmaning att träna på grund av sin självständiga natur, vilket också påverkar deras sällskaplighet då de är mycket reserverade mot alla och allt utanför sin familj.Vad är priset för valpar från Great Pyrenees?

TILL Bra Pyrenéernas valppris kan variera från 0 till 00 från en uppfödare och 0 till 0 genom en räddningsgrupp. Ansvarsfulla uppfödare tar ut mer än ansedda, men du garanterar att du kommer att få en frisk och glad valp som har blivit socialiserad och väl omhändertagen. Att adoptera en valp eller hund från en räddningsgrupp kommer att stödja gruppen, och du kommer att rädda en hund och ge den en andra chans till ett lyckligt liv.

Att hitta de stora Pyrenéerna är inte svårt eftersom många uppfödare finns över hela världen. Det är viktigt att hitta en ansvarsfull och seriös uppfödare som du vill undvika valpkvarnar till varje pris.

Det här är några tips som hjälper dig att avgöra om du har att göra med en bra uppfödare:

  • Möt uppfödaren personligen: Du kan använda videochatt så att du kan observera uppfödaren och deras hundar (och din valp) om det inte är möjligt att besöka deras plats. Verkar hundarna glada och friska och verkar uppfödaren ha en bra relation med dem?
  • Ställ många frågor: En bra uppfödare kommer att välkomna dina många frågor om deras hundar och valpar. En ansvarsfull uppfödare vill ha sina valpar i kärleksfulla och lyckliga hem och bör svara öppet och ärligt på dina frågor. Och kom alltid ihåg att det inte finns något sådant som en dum fråga.
  • Träffa valpens föräldrar: Att ha möjlighet att träffas din potentiella valps föräldrar kommer att ge dig en uppfattning om hur din valps storlek, utseende och temperament kommer att bli som vuxen.
  • Få medicinsk historia: Du ska kunna ha tillgång till uppfödarens hunds fullständiga medicinska bakgrund.

Om du vill adoptera en Great Pyrenées finns det många räddningsgrupper som finns över hela världen som är upptäckbara med snabba internetsökningar. Vissa räddningsgrupper är ägnade åt rasen, som t.ex National Pyr Rescue , som återställer de stora Pyrenéerna i hela USA och Kanada.

Avdelare 83 föga kända fakta om de stora Pyrenéerna

1.De stora Pyrenéerna föddes för att vara oberoende.

De föddes upp för att ta hand om fårflockar i Pyrenéerna och tillbringade mycket tid ensamma, vilket gjorde dem till mycket självständiga hundar.

två.De stora Pyrenéernas päls är trassel- och smutsresistent.

De har täta dubbelrockar som är väderbeständiga och förvånansvärt lättskötta.

3.De stora Pyrenéerna är nattugglor.

De föddes upp för att ta hand om fårflockar hela natten medan alla sov och skyddade dem från rovdjur. Detta gör dem naturligt nattaktiva, vilket är användbart för en vakthund.

Stora Pyrenéerna sover ute

Bildkredit: Webb Photography, Shutterstock

Temperament och intelligens i de stora Pyrenéerna

De stora Pyrenéerna är mycket lugna och lojala hundar som är mycket intelligenta. Bieffekten av denna intelligens och deras bevakningsinstinkter gör dem envisa och mycket självständiga.

De är underbara följeslagare som älskar att tillbringa lugn tid med sina familjer inuti och uppskattar lugna och förutsägbara dagliga rutiner. De är försiktiga med främlingar och det, i kombination med deras skyddande natur, innebär att träna och umgås med dem som valpar är avgörande.

Är dessa hundar bra för familjer?

De stora Pyrenéerna är en fantastisk familjehund eftersom de är väldigt tålmodiga och snälla mot barn, men de är inte särskilt lekfulla. De stora Pyrenéerna är en kärleksfull och hängiven hund som kommer att skydda alla i hushållet med styrka och värdighet.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

De stora Pyrenéerna är reserverade för alla djur som de inte känner men kommer mycket bra överens med husdjur i hushållet. De är uppfödda för att vakta boskap och kommer följaktligen att vakta alla husdjur som är en del av familjen.

Stora Pyrenéerna Mountain Dog

Kredit: Trong Nguyen, Shutterstock

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Great Pyrenees:

Mat & Diet Krav

Även om de är väldigt stora hundar, verkar de stora Pyrenéerna inte äta lika mycket som andra hundar i deras storlek. Däremot bör du följa kostråden för de flesta stora raser . Se till att shoppa runt eftertorrfoder för hundar av hög kvalitetoch följ instruktionerna på matkassen. Kontrollera alltid med din veterinär om du har några farhågor om din hunds hälsa eller vikt.

    Se även: 10 bästa valpfoder för de stora Pyrenéerna 2020

Övning

Även om de stora Pyrenéerna inte är en mycket energisk hund, kräver de en måttlig mängd motion. De kommer att behöva långa dagliga promenader utöver aktiviteter som hjälper till att hålla dem sysselsatta. Liksom de flesta hundar från arbetsgruppen, om de är uttråkade, kommer de att ta till destruktivt beteende och skulle klara sig bra med aktiviteter som vagndragning och lydnadsprov.

Stora Pyrenéernas hund skyddar får_

Bildkredit: Ingrid Curry, Shutterstock

Träning

Träning kan vara en utmaning med de stora Pyrenéerna på grund av deras oberoende natur. De behöver mycket tålamod under hela träningsprocessen, eftersom den mesta lydnadsträningen kommer att mötas med likgiltighet. Positiv förstärkning, i kombination med konsekvent träning, socialisering och valpträningsklasser, hjälper dig att fostra upp en självsäker och kärleksfull hund.

Grooming ✂️

Som tidigare nämnts har de stora Pyrenéerna en tjock dubbel beläggning som är resistent mot smuts och trassel, vilket gör borstningen till en mycket lättare syssla. Däremot fäller de som galningar, så att borsta en gång i veckan borde hjälpa mot överflödigt hår. Om du borstar dem tillräckligt ofta behöver du inte bada dem ofta (vanligtvis inte mer än 3 eller 4 bad per år), men se till att använda ett hundschampo av god kvalitet.

Andra regelbundna skötselvanor bör inkludera rengör sina öron , borsta deras tänder och trimma deras spikar .

Hälsa och villkor

Mindre förhållanden

Allvarliga förhållanden

Din veterinär kommer att kontrollera din hunds ögon och hud och kontrollera röntgenstrålar och göra blod- och urinanalyser utöver den vanliga fysiska undersökningen för att kontrollera om något av dessa hälsoproblem.

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Hanen i Pyrenéerna är större och tyngre än honan. Hanen kan vara 27 till 32 tum i höjd, medan honan kan vara 25 till 29 tum. Hanen kan väga 100 till 115 pund, och honan kan väga 85 till 100 pund.

Om du bestämmer dig för att kastrera eller kastrera din hund är sterilisering av honhunden en mer utmanande operation och därför en dyrare kirurgi än kastrering är för hanen. Återhämtningstiden tar också lite längre tid för honan, men det slutliga resultatet kommer att säkerställa att du har en hund som är mindre aggressiv och mycket mindre benägen att springa iväg. Det har också fördelen att avvärja eventuella framtida hälsoproblem.

Slutligen tror vissa att hanhunden vanligtvis är mer instinktivt aggressiv och mindre tillgiven än honan, men det finns diskussioner om detta. Din hunds personlighet och temperament bestäms i allmänhet av den träning och socialisering den fick som valp och hur du fortsätter att behandla den under hela din hunds vuxen ålder.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Stora Pyrenéerna är en vacker och ädel hund. Dom ärlojala, hängivna och kärleksfulla husdjursom kommer att skydda deras familj med beslutsamhet och mod. Deras underbara tjocka, vita rockar är självrengörande, och de är lugna hundar, särskilt när de är inomhus.

Att hittarätt hund för din familjär viktigt, och de stora Pyrenéerna kommer att göra en fantastisk hund för rätt familj. Om du letar efter en mild och söt väktare, kommer de stora Pyrenéerna att vara det perfekta nya tillskottet till ditt hushåll och familj.


Utvald bildkredit: CT70, pixabay

Innehåll