Black Smoke Maine Coon: fakta, ursprung och historia

black-smoke-maine-coon_Även om du inte vet något om olika kattraser, vet du förmodligen vad enMaine Coonser ut från sin enorma kropp och distinkta ansiktsdrag. Black Smoke Maine Coon är en sort med mörka, askiga pälsrockar. Dessa katter är milda jättar. De har lekfulla och tillgivna personligheter som kattälskare drömmer om. Även om vi inte har en exakt logg över deras historia, finns det några olika teorier om var denna ras kommer ifrån.

hepper enkelkatttassavdelare

De tidigaste uppgifterna om Black Smoke Maine Coons i historien

Även om Maine Coons är en av de mest kända kattraserna, har vi ingen exakt ursprung för dem . Det är tre teorier som har fastnat genom åren. Den första teorin antyder att kattrasen Maine Coon bara är en legend, men det sades att de var en korsning mellan en tvättbjörn och en långhårig katt, som ägde rum i Maine. Denna sammankoppling är omöjlig, men du kan se hur en sådan legend skulle komma till när du tittar på deras stora, lurviga kroppar med ringade svansar.

Den andra teorin är att Marie Antoinette var den första att föda upp Maine Coons. Hon flydde till Maine med turkiska angorakatter medan hon flydde från Frankrike under revolutionen. På land födde dessa katter upp med lokala katter och blev de Maine Coons vi känner idag.Den sista teorin om Maine Coons historia säger att denna ras anlände till nordöstra USA på ett fartyg som var kapten av Charles Coon. Det finns också liknande berättelser om dessa katter på vikingaskepp, vilket kan vara vettigt med tanke på likheten med rasen norsk skogkatt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Black Smoke Maine Coon (@lunathemainecoon116)

Hur Black Smoke Maine Coons fick popularitet

Även om vi inte vet exakt hur Maine Coons kom till amerikansk mark, har de funnits länge. Det första omnämnandet av denna kattras finns i en bok från 1860-talet av författaren F.R. Pierce. De har historiskt fötts upp i nordöstra hörnet av USA för sin robusta byggnad och tjocka päls som gör dem perfekta för nordliga klimat. De är fantastiska mousers och otroligt vackra. Maine Coon deltog i kattutställningar när fler människor började känna igen dem runt 1895, och en Maine Coon var den första stora kattutställningsvinnaren i Amerika. De har så distinkta drag att de har blivit en av de mest kända kattraserna i världen.

Formellt erkännande av Black Smoke Maine Coons

Black Smoke Maine Coon tog några decennier att förvandla sig från en glorifierad ladugårdskatt till en ras med stamtavlor. Den första klubben som erkände denna ras var Maine Coon Cat Club 1973. Det tog ytterligare tre år för den uppskattade Cat Fanciers Association att uppmärksamma dem, och de erkände dem 1976.

Idag har Maine Coon-katter de högsta bidragen i CFA-katter. Det är inte osannolikt att denna ras blir utsedd till Best of Show eller Best of Show. De är intelligenta, majestätiska och träningsbara. Deras skönhet är bara en fördel för deras behagliga temperament.

https://www.instagram.com/p/CSxO8WALChk

hepper katttassavdelare

Topp 5 unika fakta om Black Smoke Maine Coons

1.Maine Coon är enorma djur.

Folk har bokstavligen misstat Maine Coons för bobcats. För att uttrycka det enkelt, dessa katter är enorma. Honor väger allt från 9 till 16 pund, och hanar väger 13 till 18 pund. Den genomsnittliga katten väger bara 8 pounds. Även om de är otroligt stora är de inte den största kattrasen. Norska skogkatter och Ragdolls är två raser som är ännu större.


två.Det finns ett stort utbud av pälsfärger.

Black Smoke Maine Coon är bara en färg päls som du kan ha . De har traditionellt brun päls och buskiga svansar, men det finns totalt sex färger. Det finns svart rök, blå rök, röd rök, krämrök, tortie rök och blå tortie rök färger idag.


3.Deras rockar är utvecklade för vintern.

Maine Coon kommer från kalla, nordliga regioner i USA och de har utvecklats för att överleva de hårda vintrarna i dessa områden. De har stora, tofsade tassar som fungerar som snöskor och tjocka buskiga svansar att vira runt kroppen när det är kallt ute. Den bästa funktionen är dock tät, vattenavvisande päls . Den är längre på mage och flanker, och dessa lurviga sektioner håller kattens underkropp varm när den går över snö och is.


Fyra.De vann USA:s första populära kattutställning.

Den första välkända kattutställningen hölls i Madison Square Garden år 1295. Cosie, en brun tabby Maine Coon, vann priset för bästa katt, och medaljen visas nu på Cat Fanciers Association i Alliance, Ohio. Detta gjorde dem till en av de mest eftertraktade kattraserna i landet tills perserkatter kom in i bilden.

    Se även: Är Maine Coon-katter hypoallergena?

5.Maine Coons vann rekordet för världens längsta och äldsta katter.

De längsta katten mätt över fyra fot lång tills han dog 2013 i cancer. Världens äldsta katt har fortfarande det rekordet och är 26 år gammal.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Mr. Popo & Gang (@maine_coon_mr.popo)

hepper enkelkatttassavdelare

Gör en Black Smoke Maine Coon ett bra husdjur?

Maine Coons är en utmärkt ras att ta hem och förvandla till ett familjedjur. De anpassar sig väl till alla situationer och är en extremt vänlig ras. Deras anmärkningsvärda intelligens gör dem lätta att träna, så mycket att de till och med har ansetts vara kattvärldens hundar. De är ett smart val för första gången husdjursägare, familjer eller hem med andra befintliga husdjur som katter och hundar. De tenderar att komma överens med vem som helst och njuta av att vara runt sina ägare.

Slutsats

Black Smoke Maine Coon är en vacker färgvariation av en ras med ett fantastiskt temperament. Vi har inga detaljer om deras historia, men vi vet att de kommer från nordöstra USA och är så populära att nästan vem som helst kan identifiera dem.

Även om det finns fem andra färger att välja mellan, är Black Smoke Maine Coon en som kommer att göra ett uttalande. Deras askiga päls, stora kroppar och framstående ansikten kommer att få alla dina vänner och familj att undra var de kan få ett nytt husdjur Maine Coon också.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll