Täcker husdjursförsäkringen medicin för loppor och fästingar? Kostar det mer?

Välj Namnet På Husdjuret  behandling av kattlopporAtt hitta rätt husdjursförsäkring kan hjälpa dig att spara på höga kostnader, särskilt när det gäller olyckor och sjukdomar. Du hittar dock inte så många fristående husdjursförsäkringsplaner för rutinmässig och förebyggande vård. Så det är inte omöjligt att hitta en plan som täcker medicin för loppor och fästingar, men de är få och långt emellan.

Du kommer förmodligen inte att spara på veterinärräkningar om du främst letar efter en plan som betalar för medicin för loppor och fästingar. Men om du tänker skaffa en husdjursförsäkring för olyckor och sjukdomar kan det vara en bra idé att köpa ett friskvårdstillägg eller ryttare som inkluderar medicin mot loppor och fästingar.

Låt oss gå igenom hur husdjursförsäkring fungerar och hur du kan få täckning för medicin för loppor och fästingar.Hur husdjursförsäkring fungerar

Djurförsäkring fungerar genom ersättningar. Du betalar en premie och självrisk för årlig täckning. När ditt husdjur går till veterinärens kontor betalar du för den medicinska räkningen. Sedan skickar du in ett krav på din leverantör av husdjursförsäkring och få ersättning till den ersättningsgrad som anges på din försäkring efter att du har uppfyllt din självrisk.

Grundläggande husdjursförsäkringsplaner ger täckning för tjänster relaterade till olyckor och skador. Så du kan förvänta dig planer för att hjälpa till att betala för några av dessa föremål:

  • Operationer
  • Diagnostiska tester
  • Ärftliga och medfödda tillstånd
  • Beteendeproblem
  • Kroniska tillstånd
  • Receptbelagd medicin för icke-förebyggande vård

Vissa husdjursförsäkringsbolag kommer också att inkludera alternativ terapi och receptbelagd mat och kosttillskott i sina grundläggande planer. Om du vill ha mer täckning måste du registrera dig för en premiumplan eller lägga in ryttare och tillägg i din basplan.

Letar du efter rätt husdjursförsäkring? Ett företag som du kanske vill överväga är Citronsaft , som erbjuder anpassningsbara planer och lyhörd kundservice.

  Blankett för husdjursförsäkring

Bildkredit: Ekaterina_Minaeva, Shutterstock

Hur man får täckning för medicin för loppor och fästingar

Även om husdjursförsäkringsbolag vanligtvis inte har fristående planer för friskvård och förebyggande vård, har de ofta tillägg som hjälper till att täcka hälsovård. Dessa tillägg kommer att hjälpa till att betala för rutinmässiga fysiska undersökningar och kan hjälpa till att betala för vissa eller alla mediciner för loppor och fästingar.

Vissa husdjursförsäkringsbolag har hälsoplaner eller program för att hjälpa till att betala för förebyggande av loppor och fästingar. Här är företag som erbjuder planer och program som kan hjälpa till att betala för vissa kostnader för förebyggande av loppor och fästingar:

Tips för att skydda dina husdjur från loppor och fästingar

Sommartid ökar risken för loppor och fästingangrepp, och det är viktigt att hålla koll på att administrera lopp- och fästingmedicin för att skydda dina husdjur. Du kan också göra några andra saker för att öka ditt husdjurs skydd.

För det första, använd inte föråldrade förebyggande produkter, inklusive medicin, sprayer, schampo och halsband. Dessa produkter kommer att ha förlorat sin effektivitet och kan lämna ditt husdjur benägna och utsatta för loppor och fästingbett.

Loppprodukter bör endast användas på det avsedda djuret. Hundar ska hålla sig till medicin mot loppor och fästingar som är gjorda speciellt för hundar, och katter ska bara ha medicin för kattloppor och fästingar. Katter kan inte behandla hundmediciner och kan uppleva svåra till dödliga symtom om de kommer i kontakt med produkter för hundloppor och fästingar.

Ett annat bra sätt att hålla ditt husdjur säkert är att sköta dem regelbundet. Att borsta och bada dina husdjur kan hjälpa dig att se eventuella yttre parasiter. Att gå över ditt husdjurs päls med en fintandad kam kan hjälpa dig att plocka upp loppsmuts. Om du gillar att ta med din hund på vandringar eller till stranden, kan ett efterföljande bad hjälpa dig att snabbt kontrollera din hund för att säkerställa att den inte har plockat upp några loppor eller fästingar.

Slutligen, om du har en trädgård, se till att hålla den välskött och klipp gräset lågt. Loppor och fästingar gillar att gömma sig i varma, fuktiga och skuggade områden . Högt gräs och högar av löv och grenar är de perfekta platserna för dem att bo på.

  loppor

Bildkredit: ThamKC, Shutterstock

  Avdelare 5

Slutsats

I allmänhet hjälper husdjursförsäkring inte att betala för medicin för loppor och fästingar. Du kan dock lägga till en friskvårdsryttare till en grundläggande plan för att inkludera hel eller partiell täckning för förebyggande medicinering. Husdjursförsäkring kan hjälpa dig att spara mycket pengar, och att lägga till ett friskvårdstillägg kan vara ett bra sätt att hjälpa till att betala för medicin för loppor och fästingar och använda din försäkring mer regelbundet.