Tekopp Pudel

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 6-8 tum
Vikt: 4-6 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: Svart, vit, grå, silver, röd, brindle, aprikos
Lämplig för: Familjer, sällskapshundar, äldre människor
Temperament: Gosig, energisk, envis, glad, social, lekfull

Om du drömmer om att äga en levande nallebjörn som andas, leta inte längre än till Tekopppudeln. Dessa hundar kan vara små, men de packar massor av hjärnor och charm i sina små kroppar.

Naturligtvis är det viktigt att komma ihåg att även de minsta hundarna fortfarande är hundar. De kräver träning, motion och regelbunden skötsel för att förbli lyckliga och friska. Med rätt skötsel är dock tekopppudeln en tillfredsställande följeslagare som aldrig kommer att lämna sin ägares sida.

Enligt American Kennel Club (AKC) finns pudlar i tre storlekar: Standard, Miniature och Toy. Enligt dessa officiella standarder är en Toy Poodle inte mer än 10 tum lång vid axeln och väger mellan 4 och 6 pund.Tekopppudlar är ännu mindre än deras motsvarigheter till leksaker. Även om tekopppudeln inte är officiellt erkänd av AKC, har den vunnit popularitet hos uppfödare, groomers och vanliga hundägare runt om i världen.

Är du redo att ta reda på om den här hunden passar ditt hem? Låt oss ta reda på.

Avdelare 1

Tekopppudelvalpar – innan du köper...

tekopp pudel valp

Bildkredit: Eloine Chapman, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Som med vilken renrasig hund som helst, kan det vara en lång och utmattande process att få tag på en tekopppudel. Men att ta dig tid att göra din forskning och veterinär dina källor kommer att säkerställa att din nya familjemedlem är lycklig, frisk och ansvarsfullt uppfödd.

Tekopppudlar har mycket liknande proportioner som sina större bröder, med lite längre ben och en uppåtvänd svans. Medan vissa uppfödare och hundägare väljer att docka sina pudlars svansar, faller denna praxis i onåd i många kretsar.

På grund av sin lilla storlek och kvadratiska proportioner liknar många Teacup-pudlar vandrande, skällande nallar. Liksom andra pudelvarianter har Teacup-pudeln en lockig eller till och med snörad päls som kan skötas för att möta ägarens preferenser. Denna ras kan tekniskt sett komma i vilken färg som helst, även om de flesta utställningsstandarder kräver en solid päls.

Vad är priset på tekoppspudelvalpar?

Eftersom Teacup Poodle är en trendig designras kan det bli ganska dyrt att investera i en valp.

I genomsnitt kan en tekopppudel kosta upp till 000. Unika färger kan kosta flera tusen mer, med vissa valpar som når 000.

Var man kan köpa

Organisationer som AKC kan göra det ganska enkelt att hitta en ansvarsfull uppfödare. Eftersom tekopppudeln inte är officiellt erkänd av AKC, blir den här processen lite svårare.

Även om de allra flesta uppfödare har sina hundars bästa för ögonen, är detta inte fallet för alla. För att undvika att misstag stödja en oetisk uppfödare är det en bra idé att noggrant undersöka dina alternativ innan du går igenom med att köpa en valp.

Om du vill veta vilken uppfödare i ditt område som är den mest pålitliga, är en av de bästa resurserna att kolla in din regionala pudelklubb. Genom att nå ut till medlemmar i lokala rasspecifika organisationer, antingen ansikte mot ansikte eller via sociala medier, kan du lära dig lite om deras erfarenheter med närliggande Teacup-pudeluppfödare.

Kan du adoptera en tekopppudel?

Ja, det finns alltid en möjlighet att en tekopppudel dyker upp i din lokala räddningstjänst eller Humane Society. Dessa chanser är dock mycket små.

Om du har ditt hjärta inställt på en tekopppudel men inte vill köpa direkt från en uppfödare, kolla ditt område för pudelspecifika räddningar eller välgörenhetsorganisationer. Ofta håller dessa organisationer koll på lokala hundar i nöd och hjälper till att koppla dem till kompatibla ägare. Men för att Tekopppudeln är det så populär just nu (och eftersom det kostar så mycket att köpa i första hand) så hamnar väldigt få hundar på härbärgen.

Se upp för ägare som försöker sälja sin tekopppudel på sociala medier eller på lokala anslagstavlor, eftersom du aldrig kan känna till en hunds hälsa eller historia. I slutet av dagen är det alltid bäst att köpa en tekopppudel från en uppfödare eller officiell räddningsorganisation.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om tekopppudeln

1.Deras små kroppar gör dem mottagliga för att bryta ben.

två.De är fantastiska vakthundar – trots sin storlek är de lojala och festliga.

3.De fäller inte!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Colon Teacup Poodle (@ coron.0415)

Avdelare 3

Tekopppudelns temperament och intelligens

Tekoppspudeln har ett bra temperament men kan vara ganska viljestarka och envisa om de inte har rätt träning, trots allt är de väldigt intelligenta. De är kärleksfulla, vänliga, gosiga, söta och är fantastiska följeslagare. De älskar att vara en del av familjen och gillar inte att vara ensamma för länge. Om de utvecklar separationsångest kan de hamna i bus.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dessa hundar är bra för familjer, men de älskar att vara i centrum för uppmärksamheten, så att vara runt små barn kan vara ett problem om du inte har tid att engagera dig för dem. De kommer inte att vara aggressiva, bara gå in i allt för att få tillbaka uppmärksamheten på dem. De är underbara hundar för äldre familjer och äldre par eftersom de älskar att bli gosade och omtyckta.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Tekoppspudlar är i allmänhet sällskapliga och glada att leka och interagera med andra hundar och katter, även om ordentlig socialisering alltid rekommenderas innan man antar att din tekopppudel kommer att vara bra i situationer med flera husdjur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ripley (@ripleythetoypoodle)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en tekopppudel

Även om tekopppudeln kräver ungefär samma vård som alla andra typer av pudel, är deras behov inte identiska. Var säker på att du vet exakt hur man sköter,utfodra, träna och träna din nya följeslagare innan du lägger till en tekopppudel i ditt hem.

Mat & Diet Krav

På grund av deras extremt lilla storlek rekommenderar vi att du väljer en våt- eller torrfoder speciellt designad för leksakshundraser. Tekoppspudlar har mycket små munnar och matsmältningskanaler, så välj ett torrfoder med extra små kibbitar.

Tekopppudlar har också andra näringsbehov än större pudlar. Prata med din veterinär för specifika foderrekommendationer för din hunds behov.

Övning

Om du tror att tekopppudelns lilla storlek betyder att den inte kräver dagliga promenader, tänk om. Även om din tekopppudel verkligen inte kommer att ta sig så långt som en schäfer eller golden retriever, kräver de regelbunden promenad precis som alla andra raser.

Utöver att ta din tekopppudel på promenader, kommer de allra flesta av deras träningsbehov att tillgodoses inomhus. Även små lägenheter erbjuder gott om plats för denna ras att springa och leka.

Om du har tillgång till en säker trädgård eller annat utomhusutrymme kan leka utomhus vara en bra förändring av din valps rutin. Vissa tekoppspudlar tycker till och med om att leka på grunt vatten. Vi rekommenderar alltid att du övervakar din tekopppudel när du är utomhus, även i inhägnade områden.

Träning

Många ägare av små raser och leksaksraser försummar att träna sina hundar på grund av deras storlek. Men om du äger en tekopppudel kommer det att göra din valp en stor otjänst att anta detta tänkesätt.

Faktum är att tekopppudeln är mycket intelligent, med många uppfödare och ägare som anser dem vara några av de mest träningsbara hundarna som finns. Egentligen borde detta inte komma som någon överraskning med tanke på pudelns anmärkningsvärda intelligens i full storlek.

Med det sagt kan tekopppudlar vara ganska envisa och resistenta mot hushållsregler. Det är viktigt att ta itu med dessa problem tidigt medan din hund fortfarande är en valp, eftersom de kan bli värre med mognad.

Som med alla raser kommer konsekvent träning och socialisering att resultera i en tillgiven, tillitsfull och överlag välrundad hund. Så underskatta inte vikten av att träna din tekopppudel!

Grooming ✂️

Pudlar i alla storlekar är ökända för sina intensiva skötselbehov - tekopppudeln är inget undantag. Men deras mindre storlek gör att trimningen tar mycket kortare tid än med större sorter.

Tekopppudeln kräver bad och trimning minst varannan månad, om inte oftare. Även om tekopppudelns päls kan lämnas naturlig, väljer många ägare att få den klippt till en pom-pom-klippning eller annan stil. Trots behovet av en konsekvent skötsel fäller tekopppudlar väldigt lite päls.

På grund av deras välta öron är regelbunden öronrengöring nödvändig för att förhindra uppbyggnad och infektion. Många tekopppudlar kräver också daglig rengöring runt ögonen för att torka bort ansamlingar och förhindra fläckar.

Hälsa och villkor

Varje ras har sina egna hälsorisker, men tekopppudeln är särskilt utsatt för genetiska problem. Även om vissa av dessa problem kan hanteras genom ansvarsfull avel, finns det alltid en chans med vilken hund som helst att hälsotillstånd kommer att uppstå med tiden.

För tekopppudeln inkluderar vanliga hälsoproblem:

Att schemalägga regelbundna veterinärbesök från en tidig ålder är nyckeln för att säkerställa ett långt och lyckligt liv för din valp. Med korrekt vård och veterinärkontroll kan Teacup Poodles bli 12-14 år gamla.

Tekopp Pudel ras

Bildkredit: Black Teacup Poodle sitter på gräset av Freepics4you, Pixabay

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga och kvinnliga tendenser kan variera i många hundraser, även om tekopppudlar inte är lika lätta att urskilja i sin personlighet efter kön.

Om du föredrar ett kön, är det lika troligt att du får en kärleksfull och tillgiven valp som är mycket sällskaplig som du får en som är mer avlägsen med främlingar och andra husdjur.

Avdelare 3Slutsats

Nej, små hundar är inte för alla. För dem som längtar efter en söt och tillgiven följeslagare som alltid kommer att finnas vid deras sida, är Tekopppudeln ett utmärkt alternativ.

Även om det inte alltid är lätt att köpa eller adoptera en tekopppudel - det är verkligen inte billigt - är dessa hundar utmärkta följeslagare i rätt hushåll. De kräver minimal motion och trivs även i de minsta lägenheterna. Deras skarpa sinnen gör dem också till perfekta kandidater för att lära sig trick.

Även om du kommer att behöva ägna särskild uppmärksamhet åt din unika päls av Teacup Poodles, fäller dessa hundar väldigt lite. Denna egenskap gör dem nästan allergenfria, även om du bör rådgöra med din läkare innan du tar med en hund till ett hem med allergiker.

Med regelbunden veterinärvård kan tekopppudeln leva ett långt och hälsosamt liv. Så om du har tid, pengar och resurser för att ta med en av dessa bedårande hundnallar i ditt hem, kommer du säkerligen att njuta av år av kärleksfullt sällskap!

Vilken är din favorit extra liten hundras? Har du någonsin träffat en tekopppudel ansikte mot ansikte? Låt oss veta i kommentarerna nedan!


Utvald bildkredit: PetraSolajova, Pixabay

Innehåll