Tigerkatt

Välj Namnet På Husdjuretrandig tiger bengal kattHöjd: 12–15 tum
Vikt: 8–12 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Brun med svarta ränder eller orange med mörkorange/röda ränder
Lämplig för: Lägenhetsbor, de med andra husdjur och aktiva familjer
Temperament: Vänlig, glad, intelligent, sassy, ​​tillgiven, häftig och lite bossig

Låt oss få en sak ur vägen: När du letar efter en sällskapsdjur tigerkatt, syftar du faktiskt inte på en typ av katt. Istället fokuserar du på en katts päls. Medan en katt kan ha en tigerkattpäls, är den typ av katt du tittar på en randig katt .Låt oss nu dyka in i allt du behöver veta om dessa bedårande kattdjur. Från hur mycket de kostar till hur du behöver ta hand om dem, vi delade upp allt för dig här!

Tiger kattungar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Twattus & Bobble (@twattusandbobble)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd SällskaplighetVad är priset på Tiger Cat Kattungar?

Även om slumpmässigt uppfödda tabbykatter är långt ifrån dyra, om du vill ha en tabbykatt med en tigerpäls, letar du inte efter en slumpmässig tabbykatt. Så räkna med att priset kommer att stiga betydligt.

Du kommer förmodligen behöva spendera allt från 0 till 000 för en tabby katt med en tigerrock. Du måste också göra det hårda arbetet med att spåra upp en ansedd uppfödare och vänta tills de har kattungar tillgängliga.

Dubbelkolla alltid förälderns sjukdomshistoria och kontrollera referenser från uppfödaren. Det sista du vill är att spendera massor av pengar på en tabbykatt, bara för att inse att du inte får vad du ville ha eller att tabbyn har medicinska problem.

hepper katttassavdelare3 föga kända fakta om tigerkatter

1.Ibland kallas Oncilla som tigerkatten

När man letar efter en sällskapsdjur Tiger katt, menar de flesta människor en tabby katt med en Tiger katt päls. Men om du beger dig ner till Sydamerika, kallas Oncilla ofta som tigerkatten.

Oncilla är en sårbar vild kattart som är olaglig att äga i många stater, men det ändrar inte det faktum att de är små och bedårande!

två.Inte alla tabbies är tigerkatter, men alla tigerkatter är tabbies

Bara för att du har en tabbykatt betyder det inte att du har en tigerkatt. Men om du har en tigerkatt, då har du en tabby. Många tabbies har ett unikt randigt utseende som ger dem namnet tigerkatt.

Men en tabby katt behöver inte ha det tigerrandiga utseendet, så de två är inte en och samma.

3.Tigerkatter är extremt sociala

Om du har ett hem med mer än ett husdjur kan en tigerkatt vara ett bra komplement. De älskar att umgås med människor och andra husdjur, och de är bland de mest utåtriktade katterna som finns.

orange-tiger-katt tabby katt

Kredit: nicholas diaz saavedra, Shutterstock

Temperament & intelligens hos tigerkatten

Det finns en anledning till att tabbykatter är bland de mest populära raserna för husdjurskatter i världen, och de med en tigerkattpäls är inte annorlunda. De är extremt utåtriktade och vänliga. De har generellt ett lyckligt uppträdande och är lite mer förtroendefulla än många andra kattraser.

Var bara medveten om att de flesta tabbykatter har en stark, sassy och oberoende strimma. De kanske vill leka med dig, men de vill vanligtvis göra det på sin egen tid. De kan också framstå som lite bossiga eftersom de vill ha det de vill bara när de vill ha det.

Tigerkatter kommer att tänja på gränserna och försöka komma undan med vad de kan, men för många ägare är det bara en del av deras charm!

Är dessa katter bra för familjer? 👪

ja! Tigerkatter är extremt bra för familjer. Oavsett om du är i ett hem med äldre barn eller om du har spädbarn och småbarn som bara får en fast fot på världen, är en tigerkatt ett utmärkt tillskott till hemmet.

De är pigga nog att komma ur vägen när barn snubblar och ramlar, men de är utåtriktade nog att de kan hantera klumpiga händer som försöker komma på saker. Kom bara ihåg att du alltid bör övervaka interaktioner mellan husdjur och små barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Även om Tigerkatten kan ha Tiger i sitt namn, betyder det inte att de har samma aggressiva biff som Tigers gör. De flesta tigerkatter är extremt bra runt andra katter och hundar, men du måste vara försiktig med dem runt mindre husdjur.

Tigerkatter har fortfarande vilda katters rovdjursinstinkter, vilket betyder att de kommer att gå efter gnagare, ödlor, fiskar och andra små husdjur. Som sagt, du borde inte ha några problem med tigerkatter och traditionella stora husdjur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jenni (@_j_enni_fer)

hepper katttassavdelareSaker att veta när du äger en tigerkatt

Innan du ger dig ut och köper en tigerkatt finns det några grundläggande skötselkrav att vara medveten om. Inget om att ta hand om en tigerkatt är så överraskande, men det är bäst att ha en grundlig förståelse för allt du behöver veta innan du tar hem en.

Mat & Diet Krav

Tigerkatten är en tabby katt i hjärtat, så de har inga unika dietkrav . Beroende på din tigerkatts storlek, bör du mata dem mellan ½ och ¾ koppar högkvalitativt matfodral varje dag.

Du kan komplettera detta med enstaka våtfoder och godsaker, men så länge du ger dem komplett kattmat är det inte nödvändigt.

Snåla bara inte genom att ge dem mat av lägre kvalitet. Även om det kan spara några dollar i förväg, kommer du bara att spendera mer i det långa loppet på medicinska räkningar, och du kan förkorta din tigerkatts livslängd i processen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Charly (@charlygoestohollywood)

Övning 🐈

Även om tigerkatten kanske inte är den mest energiska kattrasen där ute, betyder det inte att de inte behöver röra på sig då och då. Vi rekommenderar att ge dem interaktiva leksaker och spendera tid på att leka med dem.

Ändå är de inte den mest energiska kattrasen där ute, och du kan förvänta dig att de kommer att spendera en anständig tid på att bara koppla av och ta en tupplur.

Träning 🧶

Om du försöker träna din katt att använda kattlådan , håll dig utanför köket och bara repa på skrapstolpar, det är inte alltför utmanande. Men allt annat, och du kämpar i en uppförsbacke.

Även att hålla dem utanför köket kan vara en stor utmaning om du inte är i närheten. Tigerkatten är en extremt intelligent katt, men de är också självständiga och häftiga och tycker om att låtsas att de härskar.

Om du övertygar dem om att det är något de vill göra, är det lätt att träna dem. Om de bestämmer sig för att de inte gillar regeln och de vill göra det i alla fall, kan det vara lite av en utmaning.

Bildkredit: Suakabkaew Tiger, Shutterstock

Grooming ✂️

Även om det finns kattraser där ute som fäller mer än tigerkatten, betyder det inte att de är en lågutgjutande ras. Förvänta dig katthår runt ditt hem, och för att hålla det borta bör du borsta ut din tigerkatt en gång i veckan.

Tidigare kan du behöva klippa deras naglar om de inte använder en skrapstolpe , och du måste borsta tänderna några gånger i veckan. De kanske inte gillar att borsta tänderna först, men de borde vänja sig vid det. Eftersom dessa borstningar kan spara tusentals dollar i veterinärräkningar på vägen rekommenderar vi starkt att du börjar så snart som möjligt!

Hälsa och villkor 🏥

Eftersom det finns så många tabbykatter där ute, hjälper genetisk mångfald att hålla många hälsotillstånd i schack. Det öppnar också upp många alternativ för uppfödare att föda upp friskare katter.

Därför är allvarliga hälsoproblem hos tabbykatter ganska sällsynta. Ändå, om du märker något av följande problem med din Tigerkatt, måste du ta dem till en veterinär så snart som möjligt för att se vad som händer.

Mindre förhållanden
  • Urinvägsproblem
  • Allergier
  • Känsliga magar
  • Fetma
Allvarliga förhållanden
  • Parasiter
  • Hypotyreos
  • Njursvikt

Man vs. Kvinna

Även om det kanske inte finns så många skillnader mellan manliga och kvinnliga tigerkatter, finns det två som vi skulle vilja lyfta fram här.

För det första tenderar manliga tigerkatter att vara lite större än sina kvinnliga motsvarigheter. Det är mycket mer troligt att du kommer att ha en tigerhankatt som trycker på 15-tums- och 12-pundsmärket än en hona. Så, om du vill ha en lite större tigerkatt, gå med en hane; om du vill ha en mindre, gå med en hona.

För det andra tenderar män att vara lite mer tillgivna och behöver mer uppmärksamhet än kvinnor. Medan båda katterna kommer att söka din uppmärksamhet, behöver vanligtvis en hane mer av det. Även om mycket av detta kommer att bero på din individuella katts personlighet, spelar genetik och sex också roller.

hepper katttassavdelareSlutgiltiga tankar

Tigerkatter är bland de mest bedårande och slående katterna som du kan lägga till i ditt hem. Men de är också bland de dyrare alternativen där ute. Om du funderar på att lägga till en tigerkatt i ditt hem och har pengar att spendera på en, fortsätt, men om du har en snävare budget, kanske du vill välja en vanlig tabby. Du kommer att få exakt samma temperament och erfarenhet, den enda skillnaden är det fysiska utseendet. Det är upp till dig hur mycket du är villig att spendera för en katts utseende ensam.


Utvald bildkredit: Cressida studio, Shutterstock

Innehåll