Topp 10 farligaste hundraser i världen

Välj Namnet På HusdjuretDet är svårt att inte älska hundar. Med sina lurviga ansikten, hängande öron och lyckliga attityder verkar hundar ha placerats på denna jord specifikt för att få oss att förlora oss själva över deras förtjusande.All den sötheten gör det lätt att glömma att hundar en gång var illvilliga jägare som strövade runt på landet och jagade i flock. De är fortfarande kapabla att göra extrem skada på allt som står i deras väg om omständigheterna är de rätta - och vissa raser verkar vara mer benägna för farliga beteenden än andra.Vi har satt ihop en lista över de 10 farligaste raserna i världen, så att du kan se vilka som är mest benägna att återgå till sina ursprungliga sätt. pitbull i koppel som springer på sandEn snabb anteckning om den här listan innan vi börjar

Det är svårt att definiera vad som gör en hund farlig. Är det hur ofta rasen biter? Skadan som de gör när de attackerar? Antalet dödsfall i samband med rasen?

För den här listan definierade vi farligt som sannolikheten för att attackera, tillsammans med sannolikheten att göra allvarlig skada med ett bett. Det bör dock noteras att de flesta experter, inklusive Centers for Disease Control and Prevention , säg att rasen spelar liten eller ingen roll i hur farligt ett djur är.Så, ta dessa rankningar med en nypa salt, och kom ihåg det några hund kan vara farlig - och de flesta farliga hundar är bara stora älsklingar.


1.pit-bull

Beagle schäfer blandras hund

Bildkredit: susanne906, Pixabay

De pit-bull är ökända för att vara en farlig hund, och medan de är inblandade i majoriteten av allvarliga hundattacker , det finns anledning att tvivla på den statistiken. För det första misstas Pit Bulls ofta för andra hundar, så de tar sannolikt rapen för attacker som med rätta borde tillskrivas en annan ras.

Dessutom misslyckas statistiken med att ta hänsyn till rasens popularitet; ju fler hundar av en viss ras det finns, desto fler bett kommer du sannolikt att se. Pit Bulls är en av de mest populära raserna i världen, så det är vettigt att de är väl representerade på vilken lista som helst.


två.Blandras

rottweiler

Bildkredit: KatherineHouseham, Shutterstock

Den här går hand i hand med Pit Bull. Med tanke på att de flesta hundar i världen är muttrar och att så många som 98% av alla Pit Bulls är felidentifierade, skulle det vara vettigt för dessa hundar att rankas högre. Men om du inte kan identifiera rasen exakt, kan du inte skylla på dem för några attacker.

Oavsett vilket är detta ytterligare ett bevis på att nästan alla rapporter om att en viss typ av hund är ansvarig för en attack bör tas med en nypa salt om inte DNA-testning görs.


3.Rottweiler

Schäfer som står på gräset

Bildkredit: Pxfuel

Rottweiler Klumpas ofta ihop med Pit Bulls som i sig farliga hundar, men rapporterade incidenter av Rottweiler-attacker verkar ebba ut och flöda med deras popularitet. Det vill säga, det verkar inte som om rasen i sig är farlig, utan att fler Rotties i världen direkt leder till fler Rottie-attacker.

Det går dock inte att förneka att dessa stora, kraftfulla hundar kan göra allvarlig skada om de blir våldsamma, oavsett hur sannolikt de är att attackera i första hand.


Fyra.Schäfer

Siberian husky

Bildkredit: cvop,Pixabay

En sak att tänka på med bådaschäferoch rottweiler är att de ofta är utbildade som vakthundar, vilket innebär att de har lärt sig att använda kontrollerat våld i vissa situationer. De är också mer benägna att kedjas fast, och att kedja en hund är en av de största riskfaktorerna för hundvåld.

Schäferhundar är vanligtvis en av de tre mest populära hundraserna, så deras popularitet ökar sannolikt deras antal här också.


5.Siberian husky

Alaskan Malamute hund liggande på betong

Bildkredit: monicore, Pixabay

De Siberian husky är inte vanligtvis förknippad med våld; Istället förknippar många människor dessa hundar med vinterhjältemod, på grund av hur de vanligtvis framställs i filmer. Men de har varit inblandade i många dödsfall, särskilt i Kanada.

Detta pekar dock på att en rass popularitet påverkar statistiken. Om Huskies verkligen var så farliga borde vi se dem lika välrepresenterade i amerikansk statistik som vi gör i de från Kanada.


6.Malamute

chow-chow

Bildkredit: ertuzio, Pixabay

En annan ras som inte ofta anses vara farlig, den Malamute faktiskt har den högsta risken att orsaka ett hundbettsrelaterat dödsfall per capita, enligt en studie . Deras totala antal dödsfall är dock relativt låga, vilket är troligt varför de inte får mycket hype.

Många malamuter används som slädhundar och hålls fastkedjade utanför, vilket är en enorm riskfaktor för aggression. Tyvärr finns inga uppgifter tillgängliga för malamuter som enbart hålls som husdjur.


7.Chow Chow

Jack Russell Terrier

Bildkredit: Pxhere

De Chow Chow är en relativt sällsynt hund, rankad som 75:e ​​mest populära i USA , enligt AKC. Som ett resultat kan dess införande på de flesta hundattacklistor indikera ett verkligt aggressionsproblem med rasen.

Mycket mer troligt är dock att Chow Chow är en självständig hund som föredrar att lämnas ensam, och många människor - särskilt barn - misslyckas med att respektera dessa önskemål. Den här rasens ryktbarhet kan bero mer på dålig utbildning om hur man beter sig runt hundar än på en defekt med rasen.


8.Jack Russell Terrier

St Bernard

Fotokredit: Olga1205, Pixabay

Att haJack Russellpå den här listan kan överraska vissa människor, eftersom dessa små hundar ofta inte anses vara farliga. De anses dock vara en av raserna med största risken att skada barn , och de har varit ansvariga för att döda barn tidigare, främst spädbarn.

En fråga som kan påverka deras rankning här är det faktum att ägare vanligtvis inte tar aggression från mindre hundar på allvar. Detta kan tillåta dessa hundar att komma utom kontroll, när tidigare ingripanden kanske hade kunnat förhindra en katastrof.


9.Sankt Bernard

Doberman Pinscher i fältet

Bildkredit: vlaaitje, Pixabay

Ofta betraktad som älskvärda jättar, Saint Bernards har ändå varit ansvariga för flera dödsfall under åren. Detta beror nästan säkert på den skada som de kan orsaka med sin massiva storlek snarare än en medfödd aggressiv strimma, men det är ytterligare ett bevis på att du bör vara försiktig med några djur, även ett känt för att vara vänligt.


10.Doberman Pinscher

Avdelare 4

Bildkredit: patstatic, Pixabay

Medan St. Bernards anses vara älskvärda luddbollar, Dobermans får ofta ryktet om sig att vara vildsinta djur. Men även om de har orsakat några dödsfall genom åren, är det inte tillräckligt för att rättfärdiga stigmatiseringen som omger dem.

Det är möjligt att eftersom människor är rädda för dessa hundar, är det mindre troligt att de äger en, vilket minskar antalet attacker. Om så är fallet är det bara ytterligare ett bevis på att rasens popularitet kanske är den största drivande faktorn i riskfaktorn förknippad med rasen.

Avdelare 7Vad får en hund att attackera?

De flesta experter ifrågasätter idén att en hunds ras är en primär orsak till att de sannolikt kommer att attackera. Istället faktorerna som verkar spela den största rollen Sannolikheten för en hundattack är om djuret har fixerats, hur människan interagerar med hunden och om hunden är kedjad eller bunden för det mesta.

Som ett resultat behövs mer utbildning om hur man ska äga och interagera med hundar (särskilt konstiga hundar). Det verkar som att de flesta attacker går att förebygga, och att lära människor hur man beter sig runt dessa djur skulle gå långt för att minska antalet incidenter som inträffar varje år.

Hundar är underbara - men var försiktig

Om uppgifterna stöder någon slutsats är det att varje hund är kapabel att bita, även om vissa sannolikt kommer att göra mer skada än andra. Som ett resultat bör du alltid fråga innan du klappar en främmande hund och uppvisa goda hundskick runt omkring varje pooch, även din egen.

Genom att förbli på ditt bästa beteende minskar du dramatiskt risken att du måste göra en resa till akuten - och ökar dramatiskt sannolikheten att du kommer att ha en positiv interaktion med varje hund du stöter på.


Utvald bildkredit: mariuszopole, Pixabay

Innehåll