Topp 10 hundvänliga grönsaker för en frisk hund

Välj Namnet På HusdjuretDet bästa sättet att få i sig viktiga vitaminer och mineraler är genom att äta ett varierat urval av hälsosamma frukter och grönsaker. Detta gäller för oss såväl som för våra hundar. Men även om friska människor i stort sett kan äta vilka grönsaker eller frukter de vill utan oro, så är det inte sant för våra hundar. Vissa frukter eller grönsaker som är säkra och till och med hälsosamma för oss kan faktiskt vara giftiga för våra husdjur.Ändå behöver våra hundar livsviktiga näringsämnen som bara frukt och grönsaker kan ge, så vi måste ta reda på vilken mat som kommer att ge våra hundar de fördelar de behöver utan några av de biverkningar eller toxiner vi vill undvika. Lyckligtvis har vi redan sammanställt den här listan över de 10 bästa hundvänliga grönsakerna för att hjälpa dig komma igång. Att mata dessa till din hund kommer att säkerställa att de får de viktiga näringsämnen de behöver för ett hälsosamt, långt liv. hund med morot

1. Morötter

hund med korg med svamp

Bildkredit: Pxhere

Morötter är en av de hälsosammaste grönsakerna för din hund och de kan ge dem många fördelar. Till att börja med är morötter packade med hälsosamma näringsämnen som är bra för din hund, såsom vitamin A, fibrer och kalium.

Men morötter är ett mångsidigt mellanmål som gör mer än att bara ge din hund en näringsboost. Om du matar din hund med råa morötter kan de faktiskt hjälpa till att rengöra tänderna! Men var försiktig eftersom råa morötter är hårda och kan vara svåra för vissa hundar att tugga.Om din hund har problem med att tugga råa morötter kan du ånga eller koka dem istället. Å andra sidan kan du frysa in morötter för att göra en prisvärd, hälsosam goding för din hund att tugga på. Dessutom hjälper det dem att svalka sig under varma dagar!


2. Svampar

Trädgårdsmästare håller skörden korg av celery_corners74_shutterstock

Bildkredit: porträttdrag, Shutterstock

Dessa läckra småbitar är packade med näringsämnen, men du måste vara försiktig med svamp eftersom många sorter är giftiga för både hundar och människor. Men de huvudsakliga typerna av svamp som säljs på din lokala livsmedelsbutik som t.exPortobello-, Shiitake- och Porcini-svampar är alla säkra.

Svampar är låga i kalorier, så de är ett säkert mellanmål som inte bidrar till viktökning. De innehåller också fibrer för matsmältningshälsa. Dessutom är de packade med kalium, magnesium och zink; viktiga mineraler som bör vara en del av din hunds dagligt matintag .

Ett viktigt mineral du hittar i svamp är koppar . För hundar hjälper det kroppen att absorbera järn, vilket är nödvändigt för att röda blodkroppar ska fungera korrekt. Dessutom är koppar en del av många enzymer och kan till och med fungera som en antioxidant.


3. Gröna bönor

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lorentix_Pagina_Oficial (@lorentix1)

? igshid = 1wxen9yfpryaq

Dessa bönorgör en utmärkt behandling för hundar, och hundar verkar älska dem. De är låga i kalorier så de kommer inte att bidra till viktökning, men de är packade med massor av viktiga näringsämnen som du kommer att vara glad att du matar din hund! Se bara till att bara mata din hund med vanliga gröna bönor, ingenting med tillsatt salt, kokt i olja eller tillsatt grönsaker som vitlök ellerlöksom kan vara giftigt för hundar.

Gröna bönor har massor av järn, kalcium och vitaminer. Järn är en viktig komponent i din hunds cirkulationssystem. Det är också viktigt för energiproduktion i celler. Kalcium hjälper till att hålla din hunds leder och ben starka, samtidigt som vitaminerna ser till att din hunds syn och muskler förblir fungerande.


4. Selleri

Gourmet grill. Grilla grönsaker - majs, sparris med bacon_rasabasa_shutterstock

Bildkredit: Corners74, Shutterstock

Selleri är väldigt låg i kalorier eftersom den består av mestadels vatten och fibrer. Detta betyder det är bra för överviktiga hundar som behöver en godbit utan alla kalorier . Det är också perfekt när du vill ge dina hundar en godbit utan att behöva oroa dig för att göra dem överviktiga i första hand.

Fibrerna i selleri kan hjälpa till med matsmältningen. Och eftersom det är en sådan fibrös växt, kan tugga den hjälpa till att rengöra din hunds tänder. Den är också full av hälsosamma vitaminer inklusive vitamin A, C och K. Men det är inte allt, du hittar också folat, kalium och till och med mangan i selleri.

Mangan hjälper hundar att metabolisera protein och kolhydrater, skapa fettsyror och producera energi. Det hjälper också till att upprätthålla ben- och ledhälsa. Men det är ett svårt mineral att få för de flesta hundar eftersom det inte finns i köttkällor. Så att lägga till lite selleri till din hunds kost kan vara ett bra sätt att säkerställa att din hund får i sig tillräckligt med detta viktiga näringsämne.


5. Sparris

pumpa

Bildkredit: rasabasa, Shutterstock

Sparris är en av de grönsaker som de flesta antingen älskar eller hatar. Men de flesta hundar verkar gilla denna gröna grönsak, vilket är bra eftersom det är fullmatat med vitaminer och mineraler. Den har också massor av fibrer för att hjälpa din hunds matsmältning.

Var försiktig när du matar detta till din hund rått. Det kan vara väldigt svårt att tugga på det sättet och måste skäras i bitar. Du kan också ånga eller koka sparrisen först så att den blir skön och mjuk, vilket gör det lätt för din hund att tugga.


6. Pumpa

Butternut pumpa och chihuahua_emmanuellegrimaud_shutterstock

Bildkredit: Pxhere

Denna festliga orange kalebassär full av betakaroten, som omvandlas till vitamin A för att hjälpa till med synen och hjälpa till att hålla din hunds päls och hud frisk. Det är också packat med kalium; ett livsviktigt mineral som hjälper till att upprätthålla muskelhälsa och reglera blodtrycket. Du hittar också olika andra näringsämnen som järn, fosfor och magnesium i pumpa, allt detta kan öka din hunds hälsa .

Slutligen är pumpa fullproppad med fibrer, antioxidanter och omega-fettsyror. Fibern är bra för din hunds matsmältningssystem. Faktum är att pumpa till och med kan hjälpa till att lugna din hunds mage när den har diarré. Antioxidanterna stärker din hunds immunförsvar medan fettsyrorna hjälper vitamin A att hålla din hunds päls och hud snygg och må bra. Dessutom är pumpa låg i kalorier, vilket innebär att du kan ge din hund alla dessa fördelar utan att oroa dig för att orsaka viktökning.


7. Sötpotatis

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av 뽈랑쉐 (@bbolrangswe)

Sötpotatis tenderar att vara den huvudsakliga grönsaken som används för att ersätta spannmål i spannmålsfria hundmatsformler, och av goda skäl. Detta näringsrika superfoder är lätt för en hunds matsmältningssystem. Den är också packad med fibrer för att hålla din hund regelbunden och undvika rinnande avföring eller förstoppning.

Denna grönsakinnehåller även kalcium, kalium och järn. Detta hjälper till att upprätthålla ben- och ledhälsa, reglera din hunds blodtryck och hjälpa cirkulationssystemet. Samtidigt hjälper vitaminerna A, C och B6 till att hålla din hunds immunförsvar i full kapacitet och bibehålla en sund muskelfunktion och syn.

Som en bonus är sötpotatis låg i kalorier och mycket låg i fett. Detta betyder att även om du matar den till din hund som en vanlig goding, är det osannolikt att det bidrar till viktökning.


8. Butternut Squash

husky hund äter broccoli

Bildkredit: emmanuellegrimaud, Shutterstock

Butternut squash, liknande pumpa,kan hjälpa till att lugna en hunds oroliga mage. Om din hund har diarré kan butternut squash hjälpa till att lindra det. Det beror delvis på att det är packat med massor av fibrer som hjälper till att hålla din hunds matsmältningssystem igång starkt.

Squash är också laddad med vitamin C och vitamin A, som hjälper till att hålla din hunds immunförsvar fungerande samtidigt som synen och hudens och pälsens hälsa bibehålls. Slutligen har butternut squash massor av kalium, vilket hjälper till att hålla din hunds muskler fungerande och reglera deras blodtryck.


9. Broccoli

Avdelare 2

Bildkredit: Ellina Balioz, Shutterstock

Denna lågkalori- och fettsnål godbit är ett bra sätt att lägg till lite variation i din hunds diet utan att lägga till onödiga fetter och kolhydrater . Istället kommer du att förse dem med hälsosamma fibrer och vitamin C. Men du vill hålla broccolin begränsad till cirka 10 % av din hunds totala dagliga intag. Mer än 25 % av din hunds dagliga kalorier från broccoli kan vara giftiga.

Alla fibrer i broccolin hjälper till att upprätthålla din hunds matsmältningssystem. Samtidigt minskar C-vitamin, en viktig antioxidant som tar bort skadliga fria radikaler från kroppen, inflammation i hela kroppen.


10. Zucchini

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Chihuahua Cedric (@chihuahuacedric)

Zucchiniär packad med vatten och fibrer men innehåller väldigt få kalorier och praktiskt taget inget fett, vilket gör det till en hälsosam behandling för din hund. Det kommer inte att bidra till viktökning, men din hund kommer att njuta av att äta det som en tillfällig godis!

Fibrerna är bra för din hunds matsmältningssystem och hjälper också till att hålla dem mätta utan att behöva extra kalorier. Detta är bra för hundar som redan är överviktiga. Det kan hjälpa till att förhindra dem från att fortsätta äta för mycket genom att fylla magen med friska fibrer och återfuktande vatten.

Denna grönsak har också massor av vitamin C och vitamin B6. Den har också vitamin A och folat i mindre mängder. Men du hittar också viktiga mineraler inuti zucchini som kalium och mangan , som reglerar din hunds blodtryck och hjälper till att bibehålla ben- och ledhälsa.

Slutsats

De flesta hundägare vill hålla sina hundar friska samtidigt som de ger dem läckra godsaker som de tycker om att äta. Genom att hålla fast vid de 10 hundvänliga grönsakerna som vi har diskuterat kan du se till att din hund får en välsmakande, varierad diet av mat som är packad med de viktiga näringsämnen de behöver men som inte orsakar några negativa hälsoeffekter som andra grönsaker som kanske inte är så hälsosamma som de verkar.


Utvald bildkredit: simonvera, Shutterstock

Innehåll