Topp 10 mest lojala hundraser i världen

Som amerikansk humorist på 1800-talet, Josh Billings sa en gång: En hund är den enda varelsen på jorden som älskar dig mer än du älskar dig själv - och ingenting kan vara mer exakt. Hundar fick inte titeln människans bästa vän genom att vara något annat än gränslöst pålitliga följeslagare. De kan till och med lära oss ett och annat om hur villkorslös kärlek fungerar.Varje hund tillbringar sitt liv med att troget ägna sig åt sina familjer utan att tveka. De skyddar och avgudar oss, även när vi inte förtjänar det. Vissa raser är mer benägna att visa sitt engagemang framför andra. Så, vilka kommer in på topp 10 för att vara den mest lojala av alla?

avdelare 9

1. Akita

akita inu valp kissade i mattan

Bildkredit: New Africa, Shutterstock

Här på plats nummer ett har vi de kraftfulla och vaksammaAkita. De präglar en ägare under lång tid. Det finns inget viktigare för denna ras än deras familj, och de är inte rädda för att låta någon veta det.De har ett gediget rykte om att inte bry sig så mycket om främlingar. De kan vara aggressiva och territoriella när andra kommer runt, även om de har träffat dem tidigare. På grund av deras envisa, misstänksamma egenskaper kommer de sannolikt att behöva separation från besökare.

Även om det kan vara svårt att vänja din lockiga pälsboll vid nykomlingar, behöver du aldrig oroa dig för ett hot. Akitas är alltid i hög beredskap, redo att försvara sin härd och hem. De kommer att ta utmärkt hand om dig och ägna allt de har. När det kommer till ett orubbligt hjärta av guld vinner de priset.

2. beaglar

beagle stående utomhus

Bildkredit: Andrey_and_Lesya, Pixabay

Dettalilla fläckvis hund är en glad boll av kärlek. Känd för att vara extremt vänlig,Beaglekommer att göra allt för att behaga. De är exceptionellt bra med barn, vilket gör dem till underbara barndomsvänner. De klarar sig också mycket bra med andra husdjur och obekanta människor.

De kanske inte är de bästa väktarna. Även om de tenderar att skälla mycket,de attackerar intemed vilken fantasi som helst. Så att skydda hushållet kanske inte är deras starka sida.

De jagar hundar av design, så det ligger redan i blodet att lyssna på kommandon. Men det går ännu djupare än så. Beagle är en varm, omtänksam ras som kommer att finnas där för dig när det kommer att knuffas.

3. Brittany Spaniel

Brittany spaniel

Bildkredit: Annette Shaff, Shutterstock

Brittany Spanielshar mycket energi, är villiga att springa och spela när som helst. De är pekarhundar som fötts upp för fågeljakt, så de är snabba på fötterna. De kräver måttlig motion och dagliga promenader.

Även om de har iver och entusiasm utanför, tenderar de att vara väldigt lugna och avslappnade inomhus. Brittanys är till sin natur känsliga och mjuka och vill alltid ha ditt stöd. Detta kan leda till behov eller separations ångest eftersom de bara vill vara nära dig.

Brittanys avgudar sina ägare och är mycket ivriga att behaga. De är milda och söta mot barn men kan vara ganska nervösa om de är runt folk som är för bullriga. Sammantaget är de intensivt pålitliga följeslagare och peppiga lekkamrater.

  • Relaterad läsning: Varför är hundar så lojala mot människor? Vad vetenskapen säger

4. Doberman Pinscher

Doberman Pinscher spelar

Bildkredit: patstatic, Pixabay

Dobermans kan se väldigt skrämmande ut. De är stora och muskulösa med vassa drag som får vem som helst att stå ner snabbt om de konfronteras. De är vakthundar, så deras utseende tjänar dem väl.

Bortsett från deras otillgängliga exteriör, är de vanligtvis gigantiska älsklingar för familjemedlemmar. Doberman är så synnerligen lojala ; dock att de bara får binda sig till en person. De kommer alltid att vara ivriga och alltid vid din sida.

Det betyder inte att de inte kommer att vara snälla mot andra människor eller barn. Om de tränas ordentligt kommer dessa hundar att vara mycket toleranta mot andra. Men på grund av deras intensitet är det absolut nödvändigt att ta tag i eventuella tidiga beteendeproblem.

5. Schäfer

Schäfer som står på gräset

Bildkredit: cvop,Pixabay

Herdar är vida kända för att vara intensivt lojala och lydig. Ibland är dessa mycket intelligenta hundar väldigt intuitiva. De är snabba att ta till sig tricks och träning, presterar med precision och effektivitet.

Det finns en anledning till att de klarar sig så bra med K9-arbete. Deras skarphet och uppmärksamhet hjälper dem att fungera som stora beskyddare, agera snabbt och kompetent. De är fantastiska vakthundar och kommer att gå långt för att hålla sina familjer säkra.

Herdar kommer att vara inget mindre än trogna hela livet igenom. De är utmärkta familjedjur. Träning kan till och med hjälpa dem att fokusera på specifika individer och agera som ett terapidjur för ett barn eller en vuxen med funktionsnedsättning.

6. Irländsk varghund

Irländsk varghund

Bildkredit: Tikhomirov Sergey, Shutterstock

Vid första ögonkastet,dessa hundarkan påminna dig om FalkorDen oändliga historien . De är magiskt massiva och lurviga, till synes för stora för att vara verkliga. Även om de är enorma är de definitionen av en mild jätte.

Förutom sin stora storlek är de också långsamma att agera. Även om de kan springa i häpnadsväckande hastigheter är de ganska lata och avslappnade annars. Även om de kan slå ner små barn på grund av sin enorma massa, är de väldigt kärleksfulla mot dem.

Passiv, lugn och omvårdande, denna hund är ett exceptionellt fogligt djur. Även om det är olyckligt att de bara har livslängder emellan 6-8 år , de är värda varje sekund du kan spendera med dem. De kommer att vara din pålitliga vän, alltid vid din sida – om de får plats, det vill säga!

7. Tax

Tax

Bildkredit: Pikrepo

Denna lilla korvformade hund är en av stor lojalitet. De är spunkiga, petiga och till och med något av en spetfire när något irriterar dem. De är inte rädda för större djur och tänker inte två gånger på att försvara sitt territorium.

Även om de kan vara snabba att agera och hålla alla stora hundar i linje, är de otroligt följsamma med sina ägare. De kan vara en annan ras på listan som bara binder sig till en person, men vem det än är så är du en lycklig person.

Medanen taxkan se söta ut som en plätt, de är mycket oberoende med ett eget sinne. Du kanske måste tillgodose dem eller skämma bort dem, men de kommer att betala tillbaka dig med massor av kärlek och tillgivenhet.

8. St. Bernard

Saint Bernard sitter på ängen

Bildkredit: rokopix, Shutterstock

Dettamassiv hundhar gjort avtryck på många, tack vare populära filmer. Om du har sett vars , du kanske är ganska försiktig med den här rasen, men förhoppningsvis kompenserade filmen Beethoven för det. Denna älskvärda valp är vänlig och klumpig, omedveten om hur stora de är.

Dessa slarviga, ömshjärtade jättar kommer att ge lycka till nästan alla hem. De är kära och tålmodiga med barn och i allmänhet utmärkta med andra husdjur. Även om de vanligtvis är välkomnande, kan de ibland vara distanserade mot främlingar beroende på den individuella hunden.

De kan behöva lära sig uppförande, eftersom de ibland inte inser hur mycket skada de kan göra. Med lämplig förstärkning blir de ganska damlika eller gentlemannamässiga. En sak är säker, de har fåniga personligheter som kommer att vinna över dig i ett pulsslag.

9. Stora Pyrenéerna

Stora Pyrenéerna i berget

Bildkredit: Paolo Seimandi, Shutterstock

En annan stor ras på listan, denStora Pyrenéerna, står med de bästa av dem. De är lugna och tålmodiga och har en nästan föräldraskap över sig. De bryr sig djupt om sina ägare och är mycket beskyddande mot små barn.

Även om de är jämna och passiva, kommer de inte att tveka att ta sig an tillfället om någon de älskar är i trubbel. Denna snöiga älskling kommer att förvandlas från lugn till handlingskraftig utan att tänka två gånger. De kommer inte att tolerera misshandel eller skumt beteende.

Även om de i allmänhet inte är fientliga om det inte är nödvändigt, kan du behöva kanalisera dem korrekt. På grund av sin storlek kommer de att behöva lyssna på kommandon, inte känna att de har för mycket auktoritet.

10. Amerikansk Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier på mulch_Shutterstock_Tom Myers

Bildkredit: Tom Myers, Shutterstock

Dessa stackars hundar har fått ett ganska dåligt rykte, tack vare inte så coola människor. Många felinformerade människor fruktar denna ras och tror att de är farliga och aggressiva hundar. Tyvärr, medan människor har tränat några av dem för hemska syften, är rasen i sig en fantastisk sådan.

De Amerikansk Staffordshire Terrier är humoristisk, med ett fånigt leende och mjukt hjärta. De är envisa och äventyrliga, alltid beredda att ge sig in i skitsnack. När de är välsocialiserade är de fantastiska med barn och kommer inte att vika när det gäller att skydda dem.

De är lätta att träna och strävar efter att behaga. Intelligenta och roliga, dessa killar kommer att vara din bästa kompis. När du väl kommit förbi den negativa klangen som är förknippad med denna ras, kommer de att vara en av de mest oförglömliga hundar du någonsin kommer att äga.

Avdelare 2

Men det är inte allt

Även om din favoritras inte kom in på vår topp 10-lista, är den förmodligen lika förtjusande unik och lojal mot ett fel. Praktiskt taget vilken hund som helst, blandraser ingår, är 100% i ditt hörn vid varje given tidpunkt. Det är en instinkt de naturligt har, och en som vi borde vara evigt tacksamma för att de gör.

Med Gene Hills ord,Ingen kan helt förstå innebörden av kärlek om han inte har en hund. En hund kan visa dig mer ärlig tillgivenhet med svansen än vad en man kan samla genom en livstid av handslag.


Feature Image Credit: Małgorzata Duszyńska, Pixabay

Innehåll