Topp 10 mest rynkiga hundraser

Rynkiga hundar är bedårande, det kan vi alla vara överens om. Men hur mycket vet du egentligen om dessa bedårande hundraser? Hur är dem? Och här är en fråga som du kanske aldrig har tänkt på att ställa: Vilken typ av hudvårdsrutin behöver de?Vi har skapat en lista över egenskaperna och skillnaderna mellan 10 rynkiga hundraser, samt en kort guide för korrekt hudvård för rynkiga hundar, så fortsätt läsa för att lära dig mer om dessa squishy, ​​floppy, underbara varelser.

Avdelare 5

De 10 mest rynkiga hundraserna

1.Shar-Pei

Shar Pei

Bildkredit: Wikiemedia

Shar-Pei, även känd somkinesiska Shar-Pei, är nummer ett på vår lista över rynkiga hundar eftersom deras rynkor sträcker sig långt förbi ansiktet till hela ryggen och sidorna, vilket gör dem till de rynkigaste av dem alla. Bortsett från deras rynkor, är deras tjocka, breda nos deras mest utmärkande drag, tillsammans med deras korta, grova päls - Shar-Pei översätts bokstavligen till sandpappershud.Något som du kanske inte är medveten om om Shar-Peis är deras dominerande, oberoende attityd. De mår inte bra med andra människor eller hundar om de inte är socialiserade i unga år. Faktum är att brist på socialisering och träning kan resultera i oförutsägbart beteende som gränsar till farligt. Shar-Peis kan vara trevlig, men de måste lära känna någon innan de öppnar upp och är vänliga.


två.Fransk bulldog

Utvald bildkredit: ElfinFox, Pixabay

Denna rynkiga, fladdermusliknande bulldoggär känd för sitt lite envisa beteende och skrikiga skäll. Deras rynkiga nos och panna placerar dem i denna kategori, men de är i övrigt släta, med en kort, ettlagers päls över resten av kroppen. De liknar till sin konstruktion som engelska bulldoggar, bara i en mindre form. De delar den engelska bulldoggens muskulatur och breda axlar, men franska bulldoggar är mycket mindre rynkiga och har stora, spetsiga öron som skiljer sig från den engelska bulldoggens små, triangulära.

De kräver inte mycket utomhusmotion och är generellt tysta, vilket gör dem till fantastiska husdjur. Det gör dem också särskilt väl lämpade för lägenhetsboende. Franska bulldoggar är ganska lekfulla och kommer bra överens med familjer. De är dock välkända för att ha hälsoproblem som kan vara kostsamma, så se till att göra din forskning innan du adopterar en fransk bulldogg.


3.Engelsk bulldogg

Bulldog engelska

Utvald bildkredit: Pxfuel

Den engelska bulldoggen är symbolen för en rynkig hundras. De har rynkor över hela kroppen, såväl som hängig, lös hud som bidrar till deras rynkiga utseende. Deras öron skiljer sig markant från de hos en fransk bulldogg, eftersom de är mycket mindre och inte står upprätt. En annan utmärkande egenskap hos den engelska bulldoggen är deras tänder och käkar. Det är inte ovanligt att se en engelsk bulldog med en underliggande käke, vilket gör att deras undertänder sticker ut.

Engelska bulldoggar är lekfulla och omtänksamma, och trots att de kan väga upp till 50 pund, insisterar de fortfarande på att vara knähundar. De behöver måttlig träning , så en promenad runt kvarteret dagligen kommer att hålla dem friska och glada. Tänk dock på temperatur och luftfuktighet om du tar ut dem på promenad eller lämnar dem utomhus, eftersom det kan vara svårt för dem att andas på grund av deras korta nos.


Fyra.Mops

mops äta

Bildkredit: PxFuel

Mopsarhar en liknande kort, rynkig nos som den franska bulldoggen. De är också små till växten med en lätt, muskulös byggnad och en distinkt lockig svans. Mopsar är lekfulla och kan vara lite busiga, men de syftar till att behaga sina ägare. De klarar sig bra med människor i alla åldrar, såväl som andra hundar, och de kan trivas i nästan vilken miljö som helst.

En varning för Mops ägande är vikt underhåll. Mopsar älskar att äta och kommer att äta mer än de behöver, vilket gör dem benägna att bli överviktiga om inte deras måltider är ordentligt portionerade och måttlig aktivitet hålls i deras dagliga rutin.


5.Napolitansk mastiff

Napolitansk mastiff

Bildkredit: Ricantimages, Shutterstock

Napolitanska mastiffs har häpnadsväckande egenskaper, inklusive långa, rynkiga ansikten och hängande läppar. De kan avvärja inkräktare med sitt slående utseende, och deras massiva byggnad visar att de har styrkan att skydda sina nära och kära. Även om napolitanska mastiffar kan vara skrämmande, har de ett gott rykte hos familjer som kärleksfulla och milda.

Denna ras, till skillnad från mopsen eller den franska bulldoggen, är mycket större och kräver mer utrymme att ströva omkring, samt för att få tillräckligt med motion. De lämpar sig inte lika bra för små lägenheter på grund av sin storlek.


6.Blodhund

Blodhund

markfizzwig från Pixabay

Blodhundar delar likheter med den napolitanska mastiffen med sin stora storlek och hängande, lösa ansikten. Deras utmärkande långa, hängande öron skiljer dem dock åt.

Blodhundar är välkända för att vara doftdrivna och kunna hitta försvunna personer och föremål på grund av deras intensiva luktsinne. Detta kan vara utmanande eftersom de ofta blir distraherade på promenader, så det är viktigt att hålla dem i ett stadigt koppel.


7.Mastiff av Bordeaux

dogue de bordeaux

Bild: Warren Matthews från Pixabay

De Mastiff av Bordeaux (DDB) är också känd som Mastiff av Frankrike, eftersom de delar samma vakthundsegenskaper, vill skydda sina nära och kära och har den stora kroppen för att skrämma och avvärja hot. Deras ansikten, även om de inte är hängiga och lösa, är skrynkliga runt deras korta nos. De har medelstora hängande öron och en stark, muskulös byggnad.

DDBs kräver en stark hand när de tränas under valptiden. De kan ha en svårt att lyda order om de inte har en strikt auktoritet i unga år.


8.Pekingese

Bildkredit: Pekingese av 6248913, Pixabay

Att vara i Toy-gruppen, denPekingeserasen är liten, växer bara mellan 6 och 9 tum i höjd. De har en lång, flytande man som täcker större delen av kroppen. Deras rynkor kan hittas på deras små ansikten, tillsammans med en kort nos och ljusa ögon.

Pekes tror i grunden att de är kungligheter, och de beter sig därefter, agerar sofistikerat och kungligt. De tycker om att leka men tolererar inte grovt hus, vilket gör det viktigt att hålla ett öga på barn som leker med dem. Trots detta kan de bilda täta band med sin huvudsakliga vårdgivare och är ganska skyddande.


9.bullmastiff

bullmastiff

Bild av Marcell Végh från Pixabay

Debullmastiffheter så eftersom det är resultatet av en korsning mellan bulldoggar och mastiffs. Du kan hitta deras rynkor i deras ansikten och på nacken. De är stora i storlek, liknar andra Mastiffs, väger upp till 130 pounds, men deras ansiktsdrag och färg liknar bulldoggar, eller till och med mopsar på något sätt.

Bullmastiffs är kärleksfulla varelser, perfekta för familjemiljöer, eftersom de är lekfulla och tillgivna samtidigt som de är vaksamma och beskyddande.


10.serrano bulldog

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Zeus, Macho, Lady & Cookie (@zeus.bulldogs)

Serrano Bulldog delar egenskaper med den engelska bulldoggen, inklusive deras ansikte och öronform, såväl som deras breda, muskulösa axlar. De är dock längre och smalare än engelska bulldoggar och är mer atletiska.

När det gäller temperament är Serrano Bulldogs ganska jämnt humör, inte för upphetsad och inte för aggressiv mot andra människor eller djur. De är fantastiska följeslagare, eftersom de bildar täta band med sina ägare och tycker om fysisk aktivitet.

Avdelare 2

Slutsats

Nu när vi har diskuterat egenskaperna och skillnaderna mellan dessa rynkiga hundraser, är det viktigt att nämna vikten av en regelbunden hudvårdsrutin . Rynkiga hundar kräver mer omsorg när det kommer till skötsel eftersom smuts, olja och bakterier kan byggas upp mellan deras hudflikar och orsaka hudirritation eller hudutslag. På grund av detta är det nödvändigt att ta en varm tvättlapp för att rensa ut alla deras oexponerade sprickor. Se till att torka huden ordentligt efteråt, eftersom att lämna den fuktig kan orsaka bakterieinfektioner.

Rynkiga hundar kan vara bedårande knähundar, milda jättar, skrämmande vakthundar, roliga lekkamrater och överlag fantastiska husdjur att ha runt din familj och andra husdjur. Så länge du sköter deras hudvårdsbehov på rätt sätt kan rynkiga hundar vara ett utmärkt tillskott till ditt hushåll.


Utvald bildkredit: Peakpx

Innehåll