Topp 10 minst tillgivna hundraser

Välj Namnet På HusdjuretLåt oss titta på några av de minst tillgivna hundraserna att ha som husdjur. Ingen av dessa hundar är direkt aggressiv , men de flesta är för jakt eller slåss, vilket ger dem naturliga egenskaper som liknar aggression. Dessa jakt- och sportegenskaper gör att hunden har mycket energi och kräver mycket motion och stimulans. Dessa hundar förväntar sig också att ta order och följa en stark ledare. De flesta av dessa hundar kommer inte att respektera en svag eller oerfaren ledare utan blir istället sin egen chef, vilket leder till envisa beteenden samt tuggning, skällande, bitande etc.Vi kommer att gå igenom varje ras och ge dig lite feedback om vad du kan förvänta dig av varje typ och varför många anser dem vara de minst tillgivna hundraserna. Fortsätt läsa för att hitta vår lista över de 10 minst tillgivna hundraserna, i alfabetisk ordning.

Avdelare 2

Topp 10 minst tillgivna hundraser

1. Afghansk hund

Porträtt av två afghanska vinthundar_wildstrawberry_shutterstock

Bildkredit: wildstrawberry, Shutterstock

DeAfghansk hundär en av de äldsta hundraserna på planeten. Det är en långhårig hund med ett kungligt utseende som ursprungligen föddes upp för att stå emot Afghanistans kalla berg. Dessa hundar tenderar att vara distanserade och hålla sig borta från främlingar. De har också för vana att attackera små byten.
2. Alaskan Malamute

Alaskan Malamute hund liggande på betong

Bildkredit: ertuzio, Pixabay

DeAlaskan malamutehar ett utseende som liknar en Siberian Husky, men de två raserna är inte släkt.Alaskan Malamute är uppfödd för hårt arbeteoch behöver en stark ledare för att förhindra att de beter sig illa. Dessa stora slädhundar kommer inte att respektera svaga ledare, men de gillar att vara runt människor, vilket gör dem olämpliga att använda som vakthundar.


3. Basenji

närbild av en basenji

Foto av Christina från Pexels

DeBasenjiär en liten jakthundsras som har sitt ursprung i Afrika. Denna ras är mest känd som den skällande hunden eftersom den istället för att skälla ylar. Basenji är en reserverad hund som tenderar att fästa sig vid en enda person. De kommer att bevaka denna ena följeslagare med sitt liv, men de kommer att förbli på avstånd från främlingar och kommer sannolikt inte att komma överens med några andra djur.


4. Blodhund

schäferblodhund blanda på nära håll

Bildkredit: Ansleigh Tarrant, Shutterstock

Blodhundarär en mycket gammal ras av stora hundar som fötts upp för sin överlägsna spårförmåga. Dess fysiska egenskaper gör att den kan spåra en person eller ett djur i flera dagar. Många tror att blodhundar kan lukta 40 gånger bättre än människor. Deras hängivenhet för sitt arbete kan få dem att spendera många timmar på jakt, och de kan bli frustrerade om de tappar en doft. Arbetsmoralen kan få dem att vara på avstånd från familjemedlemmar, och deras envishet kan vara utmanande för nya ägare.


5. Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever

Bildkredit: Radomir Rezny, Shutterstock

DeChesapeake Bay Retrieverär en stor hundras som tillhör retrieverfamiljen. Denna amerikanska hund apporterar sjöfåglar och är en perfekt jaktkamrat. Dessa hundar älskar vatten och har en vågig päls. Dessa hundar är glada och lekfulla, men deras lust att jaga kommer att hindra dem från att spendera mycket tid med familjen. Dessa hundar kommer också kontinuerligt att jaga och attackera små djur.


6. Chow Chow

chow chow

Bildkredit: Tara Robinson, Pexels

DeChow Chowär en gammal hundras som har sitt ursprung i Kina för över tusen år sedan. Dessa hundar är också kända som en puffy-lejon hund. Dessalånghåriga hundarliknar nallar, och det finns vissa bevis för att de första nallarna använder Chow Chow som modell.

Nackdelen med att ha en Chow Chow som husdjur är att de kan bli våldsamt skyddande mot sin växt, ofta blir överdrivet aggressiv . Aggression är en av dessa hundars naturliga egenskaper, och en ägare måste vara extremt vaksam när han tränar. Mycket socialisering är också nödvändigt för att hålla aggression mot familjemedlemmar till ett minimum.


7. Kinesiska Shar-Pei

Shar-Pei

Bild: Public Domain Pictures

Dekinesiska Shar-Peiär en annan kinesisk uppfödd hund, och dessa är för jakt och slåss. Deras grova sandiga päls är för att avvärja vildsvin, och rynkorna hjälper under en kamp med en annan hund. Dessa hundar är vanligtvis anställda som vakthundar och är extremt misstänksamma mot främlingar och extremt lojala mot sina ägare. Omfattande tidig socialisering och träning är nödvändiga för att hålla en Shar-Pei som husdjur.


8. Saluki

Saluki

Bild: Needpix

DeSalukiär en lång, smal hund som liknar en afghansk hund, men denna ras är en sikthund, vilket innebär att den i första hand använder ögonen istället för nosen för jakt. Saluki är en snabb hund och kan slå en vinthund över långa avstånd. Den är väldigt blyg för främlingar och kan vara utmanande att träna. Denna hund är också benägen att jaga rörliga föremål, inklusive små djur och däck. Tidig socialisering kan hjälpa till att stävja några av de dåliga vanorna.


9. Skotsk terrier

skotsk terrier

Bildkredit: Pikrepo

Deskotsk terrierkallas ofta en Scotty, och det är en av flera terrier som kommer från Skottland. Dessa är små hundar med en distinkt form och stora huvuden. Den skotska terriern är en populär ras i Amerika, ägd av två presidenter och med i det populära brädspelet Monopoly. Denna ras är extremt territoriell och aggressiv. De är kända för att skälla kontinuerligt, och de är utmärkta vakthundar. De är ofta stående mot främlingar och små barn, och deras skällande kan bli besvärande för många människor.


10. Shih-Tzu

shih tzu

Bildkredit: Nikolay Tchaouchev på Unsplash

DeShih-Tzu rasär en leksaksras, och den väger ofta mindre än 20 pounds fullvuxen. Dessa små hundar har sitt ursprung i Kina, och de flesta har långt, rakt hår, medan andra har kortare lockigt hår . Dessa hundar var en gång mycket uppskattade bland kinesiska kungligheter och avlades strikt för sällskap. Shih-Tzu kan vara ett bra husdjur, men de är temperamentsfulla och extremt envisa. Shih-Tzus är ungefär som katter, eftersom de gör vad de vill, när de vill.

Avdelare 3

Slutsats

Som du kan se är de flesta av de minst tillgivna hundrasernajakteller sporthundar från en gång i tiden. Under årens lopp kan deras jobb ha gått ur stil, men vi har kvar dem som husdjur och följeslagare. Dessa 10 hundar har särskilt svårt att släppa det förflutna och behöver en stark ledare för att ge dem ett nytt syfte. Dessa hundar är inte för den tillfälliga ägaren som vill ha en hund runt huset men som inte vill interagera med dem så mycket. Shih-Tzu, Scottish Terrier och Chow Chow, i synnerhet, är svåra raser att hantera för nya ägare.

Om du är en erfaren ägare med gott om tid att ägna åt att träna ditt husdjur och interagera med dem, skulle vilken som helst av dessa raser bli en extremt lojal följeslagare och är lika bra som alla andra. Dela gärna dessa minst tillgivna hundraser på Facebook och Twitter.


Feature Image Credit: Degtyaryov Andrey, Shutterstock

Innehåll