Topp 10 tekopp hundraser

Välj Namnet På HusdjuretTekoppshundar framkallar ett automatiskt svar från nästan alla: Oj! De är bedårande och kända för sina Hollywood-fotograferingar med sina små ansikten som sticker ut ur en kändis plånbok. De kräver dock mer vård och hälsokontroller än andra hundar gör, och de är ganska känsliga, särskilt eftersom de flesta tycker att hundar är robusta och tåliga.Dessa små hundar förblir i samma storlek hela livet. Om du har ditt hjärta inställt på en av dessa söta, gosiga varelser, titta på vår lista. Det inkluderar populära raser och de som är officiellt erkända som tekoppsraser. Tekopp maltesiska

Vad kvalificerar en tekoppshund?

Visste du att bara att vara en liten hund inte betyder att de är en tekoppsras? Det finns specifika kvalifikationer som de bör uppfylla. Observera att det för närvarande inte finns något officiellt klassificeringssystem för att kvalificera en valp som en tekoppshund. Följande riktlinjer bör dock hjälpa till att klargöra alla frågor om rasen.

Avdelare 4

Bildkredit: Pikrepo

Vikt

Tekopphundar bör teoretiskt sett vara tillräckligt små för att passa in i en tekopp. Vanligtvis är det då de föds, men de blir vanligtvis inte mycket större än så även när de växer. Det är allmänt accepterat att dessa små hundar väger 4 pund eller mindre.Höjd

En tekoppsvalp växer inte mycket i sitt liv. En del av anledningen till deras existens är att människor ska ha en hund som ser ut som en valp även som vuxen. De bör inte bli över 17 tum långa som vuxna.

Det finns inte många hundar som faller under dessa kategorier. Vissa uppfödare försöker göra andra små raser ännu mindre genom selektiv avel eller hybridisering. Detta kan dock vara farligt eftersom sådana små hundar kan utveckla stora hälsoproblem.

Tekopp pomeranian

De 10 tekoppshundraserna

1.Tekopp Pomeranian

tekopp pudel

shutterstock | Rawpixel.com

Pomeranians är en av de mest populära små valparna som kvalificerar sig som tekoppshundar. Intressant nog var de inte ursprungligen uppfödda för att passa i din handväska. Istället var dessa pigga hundar avsedda för arbete, dra slädar och valla.

Det var många år sedan, och sedan dess har dessa hundar fötts upp för att bli mindre och mindre. Nu håller de sig under 7 tum i höjd och under 7 pund när de är som tyngsta. De kan födas upp till tekoppsstorlek, a.k.a. under 4 pund.

En Pomeranian är den typ av hund som du vill ha om du letar efter en luddbunt med stor personlighet. De kommer vanligtvis i en rad solbrända och blondiner och kan vara extremt sång.


två.Tekopp Pudel

tekopp chihuahua

shutterstock | Annette Shaff

Pudlar är traditionellt stora hundar med mycket spunk. På grund av deras ökande popularitet som sträcker sig över många decennier, kommer de nu i tre olika storlekar. Dessa inkluderar standard, miniatyr och leksak. Toy Poodles anses allmänt vara tekoppsstora hundar men kan födas upp ännu mindre för att passa räkningen.

Pudlar är en mycket intelligent ras. De är ännu mer populära eftersom de är hypoallergena. Deras lågavfallande och lockiga, täta päls gör dem särskilt tilltalande för alla som har allergier eller föredrar ett rent hus.

Leksakspudlar är i genomsnitt under 10 tum och 6 pund. Detta är långt ifrån deras vanliga motsvarigheter, som väger mellan 45 och 70 pund.


3.Tekopp Chihuahua

tekopp maltesisk

shutterstock | otsphoto

Chihuahuastar naturligtvis kakan när det kommer till en tekoppsras. Det har inte gjorts mycket arbete för att dimensionera dessa hundar mycket längre än de redan är. Dessa små hundar är kända över hela världen som representanter för små valpar och är kända i kändisväskor och värd för reklamfilmer.

Chihuahuas är inte bara en av de naturligt minsta hundarna runt om i världen, utan de är också en av upphovsmännen till småhundssyndromet. Om du inte arbetar med dem för att vara den bästa tekoppsstora hunden som de kan vara, kommer de att vara vokala och något aggressiva.

Dessa hundar är pigga och kärleksfulla mot sina familjer. De är konsekvent under 5 tum långa och väger under 6 pund, vilket officiellt kvalificerar dem som en tekoppsras.


Fyra.Tekopp maltesiska

svart och brun yorkie

shutterstock Andi Berger

maltesiska är en av världens tidigaste raser. De tros ha sitt ursprung för nästan 3 000 år sedan och ansågs vara kungliga i hundratals år. Dessa bedårande bollar av vitt ludd är mest gjorda för att gosa. De är lågenergi- och lågunderhållsungar som oftast kräver din odelade uppmärksamhet.

De är hypoallergena, har långt hår istället för typisk hundpäls. Även om de inte kräver mycket när det gäller träning, kan de kanske när det kommer till träning. De kan vara högljudda och lida av separationsångest, vilket resulterar i förstörelse.

En malteser är vanligtvis under 7 tum och 7 pund. Tekoppsvarianten är uppfödd för att vara ännu mindre, och verkar förbli deras söta valpjag för alltid.


5.Tekopp Yorkie

tekopp shih tzu

Bildkredit: Peakpx

Yorkshire terrier, eller Yorkies för kort, är en populär hund i alla storlekar. De väger under 7 pounds, normalt närmare 2 eller 3. Yorkies har gråa, solbrända och krämfärgade fläckar över hela kroppen på ett raggtag fluffigt sätt. De är alltid på alerten och kommer att skälla på vad som helst om de lämnas åt sina egna enheter.

Yorkies är kända för sitt självförtroende och sin karaktär. Valpens oräddhet kan göra att de hamnar i fara med mycket större hundar och andra djur. De behöver någon som ser till dem och håller dem säkra.


6.Tekopp Shih Tzu

rysk leksakshund

shutterstock | Victoria Kovelina

En tekopp Shih Tzu är mycket mer avslappnad än några av de andra hundarna på den här listan. De har långt hår som behöver konsekvent borstning för att hålla sig borta från ögonen och massor av ansiktstvättar. Men du behöver förmodligen inte så mycket fokus på lektioner utan skällande, eftersom de inte ser poängen.

Dessa hundar är divor som vet att de är söta och bör kvävas av kärlek. De är atletiska, även om tekoppsversionen fortfarande bör behandlas med försiktighet. Vanligtvis är Shih Tzus under 9 tum i höjd och 9 pounds i vikt. Men deras tekoppsversion är i allmänhet hälften av det.


7.Tekopp rysk leksak

Japansk haka

Bildkredit: dien, Shutterstock

DeRysk leksakär en relativt ny ras som erkänns av AKC, som gjordes officiell först 2008. De är naturligtvis en av de minsta hundraserna på planeten. De väger bara 3-6 pund och är ungefär så höga i tum.

Dessa små hundar kom inte till amerikanska stränder på många år. Men deras anor går tillbaka till tidigt 1700-tal. Under den tiden var de populära för den ryska aristokratin som den perfekta knähunden.

Rasens utseende har förändrats sedan dess, framför allt runt deras öron. Nu påminner de om Papillon, med kortare hår på kroppen och långt hår som spirar från deras spetsiga öron.


8.Tekopp japansk haka

fjäril

Japansk haka

Japansk hakaär en annan representant från hela världen. Namnet på dessa hundar är vilseledande eftersom de faktiskt kommer från Kina. Enligt nuvarande uppgifter är de en annan gammal ras som malteserna, som går tillbaka till omkring 520 e.Kr.

Dessa valpar gick från den kinesiska adelns speciella favoriter till att vara en gåva till japanerna. Det var här de växte till förmån och började spridas över världen, därav förhållandet.

Rasens standardstorlek väger endast 7-11 pund, medan tekoppsvalparna är uppfödda till att väga 4 pund eller mindre.


9.Tekopp fjäril

tekopp boston terrier

Bildkredit: Fayzulin Serg, Shutterstock

Fjäril är en elegant hund som tillhör familjen spaniels. De är en av de äldsta spaniels utöver att vara en av de minsta. Deras namn är franska för ordet fjäril. Det kommer från håret som växer som vingar på deras öron och ramar in deras bedårande, knappnötade ansikten.

Papillon är en energisk ras som naturligt står bara 8-11 tum högt från axeln. De väger mellan 6-8 pounds, men deras tekoppsstorlekar är närmare 4. Att äga en Papillon som en tekoppsstorlek är ungefär som att ha en liten fjäril med en hunds hängivna personlighet.


10.Tekopp Boston Terrier

Avdelare 3

shutterstock | Dusan Petkovic

Med samma glada och livliga attityd som den större Bostonterriern, erbjuder tekoppsversionen en lagom stor valp som bara kräver en bråkdel av träningen. Tänk på att de är lika ömtåliga, eftersom de ser ganska pigga ut i jämförelse med andra tekoppsraser!

Teacup Boston Terriers är ganska mångsidiga - de är vänliga med andra husdjur, kommer bra överens med barn och är lika roliga och omtänksamma. Denna väluppfostrade valp väger cirka 12 pund fullvuxen och når bara 15 tum i höjd.

Ta hand om tekoppsraser

Med en så liten varelse som en tekoppshund måste du utöva yttersta försiktighet. De är extremt ömtåliga och bör behandlas försiktigt hela livet.

Liten hund betyder små organ. De har vanligtvis mindre kontroll över sin blåsa och kommer att behöva tas ut mycket oftare.

Små hundar är benägna att drabbas av sjukdomar specifikt relaterade till deras storlek. De bör tas till veterinären för konsekventa kontroller och observeras för förändringar i deras övergripande disposition. De kommer att reagera snabbt om något är fel eftersom deras system inte är lika robusta som större raser.

Se upp för hypoglykemi, kroniskt lågt blodsocker och ledproblem hos små hundar. Håll dem borta från allt giftigt, eftersom även mycket små mängder kan ha bestående, skadliga och till och med dödliga effekter.

Tekoppshundar är underbara husdjur för människor som bor i lägenheter eller behöver en hund med lite underhåll när det gäller aktivitet. Deras små ben gör att korta promenader tröttar ut dem, så var noga med att inte pressa dem för hårt. Ge dem massor av kram och noggrann uppmärksamhet, och du kommer garanterat att ha en liten kamrat som kommer att älska dig för gott.


Utvald bildkredit: Pikrepo

Innehåll