Topp 14 hundraser med stora ögon (med bilder)

Välj Namnet På HusdjuretDet finns en hel del anledningar till varför hundar är så söta: deras diskettiga öron, skrynkliga ansikten, plyschrockar, långa svansar ... vi kan fortsätta och fortsätta.Men låt oss inse det, folk pratar alltid om hundvalpens ögon av en anledning - deras tittare är helt oemotståndliga.Det är därför naturligt att hundar med större ögon skulle vara bland de sötaste djuren på planeten - och listan nedan kommer att göra absolut ingenting för att skingra dig från den uppfattningen.

Avdelare 5

De 14 hundraserna med stora ögon:

1.Mops

svart mops

Foto av Toshi på UnsplashMopsar verkar hela tiden hålla på med en tävling för att se vad som kan sticka ut längre, deras tunga eller deras ögon. Dessa insektsögda valpar är fåniga och lekfulla, men det är svårt att respektera dem när deras ögon verkar titta åt flera håll samtidigt.


två.Boston terrier

Boston terrier

Foto av IgorTheGoodBoy på Unsplash

Bostons är ofta förvirrade för mopsar, men deras egenskaper är inte lika framträdande. De har dock fortfarande stora ögon, och faktiskt erkänner Guinness Book of World Records för närvarande en Boston terrier som att ha de största hundögonen på planeten.


3.Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Foto av Hannah Oliver på Unsplash

Dessa valpar har inga ögon som buktar ut som mopsar eller Bostons, men det som gör att deras kikar ser så stora ut är det faktum att de är djupa och själfulla. De drar full nytta av detta faktum också, och du kan lätt förlora en hel eftermiddags låsande ögon medCavalier King Charles Spanielsitter i ditt knä.


Fyra.Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier

Foto av Mat Reding på Unsplash

Ofta förvirrad för den vanligare Jack Russell Terrier, denParson Russell Terrierhar lite större ögon. De är mörka och mystiska, och de ser ofta ut som om de bär på någon djup hemlighet - en som utan tvekan skulle få dem i trubbel om du någonsin fick reda på det.


5.chihuahua

chihuahua

Foto av Tamara Bellis på Unsplash

Det är inte nödvändigtvis detChihuahuashar stora ögon - det är bara det att de har så små jordnötshuvuden. Varje funktion i deras ansikte verkar överdimensionerad i jämförelse med deras små kupoler, men deras bugögon kommer förmodligen att dra din uppmärksamhet innan något annat gör det.


6.Beagle

beagle

Foto av Artem Beliaikin på Unsplash

DeBeagle'sögonen är inte så stora som de verkar, men när de stirrar upp på dig med en bedrövlig blick i dem, kommer du att finna dig själv maktlös att göra motstånd. De vet exakt hur de ska använda sina hundvalpögon till sin fördel - vilket är konstigt eftersom detta inte är en särskilt intelligent ras.


7.grand danois

grand danois

Great Dane från Capri23auto, Pixabay

Allt om engrand danoisär stor, så självklart är de en hundras med stora ögon! Men det är inte deras storlek som påverkar dig så mycket som deras personlighet. Grand Danois ser alltid ut som om de är på väg att ge dig en gammal visdom - men sedan inser du att det bara var en distraktion för att låta dem ta sig in i ditt knä.


8.Japansk haka

japansk haka

Bildkredit: GoranH, Pixabay

Liksom Chihuahua, denJapansk hakahar inte stora ögon så mycket som den har ett löjligt litet huvud. Effekten är dock densamma, och det faktum att deras hylsor är vända något utåt bidrar bara till deras bugögda utseende.


9.Olde English Sheepdog

Gammal engelsk fårhundvalp

Bildkredit: Rita_Kochmarjova, Shutterstock

Om du växte upp med att titta Looney Tunes, du kanske inte inser att dessa hundar har ögon alls (tills de lyfter upp luggen för att slå den där gamla vargen i munnen, alltså). I alla fall,Gamla engelska fårhundarhar mörka, djupt liggande ögon som ständigt övervakar sin omgivning efter tecken på problem (som en försändelse från ACME Corporation).


10.Basset Hounds

Basset hund

Foto av Apostolos Vamvouras på Unsplash

Basset Houndsär en annan ras vars ögon har mer personlighet än storlek. Dessa valpar med hängande ögon alltid titta nu – men det är bara ett knep för att övertyga dig om att ge dem en annan godis, eller kanske att klia sig i öronen lite mer...


elva.Sankt Bernard

Sankt Bernard

Foto av Gian Paul Guinto på Unsplash

Liksom danska,Saint Bernards har stora ögoneftersom de måste matcha resten av kroppen. Dessa enorma valpar har rika, chokladögon som kan smälta ditt hjärta med en blick - vilket är bra eftersom dessa klutsar spenderar mycket tid på att be om ursäkt för att de av misstag förstör allt i deras vägar.


12.Skotsk rådjurshund

Skotsk rådjurshund

Bildkreditering av: Jamie Hall, shutterstock

DeSkotsk rådjurshundhar en lång, spetsig näsa som slutar i två massiva bruna ögon. Ögonen kompenseras av buskiga ögonbryn och lite långt näshår som bara drar mer uppmärksamhet till dem. Hela deras utseende ger dem en visna look, som om de har funnits i århundraden och vill dela sina hemligheter med dig (som hur det faktiskt var katten som tuggade upp dina skor).


13.Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier på ängen

Bildkredit: Vera Zinkova, Shutterstock

Dessa små valparhar ögon som hoppar rakt av deras ansikten mot dig, till stor del för att de är parkerade precis under en chock av vita lockar. De är extremt smarta hundar - vissa kanske till och med anklagar dem för att vara manipulativa, med tanke på hur väl de använder sina ögon.


14.Shih Tzu

Shih Tzu

Bildkredit av: rachnelson, pixabay

Du måste ta vårt ord för den här.Om du flyttar Shih Tzu:s hår ur hans ögon, kommer du att se att han gömmer ett par massiva klot därunder. Känns som ett slöseri att ha jätteögon och bara någonsin få se sin egen lugg.

Avdelare 2

Ögonen har det

Om du är lätt att manipulera, vill du undvika de stora ögonhundraserna på den här listan till varje pris. Disciplin kommer att gå direkt ut genom fönstret när de inser hur de kan smälta ditt hjärta med bara en blick.

Återigen, är inte hela poängen med att äga en hund för att få ditt hjärta att smälta regelbundet?

Innehåll