Topp 20 korthåriga hundraser (med bilder)

Korthåriga hundar kräver lite skötsel eller bad, och det finns ett stort urval av raser som kvalificerar sig som korthåriga. Från världens mest populära ras, labradoren, till en av världens största, Grand Danois, kan du hitta allt du letar efter i en hund utan att behöva oroa dig för att behöva borsta, klippa och på annat sätt ansa det senaste tillskottet till din hund. Hem. Nedan är 20 av de bästa korthåriga hundraserna för din övervägande.
Avdelare 1

1. Italiensk vinthund

Italiensk gråhund

Bildkredit: mtajmr, Pixabay

De Italiensk vinthund är en liten sikthund och i stort sett allt med rasen är lågt underhåll. Trots deras utseende och människors förväntningar kräver de inte stora mängder träning. De är söta, sällan sång, och behöver minimalt med skötsel. De kan dock vara lite ömtåliga, så du måste vara försiktig när du hanterar dem.


2. Boston Terrier

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Boston Terrier Nations (@boston_terrier_nations)Känd som American Gentleman, den Boston terrier är en lekfull, rolig och sprudlande karaktär. Han är bra med barn, speciellt om de är villiga att lägga lite ansträngning på att leka med honom, och eftersom han är en liten ras kan han gå i stort sett överallt med dig. Trots sin lilla storlek är de förvånansvärt robusta små hundar och kommer aldrig att bli aggressiva mot sina ägare.


3. Dvärgpinscher

Dvärgpinscher

Bildkredit: Dorena, Pixabay

DeDvärgpinscherär en annan liten ras som är tuff och tålig. Min Pin kräver dock mycket motion och kräver mycket uppmärksamhet från sin mänskliga familj också. De har en bra livslängd, på cirka 13 till 14 år, och deras kombination av egenskaper gör dem till ett utmärkt val som familjehund.


4. Dalmatiner

Dalmatiner

Bildkredit: Pxhere

De Dalmatiner är lite större och denna eldstadsbo är modig, livlig och kärleksfull. De kan vara vältränade, även om deras höga träningskrav gör att de kanske inte är det bästa alternativet för en förstagångshanterare.


5. Whippet

Whippet

Bildkredit: Pxhere

De Whippet liknar i många avseenden den italienska vinthunden. Han är en sikthund, kräver inte överdriven träning, och han är en söt och kärleksfull följeslagare som också gärna sitter ensam i soffan. Var bara beredd på en otrolig vändning om han går av kopplet och han får syn på en katt eller ett litet djur som springer iväg.


6. Tysk pinscher

tysk pinscher

Bildkredit: Pxhere

De tysk pinscher är lojal, smart och kärleksfull. Och dessa egenskaper har sett honom användas för att föda upp några av de mest populära raserna i världen. Han har höga energinivåer så kommer att kräva en anständig mängd motion varje dag, men han kommer inte att kräva mycket trimning, och han kommer att fungera som en modig vakthund såväl som en fantastisk familjehund.


7. Weimaraner

weimaraner närbild

Bildkredit: Pixabay

De Weimaraner är en lekfull och ibland usel hund. Han är modig och lojal men kan vara bullrig och har en mycket hög energinivå. Så länge du har tid att försöka trötta ut honom kommer han att vara en utmärkt följeslagare för alla familjemedlemmar, och han är en ras som verkar ha en medfödd känsla för att vara snäll mot små barn.


8. Retriever

Vizsla

Bildkredit: Pxhere

De Vizsla och Weimaraner ser likadana ut, förutom att Vizsla har en vacker brun päls medan Weimaraner är en slående silver eller blå färg. Vizsla tenderar också att vara lite mindre och har lägre energinivåer. Han är mycket intelligent, lätt att träna, och han är en exceptionell sällskapshund.


9. Boxer

Boxare

Bildkredit: Pxhere

Boxare är kända för sitt distinkta ansikte, sin kärleksfulla personlighet och för att vara lite galna. De är också mycket förstående och tålmodiga med små barn och tenderar att komma överens med alla familjemedlemmar, inklusive lurviga och mänskliga familjemedlemmar. De har höga energinivåer, och du kommer att ångra dig om du inte uppfyller deras träningskrav, men de är fantastiska familjekamrater.


10. Rottweiler

rottweiler

Bildkredit: Pxhere

De rottweiler är en exceptionell vakthund, men är också en kärleksfull och omtänksam familjehund. Han är väldigt bra med barn och är en extremt lojal följeslagare som kommer att göra allt för att skydda sin familj. Han brukar vara ganska viljestark, kanske till och med lite envis, men han är också sugen på matgodis, som absolut kan användas till din fördel när det är dags för träning.


11. Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Bildkredit: Pxhere

De Rhodesian Ridgeback är tuff och lojal, men han kan ha en stark bytesdrift, efter att ha fötts upp för jakt. Han är en stor hund med måttliga energi- och motionskrav, men han är ett bra husdjur för ett par eller en individ.


12. Mastiff

Mastiff

Bildkredit: Pixabay

DeMastiffanses vara en mild jätte, som väger så mycket som 200 pounds. Trots sin storlek är han en lugn och kärleksfull hund som är bra med barn i alla storlekar och han är ett utmärkt familjedjur. Han tenderar också att plåga, snarare än att springa, även om han kan vara lekfull ibland. Det betyder att du inte behöver ta honom på extra långa promenader, men du måste se till att han får tillräckligt med motion, annars har han en tendens att gå upp mycket i vikt.


13. Grand Danois

grand danois

Bildkredit: mtajmr, Pixabay

De grand danois är en annan mild jätteras. Han kommer att behöva tidig träning, men hans lugna natur gör att han inte bara är populär bland familjer utan också populär som motiv för foton med kattungar och andra smådjur. Han kräver minimal träning och minimal träning, men han kommer att växa upp och bli en jätte av en hund, så var beredd på att tappa din soffa.


14. Chihuahua

chihuahua

Bildkredit: Pxhere

I andra änden av skalan finns det roliga och lekfulla chihuahua . Den korthåriga varianten av denna ras kräver minimal skötsel, men du bör vara beredd på att lägga ner mycket tid på att ge uppmärksamhet. Du bör också vara beredd på en liten hund med stor attityd och mycket skäll.


15. Fransk bulldogg

Fransk bulldog

Bildkredit: Pxhere

DeFransk bulldogär en annan liten ras som är populär som sällskapshund. Han är särskilt populär bland barn, behöver inte mycket motion, och de kan vara spännande och lekfulla. De är fantastiska följeslagare men var beredda att sluta och låta varje barn du passerar klappa honom.


16. Tax

Tax

Bildkredit: Pxhere

De Tax är en orädd och äventyrsälskande ras som finns i en mängd olika färger och pälslängder. De kräver en hel del motion och kommer att kräva mycket uppmärksamhet, men om du är villig att lägga tid på dig kommer de att belöna dig med sin egen kärlek och tillgivenhet.


17. Mops

Mops

Bildkredit: Pxhere

DeMopsär kärleksfull och fånig. De är en mycket populär ras på grund av denna kombination, tillsammans med det faktum att de kräver minimal skötsel och underhåll. De kan vara utsatta för extrem värme och de tenderar att snarka och väsna på grund av överavel. Du måste också rengöra deras rynkor varje vecka med en fuktig trasa.


18. Lab

Labrador

Bildkredit: Pxhere

Vad kan du säga om Labrador ? Det är den mest populära hundrasen i världen och har varit det i flera år. Labbet är kärleksfullt, tillgiven och kan vara benägen till stunder av enfald. Han har inte ett aggressivt ben i kroppen och kommer bra överens med familjemedlemmar i alla åldrar. Han kräver lite motion, men ansträngningen är väl värd belöningen, och denna ras är mycket lätt att träna, därav deras regelbundna användning som tjänstehund.


19. Jack Russell

Jack Rusell Terrier

Bildkredit: Pxhere

De Jack Russell är en liten ras med ett stort hjärta. De föddes ursprungligen upp som rattrar och även om de har minimala skötselkrav, har de enorma träningskrav. De är ett bra komplement till en aktiv familj, men var beredd att investera i massor av leksaker som din Russell kan tugga på eller tappa husgeråd.


20.Beagles

Bildkredit: Pxhere

De Beagle är en glad och aktiv hund. De är dofthundar och när de väl har en doft i näsan är det väldigt svårt att ta deras uppmärksamhet från den. De kräver mycket motion men är utmärkta familjehusdjur som är väl värda investeringen av tid och energi.

Avdelare 3

Att välja en korthårig hundras

Detta är verkligen toppen av det korthåriga isberget och det finns många andra hundraser som är kända för att ha kort hår och som är lätta att ta hand om. Oavsett om du vill ha låg energi eller aktiv, omtänksam eller distanserad kan du hitta det du söker i listan ovan och i andra korthåriga hundraser.


Utvald bildkredit: officeinteractive0, Pixabay

Innehåll