Topp 25 hundraser med låg fällning

Välj Namnet På HusdjuretÄven om det inte finns något sådant som en riktigt allergivänlig hund, är det ett faktum att vissa raser fäller mycket mer än andra. Vissa, som Husky och Retriever, verkar lämna en stadig ström av hår efter sig vart de än går. Andra, som de 25 raserna som vi har listat nedan, fäller väldigt lite eller inte alls och kan bli fantastiska husdjur även för de som är allergiska mot hundar. bichon frisé1. Bichon Frisé

Dvärgschnauzer som står på stranden

Bildkredit: Eudyptula, ShutterstockVänlig och lojal, denna lilla hund är lätt att träna. Det är vanligt att ägare håller dem trimmade, vilket är ett förvånansvärt enkelt sätt att underhålla sin päls. Grooming är viktigt, eftersom, utan regelbunden borstning, den Bichon kommer att bli tovig och knuten.


2. Dvärgschnauzer

pudelkräm

Bildkredit: ClarissaBell, Pixabay

De Dvärgschnauzer är en brukshund. Han upprätthåller en del av denna aktivitetsnivå, vilket kräver en hel del motion, men han borde inte kräva regelbunden soning. Deras hår växer dock kontinuerligt, så detta är en annan ras som kommer att kräva en regelbunden klippning.
3. Pudel

Jätteschnauzer

Bildkredit: Tuan Nguyen, Pexels

Oavsett om det är leksak, miniatyr eller standard Pudel behöver grooming runt en gång i veckan för att alla men eliminera utsöndring och förhindra allergiska reaktioner. De är lätta att träna och de har inte den där hunddoften som vissa andra raser är benägna att få.

Se även: Bästa borstar för pudlar


4. Jätteschnauzer

Vit Havanese Närbild

Bildkredit: Eliska Zeiskova, Shutterstock

DeJätteschnauzerhar ett distinkt ansikte och har använts som tjänstehund och polishund över hela världen. Han är lojal och kommer att vara en fantastisk vakthund samtidigt som han lider av minimal utgjutning.


5. Havanais

hundras shih tzu _ncikname_shutterstock

Bildkredit av: DMCA, Pxfuel

De Havanais är en liten liten hund som är mycket vänlig och tillgiven. Han är ett bra husdjur för familjer med små barn eftersom de, trots att de är fästa vid sina ägare, har ett livligt och trevligt, roligt uppträdande.


6. Shih Tzu

portugisisk vattenhund i skogen

Bildkredit: Ncikname, Shutterstock

De Shih Tzu är en mycket populär liten hundras. Han är populär bland seniorer såväl som familjer och är en annan vänlig och lojal följeslagare. Hans hår kommer bara att falla av när det borstas eller om det går sönder.

Du kanske också gillar: Bästa handdammsugaren för djurhår — Recensioner & toppval


7. Portugisisk vattenhund

West Highland White Terrier

Bildkredit: Brook Robinson, Shutterstock

Du kanske inte ser för många av denna ras, men den Portugisisk vattenhund har en liknande päls som pudelns. Han kräver regelbunden skötsel, men han fäller sig inte, så han borde vara lämplig för alla hem och alla ägare.


8. West Highland Terrier

Skotsk terrier som står på stenar

Bildkredit: Dora Zett, Shutterstock

DeWest Highland Terrierär en pigg och vänlig liten hund. Han behåller en del av sitt bytesdrift, så han kan vara benägen att jaga små hundar, men han kommer inte att fälla många hårstrån på dina möbler. Han har en dubbel päls, så Westie kräver regelbunden grooming.


9. Skotsk terrier

Yorkshire terrier

Bildkredit: Pavel Shlykov, Shutterstock

Deskotsk terrier, eller Scottie, är en lojal och tålig hund, tack vare sin uppväxt i det skotska höglandet. Förutom att vara en låg fällare, kräver han inte lika mycket skötsel som några av de andra raserna på denna lista.


10. Yorkshireterrier

liten malteser

Bildkredit: Pezibear, Pixabay

De Yorkshire terrier är liten och energisk. Han är livlig och modig. Han är också hängiven sin ägare och han kommer inte att fälla. Faktum är att han ibland beskrivs som hypoallergen.


11. maltesiska

Basenji

Bildkredit: Pezibear, Pixabay

De Maltesisk terrier har en vacker, vit päls och han är artig nog att han inte låter den ligga på huset. Han är ett mycket kärleksfullt husdjur och är också full av energi och karaktär, vilket gör honom till en utmärkt sällskapshund.


12. Basenji

Bildkredit: Christina, Pexels

DeBasenjiär en afrikansk jakthund. Han är mycket intelligent och svarar bra på regelbunden och konsekvent träning, men anses inte vara en för förstagångsägare eftersom han trots dessa egenskaper kan vara svår att träna.


13. Coton de Tulear

Irländsk vattenspaniel

Bildkredit: Tjej från Tulear, Pixabay

DeCoton de Tulearhar verkligen en kappa som bomull. Han åtnjuter inte bara mänskligt sällskap utan kräver det positivt. Han är bra på att lära sig knep, han har vanligtvis ett mycket glad uppträdande och hälsar gärna alla på hans väg.


14. Irländsk vattenspaniel

afghansk hund

Bildkredit: Pxhere

De Irländsk vattenspaniel är en typisk spaniel i många avseenden. Han är vänlig och hängiven sina ägare. Han är också livlig och energisk. Och han älskar vatten. Hans päls behöver regelbunden skötsel, men han fäller mindre än de flesta andra raser.


15. Afghansk hund

Lagotto Romagnolo

Bildkredit: Afghansk hund av Capri23auto, Pixabay

Du kanske blir förlåten när du tittar på den uppmärksammaAfghansk hund, för att de föreställt sig att deras hår skulle vara nedskräpat runt hela huset. I sanning tappar de dock väldigt lite, men de kräver regelbunden skötsel och de behöver mycket motion.


16. Lagotto Romagnolo

Lhasa Apso

Bildkredit: Cemmerton, Pixabay

DeLagotto Romagnoloär en annan ras med hår som liknar en pudel, och i det här fallet är det en positiv egenskap eftersom det betyder att de fäller väldigt lite. De kräver enstaka trimning men är mindre underhåll än pudeln.


17. Lhasa Apso

Bildkredit: SubertT, Shutterstock

Trots sin ringa storlek ärLhasa Apsoföddes ursprungligen upp som en vakthund och användes för att skydda kloster och palats i Himalaya. De klarar av kylan, faller inte och de älskar snabba promenader och lek.


18. Cairn Terrier

bedlington terrier hund

Bildkredit: Olga Ovcharenko, Shutterstock

DeCairn Terrierär en annan skotsk terrier som finns på vår lista över lågutgjutande hundar. Inte bara sitter hans päls stadigt på ryggen, utan Cairns päls avvisar också vatten och kan ändra färg under hela livet.


19. Bedlington Terrier

Mjuk belagd Wheaten Terrier i skogen

Bildkredit: No-longer-here, Pixabay

DeBedlington terrierkan misstas för ett lamm. De älskar lektid och regelbundna promenader. Deras lockiga hår kräver regelbunden borstning för att förhindra mattning, men bara enstaka trimning, och det lämnar sällan ett hår efter sig.


20. Mjuk belagd Wheaten Terrier

Tibetansk terriervalp

Bildkredit: furry_portraits, Pixabay

DeMjuk belagd Wheaten Terrierär en lekfull och kärleksfull terrier med mycket energi och lust att jaga och springa runt. Han är bra med barn såväl som vuxna och hans päls, som är vetefärgad (därav namnet), kommer att sitta stadigt på ryggen.


21. Tibetansk terrier

Bryssel griffon

Bildkredit: Tomislav Stajduhar, Shutterstock

De Tibetansk terrier ser ut som en fällande mardröm, men i verkligheten fäller denna buddhistiska följeslagare, som också användes som vallhund, minimalt. Han kräver dock regelbunden skötsel.


22. Bryssel Griffon

Kerry Blue Terrier i en vårträdgård

Bildkredit: otsphoto, Shutterstock

DeBryssel Griffonhar ett mycket unikt utseende. Han är ett populärt familjehusdjur på grund av sin kärleksfulla och söta natur, men han kan också vara en bra vakthund och uppmärksamma sin familj på främlingar och oväntade besökare. Bryssel Griffon fäller knappt något hår.


23. Kerry Blue Terrier

havanesisk kinesisk crested

Bildkredit: Colin Seddon, Shutterstock

De Kerry Blue Terrier var en mångsidig hund som användes för vallning, bevakning och jakt på skadedjur. Hans lockiga hår liknar människohår och han fäller sällan. Trots att han har en svart päls när han föds, kommer Kerry Blue att bli blå när han är ungefär två.


24. Chinese Crested

Mini Labradoodle valp på gräs

Bildkredit: Pikist

Den hårlösa Chinese Crested fäller uppenbarligen inte mycket, för han har inte mycket att fälla. Men även Powderpuff-varianten av denna ras tenderar att hålla i håret. Men han är känslig för kyla.


25. Labradoodle

Avdelare 5

Bildkredit: Danii Brown Photography, Shutterstock

DeLabradoodleär en hybridras som kombinerar pudel och labrador. Han har studs som sin labradorförälder, men pudelns låga fällande natur, och det är denna kombination som har hjälpt till att göra honom till en av de mest populära raserna.

Lågt fällande hundar

Låg håravfall behöver inte nödvändigtvis betyda inget hår eller ens kort hår. Du kan hitta små och stora raser, de med rakt hår och de med lockigt, och listan ovan ger dig ett stort urval så att du kan hitta en familjekamrat, en brukshund eller en månghundshund som kan tjäna alla dessa fungerar utan att kräva att du följer honom med en sopborste.

    Relaterad läsning: 18 små hundraser som inte fäller

Utvald bildkredit: JACLOU-DL, Pixabay

Innehåll