Topp 6 hundraser med bärnstensfärgade ögon

Välj Namnet På HusdjuretDet finns en vanlig myt att bärnstensögda hundar har mer aggressiva personligheter. Men färgen som ögonen uppvisar har inget med att göradin hunds temperament. Vissa hundar med bärnstensfärgade ögon som skarpt kontrasterar färgen på deras päls kan vara lite häpnadsväckande, vilket kan få vissa människor att känna sig skrämda när de låser ögonen med en av dessa hundar.De 6 bästa hundraserna med bärnstensfärgade ögon:

1.Bluetick Coonhound

Bluetick Coonhound

Bildkredit: Pixabay

Du kan inte låta bli att lägga märke till deras bärnstensfärgade ögon och buskiga ögonbryn när du tittar på deras ansikte.Denna rasär smart och tycker om en bra jakt. De älskar tillgivenhet och uppmärksamhet och blir mycket hängivna sina ägare. När de blir uttråkade kommer Bluetick att yla sorgligt.

Uppfödda för jakt, dessa hundar behöver mycket motion och klarar sig bra med agility och spårningssporter. Ändå älskar de en middagslur, så länge deras ägare är i närheten. Du måste titta på den här rasen eftersom de har ett bytesdrift som kan få dem i problem om de inte ges rätt träning och övervakning.

Rolig fakta: De är bra problemlösare och kan till och med upptäcka kalla spår vid spårning.
två.Tax

Svart och brun tax

Bildkredit: PickPik

Denna vänliga rasär pigg och nyfiken, vilket gör dem till en idealisk hund för familjer . De föddes upp för att följa ett spår utan att bli distraherade, så de kan verka som att de ignorerar dig, men i själva verket försöker de förmodligen bara komma på något.

Deras pigga, bärnstensfärgade ögon lämnar ingen tvekan om deras intelligens, och de svarar bra på belöningsbaserad träning. Om de inte förses med tillräcklig motion kan de dock bli överviktiga, vilket inte är optimalt för deras kroppstyp och kan orsaka en mängd hälsoproblem.

Rolig fakta: De kommer ursprungligen från Tyskland, där dejagadegrävlingar.


3.Pitbull terrier

Pitbull terrier

Bildkredit: Pikrepo

Det är inte bara deras ögon men också uttrycket påPitbullsansikte som kan verka skrämmande för vissa individer. I verkligheten är de milda och roliga. Som med många raser, om de inte får ordentlig träning och socialisering, kan de utveckla beteendeproblem.

Pitbulls är mycket träningsbara och svarar bra på sina ägare när ett band har bildats. De tenderar att vara mer aggressiva mot andra hundar eftersom de kan bli överbeskyddande mot sina familjer. Kraftig träning är idealisk för att förhindra att de blir uttråkade, vilket kan leda till att de inte beter sig. Hundsporter som dockdykning och agility är bra möjligheter för denna ras.

Roliga fakta: Pitbulls får en dålig rap eftersom de är uppfödda för tjur- och björnbete.


Fyra.Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever Blond

Bildkredit: PxHere

Ögonen hos enChesapeake Bay Retrievervisa upp sin vänliga och tillgivna natur. De är anmärkningsvärda jakthundar och ta sitt jobb på allvar. De har en chokladbrun päls som kompletterar deras bärnstensfärgade ögon.

Chessies är en atletisk hund av naturen och behöver en hel del motion och gillar framför allt alla utomhusaktiviteter, som vandring och simning. De är inte lika vänliga mot främlingar som andra retrievers, och de är mer beskyddande mot sina familjer. I det avseendet är de idealiska vakthundar.

Rolig fakta: Deras päls är vattentät, vilket gör dem perfekta för fågeljakt.


5.Weimaraner

Weimaraner

Bildkredit: Pixabay

Du kan inte låta bli att lägga märke tillWeimaranersbärnstensfärgade ögon inramade av långa sammetslena öron i ett intelligent ansikte. Denna silvergrå ras är perfekt för familjer eftersom de älskar barn och är milda och tålmodiga med dem. De behöver en familj som är engagerad i att ge dem massor av motion som kommer att hålla dem friska och lyckliga. De springer hellre än går, så de kan sträcka på benen och frigör mer energi.

Weimaraners är intelligenta och kräver konsekvent och kreativ träning eftersom de har ett eget sinne och föredrar att vara självständiga. Det tar inte lång tid för dem att ta reda på hur man låser upp en grind eller flyr en inhägnad, och de trivs inte med att bo i en lägenhet.

Rolig fakta: På grund av sin intelligens kallas de ibland för hunden med den mänskliga hjärnan.


6.Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacks spelar en tennisboll

Bildkredit: boumapetrovice, Pixabay

När du träffar en av dessa hundar kan du säga att de är tillgivna och ivriga att behaga.Rhodesian Ridgebackshar vackra bärnstensfärgade ögon som matchar deras päls nästan perfekt. Historiskt sett spårade de lejon men dödade aldrig sitt byte. De är snabba och atletiska och kräver måttlig träning som långa promenader eller att delta i hundsporter.

Ridgebacks blir hängivna sina ägare och måste inkluderas i familjeaktiviteter för att förbli lyckliga. Även om de kan vara viljestarka, kommer tålmodig men ändå fast vägledning att hjälpa dem att utvecklas till idealiska följeslagare. Andra hundar i hushållet kommer att ge dem sällskap, men om det finns för många hanhundar kan det uppstå dominansproblem.

Rolig fakta: Deras namn kommer från håret som löper längs deras ryggrad och växer i motsatt riktning jämfört med resten avderas päls.

Avdelare 2

Slutsats

Det finns många hundraser som kan ha bärnstensfärgade ögon, även om det beror på den dominerande genen de får om den manifesterar sig. Med renrasiga hundar finns det regler om vadögonfärgerär acceptabla att listas som renrasiga. Vissa hundar kan födas medblåa ögonsom ändras till bärnsten när de mognar. Du kommer att upptäcka att hundar med bärnstensfärgade ögon har samma personligheter som hundar med blå eller ljusbruna ögon.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll