Wire Fox TerrierHöjd: 14-15 tum
Vikt: 13-20 pund
Livslängd: 13 – 14 år
Färger: Vitt, vitt och svart, vitt och brunt, tricolor
Lämplig för: Hus med gårdar, sällskap, familjer med äldre barn
Temperament: Roligt, lekfullt och smart

Wire Fox Terrier är en robust, kortryggad jakthund . Den har en mestadels vit päls med mörka runda ögon. Den har små triangelformade öron som fälls framåt och en kort svans som står upprätt. Den har en lång nosparti med skägg och ögonbryn.

Wire Fox Terrier började på 1700-talet. Det är mestadels vit färg som gör det lättare att se under en jakt, och det är ingen röd färg tillåten, så det misstas inte för en räv. American Kennel Club erkände Wire Fox Terrier som en unik ras 1985. Innan dess var den en favorit hos kung Edward VII och har medverkat i flera tv-program och filmer.

Avdelare 1Wire Fox Terrier-valpar – vad du bör veta innan du köper...

Wire Fox Terrier valp

Bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar Wire Fox Terrier-valpar?

Wire Fox Terrier kostar vanligtvis mellan 00 och 00. Priset kan variera dramatiskt beroende på din plats, tillgången på föräldrar och uppfödarens kvalitet. Bättre uppfödare kommer att kontrollera valpen för genetiska defekter, vilket kan kosta extra. Kunskapen och förmågan att avla fram vissa defekter kan också höja priset på din hund. Om du vill skaffa avelsrätt eller utställningshund kan du räkna med att betala betydligt mer. Om kostnaden är ett problem rekommenderar vi att du kollar de lokala djurhemmen, eftersom dessa hundar ofta kan hittas där till ett reducerat pris.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Wire Fox Terrier

1.Wire Fox Terrier och Smooth Fox Terrier var en gång en ras som existerade sedan mitten av 1700-talet.

två.Wire Fox Terrier jagar instinktivt småvilt från sina hålor.

3.Wire Fox Terriers popularitet växte när de spelade i sex Thin Man-filmer.

Foxterrier som står i en gräsbevuxen field_kellymmiller73_shutterstock

Kredit: Kellymmiller73, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Wire Fox Terrier

Wire Fox Terrier har en optimistisk personlighet och är mycket tillgiven. Den har massor av energi och är självständig nog att utföra uppgifter på egen hand och blir inte alltför upprörd om du lämnar dem ifred en kort tid. Den har en omättligköra för att jagaoch kommer att jaga trädgårdsdjur med hård beslutsamhet.

Wire Fox Terrier är också mycket intelligent och lätt att träna, men den har en låg tröskel för tristess och kan vara destruktiv om den inte får någon uppgift att utföra. Konstant mental och fysisk stimulans är det bästa försvaret mot tristess och hjälper dig att knyta bättre kontakt med ditt husdjur.

Är dessa hundar bra för familjer?

Wire Fox Terrier är ett perfekt familjedjur. De kan vara lite för nervösa för att tillåta barn utan tillsyn, men äldre barn upp till äldre kommer att upptäcka att de är fantastiska följeslagare som är roliga, ivriga att behaga och skyddande.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Wire Fox Terrier kommer att kräva avsevärd socialisering tidigt i livet för att vänja dem vid andra husdjur, speciellt om de är betydligt mindre. Deras bytesdrift är svår att ta bort, och professionell hjälp från valpklasser eller skolor för husdjursträning kan behövas.

Toy Fox Terrier i gräs

Bild: Pikist

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Wire Fox Terrier

Här är några viktiga saker att tänka på innan du köper en Wire Fox Terrier.

Mat & Diet Krav

Wire Fox Terrier kräver ett torrfoder av hög kvalitet som standard för hundar som ger en balanserad måltid och hjälper till att hålla tänderna rena. Vi rekommenderar en mat med kyckling, kalkon eller lamm som den första ingrediensen, och du bör också se massor av frukt och grönsaker som morötter, broccoli och blåbär listade bland ingredienserna. Undvik mat med mycket kemiska ingredienser eller konserveringsmedel.

Övning

Wire Fox Terrier är en mycket aktiv hund som kommer att kräva en betydande mängd regelbunden motion. Den tycker om långa promenader men att jaga bollar och spela apport är också bra sätt att bränna bort överflödig energi och hålla ditt husdjur i form och frisk.

Trådhårig Foxterrier kisar i solen

Bildkredit: Kozlik, Shutterstock

Träning

Wire Fox Terrier kan vara ganska envis när den vill något eller inte vill något, men de är vanligtvis ivriga att tillfredsställa sina ägare och njuta av mental stimulans , så de är inte svåra att träna för att göra nya trick. Positiv förstärkningsträning med mycket beröm och godsaker när de lyckas är den bästa metoden. Att hålla dina träningspass på samma längd och hålla dem vid samma tid varje dag är också avgörande för framgång. Hundar är väldigt rutinbaserade djur och att hålla träningspass på ett schema hjälper dem att förstå vad du förväntar dig av dem.

Grooming✂️

Wire Fox Terrier kräver kontinuerlig borstning för att hålla pälsen fri från trassel och mattor. Utställningshundar kommer sannolikt att behöva professionell trimning, men även icke-utställningshundar kommer att kräva klippning för att hålla pälsen hanterbar. Naglar kommer också att behöva klippas varje månad, och öronen kommer att behöva rengöras varje vecka för att förhindra infektion och lukt. Om du börjar tidigt kan du träna dem så att du kan borsta tänderna, vilket kan bidra till att minska risken för tandsjukdomar, men se till att du bara använder en doggy tandkräm när du gör det.

Hälsoförhållanden

Tyvärr ser renrasiga hundar som Wire Fox Terrier allvarligare sjukdomar än blandraser, och vi kommer att ta en titt på några av de vanligaste problemen den kan möta i det här avsnittet. Avsnittet Mindre tillstånd handlar om sällsynta eller icke-livshotande sjukdomar. Avsnittet Större tillstånd handlar om vanliga sjukdomar och allvarliga sjukdomar.

Mindre förhållanden
  • Höftdysplasi

Höftledsdysplasi är ett annat tillstånd som drabbar en mängd olika hundar och är den främsta orsaken till hälta hos hundar. Höftdysplasi överförs vanligtvis genetiskt och gör att höftskålen bildas felaktigt. Den felaktigt utformade leden tillåter inte ledbenet att röra sig smidigt, vilket gör att såväl benbenet som höftleden slits ner snabbt. En hög aktivitetsnivå och övervikt kan öka hastigheten med vilken sjukdomen fortskrider. Symtom inkluderar svårigheter att resa sig från viloställning, en svajande grind, smärta och stelhet. Behandlingar inkluderar glukosamintillskott samt annan medicinering, viktminskning och operation.

  • Wobblers Gate

Wobblers Gate är ett tillstånd som påverkar nacken. Det ses vanligtvis hos stora hundar men kan också förekomma hos mindre hundar som Wire Fox Terrier. Wobblers syndrom drabbar vanligtvis hundar före tre års ålder, och symtomen inkluderar svårigheter att röra huvudet samt okoordinerade bakben. Vissa hundar kan också lida av svåra nacksmärtor. Antiinflammatoriska läkemedel kan hjälpa, och operation kan behövas.

Allvarliga förhållanden
  • Grå starr

Grå starr är en sjukdom som drabbar många hundraser såväl som människor, och den gör att ögats lins blir allt grumligare tills hunden inte längre kan se. Om den lämnas obehandlad, grå starr kan göra att linserna lossnar, vilket leder till glaukom och blindhet. Symtom på grå starr inkluderar en blågrå nyans på linsen. Medicinering och kirurgi är de bästa behandlingarna för grå starr.

  • Luxating Patella

En luxating patella är när armbågen blir ur led på grund av sträckning av patella ligament som håller dem på plats. När armbågen blir ur led oftare sträcker ligamentet mer, vilket förvärrar tillståndet. Många hundar kan leva ett normalt liv med sjukdomen, men det ökar risken för trasiga ligament och andra problem senare i livet. I vissa fall kan operation korrigera patellaluxation.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Wire Fox Terrier är en av de sällsynta raserna där honan är något högre än hanen, medan hanen är något mer tillgiven. Annars är det inte så stor skillnad mellan de två.

Avdelare 3

Sammanfattning

Wire Fox Terrier är ett utmärkt val för stora hem med en inhägnad trädgård och barn över fem år. Den kan vara viljestark och envis, men den är också lätt att träna och ivrig att behaga. Du kanske vill hålla dem borta från små djur och spädbarn, men de är en lojal och skyddande följeslagare för vuxna.

Vi hoppas att du har njutit av att läsa vår fördjupade titt på Wire Fox Terrier, och den har väckt ditt intresse nog att du kommer att överväga att skaffa en. Om vi ​​har hjälpt dig att hitta ditt nästa husdjur, vänligen dela denna Wire Fox Terrier kompletta guide på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: Astrid Mai, Shutterstock

Innehåll