Hundlådor av tråd kontra plast: Vad är skillnaden?

Välj Namnet På HusdjuretOm det är dags att skaffa en ny låda till din fyrbenta vän, kan du slitas mellan en hundlåda av plast eller ståltråd. I den här guiden kommer vi att gå igenom alla skillnader och fördelar och nackdelar med båda typerna av lådor. När du är klar med att läsa borde du ha en mycket bättre koll på vad du behöver och varför!Avdelare 1Wire Dog Crate Översikt

trådvikbar hundlåda

Bildkredit: WhyNot, Pixabay

En hundlåda med ståltråd kan komma i en mängd olika storlekar, och den har mycket stora ytor för en hund att se igenom. Trådlådan är ett mer öppet sätt att hålla din hund fast genom att den låter dem se världen omkring sig. Trådlådor har i allmänhet en plastbotten som du kan ta ut och rengöra. Trådkanterna på lådan är en tjock tråd, och de är målade med en slät finish. Du bör alltid inspektera en vajerlåda för att se till att den är välbyggd, men du bör inte ha problem med att vajern skadar din hund på något sätt.

Storlekar

Trådhundlådor varierar i storlek. De vanligaste modellerna sträcker sig från 24 tum upp till cirka 54 tum. Beroende på storleken på din hund måste du ändra storleken på din låda. Om du köper en valp av stor ras, kommer du att vilja välja den större lådan för att se till att de har utrymme att växa in i den.Stilar

De flesta trådlådor är relativt vanliga rektangulära former med ett tråg av plasttyp i botten. Lådan har vanligtvis en dörr framtill som kommer att ha en eller flera spärrar för att hålla din hund säker. Det finns några trådlådor på marknaden som erbjuder en fleecekudde på botten. De flesta lämnas tomma för ägaren att placera leksaker, sängkläder etc. inuti lådan.

Bärbarhet

Trådlådor är tunga helt enkelt för att de är gjorda av tråd. Vissa modeller finns på hjul, men de kommer att kosta en hel del mer. En fantastisk sak med trådlådor är att de vanligtvis är hopfällbara och kan förvaras snabbt och enkelt.

hundlåda

Bildkredit: Parilov, Shutterstock

Prissättning

Beroende på lådans kvalitet och funktioner kan du spendera allt från upp till 0. Majoriteten av trådlådor kommer att falla i prisklassen 0-0.

Fördelar
 • Utmärkt synlighet för hunden
 • Lätt att städa
 • Lätt att förvara undan
 • Säker och hållbar
Nackdelar
 • En hund kanske inte känner sig lika bekväm eller säker
 • Hunden kan skälla och tigga om att få komma ut eftersom den kan se allt som händer
 • Tung

avdelare 9

Översikt över hundlåda i plast

hund i hårdplastlåda

Bildkredit: Budimir Jevtic, Shutterstock

En hundlåda i plast hjälper till att skapa en utmärkt hålaliknande miljö för din hund. Synligheten för hunden på en plastlåda är mycket mindre än den är på trådlådan, men det kan vara bra. Plastbackar är lätta att flytta runt och fungerar för både små och stora hundar. En plastlåda har vanligtvis en dörr framtill som kommer att ha en eller flera spärrar på den.

Storlekar

Plastbackar finns i exakt samma storlekar som trådlådor. Eftersom plastlådorna kan kännas lite mer inneslutna än en trådlåda, se till att du får en storlek som passar din hund.

Stilar

De flesta plastlådor har samma stil. De ger begränsad sikt men en tröstande hålaliknande miljö för din hund. Om din hund kämpar med ångest eller om du reser till ett nytt område och inte vill göra din hund upprörd, kan plastlådan fungera mycket bra. Plastlådor är vanligtvis inte vikbara som trådlådorna; dock kan de i allmänhet tas isär när du är klar med dem.

Bärbarhet

Hundlådor i plast är mycket lättare än hundlådor med tråd. Du kommer inte ha några problem att flytta din plastlåda till en annan plats i ditt hem. Om din hund är mindre kan du använda plastlådan som bärare för resor till veterinären eller parken. Plastlådan lägger inte särskilt mycket vikt när man bär runt en liten hund.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av One stop labrador djuraffär (@stive_j65)

Prissättning

Plastlådor kan kosta allt från till hundratals dollar. För det mesta kommer priset på hundlådan i plast att variera beroende på storleken du köper.

Fördelar
 • Lämplig för hundar som blir oroliga när de tittar ut
 • Skapar ett hålaliknande hem för en hund
 • Bra för resor
 • Lättviktig
 • Lätt att flytta runt
 • Lätt att skölja ur och rengöra
Nackdelar
 • Mindre luftflöde
 • Kan kännas begränsande
 • Kan hålla lukt över tid

Avdelare 3

Vilken ska jag skaffa?

Som du kan se av informationen finns det både positiva och negativa egenskaper med tråd- och plastburar för hundar. Att välja vilken som är rätt för ditt djur beror på några nyckelfrågor. Här är de saker du bör tänka på innan du väljer vilken låda som fungerar för dig och din familj:

Hundens personlighet

Kommer din hund att sitta i sin låda, stirra på dig och skälla? Är din hund ett djur som gillar att se allt som händer och inte missa en minut av händelserna? Du måste överväga din hunds personlighet och hur det kommer att påverka lådan som du behöver köpa. Ett knep det därmånga hundägare kommer att använda är en filt över en trådbur.

Om du tycker att plasten är för begränsande för din hund men tråden är för öppen, kan du lägga en lätt filt över toppen av trådlådan. Filten hjälper trådburen att kännas mer innesluten när det behövs, men du kan enkelt ta bort den utan att behöva köpa en helt ny låda.

plastlåda

Bildkredit: Olena Yakobchuk, shutterstock

Hundstorlek

Generellt sett klarar sig mer rejäla hundar bättre i trådlådor. Trådlådor känns större än plastlådor. Även om små hundar kan använda en trådlåda och stora hundar kan använda plast, om du har en valp av stor ras, kommer du att vilja undersöka alternativen för trådlådan.

En annan sak att tänka på är att i kallare klimat kommer en plastlåda att hjälpa till att hålla din lilla hund lite varmare. Detsamma kan sägas i varma klimat, där att lämna en stor hund i en plastlåda kan få dem att känna sig lite överhettade. Naturligtvis kommer detta att bero på platsen för lådan, men det är något som bör övervägas.

Rengöring

Både tråd- och plastboxar för hundar kan rengöras relativt enkelt. Det enda problemet som du kan stöta på är att plastlådor tenderar att hålla lukten efter ett tag. Om din hund är utsatt för olyckor, kanske du vill överväga en trådlåda. Om du behöver byta ut plastbottenbrickan i en trådlåda är det mycket bättre än att behöva byta ut en hel låda.

hundlåda

Bildkredit: kelseyny, Shutterstock

Bärbarhet

Om anledningen till att du köper en låda är så att din hund har ett utrymme i ditt hem som kommer att betraktas som deras sovrum, så är en trådlåda bara bra. Men om du behöver något som fungerar mer som bärare eller fungerar för resor, är plastlådan ett bättre alternativ. Plastbehållare är lättare och lättare att flytta runt. Trådlådan är väldigt lätt att fälla ihop, men det hjälper inte så mycket om du är på resande fot och behöver fälla ihop och fälla ut lådan kontinuerligt.

Slutsats

Det finns ingen riktig vinnare när det kommer till en plastlåda kontra trådlåda. Många hundägare tycker att de har flera lådor för sina husdjur. Se till att du noga överväger din hunds storlek och avsedd plats för lådan innan du köper en. Dessutom, om din hund verkar vara lite av en Houdini, se till att du får en låda med spärrar som är säkra och svåra att bryta sig ur. Oavsett vilken låda du köper, se till att din hund älskar det och känns som om de är bekväma och hemma inuti.


Utvald bildkredit: WilleeCole Photography, Javier Brosch, Shutterstock

Innehåll