Kabelanslutet vs trådlöst elektriskt hundstaket: Vilket är bättre?

Välj Namnet På HusdjuretHundar älskar att springa, vilket är en del av deras natur. Men det går inte att lita på att alla hundar springer runt utan koppel. Det är därför miljontals hundägare vänder sig till staket för att hålla sina hundar säkert inneslutna när de leker runt på gården.Traditionella trä- och kedjelänkstaket är alltid de bästa alternativen, men vad gör du om du inte lagligt kan bygga ett staket? Tack och lov finns det alternativ för hundägare som kanske inte har förmågan eller den ekonomiska förmågan att ha ett traditionellt staket: osynliga staket.Osynliga stängsel, även kallade elstängsel, är staket som är helt osynliga för ögat men arbeta med ett system för att hålla din hund på din fastighet. Osynliga stängsel är antingen trådbundna eller trådlösa system. Om du inte är säker på vilket system som är rätt för dig, här är en guide till trådbundna och trådlösa stängsel.

Avdelare 8

Trådbundna hundstängsel

Vad är ett trådbundet staket och hur fungerar det?

TILL trådstängsel är en typ av elektriskt hundstängsel som är osynligt för blotta ögat. Tråden placeras under jord och längs kanten av din fastighet. Stängselsystemet levereras med ett statisk stimulerande chockhalsband som tränar din hund var stängslet är och en basenhet som styr stängslet och halsbandet, som kan kopplas in i eller utanför. Detta ger din fastighet ett helt osynligt staket samtidigt som din hund hålls säkert innesluten.Fördelar med trådbundna staket

Trådbundna elstängsel har många fördelar, särskilt om din fastighet inte lagligt kan ha ett staket. De kan springa längs din fastighets gränser med små eller inga avståndsbegränsningar, vilket ger din hund tillgång till hela gården. En annan stor fördel med ett trådanslutet stängselsystem är att stängslets basenhet är byggd för att klara tufft väder, så den kan kopplas in praktiskt taget var som helst.

Hundlängtan

Alexas_Photos, Pixabay

Problem med trådbundna staket

Det största problemet med trådbundna staket är samma anledning till att de är perfekta för vissa fastigheter: den trådbundna delen måste begravas för att förhindra att tråden skadas. Detta kan vara ett stort projekt om din fastighet är stor. Det andra stora problemet med trådstängsel är att du kanske måste böja eller kapa tråden för att passa under uppfarter eller träd, så det kan bli ett mycket större jobb än vad som ursprungligen planerats.

Fördelar
 • Alternativ till traditionellt staket
 • Går längs fastighetsgränser utan avståndsbegränsning
 • Basenheten kan fungera inomhus eller utomhus
Nackdelar
 • Behöver grävas ner för att förhindra skador
 • Kan bli kostsamt att installera under jord beroende på fastighet

Avdelare 1

Trådlösa hundstängsel

Vad är ett trådlöst staket och hur fungerar det?

TILL trådlöst staket liknar ett trådbundet stängsel, förutom att det använder en trådlös räckvidd från en basenhet istället för ett underjordiskt trådsystem. Området i sig är ett cirkulärt område, så det kan täcka större delen av din egendom. Annars fungerar den på samma sätt genom att den har ett statiskt stimchockhalsband som tränar din hund där gränsen går och en basenhet som styr halsbandet.

Fördelar med trådlösa stängsel

Precis som trådbundna staket är trådlösa staket bra om du inte lagligt kan sätta upp ett staket för din hund. De är enkla att installera eftersom de inte kräver grävning och fungerar helt på en trådlös signal . På grund av att de är helt trådlösa kan de justeras för att passa de flesta fastigheter eller vissa områden.

Valp som leker

Bildkredit: Valp som leker av jklugiewicz, Pixabay

Problem med trådlösa stängsel

Det största problemet med trådlösa stängsel är deras tillförlitlighet: om det trådlösa stängslet tror att din hund har passerat gränsen eller inte fungerar, kan det av misstag chocka din hund. En annan potentiell oro är med basenheten, som kan endast pluggas in på grund av bristande väderbeständighet. Slutligen är serien gjuten i en cirkulär form, så att den inte helt täcker din fastighets linje. Detta kan vara särskilt olyckligt om din fastighet är stor och utbudet är för litet.

Fördelar
 • Alternativ till traditionella staket
 • Enkel installation och ingen grävning krävs
 • Lätt att justera räckvidden
Nackdelar
 • Kan inte fungera och oavsiktligt chocka din hund
 • Basenhet endast inomhus
 • Trådlös räckvidd kanske inte täcker hela fastigheten

Avdelare 4

Kabelanslutna vs. trådlösa hundstängsel

Här är en snabb jämförelse av trådbundna och trådlösa stängsel:

Installation: Trådlös

När det kommer till installation är trådlösa stängsel den klara vinnaren. Utan att gräva eller skära tråd är trådlöst lätt att installera utan att spendera timmar på att göra diken runt ditt hus.

Hållbarhet: Trådbunden

Mellan trådbundna och trådlösa stängsel är trådbundna stängselsystem mer hållbara. Basenheterna kan kopplas in var som helst, medan trådlösa enheter är känsliga och måste förvaras inomhus.

Justerbarhet: Trådlös

Trådlösa stängsel är mycket lättare att justera av ett antal anledningar, men mest för att trådbundna stängsel är semipermanenta i sin layout. Trådlösa stängsel kan flyttas utan ansträngning om du skulle vilja ändra räckviddsområdet.

Räckvidd: Trådbunden

Även om trådlösa stängselenheter kan placeras var som helst, ger de aldrig samma täckning som trådbundna stängsel. Eftersom det är ett trådbundet system kan det användas för stora fastigheter utan räckviddsbegränsningar som trådlösa system har.

Tillförlitlighet: Kabelansluten

Trådstaket är mer tillförlitliga, särskilt när det gäller systemfel. Eftersom trådlösa stängsel enbart förlitar sig på en trådlös signal, kan det fungera felaktigt och stöta din hund felaktigt. Trådstaket använder ett helt annat system och kommer att stängas av för att förhindra oavsiktliga stötar, vilket förhindrar att din hund blir traumatiserad.

Avdelare 5

Slutsats

Trådbundna och trådlösa stängsel har båda sina fördelar och nackdelar, men trådstängsel har övertaget . De är mer tillförlitliga, har inget utbud att oroa sig för och kan installeras av professionella företag om du inte är en gör-det-själv. Men trådlösa stängsel kan fortfarande vara ett bra alternativ om du inte kan ha ett traditionellt eller trådbundet stängsel så länge du hittar ett pålitligt system.

Om du fortfarande inte är säker på var du ska börja, försök att ringa din lokala djuraffär för att se om de har några förslag. Det finns också professionella stängselföretag som specialiserar sig på trådbundna stängselsystem och installationer som kan hjälpa dig att hitta den bästa passformen för din fastighet. Slutligen, rådgör alltid med en veterinär för att se om osynliga stängsel är säkra att använda för din hund.

Innehåll