Tysk korthårig pekare

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 23-25 ​​tum
Vikt: 55-70 pund
Livslängd: 12 – 14 år
Färger: Vit, lever, roan, svart
Lämplig för: Jägare, de som letar efter en aktiv och vänlig hund
Temperament: Lättsam, energisk, vänlig, pratsam, glad

Ibland är det bästa sättet att lära sig om en hund hur den framställs i tecknade serier. German Shorthaired Pointer (GSP) är ett bra exempel på detta eftersom de ser ut som den stereotypa jakthunden du skulle se i ett avsnitt av Looney Tunes .

Faktum är att dessa valpar gör fantastiska revolverhundar. Men de används inte till så mycket längre, så istället håller folk kvar dem av en enkel anledning: De gör också fantastiska husdjur.

Trots deras charmiga läggning vet många fortfarande inte mycket om dessa hundar. Om du vill lära dig allt som är värt att veta om denna ras, kommer guiden nedan att fylla i alla relevanta detaljer.Avdelare 1

Tyska korthåriga pekvalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ranger Olson (@dangerrangerthegsp)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Som du kan förvänta dig, med tanke på deras namn, föddes tyska korthåriga pekar ursprungligen upp för att vara jakthundar. De kommer att spåra vilt och sedan gå stela i en pekande ställning för att uppmärksamma jägaren om deras bytes plats.

Det efterfrågas inte lika mycket av deras expertis nuförtiden, men deras andra fina egenskaper - som deras behagliga natur och lekfulla läggning - gör dem till underbara följeslagare.

De är dock extremt energiska, så att äga en kan vara en utmaning för vissa ägare. Om du inte är beredd att spendera mycket tid på att leka med och träna en av dessa hundar, är det bättre att ta hem en ras med lägre underhållsförmåga.

Vad är priset på tyska korthåriga pekvalpar?

Om du vill ha en renrasig tysk korthårig Pointer, kommer du nästan säkert att behöva gå igenom en uppfödare. Därifrån beror allt på hur du känner för blodlinjer.

Om du vill ha premiumblodlinjer bör du räkna med att betala ett premiumpris. Det är inte ovanligt att dessa valpar säljer för över 000 om de har imponerande papper.

Du kanske bara vill ha ett husdjur istället för en utställningshund, men i så fall kan du sänka din budget en hel del. Du kommer dock fortfarande att behöva cirka 1 000 dollar.

Dessa priser kan vara avskräckande, men du bör vara försiktig med att betala mindre. Fynd-källarpriser är ofta tecknet på en valpkvarn, så se på extrakostnaden som en investering i en välanpassad hund.

Det är alltid en bra idé att träffa uppfödaren personligen för att inspektera deras anläggningar. Se till att allt är rent och välskött och att hundarna inte misshandlas. Eventuella problem som hundarna har som valpar kommer sannolikt bara att bli värre när de åldras, så du vill komma igång på höger fot.

Du kanske också gillar:Hur mycket kostar det att äga en Pointer (tyskt korthår) (2021 prisguide)?

Avdelare 5

En kort historia om den tyska korthåriga pekaren

Tyskland har en hel del öppen mark som smälter in i skogen, och som ett resultat finns det alla möjliga sorters vilt att jaga. Några få adelsmän – framför allt prins Albrecht zu Solms-Braunfels – ville ha en hund som var kapabel att jaga allt de stötte på, oavsett om det var fåglar, rävar, kaniner eller till och med vargar och vildsvin.

De flesta tyskar jagade till fots, så alla hundar de använde behövde ha disciplinen att lokalisera sitt stenbrott och stå stilla. När allt kommer omkring, om de jagade, skulle allt de göra att få den att ta slut utanför gevärsområdet.

För att bygga denna perfekta jakthund blandades flera olika raser, inklusive spanska pekare, engelska pekare, hannoverska hundar och franska gasconer.

Så småningom uppstod den moderna tyska korthåriga pekaren. Denna hund var kraftfull och atletisk, vilket gjorde att den kunde arbeta hela dagen och hantera alla djur den stötte på. Den var också intensivt fokuserad, så den skulle inte tappa sitt byte ur sikte innan dess människor anlände. Kort sagt, det var den perfekta jaktkamraten - och det visade sig också vara ett otroligt husdjur också.

Tysk korthårig labbhund rasinformation

Bildkredit: Wilda3 , Pixabay

Avdelare 8

3 föga kända fakta om tysk korthårig pekare

1.De utmärker sig i vattnet

Även om de är mest kända för att kunna spåra byten, älskar dessa hundar att spendera tid i vattnet. De har vattentäta pälsar och webbtassar, så de kan simma med de bästa av dem.

De kommer att älska att spendera tid vid sjön eller stranden, så att ta dem till vattnet är ett bra sätt att bränna bort en del av deras överskottsenergi.

två.De används ofta som bombsniffande hundar

De kanske inte används för att spåra byten lika mycket som de brukade, men militären och brottsbekämpande myndigheter har hittat ett sätt att dra nytta av deras naturliga färdigheter.

De används ofta som bombsniffande hundar vid stora sammankomster och andra viktiga evenemang, eftersom deras skarpa sinnen och kraftfulla näsor gör dem bra på att hitta bomber, för att inte tala om icke-explosiv smuggelgods.

3.De kan dominera nästan alla tävlingar

Dessa hundar är naturliga idrottare, så de tenderar att prestera bra i agilityförsök och andra hundtävlingar.

Deras höga energinivåer, muskulösa kroppar och knivskarpa fokus hjälper dem att utmärka sig i tävlingsevenemang. Dessa evenemang ger dem också ett naturligt utlopp för sin energi, så de är lika givande för sina ägare som de är för hunden.

Tysk korthårig pekarjakt

Bildkredit: Drazen Boskic FOTO, Shuterstock

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den tyska korthåriga pekaren

GSP:er älskar att ha ett jobb att göra, men de älskar också att busa runt med sina familjer. Det finns inget de gillar bättre än att spendera timmar med att springa runt på gården med sina favoritmänniskor.

Ingenting undgår deras uppmärksamhet, så de kan göra kompetenta vakthundar, eftersom de slår larm så fort de märker något avvikande. Men de är för vänliga för att jaga bort skurkar, så den delen kommer att lämnas upp till dig.

Dessa hundar är intelligenta, och den intelligensen visar sig ofta som hyperkompetens. Enkelt uttryckt är de bra på allt de tänker på.

Men de kräver ofta samma perfektionism från andra, inklusive sina ägare. De kan vara en handfull att träna, vilket är anledningen till att de kanske inte är idealiska för förstagångsägare.

De längtar också efter en utmaning, så om du ger dem en stadig diet av rutin, kan de snabbt bli uttråkade och börja trimma dig. Du måste blanda ihop saker regelbundet för att hålla dem engagerade.

Är dessa hundar bra för familjer?

Tyska korthåriga pekpinnar kan göra fantastiska familjehusdjur, och de är så energiska att du kan behöva hela din avkomma för att bli involverad i att ta bort dem.

De är bra med barn, men ibland tar det lite tid för dem att lära sig gränserna för sund lek. Som ett resultat kanske du inte vill ha dem runt mycket små barn, eftersom deras naturliga rambunctiousness kan gå ur hand och orsaka mindre skador.

De behöver mycket utrymme för att springa och leka, så de är inte riktigt lämpliga för lägenhetslivet. Dessutom vill du ha allt det där extra utrymmet när du ser hur mycket energi dessa hundar har.

GSP:er älskar att vara involverade i allt du gör, så om din familj älskar att vandra, gå till stranden eller göra något aktivt, kommer det att vara lätt att integrera en av dessa valpar i din befintliga livsstil.

Men om du föredrar att stanna hemma hela dagen och titta på Netflix, kommer dessa hundar inte att tveka att uttrycka sitt missnöje med dina livsval.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Med tanke på deras till synes omättliga aptit på lek, välkomnar GSPs i allmänhet andra hundar. Oavsett storlek eller ras ser de helt enkelt en sak: en potentiell lekkamrat. Det är dock bäst att presentera dem som valpar om möjligt.

Om du har råd att ha två hundar kan det vara en bra idé att skaffa en andra hund. Den andra hunden kan då ta huvuddelen av arbetsbördan när det gäller att bränna bort all den där GSP-energin.

Att ha katter och andra husdjur i samma hus som en GSP är dock inte alls lika bra. Dessa hundar har enorma bytesdrifter, och de kommer sannolikt att se mindre, icke-hunddjur som stenbrott snarare än vänner.

Om du bor på landsbygden och lämna din hund Utanför obevakad, bli inte förvånad om de tar hem råttor, ekorrar, fåglar och andra smådjur. Dessa hundar är fantastiska jägare, och du vet aldrig vad de hittar på din bakgård.

Detta kan göra att gå med dem till ett äventyr. Medan många andra raser kan vara omedvetna om saker som ekorrar och tvättbjörnar, är GSP:er nästan säkra på att lägga märke till dem - och det betyder att de kommer att vilja jaga dem. Håll dem i ett hårt koppel hela tiden.

Tysk korthårig Pointer och Weimaraner Mix

Bildkredit: Marsan, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en tysk korthårig pekare

Tyska korthåriga pekpinnar kan vara en knepig ras att äga, så du måste göra din forskning innan du adopterar en. Nedan har vi samlat den mest relevanta informationen du behöver innan du tar hem en.

Mat & Diet Krav

GSP behöver enmat som kan hålla dem fyllda hela dagen, vilket vanligtvis betyder en som är hög i protein. Leta efter en som har en mängd olika magert köttkällor och undvik de med animaliska biprodukter eller andra tvivelaktiga ingredienser.

Se upp för billiga fyllmedel som vete, majs eller soja, eftersom dessa ger dem en kort ström av energi utan att tillföra mycket näring. De kan också leda till viktökning, vilket inte är något du vill ha med den här rasen.

Du kan behöva spendera lite mer för att hitta en passande kibble, men det kommer att vara väl värt det med tanke på deras hälsa. När allt kommer omkring, några extra dollar i månaden bleknar i jämförelse med en dyr operation längre fram.

Mata dem två portionskontrollerade måltider per dag och gå inte överbord med godsaker.

Övning

GSP är träningsmissbrukare. De kommer att hitta ett sätt att bränna bort sin överskottsenergi, med eller utan din hjälp - och lita på oss, du vill att det ska vara med din hjälp. Om de lämnas åt sina egna enheter kommer de att uppfinna nya sätt att förstöra saker, så det är bäst om du kan förse dem med all träning de behöver.

Det innebär minst en timmes intensiv aktivitet per dag, men helst mer. En lugn, långsam promenad kommer inte att tappa det heller; dessa hundar måste springa, hoppa och använda sina hjärnor.

Det är därför du kommer att se så många GSPs på agilitytävlingar - sporten är idealisk för att gömma dessa hundar. Det tvingar dem att tänka på vad de gör samtidigt som de låter dem springa i full fart.

Simning är ett annat bra sätt att bränna av energi. Det är särskilt bra för äldre hundar med ledproblem, eftersom det är utmanande men belastar deras kroppar lite.

Om du vet att du inte kommer att kunna ge din GSP den aktivitet de behöver en viss dag, då är det viktigt att göra alternativa arrangemang. En hundrullare är en bra idé men kanske inte räcker. Det är bäst om du har en bra hunddagis som du kan använda i ett nafs.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Steve Zozzaro (@three_zs_gsps)

Träning

Dessa hundar längtar efter lydnadsträning, men det betyder inte att de kommer att göra det lätt för dig. De tar snabbt upp kommandon och när de väl har lärt sig något kan de bli uttråkade av upprepningar.

Du måste hålla din träningsrutin varierad och utmanande, och du måste vara kraftfull och bestämd för att få deras respekt. De tenderar att ha en rebellisk strimma runt 6 månaders ålder; om de lär sig att de kan gå över dig vid den här tiden, kommer du att finna det mycket svårare att kontrollera dem när de blir äldre.

Du kan dra nytta av deras naturliga jaktinstinkt genom att införliva den i träningen. Att gömma godsaker och leksaker för dem att hitta är ett bra sätt att bygga ett band mellan ägare och hund, och det belastar också deras sinnen och kroppar samtidigt.

Förstagångsägare kan kämpa för att behärska denna ras. Vi säger inte att de bara är lämpliga för erfarna hundägare, men du bör inte tveka att anlita professionell hjälp om du inte är säker på din träningsförmåga.

Den goda nyheten är att om de respekterar dig kommer de att göra nästan vad du än ber om – och en välutbildad GSP är verkligen en syn att se.

Grooming✂️

GSP:er är hundar med lågt underhåll. Deras korta rockar fäller inte mycket, och du kan klara dig med bara en och annan borstning.

Det största problemet som du måste vara medveten om är deras öron. De är benägna att infektioner, så du vill rengöra dem varje vecka åtminstone. Det är också viktigt att du torkar dem ordentligt om de har legat i vattnet.

Att hålla sina tänder rena är också viktigt. Du bör klippa naglarna efter behov, men dessa hundar är så aktiva att de ofta filar ner klorna naturligt.

Hälsoförhållanden

Dessa hundar är så aktiva att de vanligtvis är ganska friska. Men det finns definitivt några tillstånd som ofta dyker upp i denna ras, så det är bäst att veta vad man ska leta efter.

Mindre förhållanden
 • Entropion
 • Körsbärsöga
 • Dermatit
 • Grå starr
 • Progressiv retinal atrofi
 • Akral mutationssyndrom
Allvarliga förhållanden
 • Lupus
 • Cancer
 • Höftdysplasi
 • Von Willebrands sjukdom
 • Svälla
 • Epilepsi
 • Subvalvulär aortastenos

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Hanar är vanligtvis märkbart större än honor, eftersom de ofta är ett par centimeter längre och så mycket som 25 pund tyngre. Hanar är vanligtvis tjockare, medan damerna har tunnare, mer strömlinjeformade kroppar.

När det gäller hälsa är män mer benägna att få munproblem, infektioner och tumörer. Kvinnor lider oftare av njur- och blåsproblem.

Hanar kan vara klängigare än honor, och de kommer att vara mer benägna att hålla sig vid din sida hela tiden. Det betyder inte att en flickhund inte kommer att vara tillgiven, bara att den måste vara på hennes villkor. Hon kommer sannolikt att låta dig komma till henne istället för att dränka dig i uppmärksamhet.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Den tyska korthåriga pekaren är symbolen för en brukshund. De älskar att vara upptagna och aktiva, och de kommer alltid att vända sig till sin ägare för vägledning. Trots det är de fantastiska husdjur, och de kommer nästan säkert att komma överens med varje medlem i familjen.

Det betyder dock inte att GSP är rätt för alla. De har enorma energinivåer, och vissa ägare kanske inte klarar uppgiften att ta bort dem. De kan också vara en utmaning att träna, så det är viktigt att vara säker på att du kan hantera dem innan du adopterar en.

Alla ägare som kan tjäna denna rass respekt kommer att ha en otrolig hund på sina händer , fastän. Vet bara att att äga en kommer att innebära att du måste sluta titta på sport och börja delta i dem.


Utvald bildkredit: Burry van den Brink, Shutterstock

Innehåll