Schäfer Floppy Ears FAQ: Den kompletta guiden

Den typiska bilden av schäfern talar om rasens mod och balans. Det räcker med att säga att hunden har kommit långt från sina vallrötter. En del av den perfekta bilden vi har av dessa valpar är den upprättstående positionen av deras öron. Det ger dem de egenskaper vi förknippar med rasen, såsom intelligens och självförtroende. Floppy öron slår oss som en frånkoppling.Ändå är det viktigt att sätta saken i sitt sammanhang. Det finns förmodligen mer i din schäfers diskettöron än du kanske inser. Vår lista med vanliga frågor kommer att ta itu med de vanligaste farhågorna människor har om valpens diskettöron.

avdelare 10

Varför står inte en del schäfers öron upp?

Flera skäl kan förklara varför en schäfers öron faller ner istället för att stå upprätt. Om det är en valp kan det bara betyda att brosket inte är tillräckligt starkt för uppgiften. Dessa hundar har en tät päls som sätter mycket tyngd på öronen, relativt sett. Dessutom mognar stora raser som schäfern långsammare än mindre hundar. Det kan bara vara en tidsfråga.

schäferhund med ner öronen

Bildkredit: Nature_Blossom, PixabayDet finns i avelsstocken

Schäfern är den tredje mest populära rasen , enligt American Kennel Club (AKC). Det faktumet kommer att spela in med tillgängligheten och priset på hunden. En renrasig valp kommer sannolikt att ge dig nära 1 000 dollar. Men om du väljer en från en mästerskapslinje kan du enkelt betala upp till fem siffror.

Chansen är stor att om du betalar på den låga delen av spektrumet kanske du får en hund som inte är utställningskvalitet. Den kan ha en diskvalificerande egenskap , såsom diskettöron. Denna egenskap har en genetisk komponent. Om en eller båda föräldrarna hade öron som inte stod upprätt, kan ditt husdjur ha ärvt det. Om så är fallet kanske det inte finns så mycket du kan om det.

Skada eller trauma skadade brosket

Valpar leker ibland grovt. De biter i varandra, och ibland får öronen stryk av det. Brosk skiljer sig från huden genom att det inte är mycket vaskulariserat. Det betyder att det inte är lika många blodkärl som levererar näringsämnen som går genom dem som andra delar av dinhundens kropp. Det leder ofta till långsammare läkningstider. Återigen, tålamod är nyckeln om det är problemet.

Du kan stödja läkningsprocessen och ditt husdjurs korrekta utveckling genom att ge din valp en hälsosam kost. Vissa tillverkare producerar skräddarsydda livsmedel för specifika raser , som schäfern. Det kan hjälpa din hund att återhämta sig från en skada långt.

En öroninfektion kan vara orsaken

Schäfer är mottaglig för öroninfektioner på grund av deras täta päls. Det kan störa luftcirkulationen i hörselgångarna, vilket skapar den perfekta stormen för infektioner eller kvalster. Dessa tillstånd är fruktansvärt obekväma för din valp. Du kommer ofta att märka att ett drabbat djur kommer att tafsa i öronen mycket eller skaka på huvudet. Om det inte behandlas kan det orsaka hematom eller svullnad.

Detta tillstånd kräver veterinärbehandling. Det finns flera alternativ, från aspiration eller dränering till operation. Det bästa förebyggandet är att undvika de tillstånd som orsakade obehag i örat i första hand. Det betyder ofta rengöring din schäfers öron regelbundet.

veterinär kontrollerar schäferhundens hälsa

Bildkredit: VP Photo Studio, Shutterstock

Avdelare 3

Hur många procent av schäferarna har diskettöron?

Alla schäfer har diskettöron som valpar. Skillnaden beror på när de börjar förändras och ställa sig upp i sin vuxenställning. Det kan ta flera månader. Antalet vuxna hundar med diskettöron är dock ungefär en av fem. Orsaken är vanligtvis en av de skyldiga som vi redan har diskuterat.

Är det dåligt att röra en schäfervalps öron?

Hantera din valpens öron är inte dåligt. Tvärtom, det är fördelaktigt. Det kommer att göra rengöringen av ditt husdjurs öron mer lätthanterlig, särskilt om du skapar en positiv association med denna skötseluppgift med en behandla . Det kan vara bra att massera din valps öron försiktigt för att uppmuntra blodcirkulationen. Det kan få öronen att stå upprätt snabbare.

schäfer valp sitter på bordet utomhus

Bildkredit: M J, Pixabay

Är tejpning av öronen en möjlig lösning?

Att tejpa öronen är vanligtvis en del av läkningsprocessen när hundar får sina öron beskurna. Det är värt att notera att American Veterinary Medical Association (AVMA) motsätter sig denna praxis av kosmetiska skäl. Det görs ibland för medicinska ändamål med husdjur med kroniska öronproblem. Du kan använda tejpning för att ge extra stöd för din schäfers öron med några varningar.

Vi rekommenderar det inte för yngre husdjur bara för att öronpositionen fortfarande kan ändras av sig själv. Det andra problemet är att göra proceduren korrekt. En valp kommer sannolikt inte att sitta stilla medan du tejpar öronen. Det är också ett tveeggat svärd. Det kan få öronen att resa sig, men din valp kommer inte att göra det lätt.

Det kommer sannolikt att tafsa på bandaget utan att använda en Elizabethan eller e-kon krage . Det kan leda till örontrauma eller tarmobstruktion om den sväljer materialet. Vi föreslår att du låter din veterinär göra jobbet om du vill gå denna väg.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

De upprättstående öronen är ett viktigt inslag i schäferns slående ställning. Naturen har ofta sin plan för när det ska hända hos en valp. Ibland tar det längre tid hos valpar tjockare päls eller stora öron. Hälsosamt näringsstöd hjälper brosket att utvecklas starkare och snabbare. Under tiden är tålamod nyckeln. Om det kommer att hända, bör du se det9–10 månader gammal.


Utvald bildkredit: M J, Pixabay

Innehåll