Ultimate Mastiff (Dogue de Bordeaux & Neapolitan Mastiff Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 23-30 tum
Vikt: 120-180 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Brun, grå, svart, blå, fawn, brindle
Lämplig för: Familjer eller individer som har stort utrymme och vill ha en stor hund
Temperament: Lojala, kärleksfulla och beskyddande av sin familj och sitt territorium; inte bra med barn eller andra husdjur

The Ultimate Mastiff är en stor och kraftfull hybridhund som är resultatet av att korsa en renrasig Mastiff av Bordeaux med en renrasig Napolitansk mastiff . Även om det inte visste exakt när rasen först utvecklades, tros Ultimate Mastiffs först ha dök upp i USA någon gång i början av 2000-talet.

Rasen är känd för sin storlek och styrka, och med tanke på att deras föräldrar båda är jätteraser är detta knappast förvånande. Även om de är extremt lojala och tillgivna hundar har de ett eget sinne och kan vara ganska envisa, en egenskap som kan göra dem svåra att kontrollera.

Ultimate Mastiffs är extremt skyddande mot sina ägare. De är alltid redo att ingripa i alla situationer där de känner att deras familj kan vara i fara, en egenskap som kan vara ganska problematisk eftersom det finns en fin linje mellan att ha en skyddande hund och en som är aggressiv och farlig.Avdelare 1The Ultimate Mastiff-valparna – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @gunna_g_dawg

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Alla som funderar på att köpa en Ultimate Mastiff-valp bör vara medveten om att dessa hundar behöver ett starkt och konsekvent ledarskap och en hel del träning och socialisering. De är inte en hund som är lämplig för nybörjare; Enkelt uttryckt, en otränad eller dåligt uppfostrad Ultimate Mastiff kommer i bästa fall att vara oförutsägbar och sannolikt också farlig.

Uppfostrade på rätt sätt och med tanke på den uppmärksamhet de behöver, kan Ultimate Mastiffs vara fantastiska hundar, men med den här rasen kommer du bara att få ut det du är beredd att lägga i dem.

Vad är priset på Ultimate Mastiff-valparna?

Ultimate Mastiffs är inte extremt populära hundar, vilket innebär att du förmodligen kommer att finna det svårare att hitta en ansedd uppfödare i ditt område än vad du skulle göra för de flesta andra raser. Följaktligen kan du också upptäcka att deras bristande tillgänglighet kommer att innebära att du måste vänta ett tag innan du kan köpa en valp. När du får chansen att köpa en, kan priset vara högre än det skulle vara för vissa andra raser.

Som en allmän guide, beroende på deras tillgänglighet och stamtavla för förälderhundarna, bör du räkna med att betala någonstans mellan 0 och 200 för en Ultimate Mastiff-valp.

Avdelare 83 föga kända fakta om den ultimata mastiffen

1.Ultimate Mastiffs är stora dreglare

Främst på grund av deras stora överläppar dreglar Ultimate Mastiffs en hel del. Tyvärr är det inte något som går att ändra på, så om du vill ha en av dessa kraftfulla hundar måste du vänja dig vid att rengöra slabb från dina golv, väggar och möbler.

två.Många Ultimate Mastiffs gillar att simma

Om du har en flod, damm eller sjö som är lämplig för dem att simma i, kommer du att upptäcka att att ta din Ultimate Mastiff för att simma är ett bra sätt för dem att få lite motion.

Tänk bara på att de ofta inte är förtjusta i andra hundar och kan försöka jaga något annat djur som de ser. Så du kanske vill begränsa din hunds simpass till platser och tider där du är ensam.

3.Ultimate Mastiffs tenderar att drabbas av halitosis

Halitos, eller dålig andedräkt, är ett vanligt problem med Ultimate Mastiffs. Dålig andedräkt hos hundar kan orsakas av flera faktorer men är vanligtvis ett resultat av tandlossning orsakas av en uppbyggnad av plack och tandsten. Helst bör du rengöra din Ultimate Mastiffs tänder ungefär två gånger i veckan med en hundtandkräm och söka råd från din veterinär om du märker att din hund har särskilt dålig andedräkt.

napolitansk dogue de bordeaux

Föräldrar till Ultimate Mastiff. Vänster: Dogue de Bordeaux, Höger: Napolitansk mastiff.

Temperament & Intelligence of the Ultimate Mastiff

Ultimate Mastiffs är söta, enkla och kärleksfulla hundar. De avgudar sina ägare och tenderar att bli beskyddande av dem. De älskar att spela spel och springa omkring med sina ägare, men de kryper lika gärna upp sig på mattan bredvid dig för en slapp dag.

Ultimate Mastiffs är inte de mest intelligenta av hundar och kan vara ganska envisa, men de är inte dumma och kommer att lära sig hur de ska bete sig om de får den träning och uppmärksamhet de behöver.

Är dessa hundar bra för familjer?

The Ultimate Mastiff behöver bo i ett hem där de har tillgång till en stor säker gård.

De kommer i allmänhet överens med barn; Men att hålla en Ultimate Mastiff i ett hus med små barn är en betydande risk. På grund av deras storlek är det fullt möjligt för en Ultimate Mastiff att av misstag välta ett litet barn och orsaka dem en allvarlig skada. De är inte heller de mest toleranta mot hundar och är kända för att vara aggressiva när de blir provocerade, vilket innebär att du måste hålla ett öga på dem när de är i närheten av barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

The Ultimate Mastiff är inte väl lämpad för ett hus där det finns andra husdjur. De är kända för att vara aggressiva mot andra hundar, särskilt de av samma kön, och de kommer sannolikt att vara aggressiva mot andra små husdjur.

Om du verkligen måste ha ett annat husdjur med en Ultimate Mastiff rekommenderar vi att du skaffar en annan stor hund av motsatt kön. Helst ska båda hundarna köpas som valpar ungefär samtidigt och födas upp tillsammans.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av F L O Y D & F R A N K I E (@double.dogue)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en ultimat mastiff

Trots deras storlek och de utmaningar som deras överbeskyddande personligheter skapar, om du är beredd att lägga ner arbetet, kan en Ultimate Mastiff vara en kärleksfull och lojal följeslagare.

Föga överraskande är Ultimate Mastiff också en utmärkt familjevakthund. Det skulle trots allt vara en dum tjuv som skulle överväga att bryta sig in i en fastighet där en hund i deras storlek bodde!

Mat & Diet Krav

När det kommer till mat är Ultimate Mastiff också en ultimat ätare. Om du inte är försiktig kan de snabbt gå upp för mycket i vikt, vilket kan leda till hälsokomplikationer som kan undvikas, inklusive diabetes, ledproblem och ryggproblem. Därför är det viktigt att du noggrant hanterar din hunds matportionsstorlekar och ser till att den äter välbalanserade och näringsrika måltider.

Att se till att din hund äter bra är särskilt viktigt när den är en valp, eftersom tillgodoseendet av deras specifika näringsbehov medan de växer och utvecklas spelar en viktig roll för att hjälpa till att minska eller förebygga långvariga hälsoproblem.

Helst bör du mata din hund med torrfoder av högsta kvalitet som är speciellt framtagen för både deras storlek och ålder. Flera leverantörer av hundfoder förbereder hundfoder i livsstadiet för jättehundar, och att välja en av dessa är det enklaste sättet att säkerställa att din hund får de välbalanserade och näringsrika måltiderna de behöver.

Helst bör du börja din hund med valpmat, sedan vid 12-15 månaders ålder, övergå till en vuxen hundmat och senare i livet, till mat som är tillagat för en mogen hund. När det gäller portionsstorlek rekommenderar vi att du tar din hunds totala dagliga portion, som anges på förpackningen till ditt valda hundfoder, och delar upp detta i två jämnt portionerade måltider, varav den ena ska ge dem på morgonen och den andra ge på kvällen.

Övning

Ultimate Mastiffs är stora hundar som är förvånansvärt snabba och smidiga för sin storlek, särskilt under de första fem åren av deras liv. De behöver en måttlig mängd motion och mental stimulans för att hålla sig i form och friska, och detta kan ta formen av en daglig promenad eller löpning och bör kompletteras med mycket lektid utomhus på deras egen trädgård.

Om det är möjligt bör du variera de rutter som du tar varje dag på din promenad eller löpning för att hålla dem intressanta för din hund. Vi rekommenderar starkt att du alltid håller din Ultimate Mastiff i koppel när den är offentlig. Även om det kan vara frestande att ta med din hund till en hundpark för att leka med andra hundar, rekommenderas detta i allmänhet inte, eftersom Ultimate Mastiffs kan bli ganska aggressiva och snabbt och enkelt kan skada eller döda de flesta mindre hundar om ett slagsmål skulle uppstå.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Louis (@louis_great_dane_mastiff_)

Träning

Om du vill äga en Ultimate Mastiff är träning en absolut nödvändighet. Helst bör du börja socialisera din valp med andra hundar så ung som möjligt, och lydnadsträning ska bli en del av din dagliga rutin från den dag du hämtar din valp hem från uppfödaren.

Ultimate Mastiffs behöver en stark ledare, någon som är bestämd och konsekvent, och det är här som en erfaren hundägare kommer in. En ny Ultimate Mastiff-valp kommer att utmana dig när de växer. De kommer att trycka tillbaka och börja försöka ignorera dina önskemål och instruktioner, och om du tillåter dem kommer de snart att tro att de är ledaren i flocken, inte du. Då kommer du att ha en kraftfull hund på 130 pund med en stark vilja som är nästan omöjlig att kontrollera, och om det kommer till detta kommer du att ha extremt svårt att vända på saker och ting.

Grooming ✂️

När det kommer till grooming är detta åtminstone ett område som är ganska enkelt med en Ultimate Mastiff. De tappar bara måttligt, kräver inte mycket i badväg och behöver bara få en snabb borste en gång i veckan för att pälsen ska se bäst ut. Naturligtvis bör du också kontrollera att deras öron är klara var eller varannan vecka, och de kan behöva putsa tänderna och klippa naglarna då och då, men dessa saker är inte särskilt svåra att göra.

Det enda viktiga du bör göra är dock att vänja din nya valp vid att bli putsad medan den är ung. På så sätt, när de blir större och starkare, behöver du inte kämpa med en stor och kraftfull hund som inte vill bli borstad eller få naglarna klippta.

Hälsa och villkor

Liksom många jätteraser är Ultimate Mastiff mottaglig för att ha problem med sina höfter och andra leder senare i livet. Detta har mer att göra med deras vikt än något specifikt ärftligt tillstånd och är ett problem som kan minskas genom att se till att du håller din hund på en hälsosam vikt.

Naturligtvis, som med de flesta raser, finns det några andra specifika hälsotillstånd som Ultimate Mastiff kan vara mottaglig för.

Mindre förhållanden
  • Hudvecksdermatit
  • Ögoninfektioner
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Epilepsi
  • Hjärtproblem
  • Panosteit
  • Cherry-eye

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Med många raser är det liten märkbar skillnad mellan han- och honhundar. Men när det kommer till jätteraser som Ultimate Mastiff är några märkbara fysiska skillnader värda att överväga innan du köper en valp.

Vuxna kvinnliga Ultimate Mastiffs tenderar att stå mellan 23 och 28 tum långa, medan hanar kan växa till att stå någonstans mellan 26 och 30 tum långa. Även om detta bara är ett par tum, kommer den verkliga skillnaden in när du tänker på skillnaden i vikt och styrka. Honor väger vanligtvis inte mer än cirka 150 pund. I jämförelse kan män växa till att väga upp till 30 pund tyngre och betydligt starkare än honor.

Rent praktiskt kan skillnaden i storlek mellan hanar och honor vara skillnaden mellan att ha en stor och kraftfull hund som du fysiskt kan kontrollera, och att ha en som kan vara så stark att om du inte också är stark, har du lite hopp att kunna hålla tillbaka fysiskt.

Följaktligen, om du funderar på att köpa en Ultimate Mastiff, är det mycket viktigt att du tar dig tid att verkligen bedöma din egen förmåga att uppfostra och träna en stor och kraftfull hund, såväl som din förmåga att fysiskt kontrollera en. Överväganden bör inkludera om du känner att du skulle ha det bättre med en lite mindre och mindre kraftfull hund.

Naturligtvis, bortsett från fysiska skillnader, varierar vissa beteendeegenskaper mellan könen, som att män är något mer ensamma och mer benägna att vandra än honor, och att honor i brunst är mer territoriella. Men såvida du inte planerar att avla från din Ultimate Mastiff, rekommenderar vi alltid att du kastrerar eller kastrerar din hund, vilket förutom att förhindra oönskade dräktigheter, kommer att ha sidofördelen att i huvudsak eliminera dessa negativa beteenden.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

The Ultimate Mastiff är en exceptionellt stor och kraftfull hund som i händerna på en erfaren ägare kan bli en kärleksfull och lojal följeslagare.

De är en extremt skyddande ras och är utmärkta egendomsväktare. Ändå är de inte hundar som gillar att lämnas ensamma under långa perioder.

Ultimate Mastiffs, precis som många av de gigantiska raserna, behöver en stark och konsekvent ägare – någon som inte kommer att förlora sitt tålamod med dem när de blir lite svåra att hantera, och någon som har tid och lust att träna dem ordentligt och är villig att anstränga sig för att se till att de växer till en trygg och välbalanserad hund.


Utvald bildkredit: Marry Kolesnik, Shutterstock

Innehåll