Slår schäfer på eller biter sina ägare?

Trots sin stora storlek och skrämmande utseende är schäfern en kärleksfull hundkamrat som konsekvent rankas som en av landets mest favorithundraser. A lojal vän och hängiven väktare, din schäfer kommer att stanna vid din sida, skydda dig till slutet och till och med dö för dig, men han kommer aldrig att vända sig mot dig. Om du tränade och socialiserade din schäfer ordentligt från början, kommer han aldrig målmedvetet att bita dig oprovocerat.avdelare 10

Varför biter hundar människor?

Hundar är mycket intelligenta och intuitiva varelser. De kan upptäcka och lära sig aggressivt beteende från dem i sin närmiljö, inklusive sin ägare, veterinär och till och med sin egen mamma. Detta beteende kan resultera i bitning.

Hundar biter vanligtvis en person om:
  • De är rädda eller förskräckta
  • De skyddar ett värdefullt föremål som en älskad leksak eller goda godsaker
  • De känner sig hotade eller förvirrade
  • De är sjuka eller skadade
  • De blir upphetsade, till exempel under lektid

Som du kan se är rädsla, spänning och smärta de främsta anledningarna till att hundar biter. Men de går inte bara runt och biter godtyckligt alla. En schäfer biter inte om det inte finns en anledning bakom det.

schäfer skällande närbild

Bildkredit: Christel SAGNIEZ, PixabayTräning och socialisering är avgörande

En ordentligt tränad och socialiserad schäfer kommer mycket sällan att bita sin ägare eller någon annan. Även om rasen är ökänd för att vara munkig, vilket betyder att de gillar att tugga, är schäfer inte aggressiva hundar.

Med det sagt är det viktigt att träna och socialisera din hund från början. Att introducera din schäfer för så många nya människor och hundar från dag ett kommer att säkerställa att din hund förblir självsäker och lugn runt främlingar. Du bör också etablera dig som topphund så snart som möjligt. Schäfer som tror att de är överlägsna sina ägare kommer att dra full nytta av dem.

En högst intelligent ras , att lära en schäfer grundläggande kommandon och komplicerade trick är superenkelt. Konsekvent positiv förstärkningsträning fungerar bäst för denna ras.

Tänk på att hundträning inte är en engångsaffär. Din schäfer kommer att behöva fortlöpande träning under hela sitt liv.

kvinna som lär schäfer att hålla tassarna på golvet

Bildkredit: marcin jucha, Shutterstock

Adoptera en misshandlad schäfer

En misshandlad eller vanvårdad hund kan slå ut mot människor och andra djur för att försvara sig. Om du väljer att adoptera en schäfer som har en dokumenterad historia av misshandel och/eller vanvård, är det avgörande att hunden har genomgått fullständig rehabilitering och träningspass med en professionell tränare.

Adoptera aldrig någon typ av hund utan att känna till dess fullständiga historia och eventuella fysiska eller beteendemässiga problem den kan ha.

Tecken att se upp för

Schäfer får ställa ut tecken på aggression på grund av grundläggande instinkter eller oönskat inlärt beteende. Även om aggression inte automatiskt betyder att hunden kommer att bita, kan det leda till bitning. Om din schäfer visar något av följande tecken på aggression, är det viktigt att boka ett möte med en licensierad djurbeteende och hundtränare omedelbart:

  • Kontinuerligt högt skällande spetsat med morrande
  • Morrar när maten serveras
  • Skäller och morrar mot människor och andra hundar
schäfer skällande

Bildkredit: PDPics, Pixabay

Avdelare 5

Slutsats

En vältränad Schäfer kommer sällan att tända eller bita sin ägare. Men om hunden är rädd eller sjuk kan den bita för att försvara sig om den blir provocerad. En hund kan också bita om den tidigare har blivit misshandlad eller försummad.

För att förhindra bitning, träna och umgås din schäfer från det första ögonblicket du tar hem honom. Att bygga en förtroendefull och kärleksfull relation kommer att säkerställa att ditt husdjur inte biter dig eller någon annan.


Utvald bildkredit: V_Lisovoy, Shutterstock

Innehåll