Vad är laxmjöl i hundmat? Är det säkert?

Välj Namnet På Husdjuret hundmat med laxHar du kollat ​​din hunds matingredienslista på sistone? Oddsen är, du märkte lax måltid listad. Laxmjöl är ett populärt tillskott till många hundmat, och hundägare lägger märke till det. Men vad är det exakt?Den goda nyheten är att laxmjöl inte bara är ytterligare ett fyllmedel. Laxmjöl är 100 % säkert och full av viktiga näringsämnen. Dessutom älskar hundar smaken. Vi pratar mer om detta i dagens inlägg, så fortsätt läsa för att få reda på mer!

 Avdelare 2

Laxmåltid kontra lax: Vad är skillnaden?

Laxmjöl är laxfiskens malda vävnad. Det läggs ofta till i recept för sällskapsdjur med lax eftersom det är högre i aminosyror och fettsyror än hel fisklax.Alla skaldjur kan bli en fisk måltid , men i allmänhet gynnas vildfångad fisk framför odlad fisk. En del fiskmjöl kan komma från fiskbiprodukter, men det kommer mestadels från färsk fisk.

Även om laxmjöl har en högre andel amino- och fettsyror, krävs det mycket lax för att skapa laxmjöl. Det är därför vi ofta ser det som en extra ingrediens med färsk lax.

Vilka är fördelarna med laxhundmat?

Hundägare älskar att välja laxrecept av flera skäl. En av de bästa fördelarna med lax är smaken. Hundar verkar älska lax. Även kräsna ätare njuter av ett bra recept för hundmat med lax. Men det finns andra fördelar också, som:

 • Bra proteinkälla: Lax är en högkvalitativ proteinkälla med höga halter av aminosyror. Det är också lågkalori.
 • Allergier: Många hundar med kycklingallergi kan äta laxrecept.
 • Omega-3 fettsyror: Lax är en naturlig källa till omega-3-fettsyror, ett utmärkt näringsämne för hud-, päls- och ledhälsa. Det är också mycket fördelaktigt för hjärnans hälsa på grund av dess DHA-innehåll.
 • Låg kvicksilver: De flesta fiskar har några spår av kvicksilver i sig. Lax anses vara en fisk med låg kvicksilver, så hotet att få i sig giftiga metaller är mycket lägre.
 • Vitaminer och mineraler: Lax är rik på andra vitaminer och mineraler som magnesium, zink, selen, kalium, vitamin D, vitamin B12 och andra.
 hund äter från skål i köket

Bildkredit: Pixel-Shot, Shutterstock

Vad du ska leta efter i laxhundmat

Även om lax är en utmärkt ingrediens i hundmat, vill du se till att maten är ett hälsosamt val. Många hundmatsföretag kan ta med lax som smaksättning, men resten av maten saknar näringsinnehåll.

Här är några riktlinjer som hjälper dig att välja det bästa laxhundfodret:

Den första och andra ingrediensen

Ett högkvalitativt hundfoder visar sitt näringsrika innehåll i de två första ingredienserna. Helst ska de två första ingredienserna vara riktigt kött eller en proteinmåltid. I detta fall, lax och laxmjöl är bäst. Laxmjöl är inte alltid listat i de två första ingredienserna, men något köttbaserat protein bör anges.

 matande hund

Bildkredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Probiotika

Probiotika är bakterier som kan ges för att hjälpa till att balansera tarmmikrobiomet. Detta hjälper till att främja balansen i immunsystemet och matsmältningen.

Alla hundar behöver inte probiotika, men det skadar inte att hitta ett foder med en probiotika listad i ingredienserna. Probiotiska namn går vanligtvis under något av följande latinska namn:

 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus casei
 • Enterococcus faecium
 • Bifidobacterium lactis
 • Bifidobacterium brevis

Frukt och grönsaker

Hundar är allätare, så de drar nytta av att äta en välbalanserad kost med frukt, grönsaker och köttbaserat protein. Bra hundmat kommer att ha några frukt- och grönsaksblandningar i ingredienserna. Ofta ser du ingredienser som äpple, cikoriarot, spenat, morot och grönkål.

 kvinna som köper hundmat

Bildkredit: Caftor, Shutterstock

Du kan också se följande termer:

 • Galaktooligosackarider
 • Oligofruktos
 • Fruktooligosackarider
 • Cikoriafiber
 • Inulin

Växtfiberprebiotika hjälper till att driva på probiotika som finns i hundmat, så färsk frukt och grönsaker är viktiga.

 avdelare 10

Topp 3 kvalitetsfoder för laxhundar:

Här är våra favoriter lax hundmat recept för att visa dig vad vi pratar om med bra hundmat.

1. Merrick Real Salmon & Brown Rice Recept – Bäst för allergier

 Merrick Limited Ingredient Diet med hälsosamma korn Recept på äkta lax och brunt ris

Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

De två första ingredienserna i Merricks recept på lax och brunt ris är urbenad lax och laxmjöl. Du kommer också att märka att det inte finns ett spår av kyckling i detta foder, vilket gör det perfekt för hundar med kycklingallergi.


två. American Journey Lax & Sweet Potato Recept

 4American Journey Lax & Sweet Potato Recept Spannmålsfri torr hundmat

Kontrollera senaste pris

American Journeys recept på lax och sötpotatis är billigare än Merricks men är fortfarande lika näringsrikt. De två första ingredienserna är urbenad lax och kycklingmjöl. Hundar med kycklingallergi skulle vilja undvika detta recept.


3. Naturens recept Recept på lax, sötpotatis och pumpa – prisvärt

 Natur's Recipe Grain Free Dry Dog Food

Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

Naturens recept är alltid ett bra budgetvänligt val. Det här receptet har lax- och kycklingmåltid listat i de två första ingredienserna, plus tillägg av pumpa för en hälsosam mängd fiber. Detta är inte ett bra alternativ för allergihundar, men om din hund har problem med matsmältningen kan Nature's Recipe vara en vinnare!

 Avdelare 2

Slutsats

Det är svårt att hitta en hund som inte gillar lax – den är läcker! Det är också en av de hälsosammaste ingredienserna i hundmat, och laxmjöl är inte annorlunda.

Laxmjöl är en koncentrerad version av färsk lax. Laxmjöl saknar fukt, men det saknar verkligen inte näringsinnehåll. Så var inte orolig när du ser laxmjöl listat i din hunds mat. Det är ett gott tecken!

+ Källor