Vad betyder korsning av regnbågsbron för husdjur?

Välj Namnet På HusdjuretTermen att korsa regnbågsbron kommer från en dikt - eller mer exakt, från flera varianter av en dikt om att förlora ett husdjur och återförenas med dem i livet efter detta. Tre olika personer har tagit åt sig äran för att ha skrivit den ursprungliga dikten som inspirerade regnbågsbrons sinnestillstånd bland husdjursägare. Termen och varianterna av dikten började bli populärt bland husdjursägare på 1980-talet , men det finns inget definitivt svar på när och var idén faktiskt uppstod.Att korsa regnbågsbron betyder att ditt husdjur har gått bort. När du så småningom dör kommer ditt husdjur att korsa regnbågsbron till himlen med dig.

Avdelare 1

Vad betyder det att korsa regnbågsbron?

Tanken är att både husdjur och ägare ska återförenas efter döden och korsa över regnbågsbron till himlen tillsammans, där de kan leva tillsammans för alltid med andra nära och kära. När ett älskat husdjur av något slag går bort, går de till en plats med gröna betesmarker, böljande kullar och varmt solsken, där det finns mycket vatten och mat. De springer och leker med de andra djuren som har gått bort utan oro i världen - förutom att sakna människorna de lämnade efter sig.

Men en dag, när det är dags för deras mänskliga motsvarighet att gå över, får ett älskat husdjur en glimt av sin älskade och springer för att återförenas en gång för alla. Tillsammans går människor och djur över regnbågsbron till himlen där de aldrig kommer behöva skiljas igen. Tanken på att korsa regnbågsbron hjälper till att ge komfort och sinnesfrid för dem som är det sörjer sina mycket älskade husdjur .Regnbågsbron är en idé, inte en religion eller ett faktum. Det erbjuds som en hanteringsmekanism och delas mellan djurägare som en uppvisning av hopp och välvilja. Regnbågsbron för samman husdjursälskande samhällen och förstärker uppfattningen att husdjur inte är engångsbruk. De är en stor del av våra liv och förtjänar samma respekt och minne som våra mänskliga nära och kära gör.

Tanken på att korsa regnbågsbron kan hjälpa alla djurägare att hantera sin sorg. När allt kommer omkring kan det göra lika ont att förlora ett husdjur - om inte värre — än att förlora en mänsklig följeslagare eller älskad. Det är vettigt att vi har en gemensam idé om hur vi ska hantera förlusten av ett husdjur. Det gör att vi inte känner oss så ensamma när det är dags för vårt husdjur att lämna våra liv, åtminstone för nu.

svart labradinger igång

Bildkredit: Andrew Goodsell, Shutterstock

De tre andra sätten att hantera förlusten av ett husdjur:

Tanken på att korsa regnbågsbron är en bra början när det gäller att sörja förlusten av ett husdjur. Att tänka på att vara tillsammans igen i ett annat liv kan hjälpa till att lindra en del av smärtan av att förlora en så integrerad del av våra liv. Det finns dock andra sätt att hantera förlusten av ett husdjur.

1.Nå ut till vänner och familjemedlemmar

Det kan tyckas pinsamt att låta andra människor veta hur mycket du saknar ditt husdjur, men vänner och familj kan vara ett fantastiskt stödsystem för dig när du arbetar igenom din sorg och skapar ett annat liv för dig själv. Naturligtvis kommer det att finnas en saknad länk i ditt dagliga liv, och vänner och familj kan hjälpa till att fylla den saknade länken. Dina vänner och familjemedlemmar kommer att förstå att du har ont och kommer att göra vad de kan för att stödja dig. De ger dig kamratskap när du känner dig ensam. De kan också ge dig distraktioner som hjälper dig att ta dig igenom dina dagar när du anpassar dig till livet utan ditt älskade husdjur.


två.Byt upp din dagliga rutin

Livet utan ditt husdjur kan verka tomt om du fortsätter med din vanliga rutin eftersom du kommer att sakna de delar som inte kan uppfyllas på grund av förlusten av din pälsiga älskade. Av denna anledning är det en bra idé att ändra din dagliga rutin. Träna efter att ha vaknat istället för att gå ut med hunden. Be vänner och familj över på lunch och middag oftare för att blanda ihop saker. Stanna upp lite senare och sova lite till för att blanda ihop ditt schema lite.

Ju mer du ändrar ditt schema, desto mindre tid kommer du att påminna dig själv om att sakna din lurviga följeslagare. Bara för att du inte sitter och sörjer ditt husdjur så djupt betyder det inte att du glömmer bort dem. De kommer att förstå ditt behov av extra mänskligt sällskap!


3.Överväg att adoptera ett annat husdjur

hundadoption

Bildkredit: tonyfortku, Pixabay

Även om ditt hjärta känns krossat efter att ha förlorat ett husdjur, är ditt hjärta enormt och har plats för mer kärlek. Ett effektivt sätt att sörja ditt förlorade husdjur är att adoptera ett nytt husdjur till deras ära. Att skaffa ett nytt husdjur kommer att hjälpa dig att fylla dina ensamma tider med kärlek och acceptans. Att veta att du äradoptera ditt nya husdjurför att hedra din förlorade en kommer att ge dig sinnesfrid att du fortsätter deras minne på något sätt för alla att se, uppleva och njuta av.

Avdelare 3

Crossing the Rainbow Bridge: Final Thoughts

Det är svårt att förlora ett husdjur. De omfattar en så stor del av våra liv att det är svårt att föreställa sig att leva utan dem. När det är dags måste vi ompröva hur vi lever, vad vi gör och vad vi känner. Tanken på att de ska korsa regnbågsbron ger oss hopp och inspiration och tillåter oss att öppna upp våra hjärtan för katter, hundar, illrar, kaniner, möss och andra husdjur som vi skulle älska att dela våra liv med samtidigt som vi fortfarande hedrar minnen från tidigare husdjur - med hopp om att träffa de tidigare husdjuren igen. dag i livet efter detta.


Utvald bildkredit: GAIMARD, Pixabay

Innehåll