Vad är egentligen en Lycan Shepherd? Finns de?

Välj Namnet På HusdjuretTermen Lycan gjordes populär i Undre världen filmserie om vampyrer och varulvar. Lycan är en kortform för ordet lycanthrope, som betyder vargmänniska. Lycan schäfern är ingen varulv! Men det finns någon varg i hundens blodslinjer, det är där de får sitt namn. Denna ras är en kombination av Blue Bay Shepherd, arbetslinjen Schäfer , och den belgisk malinois .Läs vidare för att lära dig mer om dessa nya och unika hundar!Avdelare 8

Lycan Shepherd Uppfödare

Lycan Shepherd skapades av Chadde JoliCoeur, som också är ansvarig för rasen Renascence Bulldogge och har 30 års erfarenhet av att arbeta med och avla hundar. Chadde, tidigare infanterifallskärmsjägare och djurvaktare och ägare till Gargoyle Kennels, ville utveckla en atletisk, hälsosam arbetsras och en mycket träningsbar hund.

Han började med Blue Bay Shepherds (som är Blue-coated Wolf Dogs uppfödda med europeiska schäferhundar) och kombinerade dem med schäfer och belgiska malinois.Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 1st508th Airborne (@1st508th_airborne)

Varför Lycan Shepherd?

Chadde har erfarenhet av Blue Bay Shepherd och har därför erfarenhet av vargreser. Han letade efter en ras med intelligensen och fyndigheten hos en varg men med egenskaperna hos en hund som är stadig och lätttränad.

Han letade efter:

  • Större förhållande mellan hjärna och kropp: En större hjärna är lika med högre intelligens och bättre problemlösningsförmåga.
  • Arbetshund: Schäferlinjen, liksom den belgiska malinoisen, tillför en starkare arbetsmoral och en mer pålitlig och pålitlig natur.
  • Vargliknande utseende: Att ha en hund med en spänstig och smal kropp och långa ben leder till en unik och attraktiv hund som också kommer att ha bättre atletiska förmågor.

Avdelare 4

Grundhundarna

Vi tittar på de tre raserna som utgör Lycan Shepherd, eftersom det kan ge ytterligare insikt i denna hunds temperament och utseende.

Blue Bay Shepherd

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Chris (@evonegro22)

Blue Bay Shepherd utvecklades i Palm Bay, Florida, vilket är det enda stället där de för närvarande finns tillgängliga - från den ursprungliga uppfödaren. Om du är intresserad av att lära dig mer, ta en titt på Southern Breeze Ranch hemsida.

Dessa hundar är ungefär fem generationer borta från rent vargblod och är en kombination av en blå varghund och en blå schäfer, båda är ganska sällsynta. De har envargaktigt utseendemen är aktiva, djärva och godmodiga sällskapshundar.

De har sitt ursprung 2011 och är, liksom Lycan Shepherd, fortfarande en ras på gång. Blue Bay Shepherds kan ha cirka 12 till 16% varg-DNA, men uppfödaren av Blue Bay försöker hålla det till cirka 6%.

Blue Bay Shepherds är stora hundar med raggiga, blå dubbelpälsar. De ser ut som en blandning av schäfer och deras vargförfäder.

En av de mest kända Blue Bays är Kurgan, som är den ursprungliga föräldern till Lycan Shepherds.


Schäfern

Schäfer hund

Bildkredit: Rob Wee, Pixabay

schäferär kända som brukshundar, för polis, säkerhet, sök och räddning, ledarhundar, etc. De är också de näst mest populära hundarna i USA (enligt AKC ).

Schäferhundar är kända för sin lojalitet, pålitlighet, självförtroende och intelligens. Schäferns arbetslinje har ett lite annorlunda utseende än utställningshundarna och en högre arbetsdrift.

De är intensivt hängivna sina familjer men kan vara distanserade mot främlingar och visa aggressivt beteende, särskilt mot andra hundar.


Den belgiska Malinois

Belgisk malinois på ett berg

Bildkredit: Ekaterina Brusnika, Shutterstock

Dessa hundar ser ut och beter sig som schäfern, men det finns några skillnader. De är något mindre och ljusare i färgen och har kortare päls än schäfern gör.

belgiska malinois är mycket energiska, självsäkra och smarta hundar som bildar ett kraftfullt band med sina ägare. Liksom schäfern tenderar de att vara distanserade mot främlingar och är benägna att bli aggressiva när de skyddar sina familjer.

Avdelare 2

Utseende

Lycan Shepherd är en vacker hund som har ett lite vargaktigt utseende. De är stora hundar med liknande byggnad och ställning som schäfern, med spetsiga triangulära öron och långa svansar. Deras rockar är tjocka och lurviga, vanligtvis dubbelbelagda, och är vanligtvis en solid svart med enstaka vita markeringar.

Vissa Lycan Shepherds är blå/grå till färgen (och dessa hundar tenderar att ha blå ögon), och andra kan ha mer av schäferns färg. Men eftersom de olika generationerna av Lycan Shepherd föds upp kommer vi med största sannolikhet att se variationer i färg.

Dessa hundar kommer att fälla en hel del eftersom alla tre raserna som de kommer från är kända shedders, så de behöver borsta två till tre gånger i veckan och ett bad var tredje till var fjärde månad.

Lycan Shepherds är stora hundar och sträcker sig från 55 till 80 pund och kan vara 22 till 25 tum i höjd (upp till axlarna).

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av (@notevenbeat_)


Temperament

Lycan Shepherd har ett härligt temperament och är mycket träningsbar. De är intelligenta och har förmågan att lösa problem.

De är kapabla att bli utmärkta familjehundar eftersom de är tålmodiga och kärleksfulla mot barn och är toleranta mot andra hundar och husdjur. Du bör dock förvänta dig en viss oförutsägbarhet med denna ras på grund av de olika raserna som utgör deras bakgrund. Så även om en Lycan kan vara fantastisk med barn, kanske en annan inte.

Lycan Shepherd är energisk och lekfull och kommer att behöva frekvent motion, så en aktiv familj skulle vara nödvändig.

Dessa hundar behöver mycket träning och socialisering och mycket av din tid och uppmärksamhet. De behöver tillbringa större delen av sin tid med dig eller stimuleras på något sätt, och de passar inte bra för nybörjare hundägare.


Hälsa

Det finns inte mycket känt om Lycan Shepherds hälsa, så du måste titta till föräldraraserna för en idé. Om du planerar att ta med en Lycan i din familj, titta på de potentiella hälsotillstånd som schäfer och belgiska malinois är benägna att få.

Vanliga problem är armbågsdysplasi , höftledsdysplasi , von Willebrands sjukdom , magtorsion , ryggmärgssjukdom , och ögonfel .

Men Lycans är fortfarande en ny ras, så de är inte lika benägna att ha problem med samma genetiska medicinska problem som renrasiga. Din uppfödare bör också informera dig om det finns några hälsoproblem med din nya valp innan du investerar i en.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 1st508th Airborne (@1st508th_airborne)

Avdelare 5

Vad händer om du vill ha en Lycan Shepherd-valp?

En Lycan Shepherd-valp kan kosta 000 till 000. När detta skrivs fick Chadde F3-valpar i mars 2021 och han väljer själv vem som får ta med sig en av hans valpar hem.

Det finns en handfull kennlar som hävdar att de har Lycan Shepherds, men om någon förutom den ursprungliga uppfödaren säger att de har en Lycan, är detta inte korrekt information, åtminstone inte vid denna tidpunkt. Lycan Shepherd är en ras som fortfarande är under utveckling och ytterst sällsynt.

Tänk också på att uppfödaren är i Minnesota, USA, så platsen är också en faktor. Om du vill hålla dig uppdaterad om när Lycan-valpar kan bli tillgängliga, kolla in Chaddes YouTube-kanal, 1:a 508:e luftburna , där han publicerar information och eventuella uppdateringar angående valptillgänglighet eller för att stödja hans Lycan Shepherd-projekt.

Vad är detta F Business?

När du ser F1 eller F2 i samband med en hund, står F för filial, och siffran talar om vilken generation hunden är. Så om du ser en F3 Lycan Shepherd vet du att de är en tredje generationens hund.

Föräldrarna till en F1 Lycan Shepherd-valp kan inkludera en Blue Bay Shepherd och antingen schäfer eller belgisk malinois. Föräldrarna till en F2 Lycan Shepherd-valp kommer att bestå av en F1 Lycan Shepherd och antingen en annan Lycan Shepherd eller en av de tre andra grundraserna.

Avdelare 5

Slutsats

Vi hoppas att du har njutit av att lära dig om Lycan och är intresserad av att plocka upp en av dessa hundar någon gång. Det kommer att ta ett bra tag innan dessa hundar blir tillgängliga för allmänheten, om än bara för rätt ägare. Dessa hundar är inte för svaga hjärtan!

Lycan Shepherd är en riktigt vacker ny ras som för rätt familj kommer att bli ett otroligt husdjur. Håll ett öga på denna hund och de framsteg som uppfödaren gör, eftersom vi ser så mycket hundpotential!


Feature Image Credit: Instagram – 1st508th_airborne | Youtube - 1:a 508:e luftburna

Innehåll